Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

green_tea, man tavo serija visai smagi. Tik , kas trugdo dpilnai žiaugtis, tai modeliuko apranga. Kažkaip kaip pavasario fėjai norėtųsi plazdančios suknutės ar panašiai rolleyes.gif

O aš, tai pyškinu belenką doh.gif Kaip Gotte savo bloge rašo, fotografuoju beveik durų rankenas biggrin.gif
Atsakyti
Hazelnut, tavo pvz. ir mano supratimu minimalizmas.

Green Tea, o man šįkart nelabai. Pirmoji daug klausimų palieka. Žolės spalva skiriasi nuo kitose foto esamos spalvos, visai nesurišu kodėl ir ką ji turi pasakyti. Antra kažką lig ir žadanti, nors ir kompozicija, fotografavimo taškas nelabai. Matau tuos teptukus ir man įdomu kas bus po to. Kažkodėl tikiuosi, kad su teptukais viskas rutuliosis.
Trečioje, ketvirtoje, penktoje, šeštoje viską kaip ir sugadina apranga. Prie pavadinimo nedera. Jau vien žodis fėja įpareigojantis. Na man jos tik su suknelėm asocijuojasi. Jei ne apranga, pasigendu veiksmo su teptukais. Nebeaišku kam antroje nuotraukoje tie ten buvo. Paskutinėje atidengtų petukų norisi, vat būtent tos suknelės čia trūksta. O šiaip fainai gėles į plaukus išdėliojai.
Vat, nepyk už tokį pamąstymą apie foto. Na tikrai šįkart nepajutau, ką norėjai perteikti.
Papildyta:
Rico, neblogas ptaręsimas koliažo. Gaila tik, kad fono atspalviai vos skiriasi.

Rita Gude ta su knzgos lapais labai faina. Ir minimalizmo tikrai įdėjai. Dėl foto su šakute nežinau. Sunku pasakyti kas ten.

Zirzilija, tavo rodyta foto jei būtų atspausta dideliu formatu, geriau tas miestas tolumoje pasimatytų. Tada matyt ir galima būtų sakyti, kad minimalizmas.

Akasha, gražiai susitvarkei su užduotim. Kavos kada nors išgersim smile.gif

Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 26, 07:15)
drinks_cheers.gif Būtent. Aš sutinku 100 %.
Minimalizmas tai nereiškia, kad turi būti tik vienas daiktas nuotraukoje

Pavyzdžiui čia man - minimalizmas.
ir čia mano galva minimalizmas
čia irgi
ritmas ir minimalizmas
ir čia

Na, bet čia tik mano pamąstymai smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif su visais šiais pvz pilnai sutinku, mūsų matymai sutampa thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2011 03 26, 00:33)
Merginos,  verysad.gif

Kiek turiu laiko tiek prisėdu prie fotografijos temos.. skaitau instrukcijas..
Bet vat atsidūriau aklavietėje.
Vakar bandžiau diafragmą surasti .. ir nesuprantu.
Pas mane fotoaparate nėra tokių nustatymų kaip F1 ar panašiai.
Pasirinkus MF (manual ) galima pasirinkti tik PVZ: 0,2"  Ar tai ir yra diafragmos atidarymo nustatymas ?

Instrukcijos nebeturiu sad.gif
Fotoaparatas Canon Eos DS6041

Būčiau labai dėkinga už pagalbą.  blush2.gif

turetu padet:

When you're in "M" roll the little black wheel to change the shutter speed.
When you press the AV button while turning the wheel, it changes the aperture.

verst tai tyngiu biggrin.gif nu vienu zo, kad keistusi f, turi paspausti AV mygtuka ir pasukti ratuka (cia kai ant M rezimo esi)
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 03 26, 00:22)
Na ką gi, pagaliau apdorojau 700 nuotraukų ir išrinkau 10 nugalėtojų. Kažkaip tikėjausi, kad geriau gausis, nu bet mokausi mokausi  cool.gif
"Pavasario fėja"

