QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 12:26)
Aš irgi taip jaučiaus, atrodo supranti, kad daro blogai, bet lyg ir norėtum pateisint. Labai nenorėjau, kad būtų tokia knygos pabaiga. Kad galbūt
jie susitaikytų ir pradėtų normalia gyvent
Tik kažin ar tokiose istorijose, yra buvę tokių pabaigų
Va būtent
QUOTE(Nerinha @ 2011 03 26, 12:35)
Patvirtinsiu, jog muzikos joje tikrai nėra, na nebent vidiniai jausmai kaip muzika kiekvienam žmogui. Ši knyga yra viena iš mano mylimiausiu, kurią galiu kaip ta "kiaulė taupyklė iš filmuko" glostyti ir skaitinėti nuolat. Dramatiška šeimos iostorija apimanti labai įdomias temas, tiek religiją (nedaug), holokaustą, vidinį žmogaus pasaulį, bei santykius su šeima. Perskaičiusi ją ilgai neradau kuo ją pakeisti. Prisipažinsiu iki šiol nesu skaičiusi nieko panašaus, bet čia tik mano išgyvenimai, o gal jums ji visai nepatiks
Manau, kad man turėtų patikti. Bent iš to, kaip ją aprašei, tokio tipo knygos mane domina. .
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 12:41)
Matėt, kad perleidžia iš naujo
"Vėjo šešėlis" 
Gal jau senojo tiražas išparduodas. Niekas neturi jos pardavimui?
Aha, mačiau, kad perleido (knygynuose dar nemačiau naujojo leidimo). Senojo tai jau tikrai nebeturėtų būti knygynuose , kad jau ir prieš metus jo nebematydavau.
QUOTE(Dorifore @ 2011 03 26, 14:34)
Daugelis prikaišioja tą naivumą, bet aš pagalvojau, kažin ką būčiau darius
15metų tokioj situacijoj, gal būčiau dar naivesnė ir kvailesnė nei ji. Šiuo metu ir vyresnes išveža iš Lietuvos, prikūrę įvairių istorijų. Bet nemanau, kad naivumu galima pateisinti tokius poelgius.
Na aš nemanau, kad tu ar dar kuri kita normali 15-metė buvo (ar yra) tokio naivumo. Greičiau tokios naivumo apraiškos yra pavienės ir knygoje, aišku, labai jau sutirštintos. Iki tiek, kad aš asmeniškai šia istorija nepatikėjau ir mane skaitant erzino neatitikimas su realybe. Nagi ne akmens amžiuje ir ne kokioje gūdynėje knygoje aprašomas veiksmas juk vyksta. Tos mergaitės mąstymas mano nuomone prilygo daugiausia 12-metės proteliui, ne daugiau.
QUOTE(adžani @ 2011 03 26, 15:55)
O aš šiandien iš pašto parsinešiau.
Įdomu, ar tau patiks. Aš pati tai nusivyliau šia knyga (nors kritikai ją ir labai giria).
Papildyta:
QUOTE(Biancca @ 2011 03 26, 16:43)
Perskaičiau
J. G. Ballardo "Saulės imperiją". Knyga apie Antrojo Pasaulinio karo žiaurumus ir baisybes. Pagrindinis veikėjas - vienuolikmetis vaikas (na, gerai, vienuolikmetis tai jau ir paauglys), vienos anglų kolonistų šeimos sūnus, kuriam lemta būti karo sūkuryje. Svarbu paminėti, kad knyga yra autobiografinė ir autorius joje aprašo tai, ką pats, būdamas jaunas, patyrė. Būdvardis, labiausiai tinkantis apibūdinti kūrinį - šiurpus. Man apskritai sunku skaityti knygas, kuriose paliesta karo tematika, o "Saulės imperija" dar išsiskiria tuo, kad čia pagrindinė figūra - vaikas, turintis išgyventi košmariškąjį laikotarpį, kai aplink žalojami, žudomi žmonės, tuo tarpu mindomos ir jų sielos (be kita ko, išardomos ir šeimos). Romane nemažai šiurpą keliančių epizodų (tarkime, nusilupusi visa žmogaus rankos oda), daug veiksmų, per kuriuos man, skaitytojai, nėjo atsikratyti įtempties būsenos. Autorius gilinosi į žmogaus psichikos niuansus, kuriuos nulemia aplinka. Sakiniai lakoniški, pasakojimo stilius nėra sunkus, bet tema... Velniškai skaudi. Būtent tokios problematikos - karo, sąlygojančio žmogaus jausenas - analizė ir apsunkino skaitymą. Galvoju, kad autoriui sėkmingai pavyko supinti dvi plotmes: subjektyvų istorijos patyrimą ir gabalėlį fantazijos, neleidžiant nukrypti į nesąmoningumą, nevientisumą. Ballardas skaitytoją nuvedė į baisius praeities brūzgynus, kurių atbalsis girdimas ir šiandien.
Rekomenduočiau tik toks, kurios nepabijos žengti į brūzgynus. Išlipti, beje, visada galima, tačiau taip padarius gali pamatyti, kad susibraižei kojas. Taigi prieš lipdamos pagalvokite.
Labai įdomiai aprašei

Nieko nebuvau girdėjusi apie šią knygą, sudominai.
Aišku, tokioms knygoms reikia atitinkamos nuotaikos.
Beje, iš knygų panašia tema man labai įstrigo "Berniukas dryžuota pižama". Atrodo, ir aprašytų žiaurumų joje lyg ir nėra (kaip tik naudota užuominos, nutylėjimai), bet taip įtaigiai pasakojama naivaus mažo berniuko lūpomis, ir dar tokia liūdna, skaudi pabaiga

Net ašaras man įšspaudė, labai stipriai mane paveikė. Dar ilgai ilgai apie šią knygą galvojau.