Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

QUOTE(Sandra;))) @ 2011 04 11, 19:53)
labukas visoms,as esu vienisa mama (tevas gimimo liudijime nera irasytas),ruosiuosi vasara vykti i uk ilgesniam laikui.kokias butu imanoma gaut pasalpas?ar konsulini nama ar buta taip pat? esu buwus uk pries 3metus,turiu incurance number ir home office. busiu dekinga uz atsakymus smile.gif

o Jus nenorite Lietuvoje susitvarkyti pasalpas ir is ju gyventi cia atvykus smile.gif ?
Atsakyti

Laba...

Mano situacija tokia:dirbau per idarbinimo agentura viename darbe 2metus ir kelis men.Darbas naktinis,po 12 val.Pastojau.Apie 15-a savaite nebegalejau daugiau dirbti tame darbe,nes labi pykino,svaigo galva ir siaip man buvo per ilgos darbo valandos,o be to dar darbas stovimas,o namie jauciausi puikiai.Pasakiau agenturai,kad laukiuosi,kad man sunku dirbti,nuo tada daugiau manes ir nebekviete i darba.Dabar man beveik 25 sav.Taigi pajamu nulis.Ryt pasiimsiu MATB1 forma,issisiusiu.Taigi noriu jusu paklausti ar per ta laika kuri nedirbu,galeciau kazkokiu pinigeliu gauti?Nieko neismanau kas man priklauso,kas ne,niekad jokiu pasalpu nesitvarkiusi.Is anksto aciu uz pasisakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Liomi tai tikrai turi astru liezuvi,o Maybe24 jau tikrai kam reikia visada pasako ir padeda, neatsako niekada.Aciu jums merginos kad padedate.

ir mes jau pagaliau gavome Child benefit pinigelius thumbup.gif ir sumokejo atbuline data nuo tada kai issiunteme pirma laiska.Dabar tik belieka laukti kokio laiskelio dar is Tax credit.

Visom laukianciom kantrybes!!!
Atsakyti
QUOTE(Katuke @ 2011 04 12, 13:10)
Laba...

Mano situacija tokia:dirbau per idarbinimo agentura viename darbe 2metus ir kelis men.Darbas naktinis,po 12 val.Pastojau.Apie 15-a savaite nebegalejau daugiau dirbti tame darbe,nes labi pykino,svaigo galva ir siaip man buvo per ilgos darbo valandos,o be to dar darbas stovimas,o namie jauciausi puikiai.Pasakiau agenturai,kad laukiuosi,kad man sunku dirbti,nuo tada daugiau manes ir nebekviete i darba.Dabar man beveik 25 sav.Taigi pajamu nulis.Ryt pasiimsiu MATB1 forma,issisiusiu.Taigi noriu jusu paklausti ar per ta laika kuri nedirbu,galeciau kazkokiu pinigeliu gauti?Nieko neismanau kas man priklauso,kas ne,niekad jokiu pasalpu nesitvarkiusi.Is anksto aciu uz pasisakymus  mirksiukas.gif

Kiek jums metu ir ar pirmas jusu vaikiukas?Ar agentura jums mokes dekretines?Net jei ir mokes,tai jos bus labai mazos.Turbut geriau tvarkytis per job centra.
Atsakyti
Laba diena smile.gif

Turiu klausimėlį - kiek laiko mokamas Child benefit?

Atsakyti
QUOTE(edux @ 2011 04 12, 13:33)
Laba diena smile.gif

Turiu klausimėlį - kiek laiko mokamas Child benefit?

Iki 16 metu,arba dar papildomai nuo 16-20,jei toliau mokosi vaikas pilna diena .pvz koledze
Atsakyti
Shiaip, yra toks visagalis google ax.gif
Galima pasiziuret, o ten parashyta- kol vaikui sueis 16m, gali but iki 18, bet max iki 20m 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 04 12, 15:44)
Iki 16 metu,arba dar papildomai nuo 16-20,jei toliau mokosi vaikas pilna diena .pvz koledze

Ačiū Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 04 12, 15:21)
Kiek jums metu ir ar pirmas jusu vaikiukas?Ar agentura jums mokes dekretines?Net jei ir mokes,tai jos bus labai mazos.Turbut geriau tvarkytis per job centra.

Man-29m.Vaikiukai pirmi(dvynukai).Nezinau ar agentura mokes dekretines,manau suzinosiu kai jiems nunesiu ta MATB1 forma,jei ne tai kiek zinau reikia ju prasyt SMP formos,ar taip esu informuota?O kaip yra per job centra?
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2011 04 12, 13:44)
Shiaip, yra toks visagalis google ax.gif
Galima pasiziuret, o ten parashyta- kol vaikui sueis 16m, gali but iki 18, bet max iki 20m 4u.gif

Ne visiems taip lengvai sekasi bendrauti su google ir dar angliskai biggrin.gif kitaip cia puse klausimu nebutu ax.gif kitiems dar iskyla tokiu sunkumu,kaip tinginyste,kam ieskoti,jei galima paklausti ax.gif
Atsakyti
Maybe24, na reikia prisitaikyt prie tos vietos, kur gyveni. Shiaip, zinoma, geriau jau klaust, nei sedet nezinioje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katuke @ 2011 04 12, 13:46)
Man-29m.Vaikiukai pirmi(dvynukai).Nezinau ar agentura mokes dekretines,manau suzinosiu kai jiems nunesiu ta MATB1 forma,jei ne tai kiek zinau reikia ju prasyt SMP formos,ar taip esu informuota?O kaip yra per job centra?

Job centras moketu pagal jusu pasirinktus payslipus,jei vidurkis butu didesnis nei 125 svarai,moketu 124 su kazkiek,jei vidurkis mazesnis,moketu tiek,kiek vidurkis.I job centra reikia pristatyti(arba siusti pastu) 13 payslipu is kuriu jie ves vidurki.
Darbe jums irgi skaiciuos vidurki,bet jei darbo neduoda tai pajamos tikriausiai bus labai mazos.
Moka nuo 29 savaites.
Galite uzsipildyti work tax creditus jei dar to nedarete iki siol.
Papildyta:
QUOTE(whitey @ 2011 04 12, 13:53)
Maybe24, na reikia prisitaikyt prie tos vietos, kur gyveni. Shiaip, zinoma, geriau jau klaust, nei sedet nezinioje 4u.gif

Zinoma,kad reikia.Zingeidumas veda i progresa ir savarankiskuma smile.gif zodziu i tobulejima cool.gif
Atsakyti