Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Turiu beda... esu 3 svaite nescia, vaiko tevas vaikelio nenori... draugavome 2 metus, issiskyreme ir taip gavosi, kad praejus kiek laiko permiegojome. Kita ryta isgeriau postinor (po 8 valandu nuo nesaugaus lytinio akto), vaistai nesuveike ir as laukiuosi... Sia savite turiu apsipresti ka daryti... mano buves vaikinas net nenori pagalvoti apie vaikeli, spaudzia kad greiciau pasidaryciau aborta... siuo metu jis ne Lietuvoje, studijuoja magistra Vokietijoje, dar liko metai... Nezinau kaip pasielgti, is pradziu ir pati buvau tokios minties, kad reikia darytis isvalyma, bet kuo toliau, tuo man sunkiau tam pasirizti verysad.gif taciau bijau visuomenes nuomones, nezinau ar galeciau susigyventi su mintimi, kad esu vienisa mama... siuo metu kankina baisos dvejones kaiup pasielgti... gimdymo jis nepalaiko verysad.gif
Atsakyti
Kiek jums metų? Ar turite profesiją, darbą, būstą? Ar bus, kas padės (mama, sesuo, dar kažkas)?
Atsakyti
jei jau kyla abejones, tai manau, verta vaikeli issaugot. visuomeneje labai sparciai daugeja gerbianciu moteris,kurios bet kokia kaina issaugo savo vaikelius 4u.gif o ir vyrai dabar nebeziuri skersai i moteris, kurios turi vaiku. manau, surasit vyra, kuris pamils jus ir jusu vaikeli. tikrai zinau 100proc, kad kai vaikeli pagimdysit, dziaugsites ir didziuosites savimi, kad si stebukleli issaugojot. nera didesnio stebuklo zmogaus gyvenime, kaip vaikas. laikau kumscius uz jus, bukit drasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 13, 23:05)
Kiek jums metų? Ar turite profesiją, darbą, būstą? Ar bus, kas padės (mama, sesuo, dar kažkas)?

man 24, baigusi mokslus, turiu darba, taciau planuoju keisti... nusimato karjeros galimybes... zinau, kad nusprendusi tureti vaikeli auginciau ji viena... buvusio vaikino palaikymo neturiu, pervede man pinigus abortui, iki kitos savaites galo turiu apsispresti... nezinau ka daryti, savo buto neturiu...
Atsakyti
Čia visuomenės nuomonė rūpėti turėtų mažiausiai . Šiuo metu reikėtų galvoti, ar galėsit užauginti tą vaiką viena. Ar turėsit lėšų. Ir sveikatos. Daugiau - nesvarbu niekas.
QUOTE(orchide_a @ 2011 03 13, 21:02)
Turiu beda... esu 3 svaite nescia, vaiko tevas vaikelio nenori... draugavome 2 metus, issiskyreme ir taip gavosi, kad praejus kiek laiko permiegojome. Kita ryta isgeriau postinor (po 8 valandu nuo nesaugaus lytinio akto), vaistai nesuveike ir as laukiuosi... Sia savite turiu apsipresti ka daryti... mano buves vaikinas net nenori pagalvoti apie vaikeli, spaudzia kad greiciau pasidaryciau aborta... siuo metu jis ne Lietuvoje, studijuoja magistra Vokietijoje, dar liko metai... Nezinau kaip pasielgti, is pradziu ir pati buvau tokios minties, kad reikia darytis isvalyma, bet kuo toliau, tuo man sunkiau tam pasirizti  verysad.gif taciau bijau visuomenes nuomones, nezinau ar galeciau susigyventi su mintimi, kad esu vienisa mama... siuo metu kankina baisos dvejones kaiup pasielgti... gimdymo jis nepalaiko  verysad.gif

