Įkraunama...
Įkraunama...

kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Andren @ 2011 05 08, 18:16)
Sveikos, mano kaktusai ir bunda keli zydi , kiti ziedus krauna, o kaip manote jei vasara i lauka pasadinciau ar jiems patiktu,o gal neisgyventu, gal kas taip darote?aciu
idesiu veliau  foto kaip dabar jie atrodo ax.gif

Šiaip tai jiems labai patiktų gyventi lauke ir gryname ore. Aš verčiau juos tiesiog su vazonais sustatyčiau ant žemės,bet nuo lietaus apsaugotoje vietoje. Šiek tiek jo nepakenks,bet jei ilgalaikės liūtys,kaip pas mus dažnai būna,gali nuo per didelės drėgmės supūti.
Atsakyti
labas vakaras,
labai grazus visu kaktusiukai.
Toks durnas klausimas,o kodel mano nei vienas kaktusas nezydi? verysad.gif g.gif ka netaip darau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 05 08, 21:56)
kodel mano nei vienas kaktusas nezydi?  verysad.gif  g.gif  ka netaip darau? g.gif

Priežaščių gali būti daug- negauna vėsaus žiemos miego periodo,todėl nesubrandina žiedų. Galbūt dar per jauni augalai.Galbūt tai augalai,žydintys tik natūraliose augimvietėse ar sulaukę keliasdešimties metų.... Be nuotraukos sunku pasakyti.
Atsakyti
Labutis, nesu jūsų temos dalyvė ar pašnekovė, bet labai noriu pasigirti ax.gif
Sužydėjo mano gražuolis:
user posted image
Atsakyti
Vaida,o visi sventieji,koks grozis jusu kaktuso ziedu ir sitiek daug,,,nuostabu!
Atsakyti
Tikras gražuolis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 05 08, 23:15)
Priežaščių gali būti daug- negauna vėsaus žiemos miego periodo,todėl nesubrandina žiedų. Galbūt dar per jauni augalai.Galbūt tai augalai,žydintys tik natūraliose augimvietėse ar sulaukę keliasdešimties metų....  Be nuotraukos sunku pasakyti.

23psl. yra idetos.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 05 03, 09:26)
Sveikos,
parodysiu ir as savo kaktusiukus,bet pas mane tai nei vienas nezydi.  verysad.gif Gal kas gali pasakyti ju pavadinimus? as idsnesiau i balkona,tikiuosi nesusals,nes ir per nakti palieku.  g.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

QUOTE(Alacka @ 2011 05 09, 06:48)
23psl. yra idetos.

Pirmoje nuotraukoje esantis kaktusas tikrai turi žydėtiti,bet reikia dar truputį paaugti. Ir būtinai vėsios žiemos.

Pūkuotas- mammillaria,taip pat vienas iš lengviau pražydinamų. Matyt netinka auginimo sąlygos jei jų nesulauki. O kitose nuotraukose esantis Echinopsis yra akivaizdus netinkamų augimo sąlygų pavyzdys- liejamas ištisus metus,todėl ištisus metus auga.Per mažai šviesos todėl tįsta. Ecginopsisiai auga apvalūs,tik gerokai suaugę pradeda panašėti į stulpą,bet burbulo formavimas viršnėje yra negerai. Siūlyčiau naujai pasisodinti mažus vaikučius,laikyti šviesioje ir saulėtoje vietoje,žiemą vėsoje ir sausai tuomet bus viskas ok. Žiedai tikrai nudžiugins 4u.gif

Beja antroje nuotraukoje esantis,apsivaikavęs echinopsis jei neklystu turi žydėti būtent kaip Vaidos įkeltoje nuotraukoje.

Vaida* wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 05 09, 08:05)
Pirmoje nuotraukoje esantis kaktusas tikrai turi žydėtiti,bet reikia dar truputį paaugti. Ir būtinai vėsios žiemos.

Pūkuotas- mammillaria,taip pat vienas iš lengviau pražydinamų. Matyt netinka auginimo sąlygos jei jų nesulauki. O kitose nuotraukose esantis Echinopsis yra akivaizdus netinkamų augimo sąlygų pavyzdys- liejamas ištisus metus,todėl ištisus metus auga.Per mažai šviesos todėl tįsta. Ecginopsisiai auga apvalūs,tik gerokai suaugę pradeda panašėti į stulpą,bet burbulo formavimas viršnėje yra negerai. Siūlyčiau naujai pasisodinti mažus vaikučius,laikyti šviesioje ir saulėtoje vietoje,žiemą vėsoje ir sausai tuomet  bus viskas ok. Žiedai tikrai nudžiugins    4u.gif

Beja antroje nuotraukoje esantis,apsivaikavęs echinopsis jei neklystu turi žydėti būtent kaip Vaidos įkeltoje nuotraukoje.
Vaida*   wub.gif  wub.gif

aciu. 4u.gif dabar balkone stovi,reikes persodinti visus vaikucius. Pukuota atidave mama,jis pas mane visai mazai. O tas Echinopsis,ji ziema gal visai nereikia laistyti? Kiek skaiciau,tai raso,kad vasara reikia kiekviena diena laistyti,tap ir darau,o ziema laistau karta i men. kazkur.
O dabar galima persodinti vaikucius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 09 gegužės 2011 - 07:37
Jei žiemą būna vėsiai,apie 10 laipsnių,tai nelieti visai. Vasarą tik tada,kai pilnai išdžiūsta substratas. Tikrai klaidinga lieti kasdien.

Persodinti gali ir dabar,nors pats tinkamiausias laikas- vasario mėnuo,kai augalai ramybės būsenoje.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 05 09, 09:17)
Jei žiemą būna vėsiai,apie 10 laipsnių,tai nelieti visai. Vasarą tik tada,kai pilnai išdžiūsta substratas. Tikrai klaidinga lieti kasdien.

Persodinti gali ir dabar,nors pats tinkamiausias laikas- vasario mėnuo,kai augalai ramybės būsenoje.

o is situ jau nieko nebesulauksiu,jo? verysad.gif Gaila ismesti. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 09 gegužės 2011 - 08:30
Vaida*, grazuolis echinopsis wub.gif patinka man jie thumbup.gif
Atsakyti