Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

QUOTE(irmulia @ 2011 04 07, 17:05)
na, panos, atnešu savo pietus Jūsų teismui :

Mozzarella kepsniukai su šviežiomis salotomis  bigsmile.gif

ar labai nusižengiau H.Š. principams? kiek, žiurėjau nelabai baisiai, ar ne?  biggrin.gif


manau, kad neeeee thumbup.gif O kaip tą mozzarelą kepi???? Ant sveistuko?
Atsakyti
QUOTE(BARDAU @ 2011 04 07, 18:58)
manau, kad neeeee thumbup.gif  O kaip tą mozzarelą kepi???? Ant sviestuko?


nea schmoll.gif , sausai mirksiukas.gif orkaitėje, tiesiog apvolioju miltuose, tada į kiaušį pamirkau ir vėliau į maltus džiūvėsius mirksiukas.gif sudedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę( 180 laipsnių karščio ) 5-10 min mirksiukas.gif

Gaunasi tokie visai neriebaluoti (dėl to ir nemėgstu visų fritiūrinėje keptų maistų) thumbup.gif ir sotūs kepsniukai o su salotomis iš vis niam niam thumbup.gif
Atsakyti
[quote=hondute,2011 04 06, 18:46]
Nelabai vykes pavyzdukas, nes ji su ziedu ant skrandzio :mirksiu
Tai gerai ,kad ji su ziedu ant skrandzio,bet tai nereiskia ,kad valgo bile ka ir saldumynus slamscia biggrin.gif Maitinasi sveikai ir po nedaug,tai ir yra tie patys principai,nes kaip P.Birute Dambrauskaite irgi uzsimove zieda,o po to atsipalaidavo ir pradejo sadesius valgyti, ir aplamai nusispjove,tai dabar ziuriu vel sustorejus,o buvo vien oda likus,taip,kad esant su ziedu sveika mityba irgi butina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 07, 20:00)
nea  schmoll.gif  , sausai  mirksiukas.gif  orkaitėje, tiesiog apvolioju miltuose, tada į kiaušį pamirkau ir vėliau į maltus džiūvėsius  mirksiukas.gif sudedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę( 180 laipsnių karščio )  5-10 min  mirksiukas.gif

Gaunasi  tokie visai neriebaluoti  (dėl to ir nemėgstu visų fritiūrinėje keptų maistų) thumbup.gif  ir sotūs kepsniukai o su salotomis iš vis niam niam  thumbup.gif


Kaip skanu wub.gif Reiks pasigaminti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Dziugidziu @ 2011 04 07, 13:40)
1 Siandiena jogurta kaposiu pavakariams smile.gif
2 Kaip galvojate ar nenusizengsiu stipriai, jei tusciu skrandziu, ryte, tebegersiu alieju(tik sauksteli), stiprinu organizma, tad nenoreciau atsisakyti sio malonumo 4u.gif

1 Tik ne saldu, ir be priedu
2 Manau ne mirksiukas.gif

QUOTE(irmulia @ 2011 04 07, 20:00)
nea  schmoll.gif  , sausai  mirksiukas.gif  orkaitėje, tiesiog apvolioju miltuose, tada į kiaušį pamirkau ir vėliau į maltus džiūvėsius  mirksiukas.gif sudedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę( 180 laipsnių karščio )  5-10 min  mirksiukas.gif

Gaunasi  tokie visai neriebaluoti  (dėl to ir nemėgstu visų fritiūrinėje keptų maistų) thumbup.gif  ir sotūs kepsniukai o su salotomis iš vis niam niam  thumbup.gif


Baltymai su anglevandeniais rolleyes.gif
mozzarela su dziuvesiaias, miltais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 04 08, 13:14)
Sveikos 4u.gif
1 Tik ne saldu, ir be priedu
2 Manau ne mirksiukas.gif
Baltymai su anglevandeniais rolleyes.gif
mozzarela su dziuvesiaias, miltais  schmoll.gif

