Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

Man tai atrodo, kad tos dermatologai spuogų liga nelaiko, kai ėjau Kauno gatvėj, atėjau, sako kas blogai, lyg nesimato pažiūrėjus į odą doh.gif
Kažkaip kosmetologės požiūris visai kitas, iš karto pamatė problemą, pačiąi aiškinti nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(tiutik @ 2011 03 12, 20:29)
Tai jei, tau tik 16,tai čia viskas normalu, paauglystė. Visi tie spuogeliai hormoniniai, plius jei juos anksčiau spaudei,gavai užkrėtimą,dėl to dabar jie dauginasi. Reikia tinkamai sureguliuoti odos priežiūrą, naikinti galimą infekciją. Svarbiausia ryte-vakare gerai plaut veidą, bent kartą į savaitę naudot pylingą, nespaudyt jokiu būdu tų spuogelių. Netepliot bereikalingų aliejų,kremų. Nueik į kokią centro polikliniką geriau pas dermatologę, ar privačiai.

o aš tokiai odai nerekomenduočiau pilingo....ir ryte jo neplaučiau, vanduo sausina odą. Nuvalyčiau toniku ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 13, 00:49)
Man tai atrodo, kad tos dermatologai spuogų liga nelaiko, kai ėjau Kauno gatvėj, atėjau, sako kas blogai, lyg nesimato pažiūrėjus į odą  doh.gif
Kažkaip kosmetologės požiūris visai kitas, iš karto pamatė problemą, pačiąi aiškinti nereikėjo.

Žiūrint kuriuos dar manau rolleyes.gif

QUOTE(Vitulka @ 2011 03 13, 01:55)
o aš tokiai odai nerekomenduočiau pilingo....ir ryte jo neplaučiau, vanduo sausina odą. Nuvalyčiau toniku ir tiek ax.gif

O,aš manau, kad pilingas, būtinas, nes neišvalius gerai-neiššveitus odos, poros būna užsikimšę, ir dėl to kyla spuogai. Taip,vanduo sausina, bet manau neišsausins iki begalybės, tuo labiau jaunam amžiuje oda dažniausia būna riebi,plius hormonai,dėl to kyla spuogai g.gif O, toniko manau nepakanka,jis taip švariai odos neišvalo g.gif Tačiau,čia tik mano nuomonė. Bet, aišku,jei norima neturėt spuogų,ant odos varant tiek kremų, tai čia mano nuomone jau tik stebuklai padėt gali laugh.gif o,tuo labiau jei pasirinkus švelnų prausiklį,ryte-vakare plaut odą,vakare tepti kokį kremuką ar geliuką drėkinantį su antiseptinėm savybėm,gydantį nuo spuogų,ryte galima tepti kokį lengvą drėkinantį,jei jau tikrai taip stipriai trūksta drėkinimo mastau.gif ir pudrą rinktis kuo lengvesnę,jei išvis ji būtina, nes ta superstay24,tai mano nuomone stiproka, ir riebi, daug maskavimo, didelis apkrovimas veidui unsure.gif
Atsakyti
Jo ir toliau i poliklinikas vaiksciokit del spuogu , geriau susitaupykit Lt jei taip nenorit leist ir nueikit i privacia klinika , o cia expermentuoja net juokas ima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonukas1 @ 2011 03 13, 09:27)
Jo ir toliau i poliklinikas vaiksciokit del spuogu , geriau susitaupykit Lt jei taip nenorit leist ir nueikit i privacia klinika , o cia expermentuoja net juokas ima smile.gif

