Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

Ikuska, mano dantys irgi labai prasti, greitai genda ir jau beveik visi užplombuoti, turiu vieną plastmasinį įdėtą dantį, bet gydytoja sakė, kad breketus galima ir ant tokių dėt, nors jau buvau beveik tikra, kad atsisakys.
Atsakyti
bet ar verta tada g.gif ? gal kai dantys prasti - uzdejus breketus - jie dar labiau prades gesti sad.gif
Na ir as artimiausiu laiku keliausiu pas savo stomotologa ir pasitarsiu su juo. jis breketu dejimu rodos neuzsiima, bet gal patars ka gal parekomenduos smile.gif
Atsakyti
Ievariste, į tavo klausimus nieko paguodžiančio pasakyti negaliu. Subrendę žmonės breketus tikrai dažnai nešioja ilgiau nei du metai, o ir plokšteles naktį, kad dantukai negrįžtų į savo vietas irgi reikės nešioti ilgai.
Ikuska, dantukai po breketų uždėjimo labiau pradeda gesti dėl to, kad pasunkėja higiena ir yra nepakankamai išvalomi dantys. Bet jei tu galėsi kiekvieną dieną skirti kruopščiam dantų valymui 10 min- manau, šios bėdos išvengsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykite, o vaikui geriau taisyti sukandimą kai dar pieniniai dantukai, ar jau su nuolatiniais g.gif Ir dar klausimas kuo skyriasi plokštelės nuo breketų g.gif
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2005 03 15, 09:32)
Sakykite, o vaikui geriau taisyti  sukandimą kai dar pieniniai dantukai, ar jau su nuolatiniais g.gif Ir dar klausimas kuo skyriasi plokštelės nuo breketų g.gif

Taip, taip, man irgi toks klausimelis iskilo. Kada gi laikas pradeti taisyti vaiko sakandi? Mano dukrai yra 6 metai. Jos sakandis netaisyklingas: patiniai dantys uzeina ant virsutiniu. Jau apatiniai pirmi keturi pieniniai iskrite ir isdyge nuolatiniai, o virsutiniaiirgi iskrite, bet tik vienas pirmas isgyges ir matosi, kad ji irgi tuoj uzdengs apatinis dantys. Ar sunkus laukia musu gydymas ir kiek tai truks? Ar tai bus brangu? Gal kas jau yra susidure su tokia problema? Gal koki gera ortodonta kas gali parekomenduoti? Ir apie juos visokiu nuomoniu esu girdejusi. Stengiasi kuo daugiau nuo zmogaus nulupti. Vienai pazystamai Zalgirio p.tiesino dantis apie du metus, gal keturis isvis pasalino, nes tipo per maza burna buvo, poto nesiojo briketus, bet visvien nepavyko istiesinti, o sakandis isvis baisus pasidare: virsutiniai dantys susilygino su apatiniais, tai mergaite galejo tik su priekiniais krantyti, o virsutiniai kruminiai net nepasieke apatiniu. Galiausiai jai pasiule daryti operacija, kuri irgi solidziai kainuos ir bus lauziamas zandikaulis. Negaliu as nieko komentuoti, nes gal tai istikruju sunkus jos atvejis, o gal tai tik nepatyrusio ortodonto pasekme.
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2005 03 15, 09:32)
Sakykite, o vaikui geriau taisyti  sukandimą kai dar pieniniai dantukai, ar jau su nuolatiniais g.gif Ir dar klausimas kuo skyriasi plokštelės nuo breketų g.gif

Pati pagalvok, juk pieniniai dantukai tai iskris, o po to vel reikes tvarkyti sukandima...
Vaikysteje mano sukandimas bovo geras, iskrypo sukandimas kada nuolatiniai dantys atsirado sad.gif
Brekeai dedami ant dantu ir jie dazniausiai matomi. Juos uzdeda ir nuima daktare, o plokstele panasi i protezus, tik be dantu o su metaline juostele, kuri prilaiko dantis. Ja galima kiekviena diena nusiimti ir uzsideti tik nakciai.
Beje, niekaip dar neapsisprendziu pati del breketu nesiojimo verysad.gif
Atsakyti
Pieninio ar mišraus sąkandžio metu tiesinami ne dantukai, o koreguojama žandikaulių būklė, minkštųjų audinių padėtis. Tai daroma funkciniais aparatais, treineriais.
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2005 03 16, 18:52)
Pieninio ar mišraus sąkandžio metu tiesinami ne dantukai, o koreguojama žandikaulių būklė, minkštųjų audinių padėtis. Tai daroma funkciniais aparatais, treineriais.

O kada geriausiai pradeti koregavima? Mes jau buvom pries metus nuvede pas odontologa, bet mums liepe dar palaukti maziausiai pora metu, bet jei tai daroma funkciniais aparatais, tai gal jau dabar pats laikas butu pradet koreguoti zandikauliu bukle, nes dukros burna nera maza, nuolatiniai dantys dygsta lygus, laisvai telpa, tik vel matosi, kad virsutinis priekinis kandis isgydo ir remiasi i tiesiai i apatini. Bijau, kad jo nestumtu netaisiklingai i prieki. Aciu
Atsakyti
sveikutes,

susidomejau breketus nesioju jau greitai bus du metai ir nei karto nedare nuotrauku net neusimine idomu kodel jei jus sakote kad tai butina .net neramu pasidare g.gif
Atsakyti
Goda, o kur tu dejaisi breketus? Siaip man atrodo, kad bet kokiu atveju reikejo darytis nuotrauka, kad pasiziuretu ar pries dedant breketus visi dantys sveiki ir koks yra dantu sakandis.
Vakar buvau pas odontologe, tyrinejome mano dantu nuotrauka, ir patare, kad sulaukus 25-30 metu pasidaryti panoramine nuotrauka, nes tuo metu turetu buti isdyge visi dantys ir kad zinotum, kas darosi burnoje. Na nuotrauka pasidariau, ir as jau rami, kad visi dantukai sutvarkyti, tik biski nerimauju del apatiniu protiniu dantuku - jie pas mane yra, tik neislinde is dantenu, o guli ir remiasi i kito danties saknis.
Breketu vis del to nenesiosiu, nes mano virsutiniai dantys lygus ir stovi taip kaip reikia, o atrodo atsikise del to, kad apatinis zandikaulis yra per mazas. Apatiniai dantys atsikise truputi i prieki todel, kad jie derinosi prie virsutiniu dantu. Dar labiau juos lenkiant, galiu is vis pamesti, o norint koreguoti skirtuma, reiketu jau chirurgo pagalbos.
Dar vienas patarimas, pries dedant breketus, issiaiskinkit priezasti del ko esate nepatenkinti savo dantukais (gal kai jaunas organizmas, nevienodai zandikauliai auga, tai ir atrodo, kad dantys lipa vieni ant kitu).
Atsakyti
Aš per visą breketų nešiojimą tris panoramines dariausi jau. Pirmadienį paskutinę dariau, tai pagal ją perklijavo breketus ant trijų dantų, nes dantys lyg ir tiesiai stovėjo, o šaknys kreivai unsure.gif Prognozavo, kad per pusę metų baigsiu nešiot ax.gif Tai jau tikiuosi naujus metus be geležų sutikti biggrin.gif
Atsakyti
Aistile, ir man buvo taip su protiniais dantim: apatiniam žandikaulyje jie dygo į septintų dantų šaknis. Gydytoja sakė, jog būtina juos kuo greičiau išoperuot, nes šitaip dygdami jie tirpdo kitų dantų šaknis (ir maždaug po to tektų raut ir septintus dantis). Be to, dėl tokio jų dygimo pradėjo kreivėti apatiniai dantys (o aš prieš penkerius metus breketus nusiėmiau). Tai ir išpjovė man juos. O dabar turiu nešiot naktim plokštelę, kad atitaisyti tai, ką "sukreivino" tie nelemti protiniai dantys.
Atsakyti