Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(Rita_K_P @ 2012 10 09, 13:29)
Tai uzsimauti gal ir gali, bet kzkuri rase, kad nesimauna, nes ne taip malonu... na, matyt, eilini karta pas gine eiti ir ta pacia pasakaite sekti " maloniau"... doh.gif

Nesuprantu, kaip galima jausti 1 mm prezervatyva?1 mm labai pakeicia malonuma?
Atsakyti
QUOTE(Ginestra @ 2012 10 09, 14:35)
Nesuprantu, kaip galima jausti 1 mm prezervatyva?1 mm labai pakeicia malonuma?

Mes nejaučiam, vyrai jaučia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita_K_P @ 2012 10 09, 14:34)
Nereiktu prisiminti, kad po isprievartavimo moteris pati dar ilgai kol atsigauna po tokio potyrio, o kiekviena karta ziureti i vaika ir galvoti is kur jis ir kaip atsirado, maisytusi keleta jausmu vienumetu, mano nuomone. O del neigalumo, visokiu neigalumu buna ir apsisprendzinat toki mazyli gimdyti, reikia visus uz ir pries pasverti, ivertinti savo galimybes, ar sugebesi, o ir apsigimimu buna ivairiu. As tik pasakaiu kokiu atveju pateisinciau, nes sitie du atvejai tikrai neprilygsta " pasibumbinom, as pastojau, bet ai, negimdysiu, jis nenori, tai ir man nereikia"  doh.gif

Žmogus imasi Dievo vaidmens - aš pateisinu tokį atvejį, o tokio jau nebe.
Bet ką daryti, jei to vaiko tikrai nereikia? Įvyko tai įvyko. Vaikas nėra bausmė, kad "prisidirbai - turėk"
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2012 10 09, 13:50)
Žmogus imasi Dievo vaidmens - aš pateisinu tokį atvejį, o tokio jau nebe.
Bet ką daryti, jei to vaiko tikrai nereikia? Įvyko tai įvyko. Vaikas nėra bausmė, kad "prisidirbai - turėk"

Nu mano nuomone, pastojimas po isprievartavimo ir po maloniai praleisto laiko LABAI skiriasi, man neteko patirti to ziaurumo, tikiuosi, kad neteks, butu mano valia - nei viena nepatirtu, tai as gal ir nelabai galiu pasakyti ka moteris jaucia po isprievartavimo, bet, manau, kad jai pirma reikia su savo isgyvenimais susidoroti, susitaikyti. Kaip ten sakoma, Prievarta gimdo prievarta.
Atsakyti
Kad nekiltu nesusipratimu, mano pasisakymai nera apie tuos atvejus kai abortai naudojami kaip kontracepcijos budas. Tam nepritariu, bet tai jau atskira tema.
QUOTE(jotule17 @ 2012 10 09, 11:31)
4u.gif    drinks_cheers.gif
as irgi nesuvokiu. tai jei gyveni kaip dvylikametis, nuo tevu priklausomas, tai gal tada ju dar pasiklausk, ar tratintis tau jau leidzia, nes tai daryti kazkaip protelio uztenka. pastoti irgi proto gana, o va jau mamai pasakyt tai ni ni ni. durniu laivas doh.gif

Tai Jus turbut nekaltybe praradot tik po vestuviu, kai jau nuo tevu nebuvot priklausoma? Ar atsiklausdavot kaskart pries suguldama su draugu?
Atleiskit, bet nei tratintis, nei pastoti proto nereikia schmoll.gif liaudiskai tariant kyst-myst ir viskas.

QUOTE(Blakstute @ 2012 10 09, 11:59)
O kur mano poste radote teiginį, kad "jų nėra"? g.gif  smile.gif Sakiau kad stebiuosi. Ir mano nuomonės niekas nepakeis.  rolleyes.gif O kas dėl spjovimo.. Na man ta 'baimė' pasakyti negresia.