taigi ne visada gydytojai is pirmo karto nustato problema, gali buti daug priezasciu spuogams, pvz. Tai bando visaip, kol pataiko. Bet jeigu paaugliui, tai turetu viskas but aisku, del ko.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
aš čia retas svečias, atėjau tik papasakoti savo patirtį kovojant su šiais bjaurybėm.
Visą paauglystę neturėjau problemų su spuogais, išskyrus keletą išdygstančių prieš mmm... Deja, pastaruosius trejus metus, ypatingai nuo šio rudens, negaliu žiūrėti į veidrodį. Bėrė giluminiais, pūlingais, raudonais spuogais, ypatingai skausmingais. Priliesti neįmanoma, jei pūlinys iškyla į paviršių, jį bandydavau spausti, tai viso to š... lauk išeidavo daug, nesuprasdavau kur ten toj poroj gali tiek tilpti. Atsirado kompleksas, į gatvę neidavau be mineralinės pudros, nešiodavau vien palaidus plaukus ir etc. Išbandžiau daug pigių ir brangių priemonių, lankiausi pas kosmetologę, darė mikrodermabraziją ( kol dar nebuvo tokia baisi situacija), rūgštinį valymą-rezultato jokio. Kai atsibodo slapstytis ir galvoti kalbant su žmogui "jam turbūt atrodau kaip raupsuota"-nuėjau pas homeopatę. Antras mėnuo, o oda daug gražesnė. Sumažėjo bėrimai, liko tik dėmių dėmelės, kurios taip pat po truputį šviesėja. Gyd.diagnozė buvo-beria dėl problemų su skrandžiu, žarnynu. Atrodom taip, kaip valgom. Gydymas-dieta:jokių pieno prod., išskyrus liesą varškę ir grietinę su sviestu itin retai, jokių mielių, cukraus, (tinka gliukozė, fruktozė), acto, pom.padažo, mėsa tik geros kokybės, jokių rūkytų, raudonų dažytų mėsos gaminių, daržovės turi sudaryti 2/3 raciono dienos, alkoholiui ne, kava galima, bet tokia kaip espresso, jokių latte, capucino ir etc. Vaistai:pora dėžučių homeopatinių tabl. po 14 lt, maisto papildai kovai su žarnyno parazitais (nežinau kodėl tokie), arbatėlės. Veido priežiūra:prausimas medetkom ir kt.žolėm, kuo mažiau kosmetikos. Sakė, jog per metus turėtų susitvarkyti visiškai, pagerėjimas jau dabar, kaip sakiau, yra matomas, jei nesugriešyčiau kartais su sintetiniais skanėstais, alkoholiu, tikiu būtų dar geriau.
p.s. dar mama iš kažkur parnešė arbatos pagal J.BAlvočiūtės receptą, tikrai daug prisideda prie odos gražėjimo, nežinau kaip ji vadinasi, nes aš turiu tik patį mišinį, jo sudėtis: karklavijas, varnalėša, asiūklis, dirv.našlaitė, beržo lapai, gaurometis, kraujažolė, dilgėlė, vingiorykštė, Pabandykit paieškoti kur, jei kam įdomu išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Katherina @ 2011 03 13, 16:23)
Sveikos, merginos,
aš čia retas svečias, atėjau tik papasakoti savo patirtį kovojant su šiais bjaurybėm.
Visą paauglystę neturėjau problemų su spuogais, išskyrus keletą išdygstančių prieš mmm... Deja, pastaruosius trejus metus, ypatingai nuo šio rudens, negaliu žiūrėti į veidrodį. Bėrė giluminiais, pūlingais, raudonais spuogais, ypatingai skausmingais. Priliesti neįmanoma, jei pūlinys iškyla į paviršių, jį bandydavau spausti, tai viso to š... lauk išeidavo daug, nesuprasdavau kur ten toj poroj gali tiek tilpti. Atsirado kompleksas, į gatvę neidavau be mineralinės pudros, nešiodavau vien palaidus plaukus ir etc. Išbandžiau daug pigių ir brangių priemonių, lankiausi pas kosmetologę, darė mikrodermabraziją ( kol dar nebuvo tokia baisi situacija), rūgštinį valymą-rezultato jokio. Kai atsibodo slapstytis ir galvoti kalbant su žmogui "jam turbūt atrodau kaip raupsuota"-nuėjau pas homeopatę. Antras mėnuo, o oda daug gražesnė. Sumažėjo bėrimai, liko tik dėmių dėmelės, kurios taip pat po truputį šviesėja. Gyd.diagnozė buvo-beria dėl problemų su skrandžiu, žarnynu. Atrodom taip, kaip valgom. Gydymas-dieta:jokių pieno prod., išskyrus liesą varškę ir grietinę su sviestu itin retai, jokių mielių, cukraus, (tinka gliukozė, fruktozė), acto, pom.padažo, mėsa tik geros kokybės, jokių rūkytų, raudonų dažytų mėsos gaminių, daržovės turi sudaryti 2/3 raciono dienos, alkoholiui ne, kava galima, bet tokia kaip espresso, jokių latte, capucino ir etc. Vaistai:pora dėžučių homeopatinių tabl. po 14 lt, maisto papildai kovai su žarnyno parazitais (nežinau kodėl tokie), arbatėlės. Veido priežiūra:prausimas medetkom ir kt.žolėm, kuo mažiau kosmetikos. Sakė, jog per metus turėtų susitvarkyti visiškai, pagerėjimas jau dabar, kaip sakiau, yra matomas, jei nesugriešyčiau kartais su sintetiniais skanėstais, alkoholiu, tikiu būtų dar geriau.
p.s. dar mama iš kažkur parnešė arbatos pagal J.BAlvočiūtės receptą, tikrai daug prisideda prie odos gražėjimo, nežinau kaip ji vadinasi, nes aš turiu tik patį mišinį, jo sudėtis: karklavijas, varnalėša, asiūklis, dirv.našlaitė, beržo lapai, gaurometis, kraujažolė, dilgėlė, vingiorykštė, Pabandykit paieškoti kur, jei kam įdomu išbandyti.

