Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 25, 13:47)
Parduotuvėje pirkau,Vienas suliflor ki tas durpetos pas mane, abu universalūs

ar tu ir sodinai skirtingose žemėse? Jei abiejuose substratuose vienodai numiriojo, tai kaži, ar durpės kaltos g.gif Aš šiemet nepirkau nei tos, nei tos, negaliu daug komentuot.
Kindziuli, prieik ir tu su savo svaria nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 kovo 2011 - 13:51
QUOTE(saintlina @ 2011 03 25, 14:50)
ar tu ir sodinai skirtingose žemėse? Jei abiejuose substratuose vienodai numiriojo, tai kaži, ar durpės kaltos  g.gif  Aš šiemet nepirkau nei tos, nei tos, negaliu daug komentuot.
Kindziuli, prieik ir tu su savo svaria nuomone  4u.gif

Vat ir nepamenu,kuriuos kur sėjau...Na šiandien dar atsisėjau pomidorų, bet į durpetos substratą, jis man geresnis atrodo...
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 25, 13:49)
Papildyta:
Beje, tie daigeliai kurie nuleipo, tj jau buvo pradėję tikrus lapelius leist, tai netikri lapeliai nuvyto, bet tikrieji lyg ir nenuvytę, koteliai irgi sveiki atrodo...

sakyk, o Suliflor substratas buvo vienalytis ar matėsi atskirai durpės, atskirai klintmilčių guulėliai, medžio šakelių gabalėliai?

Net jei ir matėsi atskiri komponentai, pradžioje turėjo pradėt šviesėti lapukai. Kai yra netinkamas substrato pH, tai daigas nesugeba pasiimt maistinių medžiagų. Tereikia papildomai nurūgštinti, t.y. sumažinti substrato rūgštingumą.

Dar galėjo būti ir taip, kad šaknys užmirko ir augalui pritrūko deguonies. Tokiu atveju reikėjo gerai pradžiovit.

Tik, kodėl taip greit skilčialapiai nunyko, nesugalvoju. Būtų gerai, jei nuotrauką įdėtum, lengviau priežastį surasti galima būtų wink.gif
Atsakyti
Kiek mazdaug kainuoja padeklai?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 25, 15:08)
sakyk, o Suliflor substratas buvo vienalytis ar matėsi atskirai durpės, atskirai klintmilčių guulėliai, medžio šakelių gabalėliai?

Net jei ir matėsi atskiri komponentai, pradžioje turėjo pradėt šviesėti lapukai. Kai yra netinkamas substrato pH, tai daigas nesugeba pasiimt maistinių medžiagų. Tereikia papildomai nurūgštinti, t.y. sumažinti substrato rūgštingumą.

Dar galėjo būti ir taip, kad šaknys užmirko ir augalui pritrūko deguonies. Tokiu atveju reikėjo gerai pradžiovit.

Tik, kodėl taip greit skilčialapiai nunyko, nesugalvoju. Būtų gerai, jei nuotrauką įdėtum, lengviau priežastį surasti galima būtų wink.gif

Na tuoj, idėsiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 25, 13:49)
Papildyta:
Beje, tie daigeliai kurie nuleipo, tj jau buvo pradėję tikrus lapelius leist, tai netikri lapeliai nuvyto, bet tikrieji lyg ir nenuvytę, koteliai irgi sveiki atrodo...

Pagal tavo nupasakota vaizdeli maniskiams Golden cherry panasiai buvo. Po nakties radau nuvytusius,maniau,kad gal pasalo,nes 2 paras nekurenom namie,bet gi nebuvo taip salta. Bet kelis daigus ispikiavau,ir auga kaip priklauso,atsigavo. Likusius ismeciau smile.gif
Lauksiu foto
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 25, 14:10)
Kiek mazdaug kainuoja padeklai?

įvairiai - 7, 9, 11, 13 litų. Ant palangių naudoju ir lovelių padėklus, ~100cm ilgio kainavo 5,4Lt.
Buvau ir pigių nusipirkus (~4Lt), suplyšo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 25 kovo 2011 - 15:00
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 25, 15:56)
įvairiai - 7, 9, 11, 13 litų. Ant palangių naudoju ir lovelių padėklus, ~100cm ilgio kainavo 5,4Lt.
Buvau ir pigių nusipirkus (~4Lt), suplyšo  ax.gif

Siandien pikavau čiliukus ir keleta pomidoriuku, sustaciau ant palanges. labai reikia padekliuku, bet jokiu nerandu. Kazkoki buvau radusi, bet 20Lt jau per daug...
Atsakyti
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2011 03 25, 11:31)
Labas rytas  4u.gif nepykit, kad klausiu tokio primityvaus klausimo (gal jau kalbejote milijona kartu apie tai), bet ar verta augint pomidorus darže be šiltnamio?
pernai pirkau turguje daigu, man prisieke, kad jiem siltnamio nereikia. patys pomidoru krumeliai grazus uzaugo  biggrin.gif bet vaisiai kabejo mazi zali kol supuvo ir nukrito... ka negerai dariau?

ačiū  4u.gif

Lauke augint pomidorus ir mes atsisakėme, nekokios tos pas mus vasaros blink.gif
O dar radioaktyvus jodas pasiekė mūsų Lietuvėlę, kaži kaip bus su tais mūsų augalėliais schmoll.gif Aišku turėtų augti gerai, taik ar mes jų pavalgę taip pat gerai jausimės? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 25, 13:30)
Klausykit, pašnekėjau su tėčiu, jis sako kad daigeliai galėjo apmirt dėl to, kad durpės nudegino, sako reik maišyt tą substratą su paprasta daržo žeme...Ar taip gali būti? g.gif

Aš buvau praeitą savairę shetelige irgi žiūrinėjausi substrato, tai prie manęs priėjo pardavėja ir pasakė - "Šito daigams nežiūrėkit, jis per stiprus su arklio š..., jį reikia pamaišyti su paprastom žemėm, kai jau sodinsit į šiltnamį." Aš vos nenusipirkau. Būtų mano daigeliams amen. doh.gif Gal ir pas tave koks gerai pagerintas buvo, kad neatlaikė daigeliai.
Įsivaizduojat mano Marfa išlindo po 18 dienų. Buvau beprarandantį viltį ir jau tik šiaip tas indelis ant palangės stovėjo, o dabar išlindo visos sėklos vienu metu 100% daigumu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 25 kovo 2011 - 17:11
Nufotografavau, bet neleidžia man per imageshak įkelti...
Atsakyti
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 25, 17:21)
Nufotografavau, bet neleidžia man per imageshak įkelti...

kai rasai zinute, apacioje galima prisegti faila, spaudi browse pasirenki savo foto ir ikelti si prieda, ir nereik niekur kitur vaiskciot blush2.gif
Atsakyti