Atsiprasau jei neteisingai supratau Jusu pasisakyma 4u.gif Man jis nuskambejo kaip stebejimasis tokiu zmoniu egzistavimu, o ne ju elgesiu.
Linkiu, kad jusu vaikai nebijotu su Jumis pasidalinti visom savo bedo, o geriausia, kad tu bedu nebutu, tik dziaugsmai thumbup.gif

QUOTE(Rita_K_P @ 2012 10 09, 12:25)
Gal galetumet placiau apie " praktine veikla" papasakoti? g.gif Ka ji turetu daryti: sedeti ginekologes kokiam tai priemime ir atkalbineti? Ar didelius plakatus po miesta nesioti su uzrasu " nemoki dulkintis - nesidulkink"?

Ka jus, sedeti priemime jau velu, reikia skatinti seksualini svietima mokyklose (neseniai kazkokia apklausa parode, kad paaugliai visokiais mitais itikeje, pvz per pirma karta nepastosi ir t.t. doh.gif ) Va cia ta profilaktine dalis. O kai jau nuo abortu atkalbineja, tai jau praktine pagalba reikalinga, juk vaika ir pamaitint ir aprengt, myet, auklet reikia, o po keliu metu i mokykla isleist... Lengva sedet prie kompo ir aiskint, kad nedaryk to, prisidirbai ir srebk dabar, kai pacios isjungiam kompus ir griztam i savo "nesugadintus" gyvenimus, o kazkam vienoks ar kitoks sprendimas keicia VISKA.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 10 09, 19:29)
Tai Jus turbut nekaltybe praradot tik po vestuviu, kai jau nuo tevu nebuvot priklausoma? Ar atsiklausdavot kaskart pries suguldama su draugu?
Atleiskit, bet nei tratintis, nei pastoti proto nereikia  schmoll.gif  liaudiskai tariant kyst-myst ir viskas.

ne, as dar netekejusi biggrin.gif as kalbu ne apie mylejimasi po vestuviu ir ne apie pastojima po ju. as kalbu apie vaikus, kurie gyvena su tevais, tratinasi sau smagiai, prisitratina, o paskui pyst abortas, NES bijau pasakyt mamai . isiskaitykit. kiek tame matot brandos ir proto? g.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai nesuprantu šitos pasipiktinimo bangos g.gif Ko jūs čia putojatės ir epitetais svaidotės? Ar kas jus verčia tuos abortus darytis? Nenorit - nesidarot, kame problemos? Jei jau norit būti tokios teisios ir absoliučiai moraliai teisingos, tai ir KT nevartokit, nes poveikis tai tas pats. Bet ko prie kitų pristojot? Jūs ką, tuos jų nenorimus vaikus gal augint ruošiatės? Materialiai gal padėsit? Sergančius paslaugysit? Ne? Nei jums tuos vaikus augint, nei jums teist. Atsirado blyn šventuolių būrys. Moralistės. Teisuolės. doh.gif

P.S.: Vienas dalykas yra išsakyti nuomonę apie abortus, savo požiūrį į juos, bet visai kas kita yra užsilipus ant savo bačkos rėkti, kokios kitos padlos, nes negyvena pagal jūsų asmeninius moralinius įsitikinimus. Mėtydamos akmenis pačios šventesnės ir teisesnės tikrai nepatampat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 11 spalio 2012 - 08:20
Matau ir cia keletas mitu apie abortus, kad pateisinama po isprievartavimo, esant neigalumui ir pan. Kiek teko studijuoti oficialiu tyrimu, tai po jei abortus darytusi tik del tu priezasciu, tai ir problemu beveik nebutu. Nes po isprievartavimo labai retas atvejas kada pastojama. Stiprus neigalumas irgi labai retai nustatomas.
Be to yra dar kiti aspektai. Jei isprievartauta moteris jauciasi pati auka, nuskriausta, taip jai sunku, bet pati padariusi aborta pati pereina i kita role pati kazka nuskriaudzia, taigi jai dvigubai sunkiau.
Siaip ar taip abortas yra nuzudymas, jau dabar medicina tiek pazengusi,kad galima pamatyti nuotraukas kaip tas zmogutis atrodo nuo pradejimo nuo kada pradeda girdeti, matyti ir t.t.. Ir nuo pradejimo akimirkos zmogus nieko kito nebegauna tik maista ir deguoni, ir vystosi visa likusi gyvenima smile.gif
KAs klause, temos autore pasidare aborta ir tokiu abortu pagal statistika daugiausia normaliai gyvenancios moterys, netgi labiau pasiturincios , kuriom vaiko gimimas tikrai negresia badu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 10 11, 07:18)
Aš asmeniškai nesuprantu šitos pasipiktinimo bangos g.gif Ko jūs čia putojatės ir epitetais svaidotės? Ar kas jus verčia tuos abortus darytis? Nenorit - nesidarot, kame problemos? Jei jau norit būti tokios teisios ir absoliučiai moraliai teisingos, tai ir KT nevartokit, nes poveikis tai tas pats. Bet ko prie kitų pristojot? Jūs ką, tuos jų nenorimus vaikus gal augint ruošiatės? Materialiai gal padėsit? Sergančius paslaugysit? Ne? Nei jums tuos vaikus augint, nei jums teist. Atsirado blyn šventuolių būrys. Moralistės. Teisuolės.  doh.gif

P.S.: Vienas dalykas yra išsakyti nuomonę apie abortus, savo požiūrį į juos, bet visai kas kita yra užsilipus ant savo bačkos rėkti, kokios kitos padlos, nes negyvena pagal jūsų asmeninius moralinius įsitikinimus. Mėtydamos akmenis pačios šventesnės ir teisesnės tikrai nepatampat.

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kiekviena turi savo priezasciu priimti si sunku sprendima, kad ir kaip tai nepatiktu kitiems. Ne aplinkiniams augint tuos vaikus ar gyventi su aborto pasekmem (ar ju nebuvimu). Galiausiai jei taip neramina abortu tema, svieskit jaunima, savo vaikus, dukterecias, sunenus, pasirupinkit, kad mokyklose kur mokosi jusu vaikai butu atitinkamos svietimo programos ir isnyks tos problemos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 10 11, 14:15)
Matau ir cia keletas mitu apie abortus, kad pateisinama po isprievartavimo, esant neigalumui ir pan. Kiek teko studijuoti oficialiu tyrimu, tai po jei abortus darytusi tik del tu priezasciu, tai ir problemu beveik nebutu. Nes po isprievartavimo labai retas atvejas kada pastojama. Stiprus neigalumas irgi labai retai nustatomas.
Be to yra dar kiti aspektai. Jei isprievartauta moteris jauciasi pati auka, nuskriausta, taip jai sunku, bet pati padariusi aborta pati pereina i kita role pati kazka nuskriaudzia, taigi jai dvigubai sunkiau.
Siaip ar taip abortas yra nuzudymas, jau dabar medicina tiek pazengusi,kad galima pamatyti nuotraukas kaip tas zmogutis atrodo nuo pradejimo nuo kada pradeda girdeti, matyti ir t.t.. Ir nuo pradejimo akimirkos zmogus nieko kito nebegauna tik maista ir deguoni, ir vystosi visa likusi gyvenima smile.gif
KAs klause, temos autore pasidare aborta ir tokiu abortu pagal statistika daugiausia normaliai gyvenancios moterys, netgi labiau pasiturincios , kuriom vaiko gimimas tikrai negresia badu ir t.t.

