Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

Labas, merginos 4u.gif

Prisiskaiciau as cia pas jus geru patarimu ir ideju smile.gif noriu jungtis prie jusu... kazkada derinau produktus ir jauciausi puikiai, jokio pilvo putimo, jokio remens... paskui apsileidau biski ir jauciu kad vel reikia gryzti i teisinga gyvenimo buda smile.gif

aisku ir papildomus kilogramus isspardyti butu neblogai. Per 1,5 metu buvau numetusi 25kg, dabar kai biski apsileidau, sugryzo apie 7kg, noretusi juos panaikinti, bet siuo metu jau labiau motyvuoja keisti gyvenimo buda prasta sveikata:pastovus pilvo putimas, nieko nebegaliu suvalgyt... kad ir ka besuvalgyciau iskarto prasideda nemalonumai doh.gif doh.gif jau kartais ir rugstis skrandyje pakyla, veido oda pleiskanoja pastoviai, taip kad jungiuosi prie jusu... 4u.gif

Kolkas kaip ir principai aiskus, bet jei ka, tai kreipsiuos i jus patarimo smile.gif

Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų 4u.gif skaičiau Majos Gogulan knygą, kuri knygoje remiasi Šeltonu, tai ir atradau Jus čia smile.gif labai priimtinos man šių autorių mintys. Taip pat ir tikslą turiu: -8 kg.
Domėtis sveika mityba pradėjau neseniai, kai mane jauną aplankė nedidelės, bet nemalonios sveikatos problemos. labai sunku atsilaikyti nesveiko maisto pagundom, bet po biškį stengiuosi ir jaučiu tam tikrus pokyčius, pirmiausiai tai džiaugiuosi, kad į wc dažniau turiu nueiti, netgi iki 3k per dieną. labai stengiuosi derinti maistą ir valgyti vaisius pusryčiams bei kitu laiku atskirai nuo kito maisto. mes su MB esam sutarę, kad svečiuose ar per šventes tai nieko tokio, jeigu ir panuodėmiausim protingai, bet namie abu stengiamės laikytis sveikos mitybos taisyklių.
šiandien darau iškrovos dieną, tikiuosi pavyks atsilaikyti ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(viskasgerai @ 2012 01 09, 12:39)
Sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų  4u.gif

Sveika 4u.gif Gal gali parasyti tos knygos pavadinima? Noreciau daugiau paskaitineti ta tema.

As tai dar vis nuklystu i sona, ypac per sventes, na bet daviau sau siais metais pazada susitvarkyti mityba ir daugiau negrizti prie visokio s...
Atsakyti
knyga vadinasi Gyvybės ir sveikatos dėsniai. Vakar pabaigiau ją skaityti, tai tikrai labai patiko, paprastai viskas sudėstyta ir ji labai atkartoja Šeltoną, man labai priimtina. o aš širyt apsidžiaugiau, pajudėjo svarstyklės iš "mirties taško" smile.gif o MB vakare gyrėsi, kaip jis visą dieną stengėsi laikytis sveikos mitybos taisyklių. jo meniu vakar:
pusryčiai -
šilto vandens puodelis su citrina
priešpiečiai - 2 bananai (tokį tik vaisių vakar turėjom)
pietums cezario salotos be majonezo ir nedidelis puodelis sriubos
vakarienei - tuno salotos, be aliejaus ir druskos
dar po to norėjom pakramsnoti, tai padariau tiesiog morkų lazdelių, papjausčiau pagaliukais morkas ir kramtėm

tarpuose gėrė vandens. jam šiaip svorio mesti nereikia, nes yra kūdas, bet labai džiaugiasi ir jaučiasi labai puikiai.

kavos ir arbatos abu negeriam, geriam tik max puodelį vaistažolių arbatos per dieną su tikslu (pvz. čiobreliai, jeigu gerklę skauda, aš geriu šlapimo takams vaistažoles ir pan.)

tobulintis mums tai tikrai yra kur, bet pradžia padaryta ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
As ir jungiuosi prie jusu, man sitie principai ir nera neujiena, nes kazkada bandziau derinti maista ir siaip dazniausiai laikausi siu principu (bent jau tiksliaia zinau kada nusizengiu) bet paskutiniu metu visai nukrypau...ir is MB girdziu pastabeles tokias lig tarp kitko, kad gal truputi priaugau svorio ir pan.

