Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(dzigitas @ 2011 03 19, 20:30)
Ex,turiu klausimuka ax.gif pikuodama perlenki,o veliau ta sakni kur i virsu nupjauni? g.gif

Ne, nieko nenupjaunu. Bet jei ta šaknis labai jau ilga, gali nugnybt uodegą, išleis daugiau šoninių šaknelių. Dar galima daigą, jei labai ištįsęs, sodinti jį lenkiant truputį spirale, nebūtinai šaknimi į viršų.

Turiu įspėti, kad ištįsusiems daigeliams prieš tokį drastišką lankstymą leidžiu truputį sustiprėti, kad nebūtų labai jau skysti kotukai.
Jei bijote lenkti ar "nejaučiate saiko" lenkimui, tuomet geriau tiesiog sodinkite giliau, jei indelio gylis leidžia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 19, 19:41)
Ne, nieko nenupjaunu. Bet jei ta šaknis labai jau ilga, gali nugnybt uodegą, išleis daugiau šoninių šaknelių. Dar galima daigą, jei labai ištįsęs, sodinti jį lenkiant truputį spirale, nebūtinai šaknimi į viršų.

Turiu įspėti, kad ištįsusiems daigeliams prieš tokį drastišką lankstymą leidžiu truputį sustiprėti, kad nebūtų labai jau skysti kotukai.
Jei bijote lenkti ar "nejaučiate saiko" lenkimui, tuomet geriau tiesiog sodinkite giliau, jei indelio gylis leidžia smile.gif

aciukas uz atsakima aciuks.gif pas mane jie tokie istiseliai,kad sulenda per visa indelio ilgi nuo grietines smile.gif tai galvoju antra partija kisti perlenkus.tikiosi nepersistengsiu.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 19, 18:58)
Kokioje temperatūroje jūs savuosius laikote? Aš savo  išstypėlius laikai ant palangės kur 15 laipsnių šilumos. Gal saulės mažoka (rytinė pusė)... g.gif

Net nežinau kokia ta temperatūra. Laikiau kol sudygo ant radiatoriaus, po to perkėliau ant palangės. Rytinė pusė, saulė būna tik labai anksti ryte-6-7 val ryto.
Atsakyti
Gaudvile, ačiū. 4u.gif
Nu, o dabar patarkit ką man daryt. Žiūrėjau į pomidorų žemę, bet kažkodėl nusipirkau agurkams (verdeteros) doh.gif . Galiu dar susėt likusius pomidoru, ar būtinai pirkt žemę pomidorams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 03 19, 19:43)
Blogiausiai dygo  Malinowy ozarowsky (nei vienas neišdygo-bet iš nedaug sėklų-3 ar 4),
Pernai šitų iš viso pakelio išdygo tik 1 daigelis doh.gif
O man vieninteliai atsilikėliai - Corazon . Sėta prieš savaitę g.gif
QUOTE(dzigitas @ 2011 03 19, 20:30)
pomidoru tema juda taip pat kaip ir kokios dietos hihihi.gif
O gal visai neblogai - Pomidorų dieta bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2011 03 19, 15:47)
Sveiko mielosios pomidorininkes ir pomidorininkai  4u.gif

prisistatau rolleyes.gif : esu beuzsikrecianti pomidorininkyste hihihi.gif nes vien nuo jusu postu ja galima uzsikresti

pirmus metus pati bandau uzsiauginti pomidoriuku daigelius, praeitais metais gavau 4 daigelius is kaimynes ir juos sodinau sklype lauke, nes deja ten nera dar nei namuko nei siltnamio tik vis dar nevykusiai formuojamas darzelis.

Zinoma siemet bandysiu taip pat auginti pomidorus balkoninius, nes turime 2 balkonus viena istiklinta, o kitas ne ir abu rytinej pusej, bei laukinius nesiltnaminius pomidorus, bet ju dar nepasejau  rolleyes.gif galvoju per anksti  unsure.gif
tai va atejau i jusu foruma tai su MELEJONU klausimu ir buvau besiruosianti atakuoti klausimais, kuriuos naujos merginos uzduoda po kelis tame paciame puslapyje hihihi.gif , BET paemiau ir perskaiciau visa tema nuo pradziu, aisku tai uztruko kelias dienas, BET viska susikonspektavau ir daug maz radau visus atsakymus i mano klausimus  mirksiukas.gif