Vuo, meetas su Ada atsirado...kur jau ten isprievartautos aukom tampa... tai jos aukas i kaliuze sukisa,ane?Gal galetut smulkiau papasakot kaip paciai pasidaryt aborta ir ka daryt,kad gimdant badu nenumirti...itariu,kad svaigalu pries prasidejima pasimaise,nes tik nuo maisto ir deguonies taip nesigauna:)
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 10 11, 20:16)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Kiekviena turi savo priezasciu priimti si sunku sprendima, kad ir kaip tai nepatiktu kitiems. Ne aplinkiniams augint tuos vaikus ar gyventi su aborto pasekmem (ar ju nebuvimu). Galiausiai jei taip neramina abortu tema, svieskit jaunima, savo vaikus, dukterecias, sunenus, pasirupinkit, kad mokyklose kur mokosi jusu vaikai butu atitinkamos svietimo programos ir isnyks tos problemos  mirksiukas.gif

Butent,kad su pasekmems reikes gyventi. Ir dauguma moteru labai skuba priimti sprendima, pasidaro aborta, paskui visa gyvenima gailisi, nes atgal nebesugrazinsi. Kai vaikelis gimsta jis kazkad aiseina is namu tampa savarankiskas ir , kad ir kokie sunkumai buna moteris nesijaucia viduj blogai. Cia taip studijos rodo, tyrimai, dauguma moteru netgi skaiciuoja kiek vaikeliui butu metu irt.t. prireikia psichologu, kunigu pagalbos, jau nekalbant apie visas fizines komplikacijas, nevaisingumus ir t.t.PAzystama dirbo psihiatrinej ligoninej, tai ten jauna mergina gulejo , ja tevai priverte aborta pasidaryti ir stpgelis pavaziavo... Smerkti jau tokiu moteru neiseina per daug jos ir taip del to prisikencia.
Gerai buvo pastebeta apie KP, jomis naudojasi moterys be sirdies grauzimo ir net nezino kiek vaikeliu issiabortuoja......
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 10 11, 18:54)
Butent,kad su pasekmems reikes gyventi. Ir dauguma moteru labai skuba priimti sprendima, pasidaro aborta, paskui visa gyvenima gailisi, nes atgal nebesugrazinsi. Kai vaikelis gimsta jis kazkad aiseina is namu tampa savarankiskas ir , kad ir kokie sunkumai buna moteris nesijaucia viduj blogai. Cia taip studijos rodo, tyrimai, dauguma moteru netgi skaiciuoja kiek vaikeliui butu metu irt.t. prireikia psichologu, kunigu pagalbos, jau nekalbant apie visas fizines komplikacijas, nevaisingumus ir t.t.PAzystama dirbo psihiatrinej ligoninej, tai ten jauna mergina gulejo , ja tevai priverte aborta pasidaryti ir stpgelis pavaziavo...  Smerkti jau tokiu moteru neiseina per daug jos ir taip del to prisikencia.
Gerai buvo pastebeta apie KP, jomis naudojasi moterys be sirdies grauzimo ir net nezino kiek vaikeliu issiabortuoja......

O tyrimai nerodo kokia dalis tos savigrauzaties ateina is paties zmogaus, o kokia yra visuomenes spaudimo pasekme? g.gif Kiek moteru mano, kad taip turi jaustis ir uztai save grauzia, nes pvz ir sitam forume pasiskaito, kad skaiciuojama kiek dabar vaikui butu metu, tada susimasto, kad jos kazkokios monstres, kad taip nesijaucia ir pradeda viska analizuoti, kol ateina ta savigrauza? Ir kiek moteru siais laikais pasidariusios aborta tampa nevaisingomis?
Taip, vaikai uzauga ir iseina. Ir forume yra moteru, kurios svarste aborto galimybe, bet to nepadare ir labai dziaugiasi. Taip pat yra traumuotu vaiku, kurie augo nemylimi, nenorimi, netgi girdedami priekaistus, kad "nespejau pasidaryt aborto" ar "sugadinai man figura" blink.gif Tai normalu? Vaikas turi buti mylimas, norimas. O jei pasidarai aborta, nes tavo nuomone tai tuo metu geriausias sprendimas, reiskias taip ir yra.
Jusu pavyzdys pie prievartini aborta ne prie ko, kalbame apie laisva pasirinkima 4u.gif
Atsakyti