Įkraunama...
Įkraunama...

kaktusai ir sukulentai

QUOTE(daniele @ 2011 04 07, 16:35)
Sveiki,
turiu vieną klausimėlį dėl kalėdinio kaktuso. Po žydėjimo jisai pasidarė, kaip negyvas - spalvą nubluko, "susiraukšlėjo", lapai pakibo. Ką daryti? 2 sav nelaisčiau, bet šiandien truputi daviau "atsigerti". Ar reikia laistyti ar ne?
Ačiū 4u.gif

suprantu, kad visos uzimtos paroda, bet gal kas galetu padeti, ar ne i tema parasiau? bigsmile.gif
Atsakyti
Daniele, čia
http://www.supermama...?...6695&st=408

yra atskira tema kalėdiniams kaktusiukams 4u.gif
Atsakyti
Olivija ir kitos augintojos sukulentų, specialus klausimas Jums - kuo skiriasi ir ar skirasi crassula ovata Gollum ir Hobbit? Kaip juos atskirti, jei tai skirtingi sukulentai?
Atsakyti
Netradicinis pirmasis žiedas ant mano palangės.
ECHINOMASTUS mapimiensis ORANGE BROWNISH FLOWERING SPECIAL FORM biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Ot beda doh.gif Atejau pasizmoneti ,kaip persodinti kaktusa,toki siauraia ilgais lapeliais,populiaru,kad nesupudyciau,ir pasigavau virusa blink.gif Supratau netiketai,kad ant pietiniu palangiu reikia zydinciu kaktusu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2011 04 10, 17:22)
suprantu, kad visos uzimtos paroda, bet gal kas galetu padeti, ar ne i tema parasiau? bigsmile.gif

Ne tame esmė smile.gif aš pati niekaip "nesusitariu" su kalėdukais,už tai ir nieko pasakyti negaliu unsure.gif

QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 17:43)
Olivija ir kitos augintojos sukulentų, specialus klausimas Jums - kuo skiriasi ir ar skirasi crassula ovata Gollum ir Hobbit? Kaip juos atskirti, jei tai skirtingi sukulentai?

Ovata-apvalūs lapeliai tokie
Golum-lapeliai kaip cilindriukai-Gollum Hobbit manyčiau tik sinonimas.

QUOTE(Cinside @ 2011 04 10, 19:08)
Netradicinis pirmasis žiedas ant mano palangės.

Tuo ir ypatingas,kad netradicinis wub.gif

QUOTE(amarrile @ 2011 04 10, 19:30)
Ot beda doh.gif  Supratau netiketai,kad ant pietiniu palangiu reikia zydinciu kaktusu lotuliukas.gif

Pradžioj reikia tiesiog kaktusų.Žydėti jie ima vėliau biggrin.gif Sveika įstojus į "ligonių" būrį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 04 09, 08:42)
Turėsiu parodoje kelias geltonai žydinčias ir  Rebutia Pallida`s

Na va ir nespėjau doh.gif ,tai man gal dar liko geltona rebutia,rezervuočiau iki parodos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 17:43)
kuo skiriasi ir ar skirasi crassula ovata Gollum ir Hobbit? Kaip juos atskirti, jei tai skirtingi sukulentai?

Atrodo čia paaiškinta kuo skiriasi --> http://www.cactus-ar...sula_gollum.htm ir puslapio pabaigoje - visokie "liaudiški" pavadinimai
Atsakyti
QUOTE(RasiukasR @ 2011 04 10, 20:15)
Na va ir nespėjau doh.gif ,tai man gal dar liko geltona rebutia,rezervuočiau iki parodos blush2.gif

Liko abi...turiu po kelis egzempliorius smile.gif

Prickly,malonu tave matyti ir čia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 10 balandžio 2011 - 20:31
As kaledukus irgi numarinu pastoviai. O atrodo turetu but lengvai auginami doh.gif
Papildyta:
Cinside,
zavu wub.gif kelintais metais parsisiustas uzsienetukas? ax.gif
Atsakyti
ar jau laikas persodint kaktusą? nežinau jo veislės, nu bet toks duriantis skaudžiai spygliuotas?
norėjau rudenį, čia patarė, kad būtinai laukt pavsario.
žiemą laisčiau max tris kartus, nu kaip visad, mažai priežiūros.

va toks jis (čia vasaros foto) ar laikas jam į didesnį vazoną?
user posted image
dabar jo tas viršus, kur praėjusiais metais paaugo, jau pastorėjęs, jis taisyklingai ovalus.
žemės ten viduj jaučiu nebėra turbūt, nes kai laistau kiaurai išbėga per sekundę. nepersodintas minimum šešis metus
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 04 09, 08:42)
Turėsiu parodoje kelias geltonai žydinčias ir  Rebutia Pallida`s

Jei jau visos tai ir aš norėčiau rezervuoti Rebutia pallida biggrin.gif Jei galima aišku 4u.gif
Atsakyti