Zinot, perskaiciau istorija, pirmiausia atmetimo reakcija, paskui noras suprasti, bet... Pirmiausia moteri galima suprasti, bet kai pradeda kalbeti tokiais zodziais kaip parazitas, kazkokie inkubatoriai, kazkokios figuros (ryskiai zmogus gyvenime daugiau nieko nemato), o kai dar po jos posto pilna tokiu, kurios vienu balsu AS IRGI NEKENCIU VAIKU, nu zinot moterys, ziurekit, kad neapsiverstu gyvenime sitie zodziai neitin maloniais ivykiais, kai noredamos negalesit turet vaiku. As irgi nealpeju del vaiku, netirpdaus, nemegstu visu utitiu, neesu ta apsiseilejusi mamyte, kuri viska mato ir sneka mazybiniais, maloniniais zodeliais, bet liezuvis neapsiverstu taip negimusio vaiko vadinti, jei jau tokia atmetimo reakcija, kam is viso pastot, kai apsisaugojimo priemoniu begale, galu gale, jei "nera" motinisko instikto ir is viso tu vaiku nesinori, nes ju mat nekencia, tai uzsirist kiausintakius reiktu, o ne gyvybes i pasauli paleidinet. Labai egoistiskas poelgis ir visiskai nepateisinamas, o kai dar tokiomis mintimis nesiojama gyvybe, tai is viso kraupu. Zinoma, dabar cia uzsipuls ir kalbes apie tai, kad esama ne vien moteru, sutvertu but motinomis, bet tos, kurios nenori tureti vaiku, pirmiausia galvoja apie tai kaip nepastot, o jei jau pastojama, valymus darosi, o cia gyvybe nesioja po sirdim ir kliedi velniai zino ka. Apgailetina ir amoralu.
O jei i tema, tai pagimdziusi, lai atiduoda ta vaika tiems, kurie negali, bet troksta tureti, tai bent gal isaugins zmogu.
QUOTE(Montekrista @ 2011 03 20, 19:35)
kalbekit ka norit, bet tik po autores posto pilna ja gailinciu, suprantanciu, pateisinanciu moteriskiu. O tai reiskia, kad nieko blogo autores poste niekas nemato. Paprasta logika.
QUOTE(aistuzele @ 2011 03 20, 19:32)
o jei jau pastojama, valymus darosi, o cia gyvybe nesioja po sirdim ir kliedi velniai zino ka. Apgailetina ir amoralu.
p moralu - patikslinkit - nužudyti gimusį arba negimusį?
įdomus moralės suvokimas...
QUOTE(Karusia @ 2011 03 20, 19:40)
p moralu - patikslinkit - nužudyti gimusį arba negimusį?
jau jus man apie morale nekalbekit. Geriau pati sau atsakykit, ka ta moteris nesiodama po sirdimi kudiki, su tokiom mintim duoda tam kudikiui, ar nera leta "dvasine" mirtis?
QUOTE(aistuzele @ 2011 03 20, 20:37)
kalbekit ka norit, bet tik po autores posto pilna ja gailinciu, suprantanciu, pateisinanciu moteriskiu. O tai reiskia, kad nieko blogo autores poste niekas nemato. Paprasta logika.
Tai jums tai tolygu - nekenčiu vaikų? Super logika, stebinanti.
Zmogus, kuris palaiko toki zmogu, lygus tokiam paciam zmogui. O su logika pas mane viskas gerai.
As pasakiau savo nuomone, kaip ir daugelis kitu cia ja pasisake. Tiek, kad as esu is tu, kurios mano, kad tokios net nepastotu ir negimdytu vaiku. Nes jau tada luosinamas nebe vienas gyvenimas.
O kad masto, kur geriau tam vaikui bus, jam gimus, tai parodo, kad blaivaus proto dar visiskai nepraradus ir kazkiek dar turi jausmu savo sirdi, nors ir kokie jie egoistiski bebutu.
As pasakiau savo nuomone, kaip ir daugelis kitu cia ja pasisake. Tiek, kad as esu is tu, kurios mano, kad tokios net nepastotu ir negimdytu vaiku. Nes jau tada luosinamas nebe vienas gyvenimas.
O kad masto, kur geriau tam vaikui bus, jam gimus, tai parodo, kad blaivaus proto dar visiskai nepraradus ir kazkiek dar turi jausmu savo sirdi, nors ir kokie jie egoistiski bebutu.
QUOTE(Montekrista @ 2011 03 20, 20:04)
Senmerge, pagimdyk vaiką, augink, skaityk tokias istorijas ir tada galvok, įmanoma palikti vaiką ar ne.
Ne, nu kodel reikia visus lygioti i save? na, as nepalikciau, jus nep[aliktumet, dar kazkas nepaliktu. Nu bet jeigu kazkas palieka? Taip yra, nenori ji vaiko ir basta. I konteineri neismeta, aborto nepasidare del galimu pasekmiu savo sveikatai- nu kas su tuo negerai? Kam jai auginti vaika be meiles? Ateis jai laikas, prabus instinktai ir pasigimdys.. O gal ir neateis. Nera ko smerkti. kiekvienas gyvena kaip jam geriau ir patogiau, net jeigu kazkam tai atrodo iskrypimas.
QUOTE(aistuzele @ 2011 03 20, 19:46)
Zmogus, kuris palaiko toki zmogu, lygus tokiam paciam zmogui. O su logika pas mane viskas gerai.
ne, netolygus. gal toesiog gyvenime daugiau matę ir daugiau gali suprasi - kaip apie save, taip ir apie kitus,o tuo ir remiasi tolerancija.
Jūs galite būti nors ir už..