na va, dar vienas irodymas, kad maitinimasis tikrai turi itakos spuogu atsiradimui, o pries kelias savaites tokiam seminare gydytojas dermatologas bande mums irodyt, kad tai visiskai su mityba nesusijes dalykas.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2011 03 13, 17:10)
na va, dar vienas irodymas, kad maitinimasis tikrai turi itakos spuogu atsiradimui, o pries kelias savaites tokiam seminare gydytojas dermatologas bande mums irodyt, kad tai visiskai su mityba nesusijes dalykas.

man atrodo tokie teiginiai taip pat kvaili, kaip pvz pasakymas, kad netinkamo kuro naudojimas nesusijes su masinos gedimais smile.gif arba netinkamas augalo laistymas nesusijes su jo nuvytimu biggrin.gif
idomu, o ilgas nevalgymas nebutu susijes su zmogaus mirtimi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2011 03 13, 10:10)

Susijęs, bet ne taip ryškiai, kaip žmonės dažnai įsivaizduoja (maždaug, atsisakyk šokolado ir spuogų neliks). Ne vien visokie šokoladai spuogus sukelia, tad tik dietą koreguot nepakanka...
Be to, kol kas trūksta patikimų tyrimų (pagrinde yra tik va tokie žmonių atsiliepimai forumuose ir pan.), dėl to daktarai ir žiūri atsargiai. Atsiras daugiau mokslinio pagrindimo, ir daktarai pradės pritarti minčiai, kad maistas daro įtaką. Nes vienam dietos pakeitimas veiks puikiai, kitam visai jokio skirtumo nebus, puikiai tai visi žinom.
Papildyta:
QUOTE(Eleina @ 2011 03 13, 12:11)
man atrodo tokie teiginiai taip pat kvaili, kaip pvz pasakymas, kad netinkamo kuro naudojimas nesusijes su masinos gedimais smile.gif arba netinkamas augalo laistymas nesusijes su jo nuvytimu biggrin.gif
idomu, o ilgas nevalgymas nebutu susijes su zmogaus mirtimi?  g.gif

Na, nereikia taip kategoriškai... Gydytojas tam ir yra gydytoju, kad remtųsi patikimais šaltiniais ir moksline informacija, o ne anekdotine žmonių patirtimi...
Aš maitinuosi sveikai ir visapusiškai, bet oda kaip buvo linkusi kimštis, taip ir yra. Tai kaip čia išeina... Galiu valgyti šokoladus plytom, bet oda man nuo to nei gerėja, nei blogėja. O kitam užteks pieno atsisakyti ir oda susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 03 13, 22:10)
Aš maitinuosi sveikai ir visapusiškai, bet oda kaip buvo linkusi kimštis, taip ir yra. Tai kaip čia išeina... Galiu valgyti šokoladus plytom, bet oda man nuo to nei gerėja, nei blogėja. O kitam užteks pieno atsisakyti ir oda susitvarkys.

O, čia aš išvis sakyčiau,kad jau alerginiai bėrimai,jei praeina bėrimai atsisakius vieno prdukto rolleyes.gif Aš žinau,kad mano bėrimus tikrai labai įtakoja saldumynai,o ypač šokoladas, aštrus maistas, česnakai unsure.gif Tačiau,jei jų atsisakau visiškai,permainos tik itin nedidelės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutik @ 2011 03 13, 13:39)
O, čia aš išvis sakyčiau,kad jau alerginiai bėrimai,jei praeina bėrimai atsisakius vieno prdukto rolleyes.gif  Aš žinau,kad mano bėrimus tikrai labai įtakoja saldumynai,o ypač šokoladas, aštrus maistas, česnakai unsure.gif  Tačiau,jei jų atsisakau visiškai,permainos tik itin nedidelės ax.gif

Nebūtinai alerginiai. Bet taip, ir jautrumas gali prisidėti.
Vat spėjama, kad pvz. hormonai piene turi įtakos žmogaus hormonams, o jie susiję su spuogais. Tad gali būti, kad atsisakius pieno oda pagerės. Tas pats ir su cukrumi, perdirbtais angliavandeniais- jie gali prisidėti prie uždegiminių procesų organizme, kartu ir odoje, tad gali turėti įtakos spuogams. Dar gali būti, kad ir jodas kažkokią įtaką turi.

Kaip tik dar laidą apie soją neseniai žiūrėjau... Šiais laikais visur praktiškai ji kraunama, tai irgi gali turėti įtakos hormonams, moterų ciklo sutrikimams ir t.t. Visa tai yra teorijos, nes nėra daug patikimų praktinių tyrimų. Bet atkreipus dėmesį, į ką odą reaguoja, jei reaguoja, gali ir pagerėti situacija, kaip vat jums yra.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 03 13, 20:10)
Na, nereikia taip kategoriškai... Gydytojas tam ir yra gydytoju, kad remtųsi patikimais šaltiniais ir moksline informacija, o ne anekdotine žmonių patirtimi...

taip, as gal labai ten kategoriskai pasakiau smile.gif na bet manes niekas neitikins, kad maitinimasis, gyvenimo budas niekaip nesusije su odos busena ax.gif netikiu, kad maitinantis bet kaip tures tas pats asmuo tokia pat oda, kaip ir maitindamasis sveikai. nepatikesiu, kad jei vienas ar kitas maisto priedas itakoja pvz skrandi ar kepenis, bet visai neitakoja odos. netikiu, kad riebus maistas uzkemsa kraujagysles, bet odai absoliuciai neturi itakos.. taip pat (nors cia gal jau is kitos serijos) netikiu, kad rukymas padarys tokia zala, kad gal susirgsi plauciu veziu, bet niekaip nepakeis odos bukles. lygiai kaip utopiska butu teigt, kad tas pats rukymas yra visiskai nekenksmingas organizmui (kas beje pries kokius penkis ar daugiau desimtmeciu irgi buvo teigiama - kad rukymas - nezalinga ax.gif kol nebuvo padaryta pakankamai tyrimu, kad irodyt, kad vistik zala milziniska.., bet cia jau nelabai i tema).. tiesiog ka noriu pasakyt - manau, kad bet kokiu atveju itakos turi viskas. pritariu - vienam zmogui daugiau, kitam maziau. vienas gal suvalges sokolado gabaliuka savaite kentes nuo spuogu, kitam gi gal tai itakos netures, taip - visiems skirtingai. bet kad maistas ir visi jo priedai itakoja odos bukle as tikrai nedrisciau abejoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2011 03 13, 21:10)
Nebūtinai alerginiai. Bet taip, ir jautrumas gali prisidėti.
Vat spėjama, kad pvz. hormonai piene turi įtakos žmogaus hormonams, o jie susiję su spuogais. Tad gali būti, kad atsisakius pieno oda pagerės. Tas pats ir su cukrumi, perdirbtais angliavandeniais- jie gali prisidėti prie uždegiminių procesų organizme, kartu ir odoje, tad gali turėti įtakos spuogams. Dar gali būti, kad ir jodas kažkokią įtaką turi.

Kaip tik dar laidą apie soją neseniai žiūrėjau... Šiais laikais visur praktiškai ji kraunama, tai irgi gali turėti įtakos hormonams, moterų ciklo sutrikimams ir t.t. Visa tai yra teorijos, nes nėra daug patikimų praktinių tyrimų. Bet atkreipus dėmesį, į ką odą reaguoja, jei reaguoja, gali ir pagerėti situacija, kaip vat jums yra.

jus labai protingai rasot, himalaia 4u.gif apskritai esat labai sumanus zmogus smile.gif as manau jus taip pat turetumet suprast, kad gal kazkam tiesiog nera naudinga padaryt pakankamai tyrimu, kad nustatyt, jog maistas ir viskas kas i ji dedama, turi itakos odos buklei. kazkas gal praras daug pelno, jei staiga tokie tyrimai bus padaryti ir tikrai parodys, kad yra butent taip. juk tas pats yra del vaistu, skiepu, ligu diagnoziu ir t.t. ir pan. Visa ka valdo pinigai smile.gif tuos pacius mokslininkus ir ju tyrimus taip pat. aisku, cia gal jau perdetos samokslo teorijos, bet nemanau, kad visiskai viskas yra atvira ir viesa siose srytyse. daug ko mes nezinom ir greit nesuzinosim, nors daug kas yra irodyta ir istirta. tik nepublikuojama viesai ir nepropaguojama.
o del hormonu, sojos ir kt. paraset labai tiksliai smile.gif ir tai tik aisbergo virsune manau smile.gif jei paziuret sudetis kiekvieno produkto (kur raso mazom mazom raidelem) tai ohoho kiek dar galima susiet nesusiejamu dalyku. taip, maistas kaip pats is saves - gal itakos ir nedaro (tarkim). uztat kokia itaka daro tie visi priedai, kurie dedami i bet koki gamini, sunku ir isivaizduot turbut doh.gif
Atsakyti