Aga va as ir tiap pamasciau, bet nedrysau parasyti, nes nesu jau tokia 100 proc isigilinus i visa tai. Tai bijojau but uzmetyta akmenimis. O as manau jei miltus paprastus ir dziuvesius pakeist i sojos miltus, gal tada tiktu. Tik skonis jauciu nukentetu ir smarkiai rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 04 08, 12:14)
Sveikos 4u.gif
Baltymai su angliavandeniais rolleyes.gif
mozzarela su dziuvesiaias, miltais  schmoll.gif


na ką, vadinasi, vakar labai jau nešeltoniškai papietavau, beje kaip ir šiandien blush2.gif (niu bet skanu buvo tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 04 08, 13:14)
Baltymai su anglevandeniais rolleyes.gif
mozzarela su dziuvesiaias, miltais  schmoll.gif


as ta pati pagalvojau del miltu, dziuveseliu ir surio derinio, tad is karto galvojau, kad pakepsiu tik paprieskoninta suri smile.gif

o jus visos islaikote tuos tarpus tarp maitinimusi, ta prasme, kad suvalgai viena, pertrauka, tada kita, nes man ne visuomet pavyksta tinkama tarpa tureti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziugidziu: 08 balandžio 2011 - 14:33
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 04 08, 14:31)
as ta pati pagalvojau del miltu, dziuveseliu ir surio derinio, tad is karto galvojau, kad pakepsiu tik paprieskoninta suri smile.gif


geras variantas thumbup.gif tik su prieskoniais įtrintą mozzarellą pakepti - būtinai pabandysiu - manau bus dar skaniau mirksiukas.gif tik gal kepti vos 5 min reiktų mastau.gif

ech, niu gera mūsų tema, ania gossip.gif jei kas ir pasitarti galima thumbup.gif ir šiaip papletkavoti apie orą, kuris lygtais pagerėjo biggrin.gif

QUOTE(Dziugidziu @ 2011 04 08, 14:31)
o jus visos islaikote tuos tarpus tarp maitinimusi, ta prasme, kad suvalgai viena,  pertrauka, tada kita, nes man ne visuomet pavyksta tinkama tarpa tureti cool.gif


šiaip valgau tik tada, kada pasijuntu alkana ir aišku nelabai vėlai vakare ( iki 18-20 val.) mirksiukas.gif (man tai geros savijautos visai dienai receptas wub.gif )

sakyčiau, po gero pusmečio ir valgymo valandos nusistovėjo :
pusryčiai ~ 7 :00- 7:30 val. ;
priešpiečiai : 10:30- 11 :00 val. ;
pietūs : 12:00-13:00,
pavakariai : 16:00 val. ,
vakarienė: 17:00- 18:00 ( kartais būna iki 20 val. , bet labai retai) ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 04 08, 13:49)
dziuvesius pakeist i sojos miltus, gal tada tiktu.


Bet vistiek miltai, angliavandeniai g.gif
QUOTE(irmulia @ 2011 04 08, 15:44)
1. geras variantas  thumbup.gif  tik su prieskoniais įtrintą mozzarellą pakepti - būtinai pabandysiu - manau bus dar skaniau  mirksiukas.gif  tik gal kepti vos 5 min reiktų mastau.gif

2. ech, niu gera mūsų tema, ania gossip.gif jei kas ir pasitarti galima  thumbup.gif  ir šiaip papletkavoti apie orą, kuris lygtais pagerėjo  biggrin.gif
3. šiaip valgau tik tada, kada pasijuntu alkana ir aišku nelabai vėlai vakare ( iki 18-20 val.)  mirksiukas.gif  (man tai geros savijautos visai dienai receptas  wub.gif )

4. sakyčiau, po gero pusmečio ir valgymo valandos nusistovėjo :
pusryčiai ~ 7 :00- 7:30 val. ;
priešpiečiai : 10:30- 11 :00 val. ;
pietūs : 12:00-13:00,
pavakariai : 16:00 val. ,
vakarienė: 17:00- 18:00 ( kartais būna iki 20 val. , bet labai retai) )  mirksiukas.gif

1. Va cia tai tikrai geras, reiks ir man pabandyti bigsmile.gif
2. drinks_cheers.gif
3. thumbup.gif ziurint kada miegoti einam ax.gif
4. pusryciu atsisakyciau, palikciau priespieciams, ir tik vaisius, o siaip liuks dienotvarke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 04 08, 15:54)
Bet vistiek miltai, angliavandeniai  g.gif