Atsakyti
aš naiviai laikausi nuomonės kad vaiko turi norėti abu, o ne vien tik moteris. o jei jau tik ji vaiko nori, neprimesti jo vyrui. aišku spręsite vis tiek jūs ypač jei galite vaiką išlaikyti.
Atsakyti
Aš manau kad turite pasilikti vaikelį 4u.gif Nes manau, kad po aborto Jums gali būti dar sunkiau... nes iš jūsų rašymo jaučiu, kad norite vaikelio... wub.gif
Pritariu merginoms, kad nekreipkit dėmesio į aplinkinius.. svarbu ką Jūs galvojat, ką jaučiat.. ar mama, sesė pagelbėtų Jums? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2011 03 13, 23:30)
Aš manau kad turite pasilikti vaikelį 4u.gif  Nes manau, kad po aborto Jums gali būti dar sunkiau... nes iš jūsų rašymo jaučiu, kad norite vaikelio... wub.gif
Pritariu merginoms, kad nekreipkit dėmesio į aplinkinius.. svarbu ką Jūs galvojat, ką jaučiat.. ar mama, sesė pagelbėtų Jums? 4u.gif

mama dar nieko nezino, o su sese kai kalbejau tai neturejau kitu minciu kaip abortas... ji mane manau bet kokiu atveju palaikytu... o mamai bijau sakyti ir ja nervinti, nes turejo rimtu sveikatos problemu, tai jai stresuoti negalima... nezinau kaip pasielgti... zinau, kad ne laikas vaikeliui mano gyvenime... dar pati planavau stoti mokytis, keisti darba... visi planai susijauktu, juolab kai vyro salia nebus... verysad.gif
Atsakyti
Taip, planai susijauktų. Ir kai kurių turbūt net tektų atsisakyti, kuriam laikui.
Kita vertus, po aborto tie planai irgi gali jauktis. Nes neaišku, kokia būtų jūsų fizinė ir emocinė būsena. Kokios pasekmės ir komplikacijos (kurios gali būti labai įvairios, nes staiga, grubiai sutrikdoma hormonų pusiausvyra moters organizme).
Taip kad, rizikuojate abiem atvejais.
Jei yra sesuo, mama (kuriai gal tai būtų ir pirmas anūkas? bigsmile.gif ), profesija, darbas - gal verta pagalvoti apie gimdymą?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 14, 00:26)
Taip, planai susijauktų. Ir kai kurių turbūt net tektų atsisakyti, kuriam laikui.
Kita vertus, po aborto tie planai irgi gali jauktis. Nes neaišku, kokia būtų jūsų fizinė ir emocinė būsena. Kokios pasekmės ir komplikacijos (kurios gali būti labai įvairios, nes staiga, grubiai sutrikdoma hormonų pusiausvyra moters organizme).
Taip kad, rizikuojate abiem atvejais.
Jei yra sesuo, mama (kuriai gal tai būtų ir pirmas anūkas? bigsmile.gif ), profesija, darbas - gal verta pagalvoti apie gimdymą?

Nezinau, turiu dar laiko apsisprendimui, nestumas dar labai mazas, vos 3 savaites... bijau, kad ir isgertos postinor tabletes tuomet nebutu pakenkusios... manau ramiai reikia sudelioti visus pliusiukus uz ir pries, kad ir ziaurokai tai skamba unsure.gif bijau ir as pagalvoti kaip jausciausi po aborto, galbut dar labiau save kaltinti pradeciau...
Atsakyti
QUOTE(orchide_a @ 2011 03 13, 23:45)
Nezinau, turiu dar laiko apsisprendimui, nestumas dar labai mazas, vos 3 savaites... bijau, kad ir isgertos postinor tabletes tuomet nebutu pakenkusios... manau ramiai reikia sudelioti visus pliusiukus uz ir pries, kad ir ziaurokai tai skamba unsure.gif bijau ir as pagalvoti kaip jausciausi po aborto, galbut dar labiau save kaltinti pradeciau...

is kur zinai, kad nescia?gal vaidenasi
Atsakyti
QUOTE(orchide_a @ 2011 03 14, 01:45)

Tikrai nepavydėtina situacija, tačiau jeigu tik turi galimybę vaikelį užauginti manau gimdyk.. juk visos problemos pasimirš pažvelgus į vaikelio akis.. ir manau , kad ateity galėsi didžiuotis , kad užauginai vaikelį savo jėgomis, ir vaikino mąstymas pasikeis po kelerių metų..
Atsakyti