Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(ievakata @ 2011 03 21, 16:47)
AR kas pikot siemet is shetelingo corizon ir marisa, nu taip silpnai, po viena tik isdygo ir tyluma, gal irgi kaip marfa suletintos g.gif

iš tiesų, pas mane Corazon ir Marissa problematiški irgi. Marissa iš trijų išdygo viena, dabar pasėjau likusias dvi sėklytes. Corazon irgi ne visi sudygo. Tiesa, jų sėklos pernykštės.. nors pernai šimtu procentų dygo g.gif
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 03 21, 19:18)
Aš pasirenku savaitės diena(pav. pirmadienis) ir visą vasarą tą dieną gausiai palaistau ir vėl laukiu kitos savaitės ir kuo puikiausiai auga ir drėgmės nei per daug ,nei mažai

Aš darau taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 03 21, 18:18)
Žiūriu visi mėgstat žaisti "bambaliais"laistant pomidorus .Aš pasirenku savaitės diena(pav. pirmadienis) ir visą vasarą tą dieną gausiai palaistau ir vėl laukiu kitos savaitės ir kuo puikiausiai auga ir drėgmės nei per daug ,nei mažai

gyvenime esti svarbesnių dalykų nei pomidorai ir daržai. Tenka taikytis prie situacijų, o aukščiau minėtas būdas tik palengvina auginimą ir nereikia apkrauti svetimų žmonių wink.gif
Atsakyti
as ir pasirenku viena diena,dazniausiai savaitgalio ir prilieju be gailescio smile.gif o bambalius manau renkasi tos kurios neprivazineja kiekviena savaitgali i savo darzus ar sodus smile.gif
Atsakyti
Turiu prisirinkus gausybę informacijos, tik pati dažniausiai pamirštu.Šiandien papuolė po ranka, gal kas išbandęs pakomentuos ar norės pabandyt.
Kol pomidorų daigai neužaugins pirmo tikrojo lapelio, jų nereikia lieti, o tik apipurkšti.
Vėliau , kas savaitę palieti kalio permanganato tirpalu ir medžio pelenų antpilu.
Norint apsaugoti nuo virusinių ligų, užauginus pirmą tikrą lapelį nupurkšti lieso pieno tirpalu - 1 stiklinė pieno, 1 vandens, 1-2 lašai jodo.
Pirmas septynias dienas auginti 10-14 laipsniu šilumoje dieną, naktį 11-13, vėliau 20 laipsniu temperatūroje.
pirmąsiai 2-3 dienas daigai turi būt apšviesti visą parą, vėliau 16 val. per parą.
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 21, 18:49)
Šitų nemirkyk, jos jau apdorotos mirksiukas.gif pirmą kartą šiemet auginsiu tuos pomidorus, bet kiek pamenu lolita rašė, kad labai derlingi buvo praėjusiais metais mirksiukas.gif turėtų būti visai neblogi konservavimui tokios formos smile.gif o ant pakiuko nerašo kokio jie augimo? kažkaip neatkreipiau dėmesio g.gif ir s&g puslapyje nieko neradau g.gif 
Lolita1960, tark žodį apie šių pomidorų augumąbiggrin.gif

QUOTE(raimuxe @ 2011 03 20, 19:20)
Sakykit, mergytės, ar pomidorų sėklas prieš sodinant reikia mirkyti vandenyje g.gif Pas mane SAHEL H, veislė. Ir dar, gal kuri juos esate auginusi? Ar jie aukštaūgiai ar žemaūgiai g.gif (Ant pakelio nerašė) g.gif 4u.gif
*
labukas tai kad ne as auginau tuos pomidorus ,nieko negaliu pasakyt.

As juos auginau, daigumas 100%. Aukstaugiai ir laaaabai derlingi.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 21, 21:03)
as ir pasirenku viena diena,dazniausiai savaitgalio ir prilieju be gailescio smile.gif o bambalius manau renkasi tos kurios neprivazineja kiekviena savaitgali i savo darzus ar sodus smile.gif

drinks_cheers.gif Man taip pat "bambalių" nereikia rolleyes.gif
Atsakyti
mano vieni sudygo daigeliai ir auga, kiti lovely gal dar išlys, tai apkaupiau žemėmis išlindusius,

ar taip galima daryti ar palikti juos aukštais koteliais.
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2011 03 21, 21:57)

pirmąsiai 2-3 dienas daigai turi būt apšviesti visą parą, vėliau 16 val. per parą.

blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2011 03 21, 19:57)
Turiu prisirinkus gausybę informacijos, tik pati dažniausiai pamirštu.Šiandien papuolė po ranka, gal kas išbandęs pakomentuos ar norės pabandyt.
Kol pomidorų daigai neužaugins pirmo tikrojo lapelio, jų nereikia lieti, o tik apipurkšti.
Vėliau , kas savaitę palieti kalio permanganato tirpalu ir medžio pelenų antpilu.
Norint apsaugoti nuo virusinių ligų, užauginus pirmą tikrą lapelį nupurkšti lieso pieno tirpalu - 1 stiklinė pieno, 1 vandens, 1-2 lašai jodo.
Pirmas septynias dienas auginti 10-14 laipsniu šilumoje dieną, naktį 11-13, vėliau 20 laipsniu temperatūroje.

Nu del temperatūros tai dar gal kaip nors galima ant radiatoriaus pastatyti, bet 2-3 dienas pilnai apšviesti tai gal ir galima kokius kelis daigus arba pramoniniam šiltnamy, bet namuose schmoll.gif

Pabančiau įsivaizduot kaip Lolita savo rekordininkus bando apšviesti doh.gif

Ir šiaip dabar elektra ne 10 centų kainuoja g.gif

O nuo virusinių ligų tai esu ir aš pagal uošvės receptą su pienu purškęs, bet tik didelius , jau šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(samotas @ 2011 03 21, 23:01)
O nuo virusinių ligų tai esu ir aš pagal uošvės receptą su pienu purškęs, bet tik didelius , jau šiltnamyje.

o purškiami lapai tada?
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 03 21, 21:19)
As juos auginau, daigumas 100%. Aukstaugiai ir laaaabai derlingi.

4u.gif
Atsakyti