1. Va cia tai tikrai geras, reiks ir man pabandyti bigsmile.gif
2. drinks_cheers.gif
3.  thumbup.gif  ziurint kada miegoti einam ax.gif
4. pusryciu atsisakyciau, palikciau priespieciams, ir tik vaisius, o siaip liuks dienotvarke smile.gif


zodz, uzejo cia mums kalba apie tuos keptus surius, tai papasakosiu, kaip mano anyta, kol dar laike karve, savo gamybos surius kepe, nu jie tokie fantastiski buvo wub.gif po to ir as kepiau, tai va:
paimi varskes suri, aisku kuo riebesnis tuo geriau, bet nesvarbu, galima ir kokiu 9%, pakakas tokio, tai gi itrinate ta suri prieskoniais, kadangi dievinu cesnaka(pagal Seltonas jis kelia apetita, bet nepastebejau to cool.gif )tai as jo dedu daug, tuomet visokiu zoleliu, ka turite, as auginu bazilikus, pipirnes, spinatus, krapus tai dedu ju, papilate kokios nors egzotiskesnio aliejaus ant surio, kad visas butu aliejuotas ir palaikote ji kokias pora valandu kambario temp. tuomet dedate suri i folija, uzdengiate ir i orkaite, kepate apie 20min 200C temp, tuomet atidarote folija, kad suris apskrustu skaniai kepate dar ji, kol jis apskrunda ir buna rusvas mirksiukas.gif
Viskas, skanaus jums 4u.gif
oi, darysiu savaitgali, jau senai bevalgiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 04 08, 14:54)
4. pusryciu atsisakyciau, palikciau priespieciams, ir tik vaisius, o siaip liuks dienotvarke smile.gif



negaliu atsisakyti pusryčių schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif labai sunku buvo vėl priprasti juos valgyti, kad po to lengva ranka jų atsisakyti mirksiukas.gif

šiuo metu (ir taip jau geras pusmetis nuo tada kada susidomėjau maisto derinimo metodu) mano pusryčiai yra : arba vaisiai ( jokių sumuštiakų, jokių košių, jokių sausų dribsnių, tik švieži vaisiai essen.gif ) arba smothie'is (čia iš žaliavalgystės [ raw food ] serijos) thumbup.gif ( jau savaitė kaip taip pusryčiauju ir kuo puikiausia savaijauta -svoriui jokios neigiamos įtakos neturi thumbup.gif ) tai meniu labai paprastas: pusryčiams šviežių vaisių ir špinatų kokteiliukas ( 600 ml) tada jei norisi priešpiečiams sukremtu kokį vaisių , tada normalūs pietūs , po to pavakariai ( dažniausiai daržovė kaip avokadas, agurkas ar pan, dar koks) ir vakare vėl kokteiliukas thumbup.gif

labai valo organizmą - man labai patinka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 04 08, 15:03)
paimi varskes suri, aisku kuo riebesnis tuo geriau, bet nesvarbu, galima ir kokiu 9%, pakakas tokio, tai gi itrinate ta suri prieskoniais, kadangi dievinu cesnaka(pagal Seltonas jis kelia apetita, bet nepastebejau to cool.gif )tai as jo dedu daug, tuomet visokiu zoleliu, ka turite, as auginu bazilikus, pipirnes, spinatus, krapus tai dedu ju, papilate kokios nors egzotiskesnio aliejaus ant surio, kad visas butu aliejuotas ir palaikote ji kokias pora valandu kambario temp...oi, darysiu savaitgali, jau senai bevalgiau wub.gif


riebokai skamba mastau.gif niu bet jei pakeisti tofu ( sojų pupelių sūriu) tai net labai už thumbup.gif

aliejaus kiekis skamba grėsmingai ( manau, bandysiu šviežių/džiovintų prieskonių košele įtrinti be jokio aliejaus rolleyes.gif )

dėl česnako, Šeltonas sako atsisakyti visokių česnakų ir svogūnų - ir aš jam pritariu drinks_cheers.gif nes ir šiaip negaliu valgyti nei česnakų, nei svogūnų schmoll.gif - iš karto skrandis sustoja doh.gif
Atsakyti