Man paskutine turbut labiausiai patinka
3 nuotraukoje man kazkaip ta ranka neproporcingai ilga, gal noretusi koju labiau sulenktu ar kad pritupusi mergina butu, nes pirmas ispudis man, kad mergina stovi ir ranka nesvietisko ilgumo nuleista zemen 4u.gif

rodziau vakar vakare saviskiui koliaza, klausiau ar graziai gavos. Sakau antra nuotrauka ne mano. Jis pakraipe galva, sako: o tai kaip tu tada tas tulpes vaikui i rankas idejai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai vadinas gels atrode lygiai tokios pacios jam biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 26 kovo 2011 - 10:35
QUOTE(joreta @ 2011 03 25, 16:32)
ritmas? ar jovalas?

Per daug visko g.gif nezinia ka norejai parodyti

QUOTE(dosa @ 2011 03 25, 20:12)

o dabar idedu koliaza (flickre yra daugiau variantu....sunku buvo isrinkti viena)
dosa+Yvette

bigsmile.gif labai fainas, tik pirmos man noretusi ne kvadrato

QUOTE(Yvette @ 2011 03 25, 21:12)
Skaitinėju info apie minimalizmą.

Man visi ideti pvz minimalizmas ax.gif

QUOTE(dosa @ 2011 03 25, 22:34)
man nesiziuri nespalvota foto, o kai pamaciau spalvota tai irgi nelabai dera atrodo, gal megstuka eikejo silto atspalvio det  g.gif ir kirpimas per zmogaus akis man asmeniskai nepatinka.

4u.gif pabandysiu pataisyti ax.gif

QUOTE(green_tea @ 2011 03 26, 00:22)
"Pavasario fėja"

Smagiai pabuvot ax.gif ideja patiko 4u.gif
Man truksta tos nuotaikos, pavasarisko laisvumo, vis tik pavadinimas ipareigoja, kazkaip jauciasi pozavimas, kaip Yvette rase, kad feja isivaizduojama kitaip ax.gif
pirma nesisieja su kitom, antroj truksta erdves, viso teptuko, trecioj netinka centravimas (pagr objektas centre) ir kazkaip nesiziuri kojos. Penktoji man labiausiai patinka savo tikra emocija, sesta trinciau blush2.gif o paskutinej erdves truksta, ypac apacios bei naturialiai pabertu geliu, labai graziai atrodo.

QUOTE(Yvette @ 2011 03 26, 07:46)

Rico, neblogas ptaręsimas koliažo. Gaila tik, kad fono atspalviai vos skiriasi.

4u.gif o kaip kirpimas? Pasistengsiu perdaryti su kitokiom spalvom, bet kaip atskira nuotrauka kazkuo traukia. Savo darbuose kartais is karto nesimato klaidos ar kaip geriau butu...

Kokia bausme laukia uz koliazu velavima? blush2.gif
Atsakyti
Pasiėmiau iš pašto reflektorių bigsmile.gif maniau bus toks puslievis, nes kone už dyką, bet man labai patiko, tvirtas rėmas, medžiagos kokybiškai pasiūtos, susimeti į dėkliuką. O koks didelis, nesitikėjau (nesvarbu, kad parašyta 110 cm, aš nesusigaudau lotuliukas.gif )

Pabandysiu kurią dieną nusivežti į gamtą, nes jau susidūriau su problema fotografuojant vaiką saulei spiginant. Aišku, gali būti, kad dėl tokio pigumo bus medžiagos kokios tai prastos, bet bent spalva balta ir juoda ir labai geros, kurios man jau dabar matau, kad pravers.

Ačiū visoms už komentarus 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 26 kovo 2011 - 11:10
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 26, 09:49)
Pasiėmiau iš pašto reflektorių bigsmile.gif  maniau bus toks puslievis,  nes kone už dyką, bet man labai patiko, tvirtas rėmas, medžiagos kokybiškai pasiūtos, susimeti į dėkliuką. O koks didelis, nesitikėjau (nesvarbu, kad parašyta 110 cm, aš nesusigaudau  lotuliukas.gif )

tai geras sakai? o ten dvipusis jis, vienoj sidabrine spalva, ktoj auksine, ar kaip? ieskau ir as reflektoriaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 03 26, 11:24)
tai geras sakai? o ten dvipusis jis, vienoj sidabrine spalva, ktoj auksine, ar kaip? ieskau ir as reflektoriaus  ax.gif

Ten toje temoje pažiūrėk apačioj, viskas yra, nebent nesimato. Tada įmesiu nuotraukas. Užtrauktuku atidarai viena spalva, užverti, kita spalva, iš viso - juoda, balta, auksinė, sidabrinė ir turbūt beveik balta g.gif Nepamenu.
Na, aš prie mašinos, ištraukiau, apžiūrėjau, nustebau, nes tikrai tikėjaus tokio kaip popieruko. Labai tvirtas rėmas, ji ten dar sudėti atgal nelengva.

Rekomenduoju tikrai, nes pigiau grybo doh.gif O pvz daiktus fotografuojant bent medžiaga bus išlyginta (blizgūs, tiesa, susiglamžę).

Išbandyčiau, bet esu ne namie. Nes sunku pasakyti ar geras jis ar ne, nusipirksi, dar žiūrėk keiksi biggrin.gif
Papildyta:
Čia geras thumbup.gif Reflektorius, prezidentas pripratęs biggrin.gif

user posted image ten ir filmukas fainas yra

Iš čia http://www.efoto.lt/...dijos_salygomis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 26 kovo 2011 - 11:37
atsiskaitau koliaza.

Si karta labai jau nekaip, bet niekas daugiau nesove galvon blush2.gif is pradziu bandziau kabintis uz pakabuko, paskui uz raidziu, bet niekas nesigalvojo doh.gif nepykit, si karta tik taip

"na ir kas, kad kiaura kisene, svarbu sustras pakabukas joje"

Zirzilja +

user posted image
Atsakyti
Labutis,
QUOTE(dosa @ 2011 03 25, 23:34)
As nenustoju stebetis tokiais pratesimais sauniais, fantastika-labai patiko

4u.gif dėkui

QUOTE(green_tea @ 2011 03 26, 01:22)

"Pavasario fėja"

vis tik geriausia su gėlėmis plaukuose, o ne sakyčiau tai, kur ima krepšelį nuo žemės.

QUOTE(hazelnut @ 2011 03 26, 07:15)
Ir daaaaar biggrin.gif Ar matėt kas, ar regėjot, kad VV darbas pateko tarp geriausių 
Paskutinis kategorijoje 'šypsena'

pasidžiaugiau ir šiuo darbu, bet kad jis lietuviškas, tai neįsižiūrėjau, o jei rimtai, tai tik foto težiūrėjau, autoriais nesidomėjau blush2.gif Šaunu!

QUOTE(Ellos @ 2011 03 26, 08:33)

O aš, tai pyškinu belenką  doh.gif  Kaip Gotte savo bloge rašo, fotografuoju beveik durų rankenas  biggrin.gif

o aš gailiuos, kad Paryžiuj nepyškinau durų rankenų. Kažkaip dabar atrodo, kad visai gera būtų serija, bent jau galvoj tokia yra ...

QUOTE(Rico @ 2011 03 26, 10:47)
Per daug visko  g.gif nezinia ka norejai parodyti

čia kelionės foto. Užkabliavo mane Defensas Paryžiuj. Paskutinę dieną ten buvom, visiškai kitoks, negu centras ir labai ritmiškas, bet ir erdvus tuo pačiu... Toks polėkis ten kai kuriose vietose jautės.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 26, 11:15)
turetu padet:

When you're in "M" roll the little black wheel to change the shutter speed.
When you press the AV button while turning the wheel, it changes the aperture.

verst tai tyngiu biggrin.gif nu vienu zo, kad keistusi f, turi paspausti AV mygtuka ir pasukti ratuka (cia kai ant M rezimo esi)

Labai aciu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti