Įkraunama...
Įkraunama...

Priemonės įdegiui skatinti

QUOTE(ametista @ 2005 05 12, 17:09)
biggrin.gif Xixixi, margancofke, jei gerai supratau yra kalio permanganatas? nea netiks 
O apie koki joda kalbat? ta kur ant zaizdu pilam? tai kalio jodidas.... Nezinau pirma karta girdziu toki deginimosi varianta.  biggrin.gif  biggrin.gif

Kalio jodidas yra tokio pat ryškumo kaip geriamasis vanduo biggrin.gif , t.y. bespalvis. Ant žaizdų jo nieks nepila. Dezinfekcijai mes naudojame spiritinį jodo tirpalą, būtent spiritinį, nes jodas yra kieta medžiaga (grūdeliai) ir tirpsta spirite. Jodas dar gerai tirpsta kalio jodido tirpale, va toks ir yra parduodamas vaistinėse. biggrin.gif
Jei kam dar įdomu bus, tai galiu papasakoti ir daugiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 05 12, 14:19)
Girdejau, kad i kuno pieneli arba alieju kunui imaisius siek tiek jodo oda igauna grazus rusva atspalvi, o ir deginantis pasitepus tokiu aliejumi gaunasi "jurinis" idegis.

Teta man pasakojo, kad anksčiau, kai saulė dar nebuvo tokia aktyvi, tai su draugėm tikrai tepdavosi vandeniu skiestą jodo tirpalą ir atrodydavo kaip po gerų atostogų iš pietų biggrin.gif Tik nesidegindavo išsitepusios (juk gali pigmentinės dėmės atsirasti nuo alkoholinio tirpalo), o kaip tik po pliažo darydavo tokias procedūras biggrin.gif Tik neaišku, ar neturi tai odai kokio nors neigiamo poveikio g.gif Pasidomėsiu ir pranešiu ax.gif

Kalio permanganatas suteikia odai rudą spalvą, nes TAIP NUDEGINĄ JĄ!!!!!! Jau tik nepraktikuokit schmoll.gif schmoll.gif Viena tokia praktikantė netyčia užsipylė sau ant kojų, tai pedkelnės akimirksniu nusilupo, o oda, parudavusi nuo nudegimo, tiesiog atkrisdinėjo tikrąja šio žodžio prasme apie savaitę... Ujuj, baisu!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čika: 12 gegužės 2005 - 21:59
QUOTE(Mintee @ 2005 05 13, 09:04)
4u.gif
Agha, papasakok, labai idomu! Nes butu tikrai smagu naudotis situo isradimu- jeigu tik nekenkia  unsure.gif

neskaiciau visos temos, todel nemaciau ka nutarete del beta karotino. taigi, pasakysiu jums - jei deginates soliariume arba sauleje jo ne tik kad reikia odai, kad ji graziau idegtu, bet jis yra butinas odai, nes tai yra naturalus antioksidantas! jis apsaugo oda nuo zalingo UV poveikio, neleidzia susenti ir t.t. taip, kad mergickos, nedelskite, o pasalinio poveikio jis tikrai neturi!
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 05 12, 13:19)
Girdejau, kad i kuno pieneli arba alieju kunui imaisius siek tiek jodo oda igauna grazus rusva atspalvi, o ir deginantis pasitepus tokiu aliejumi gaunasi "jurinis" idegis.

tiesiog jodas pritraukia saules spindulius ,o gerai tai ar blogai,nzn g.gif
kazkada taip bandziau,maisiau su aliejuku.drauge mano visa laika taip deginasi -tikrai ruda. bet kazkodel daugiau to nekartojau,pati nezinau kodel.manau,tikriausiai yra geru kitokiu priemoniu idegiui skatinti,kurios + dar ir apsaugo oda nuo zalingu saules spinduliu tongue.gif
Atsakyti
sveikos, ir as pradejau gerti ta beta carotena smile.gif o kaip tiklsiai ji reikia gerti? as geriu po viena kapsule per diena? geriu jau kokias dvi savaites. einu i soliariuma, siaip matos kad oda graziau ir greiciau idega, bet va kiek girdejau kad ji reikia ilgai gerti. man vaistinej sake kad ji dabar pradejus gerti baigti galima rudeni. tad reikia gerti visa vasar, plius dar cia juk apsauga nuo tu Uv spinduliu. ane?smile.gif
Atsakyti
taip, beta karotina reiktu pasvartoti kokius 3 men.,
ir nebutinai po viena tablete per diena, galima po 2-3tabl, tada efektas greiciau matosi.
Atsakyti
Dar esu skaiciusi, jog vasara valgant daug pomidoru geriau ir graziau degama, t.y. idegama.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 05 16, 14:17)
Dar esu skaiciusi, jog vasara valgant daug pomidoru geriau ir graziau degama, t.y. idegama.

Taij en tik pomidorus... ir morkas ir špinatus ir pan. tuose daržovėse yra daug beta karotino...
Atsakyti
Dėl to jodo,tai mano teta įlašindavo į aliejuką kelis lašus ir tepdavosi prieš deginantis.Patikėkit dar geriau atrodo kaip po soliariumo thumbup.gif ,bet pati kažkaip neprisiruošiu pabandyti,gal reikės šią vasara...
Atsakyti
na man kažkaip pasitikėjimo nesukelia tas jodo naudojimas deginimuisi,aišku aš nesu kokia chemikė,bet nerizikuočiau savo oda,man rodos jis tiko tada kai tiesiog nebuvo kitokių priemonių,juk jeigu tai būtų tokia gera priemonė,tai turbūt ir kosmetikos kompanijos jį naudotų kremuose g.gif
na gal kurios turi riebią odą gal ir nieko,bet kai mano sausa schmoll.gif juk spiritas tik dar labiau išsausins ją
vat jau geriau nusprendžiau pabandyti beta-karotiną,nes šiaip esu labai baltaodė,anksčiau tai iš soliariumo neišlysdavau,bet dabar kaip sakant subrendau ir supratau,kad tai nėra labai sveika biggrin.gif bet biškį rusvos odelės tai norisi ax.gif
Atsakyti
na o as pradejau naudoti veido krema su karotinu blush2.gif kadangi lankausi soliariume, tai pastebejau, kad kartu su kremuku, oda ne taip issauseja, o ir svelnesne buna thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2005 05 17, 08:31)
na o as pradejau naudoti veido krema su karotinu  blush2.gif  kadangi lankausi soliariume, tai pastebejau, kad kartu su kremuku, oda ne taip issauseja, o ir svelnesne buna  thumbup.gif

O cia kokios firmos? unsure.gif

Atsakyti