Taigi nuo sendien as su jumis drinks_cheers.gif
Atsakyti
perskaites sita tema is pirmo buvau exited, pradejau ieskot daugiau info suneramino sitokio tipo straipsniai http://edieta.mama.l...ka_mityba/s630/ , ar is tiesu pripratus prie seltono dietos sunku gryzti prie iprastines?
Beja kiek kainuoja knygyne seltono knygute?
Atsakyti
o kokia yra prasmė grįžti prie įprastinės blogos mitybos? g.gif

įdomu, o kaip tada paaiškinti, iš kur atsiranda visokie vidurių pūtimai, dujų kaupimąsis, rėmens ėdimas, rūgščių atsiradimas, pilvo pūtimas ir pan. reiškiniai? biggrin.gif

kiekvienas pagal save turi spręsti kaip ten su tuo derinimu - tinka jam ar netinka mirksiukas.gif

pvz. aš iš ties pastebėjau, kad valgant sudėtinius patiekalus ( kur sumaišyta riebalai + angliavandeniai+ baltymai) tai kam tada apkrauti savo organizmą nesąmonėmis, kad tik būtų "to krūvio" , jei galima maitintis sveikai ? biggrin.gif
Atsakyti
reiktu atskiros temos Setono dietos receptams, nes sugalvot ka bent is dalies skaniai pavalgyt, tas pats kas matematikos uzdavini issprest biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(viskasgerai @ 2012 01 10, 07:53)
knyga vadinasi Gyvybės ir sveikatos dėsniai.

Ačiū 4u.gif

QUOTE(zoomzoom @ 2012 01 10, 18:22)
reiktu atskiros temos Setono dietos receptams, nes sugalvot ka bent is dalies skaniai pavalgyt, tas pats kas matematikos uzdavini issprest biggrin.gif

drinks_cheers.gif neblogai būtų smile.gif galima ir šitoj temoj karts nuo karto pasidalinti savo idėjomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 01 10, 12:21)
o kokia yra prasmė  grįžti prie įprastinės blogos mitybos?  g.gif

Sveikos,

tikrai geras klausimas, cia juk ne dieta, po kurios valgai viska is eiles, cia yra normali mityba, galima sakyti gyvenimo budas, ir tai trunka visa gyvenima, as taip gyvenu jau nuo balandzio men. taigi greitai bus metai thumbup.gif Ir galiu pasakyti viena, tiek sukneliu kiek isigijau per pastaraji pusmeti, nebuvau isigijusi per visa savo gyvenima doh.gif biggrin.gif stai taip as dabar atrodau ir taip as jauciuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2012 01 11, 09:57)
Sveikos,

tikrai geras klausimas, cia juk ne dieta, po kurios valgai viska is eiles, cia yra normali mityba, galima sakyti gyvenimo budas, ir tai trunka visa gyvenima, as taip gyvenu jau nuo balandzio men. taigi greitai bus metai thumbup.gif  Ir galiu pasakyti viena, tiek sukneliu kiek isigijau per pastaraji pusmeti, nebuvau isigijusi per visa savo gyvenima doh.gif  biggrin.gif  stai taip as dabar atrodau ir taip as jauciuosi biggrin.gif

kiek svorio numetei? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Princesė. @ 2012 01 11, 11:52)
kiek svorio numetei?  4u.gif

apie 5 kg, bet esme ta kad, jie kazkaip taip graziai nukrito, visas kunas toks grazus patapo smile.gif ir savijauta super, skrandis susitvarke, neskauda visiskai, nera pilnumo jausmo pavalgius thumbup.gif
Atsakyti