na jie pas mane tokie distrofikai biggrin.gif, bet po keliu dienu pikiuosiu, kai bus jau lapeliai tikri tai manau atsigaus wink.gif
cia pakolkas sodintos tik 3 balkoniniu rusys:
Golden cherry - dygimas 100 proc
Vilma - dygimas apie 70 proc
Betalux - deja bet atrodo telenda tik pirmasis daigelis
visi sodinti kovo 7 diena

taigi prasausi priimama i buri

Sveika atvykusi drinks_cheers.gif

reiktų tiktai daigyklėles sukelti arba ant palangės aba dar geriau pastatyti kokiom keliom dienom vėsiau, bet kad gautų pakankamai šviesos, nes gali dar labiau išstypti.
O dygimas tai thumbup.gif
i visi kiti išlys.

Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2011 03 19, 18:43)
Sveiki, pomidorininkai (jau nebe tik pomidorininkės  biggrin.gif ), atsigrūdu ir aš į naują temą smile.gif prisiduoti su statistika dygimo.
Pas mane visi sėti pomidorai buvo kovo 9 dieną. Atrodė taip pat, kaip ką tik įdėtose Ninkasi foto. Nu neapsikenčiau žiūrėt į tokius išstypėlius, ir persodinau, nors lapelių tikrų dar neturėjo  unsure.gif .
Tai tuo pačiu ir suskaičiavau, kiek neišdygo.
Blogiausiai dygo Golden Konigin ir Malinowy ozarowsky (nei vienas neišdygo-bet iš nedaug sėklų-3 ar 4), Colibri tik 1 iš 4, Marfa irgi labai prastai-2 sėklos iš 5.
Visi kiti daugiau mažiau normaliai, bet irgi ne 100 proc. sad.gif

Labas labas drinks_cheers.gif
o statistika visai nebloga ir linkiu kad būtų su tendencija taisytis biggrin.gif
Atsakyti
Prasikale ir pas mane pora Novogodnij daigeliu, na tikrai labai smulkus, kaip sweet million, idomu kaip toliau jiems eisis, prisipazinkit kas juos uzrodet, ar taip ir turi but lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2011 03 19, 10:15)
Tai gal žmogus po žiemos miego nubudo ir še tau... vėl žiema  hihihi.gif

Jasia, tiek tesupratau perskaičius apie šį produktą tavo duotoj nuorodoj. Po tavojo išsamaus aprašymo pasidarė aiškiau... gal ir verta būtų pabandyti. Bet jei imam tik mudvi, tai užsakymas nesieks 50 lt. ...gal planuoji dar kokio gėrio imt - pareklamuok, nes kolkas neturėjau laiko atidžiau panaršyt tą puslapį  ax.gif

Daugiau nieko kaip ir nereiktu g.gif Gal dar viena norinti atsiras,tada butu ciki.Monami,greit i pomidoru tema mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Manieji velgi labai tysta,tai manau greitu laiku nekankinsiu ir ispikiuosiu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 19, 18:47)
thumbup.gif
tiktai džiaugtis dėl to reikia thumbup.gif

Labai džiaugiuosi, net nesitikėjau tokių, neaukšti, kotai storutėliai ir laeliai tikrai dideli...Visi kaip vienas smile.gif Va ryt pasistengsiu įdėti foto, pasakysit ar geri smile.gif Nes man gal jie tik tokie atrodo idealūs, gi kiekvienam tėvui jo vaikai patys gražiausi :DDD
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 19, 23:08)
Labai džiaugiuosi, net nesitikėjau tokių, neaukšti, kotai storutėliai ir laeliai tikrai dideli...Visi kaip vienas smile.gif Va ryt pasistengsiu įdėti foto, pasakysit ar geri smile.gif Nes man gal jie tik tokie atrodo idealūs, gi kiekvienam tėvui jo vaikai patys gražiausi :DDD

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 19, 23:08)

Parodyk savo grazuolius, ivertinsim smile.gif
Atsakyti
Gal yra pirkti koks "neišstypimo"stimuliatorius? biggrin.gif Priemonė, padedanti stiebeliams augti į storį, o ne į ilgį? biggrin.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 20, 00:08)

Prie to paties įdėkite receptą (auginimo pradžiamokslį), kaip pavyko tokius užauginti smile.gif Gal pradedantiesiems, tokiems kaip man bus į naudą smile.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti