Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na, pavyzdžiui, šį šakutė. Tarkime čia keturios detalės, bet ne dėl to man čia jau ne visai minimalizmas. Todėl, kad jau "groja" man šie keturi galiukai.

user posted image

O gal tikrai minimalizmas ir minimalistinis yra skirtingos sąvokos?
Nes minimalistinis, tai va, nedaug detalių, gali būti ir linija, ir formos-kūnai, kaip pas kažkurią sniego kopos buvo, gali būti ir galų gale žmogaus rankos. O va minimalizmas man geometrija. Tuštuma, bet ją užpildo aiški, lyderė detalė. Pvz Joreta kur įmetė. Na, man ta linija yra visuma viso ko. Neišsiskiria kaip lyderis ta linija. Tuo tarpu ta rozetė akivaizdžiai toje nuotraukoje karaliauja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 25 kovo 2011 - 23:11
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 25, 23:01)
Na, pavyzdžiui, šį šakutė. Tarkime čia keturios detalės, bet ne dėl to man čia jau ne visai minimalizmas. Todėl, kad jau "groja" man šie keturi galiukai.
user posted image

as tai galvoju, kad visai nebutinai turi buti vienas daiktas/detale visoj erdvej..
man minimalizmas tai kai kazkas mazo pasakojo daug smile.gif gali but vat tas pauktukas ant laido tupintis.. rolleyes.gif na cia as taip manau..

Dosia, graziai labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 03 25, 23:00)
o man ta tai labai minimal.. o kodel tau nea?
cia siaip man idomu kaip kiti galvoja biggrin.gif

na tie debesys, jie chaosiniai kažkokie.. nėra laisvės žvilgsniuj, nėra erdvės tokios, net nemoku paaiškint biggrin.gif nu tiesiog žiūrint į minimal foto, žvilgsnis arba mintys kažkur į begalybę nutolt turi, tada aš skaitau, kad minimalizmas biggrin.gif gali į tą foto be perstojo žiūrėt, minimal foto užhipnotizuoja biggrin.gif ši visai nehipnotizuojanti, tie debesys "užstabdė" , krč, neįsivaizduoju kaip paaiškint, kaip aš suvokiu minimalizmą doh.gif
Papildyta:
QUOTE(antajo @ 2011 03 25, 23:09)
as tai galvoju, kad visai nebutinai turi buti vienas daiktas/detale visoj erdvej..
man minimalizmas tai kai kazkas mazo pasakojo daug smile.gif gali but vat tas pauktukas ant laido tupintis..  rolleyes.gif na cia as taip manau..

Dosia, graziai labai  4u.gif

jei debesų nebūtų, tai joa, tie debesys ten neminimalistiniai biggrin.gif
Atsakyti
Fuf, perziurejau nuotraukas sios temos, plepesius tik siap-viena akim teskaiciau biggrin.gif

Labai patiko fredericos alisa, tekstura labai tinka, tokia suteikia truputi senoves pojuti ir mistiskumo-super
je t'aime smagi nuotrauka, auto, kaip supratau, reik ir man kada ismeginti auto, bet reik pulteli isigyt pirma kaip suprnatu

Noriu pagirti kristukass uz nestukes fotosesija-saunuole. Is jos man labiausiai patiko pirma turbut, bet noretusi labiau pilvuko isryskejusio-gal kampo kito, nes atrodo lyg gerai pavalgius moteryte prigule ir tiek. O siap spalvos grazios-liux
Refresh koliazas idomus-sutinku del pirmos nuotraukos apacios, per daug jos
Zirzilja, antro koliazo pirma nuotrauka atskirai graziauisia butu; koliaze man nesizuri, ir tas rastas serveteles pjaunas- vienur horizontaliai, kitur vertikaliai.
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 21, 15:34)
Murzinosytė su plauku biggrin.gif...

Nu ar man cia jau nuo ziurejimo akys ivarvejo, bet staigiai paziurejus i prima foto-tai man atrode kad mergaite rodytu vidurini pirsta iskelus (ten straublys zaisliuko-kaip suprantu) lotuliukas.gif
antra smagi foto, bet ta plauka tai norisi kirpt biggrin.gif
Astytes koliazas labai patinka, wow, kaip sauniai sugalvota wub.gif
green_tea, suniukas tai labai mielas, bet pati nuotrauka suspausta, ir geltona spalva blasko
Dalyja tavo koliaze gelyte panasi surasta, butu visai nieko, bet vaikiuko veidas tai isnyksta.....
QUOTE(*monikute* @ 2011 03 23, 19:42)
Kuršėnų vyniotinis 

Niam niam , klausyk. O ka dejai i krema? Braskiu?

QUOTE(green_tea @ 2011 03 23, 23:28)
Mano koliazas:
Mes is to pacio prado' arba Evoliucija

Labai like si koliaza, ir sugalvojai labai sauniai- super!
QUOTE(Kikirike @ 2011 03 24, 11:31)
Na dedu jūsų teismui  blush2.gif

patinka patinka patinka!!! bet tikrai, kaip ten tas namas tik siena jo? g.gif
maija, agam, ir as matau suglamzyta fona....
QUOTE(Will @ 2011 03 24, 15:43)
4u.gif
Man čia dar "ne tas" variantas, bet vis dar nesifotkina kitaip  doh.gif

Visai sauniai sumastei, tik man noretsui net ne puodelio prie tokios "tarybines" moters, o tarybines stiklines arbatai biggrin.gif
QUOTE(joreta @ 2011 03 24, 19:05)
pareinu ir aš su savo koliažu, nes įtariu savaitgalį neturėsiu kaip kito sumanymo įgyvendint.
"Kosččėjaus mirtis" (pasaka "Vasilisa Gražioji"
? + joreta

As nenustoju stebetis tokiais pratesimais sauniais, fantastika-labai patiko
QUOTE(Yvette @ 2011 03 25, 11:03)
Keliu ir aš savo ritmą.

Wow, labai graziai ritmas pagautas
QUOTE(Rico @ 2011 03 25, 12:43)
Nepaveju jusu, 15 psl liko, veliau pabaigsiu, dabar keliu koliaza ir begu  blush2.gif
? + Rico

man nesiziuri nespalvota foto, o kai pamaciau spalvota tai irgi nelabai dera atrodo, gal megstuka eikejo silto atspalvio det g.gif ir kirpimas per zmogaus akis man asmeniskai nepatinka.

Akasha, porma foto isimyleti galima, tokia kaip is pieno plaukus mergina wub.gif
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 25, 14:20)
Klausimas vertas milijono biggrin.gif Kas čia minimalizmas ar ritmas? biggrin.gif

Minimalistinis ritmas biggrin.gif Labai patinka beje

Atsakyti
Ačiū, dosa, tu kaip medus. To "piršto" apskritai nebuvau pastebėjus, plauką iškart mačiau, bet jau buvo pozno.
Nesiseka man fotografuoti žmonių, laukiu vasaros ir gal pirmadienį belsiuos pas Ersę, kaip čia nepamiršt jai parašyt, bo prapuolus biggrin.gif

Labanaktis, einu skaityti smile.gif
Atsakyti
Merginos, verysad.gif

Kiek turiu laiko tiek prisėdu prie fotografijos temos.. skaitau instrukcijas..
Bet vat atsidūriau aklavietėje.
Vakar bandžiau diafragmą surasti .. ir nesuprantu.
Pas mane fotoaparate nėra tokių nustatymų kaip F1 ar panašiai.
Pasirinkus MF (manual ) galima pasirinkti tik PVZ: 0,2" Ar tai ir yra diafragmos atidarymo nustatymas ?

Instrukcijos nebeturiu sad.gif
Fotoaparatas Canon Eos DS6041

Būčiau labai dėkinga už pagalbą. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2011 03 26, 00:33)
Merginos,  verysad.gif

Kiek turiu laiko tiek prisėdu prie fotografijos temos.. skaitau instrukcijas..
Bet vat atsidūriau aklavietėje.
Vakar bandžiau diafragmą surasti .. ir nesuprantu.
Pas mane fotoaparate nėra tokių nustatymų kaip F1 ar panašiai.
Pasirinkus MF (manual ) galima pasirinkti tik PVZ: 0,2"  Ar tai ir yra diafragmos atidarymo nustatymas ?

Instrukcijos nebeturiu sad.gif
Fotoaparatas Canon Eos DS6041

Būčiau labai dėkinga už pagalbą.  blush2.gif

googlėj yra instrukcija http://www.google.lt...a...mp;aql=&oq=

pas mane ne canon, tai nepasaktsiu kur nustatyt.. beje F1 ir nenustatysi, čia nuo objektyvo charaktrisikos priklauso..

o tavo nurodytas 0,2" , čia išlaikymas..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 03 26, 01:42)
googlėj yra instrukcija http://www.google.lt...a...mp;aql=&oq=

pas mane ne canon, tai nepasaktsiu kur nustatyt..  beje F1 ir nenustatysi, čia nuo objektyvo charaktrisikos priklauso..

o tavo nurodytas 0,2" , čia išlaikymas..

Ačiū 4u.gif
Verčiau google . Skersai išilgai ..... Maualo kol kas neradau .. O gal tiesiog nemoku ieškoti ..

Dar kartą dėkoju.. Bandysiu ieškoti pražystamų - kas parodys kaip naudotis šiuo daiktu.
Atsakyti
Na ką gi, pagaliau apdorojau 700 nuotraukų ir išrinkau 10 nugalėtojų. Kažkaip tikėjausi, kad geriau gausis, nu bet mokausi mokausi cool.gif

Dariau kaip seriją/istoriją, šalia jos turiu keletą "palaidų" nuotraukų (jas vėliau parodysiu). Nežinau, ar susiriš jums ši serija taip, kaip susiriša man, bet pabandom. Laukiu kritikos, pastabų ir viso kito!

"Pavasario fėja"

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 03 25, 23:09)
man minimalizmas tai kai kazkas mazo pasakojo daug smile.gif gali but vat tas pauktukas ant laido tupintis..  rolleyes.gif na cia as taip manau..

Dosia, graziai labai  4u.gif

drinks_cheers.gif Būtent. Aš sutinku 100 %.
Minimalizmas tai nereiškia, kad turi būti tik vienas daiktas nuotraukoje

Pavyzdžiui čia man - minimalizmas.
ir čia mano galva minimalizmas
čia irgi
ritmas ir minimalizmas
ir čia

Na, bet čia tik mano pamąstymai smile.gif

Ne į minimalizmo temą. Dar aptikau 100 konceptualios fotografijos pavyzdžių.

Ir daaaaar biggrin.gif Ar matėt kas, ar regėjot, kad VV darbas pateko tarp geriausių Sonny World Photography Awards darbų?
Paskutinis kategorijoje 'šypsena'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 26 kovo 2011 - 07:29
Labas rytas, prabudau su mintimi, koliazas doh.gif , nu bet arba as pasiduodu, arba nezinau, nulis minciu...nu bet taip ziauriai, kad baisu...nesuprantu,a trodo foto pati neipareigojanti, bet man kazkaip nesusigroja ir viskas, o dar visokiu n darbeliu namie ir ne namie, kada paskutine data, siandien ar ryt???

Labai patiko dosos koliazas, graziai spalvytes suderintos, portretukai be priekaistu, visi nuostabus...ritmas man patinka, noreciau pati ji rast, minimalizmas manes neveza visai smile.gif

Gero savaitgalio
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 26, 07:15)
Minimalizmas tai nereiškia, kad turi būti tik vienas daiktas nuotraukoje
Pavyzdžiui čia man - minimalizmas.
ir čia mano galva minimalizmas
čia irgi
ritmas ir minimalizmas
ir čia

Aišku, kad tu įdėjai minimalizmą biggrin.gif Kaip aš suvokiu biggrin.gif
Kas čia prikibo prie to vieno daikto, niekas čia taip nesakė 4u.gif
Tik paskutiniai du man tikrai ne smile.gif