Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *55 Namučiai...

dzen dobry, ponios,
as dar neskaicius 1984-uju biggrin.gif bet turiu, tai kaip suprantu, laukia malonumas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 03 20, 07:28)
Bus įdomu, kaip pavadins knygą, jei kada išvers į lietuvių kalbą.

kažkodėl aš šiuo klausimu esu didelė pesimistė ir man atrodo, kad nei vienos iš šių dviejų knygų neišvers schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 20, 09:21)
kažkodėl aš šiuo klausimu esu didelė pesimistė ir man atrodo, kad nei vienos iš šių dviejų knygų neišvers  schmoll.gif
Deja, lietuviai taip mėgsta: "dvi iš trijų" išverčia - ir graužk nagus.
Bet Hoeg-o knygos visos išperkamos, "Tyliosios mergaitės" dabar gal nė su žiburiu knygynuose nerasi. g.gif g.gif Todėl tikėkimės... mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 03 20, 07:28)
Bet manome, kad pervertimas iš danų į rusų, iš rusų į lietuvių kalbą visiškai iškraipytas.  g.gif  g.gif
Knyga daniškai vadinasi De måske egnede, angliškai verčiama Borderliners

Na pasitelkiau vertėję (nes danų kalbos nemoku), tai "De måske egnede" išvertė kaip "Jie gali pritaikyti". Tai manau rusiškas vertimas "Sąlyginai (lygtinai) tinkami' yra gana tikslus.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 20, 01:57)

Jaučiu,kad man patiktų. bigsmile.gif
Labas rytas. 4u.gif
Atsakyti
Aš dabar skaitau ,,Šimtas metų vienatvės" , įspūdį palieka neblogą, nors tikėjausi daugiau.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 03 20, 00:07)
Čia aš taip sakiau  biggrin.gif O tu supratai visą knygos simboliką ir perkeltines prasmes?  ax.gif  Ir teko skaityti "Upėtakių...", tai jai ir reikia labai daug žolės  lotuliukas.gif Šiaip norėčiau, kad perskaitytum, vien dėl to, kad įdomu patiks tau ar ne  ax.gif

Va, ir galvojau, kad lyg tu smile.gif nu ką aš žinau, supratau lyg laugh.gif į kiekvieną ten detalę gal nesigilinau taip jau, interpretacijos nerašiau lotuliukas.gif pabandysiu kada ir tuos upėtakius perskaityti... O daugiau yra kažkas jo lietuvių kalba? g.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 03 20, 02:04)
Pražiopsojom jau,buvo kovo 7  verysad.gif Bet kaip moterys atleidžia vyrams, tai ta proga ryt galim nueit pašvęst mūsų tradiciniu būdų su bulvytėm  biggrin.gif  4u.gif

Ką čiw švenčiat? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 20 kovo 2011 - 09:55
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 20, 10:54)
Labas rytas  smile.gif
Va, ir galvojau, kad lyg tu smile.gif nu ką aš žinau, supratau lyg laugh.gif į kiekvieną ten detalę gal nesigilinau taip jau, interpretacijos nerašiau  lotuliukas.gif  pabandysiu kada ir tuos upėtakius perskaityti... O daugiau yra kažkas jo lietuvių kalba?  g.gif
Ką čiw švenčiat?  lotuliukas.gif

Gal SS ir doriforės draugystės metines? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 20 kovo 2011 - 10:00
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 20, 09:54)
*Va, ir galvojau, kad lyg tu smile.gif nu ką aš žinau, supratau lyg laugh.gif į kiekvieną ten detalę gal nesigilinau taip jau, interpretacijos nerašiau  lotuliukas.gif  pabandysiu kada ir tuos upėtakius perskaityti... O daugiau yra kažkas jo lietuvių kalba?  g.gif
**Ką čiw švenčiat?  lotuliukas.gif

*Ne, kiek žinau dauigua jo knygų nėra išvesta. Aš dar Vilniuj, kai gyvenau, tai gimtadienio proga sau pasidovanojau "Arbūzų cukruje", ateinu į paskaitas, pasigiriu draugėms. Po paskaitų nueinam į kavinę pasėdėt, padovanoja man dovaną, išpkauoju, o ten "Arbūzų cukrus" lotuliukas.gif Šiaip aš abi jo knygas perskaičius pardaviau, nes man ne iš tų, kad noriu turėt savo bibliotekoj ar skaityčiau antrą kartą ax.gif
**Metai, kaip draugaujam su SS biggrin.gif
Atsakyti
Dori, dekui uz grazius namucius 4u.gif

QUOTE(adžani @ 2011 03 19, 21:08)
Kokias knygas perki? bigsmile.gif

as tik viena - Tess Gerritsen ,,Nusidejele".

Registruojuosi su ,,Ana Karenina" . Nesitikejau, kad ji man taip patiks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 03 20, 08:41)
Deja, lietuviai taip mėgsta: "dvi iš trijų" išverčia - ir graužk nagus.
Bet Hoeg-o knygos visos išperkamos, "Tyliosios mergaitės" dabar gal nė su žiburiu knygynuose nerasi.

deja, tas jau yprasta pas mus.
Šiaip tai dar rudeni ne vieną šios knygos egzempliorių mačiau Pegase.

QUOTE(Vessta @ 2011 03 20, 09:37)
Registruojuosi su ,,Ana Karenina"  . Nesitikejau, kad ji man taip patiks rolleyes.gif

wub.gif Aš tai šią knygą įsimylįjusi wub.gif Esu skaičiusi ją tik du kartus, bet tikrai dar ir dar skaitysiu. Tiesa, originalo kalba man labiau patiko nei lietuvių, bet ir lietuviškas vertimas labai gražus
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Na va Tess Gerritsen ''Nusidejele"jau perskaityta thumbup.gif Negaliu as jos knygu skaityti kelias dienas,taip itraukia,kad reikia cia ir dabar pabaigti biggrin.gif,gerai,kad jos nelabai storos biggrin.gif

Atsakyti