Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Spurgos

user posted image



2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
3 šaukštai degtinės
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)


Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą, degtinę ir išminkyt. Formuoti spurgas ir virt aliejuj. Nedaryti didelių, nes vidus būna žalias .

Kas dar dėl spurgų, nedėti daug labai miltų, bus kietos ,o jei tešla limpa prie rankų tai rankas aliejum išsitepti ir formuoti rutuliukus.



Skanaus!!
Atsakyti
Saldainiai "Negro buciniai"
Produktai: (13 vnt. tokių saldainių)

125-150 g. pieniško šokolado
2 baltymai
100 g. cukraus
1/4 a.š. citrinos rūgšties

Eiga: Ant garų vonelės ištirpinti 70 g. šokolado ir šaukšteliu ištepti silikonines saldainių formeles. Šiek tiek laiko palaikyti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą, kad apstingtų šokoladas (10-15 min.). Vėliau ištirpinti 40 g. šokolado ir užtepti antrą sluoksnį. Vėl statyti į šaldytuvą. Tuo tarpu gerai nuplauti kiaušinius (geriausiai sodos tirpalu). Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus paplakti su cukrumi mikseriu, kad cukrus aptirptų (apie 3 min.). Puode užvirinti vandenį, sumažinti ugnį, į jį dėti kitą puodą su kiaušinių baltymais, įdėti citrinų rūgšties ir plakti mikseriu, kol masė įkais ir pradės tirštėti (apie 10 min.). Nuimti nuo ugnies puodą ir toliau baigti plakti, kol masė bus stipriai prilipusi prie šluotelės ir sunkiai nusiims (apie 5 min.). Masė turi gautis tokia, kad išspaudus papuošimą pro konditerinį švirkštą, jis turi neprarasti formos.
Į sustingusio šokolado vidų šaukšteliu dėti baltymų masę. Ištirpinti likusį šokoladą ir šaukšteliu užtepti ant baltymų viršaus. Šaldytuve laikyti per naktį. Vėliau apversti formą ir atsargiai neliečiant saldainių apačios išspausti ant lėkštės.
Saldainius laikyti šaldytuve.
Skanaus
Atsakyti
O db
Jogurtiniai - braskiniai & melyniu - bananu ledai

šti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.
Skanaus

Superinė idėja, labai skanu, bet kur gauti pagaliukų, gal yra tokių specialiai kur pirkt? g.gif

Sorry, kartojuosi su savo klausimu, nemačiau, kad jau diskutuota tuo klausimu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martyna_mx: 31 kovo 2011 - 13:43
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 31, 11:55)
Saldainiai "Negro buciniai"

jauciu tirpsta burnoje, labai skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 03 31, 20:20)
jauciu tirpsta burnoje, labai skaniai atrodo wub.gif

drinks_cheers.gif bigsmile.gif nuostabus.
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2011 03 27, 14:37)
Na, aš noriu padėkoti Ulei 4u.gif , už įdėtą Beatos karamelinio-šokoladinio torto receptą. Tai buvo pirmas kartas kai kepiau tortą, gavos labai skanus, nespėjau prapjauto nufotografuoti, neliko nei gabaliuko essen.gif
user posted image



Ar ilgai trunka si torta kepti, ar daug terliones? is keliu biskvito sluoksniu daret torta. As vis paziuriu i Beatos knygoje esanti recepta, bet nesiryztu. g.gif , nors atrodo labai skaniai ir kaloringai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(martyna_mx @ 2011 03 31, 13:41)
O db
Jogurtiniai - braskiniai  & melyniu - bananu ledai

šti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.
Skanaus

Superinė idėja, labai skanu, bet kur gauti pagaliukų, gal yra tokių specialiai kur pirkt?  g.gif

Sorry, kartojuosi su savo klausimu, nemačiau, kad jau diskutuota tuo klausimu doh.gif


Merginos minejo, kad Sanitexe yra. As turejau nedaug is degalines. Bet reikia nusipirkti Sanitexe.

QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 03 31, 19:20)
jauciu tirpsta burnoje, labai skaniai atrodo wub.gif

Tai jau kad tikrai tirpsta. Mano patys skaniausi saldainiai biggrin.gif

QUOTE(Kettim @ 2011 03 31, 19:48)
drinks_cheers.gif  bigsmile.gif  nuostabus.

4u.gif
Atsakyti
Keila 4u.gif 4u.gif 4u.gif -koks nuostabus Tavo puslapis 4u.gif

Būtinai išbandysiu Tavo sūrio receptuką,jis patiko tuo,kad nereikia kiausiniu ir kitų tų maklionių.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 31, 11:55)
Saldainiai "Negro buciniai"

Arba aš kažką maišau,arba tokius tikrai vaikystėj pirkdavau parduotuvėj bigsmile.gif reiks būtinai padaryt,ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 04 01, 10:21)
Keila 4u.gif  4u.gif  4u.gif -koks nuostabus Tavo puslapis 4u.gif

Būtinai išbandysiu Tavo sūrio receptuką,jis patiko tuo,kad nereikia kiausiniu ir kitų tų maklionių.

Aciu labai 4u.gif kai darysi suri, jo kietumas priklausys nuo to kiek laiko paslegsi. As laikiau pora valandu, bet kita krta tik pusvalandi palaikysiu, o mama isvis tik 10 min, paslegia, tai isvis toks minkstutis buna. mano kietesnis.Sorry uz off toppic 4u.gif

QUOTE(Beža @ 2011 04 01, 10:22)
Arba aš kažką maišau,arba tokius tikrai vaikystėj pirkdavau parduotuvėj  bigsmile.gif reiks būtinai padaryt,ačiū  4u.gif


o man vaikystej tevas is juros parvezdavo tokius. tai cia nostalgija is vaikystes, o db yra maximoj arba Vynotekoj ju pirkti, bet kad musu parduotuvese butu nzn anksciau g.gif nu gal
Atsakyti
Sveikos,

Užsimaniau keksiukų, bet neturėjau sviesto ir žiauriai nuostabų keksiukų receptą su aliejumi radau Forelles receptai bloge .

Ispaniški Magdalenas keksiukai.

Receptas is Forelle blogo:
3 kiaušiniai;
250 g cukraus (dėjau 200g);
250 ml saulėgrąžų aliejaus;
120 ml pieno;
1 citrinos tarkuota žievelė;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Kaiušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, įsijotus miltus. Supilti tešlą į popierines formeles, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 18-25 min. Iškepusius perdėti ant grotelių, kad atšaltų.

Patikėkit jie gavosi superiniai, dieviško skonio, purūs, minkstučiai, dingo akimirksniu nuo stalo biggrin.gif



user posted image

user posted image

Didelis ačiū autorei už receptuką. 4u.gif
Atsakyti
Ricotta'os sūrio pyragas (cheesecake'as)

user posted image

user posted image

6 asmenims
Reikės :

Pagrindui:
•180 g spéculoos sausainių ( arba tiks "Selga" sausainiai)

•40 g minkšto sviesto


Sūrio įdarui:
•500 g ricotta sūrio

•2 kiaušiniai
•1 valg. š. miltų
•60 g smulkaus cukraus

•1 arbat. š. vanilės ekstrakto


Gaminimo eiga :

Įkaitinti orikaitę iki 180-200° C


Pagrindo ruošimas :
Sumalti sausainius su blenderiu (arba juos sudėti į maišelį ir smulkiai sutrinti kočėlo pagalba)


Sudėti minkšto sviesto gabaliukus ir išminkyti masę, iki ji taps vienalytė.


Kepimo formą ( kurios skersmuo 18 cm ) ištepti gabaliuku sviesto, jos šonus iškloti kepimo popieriaus juosta (kad ši laikytųsi, kepimo formos šonus taip pat ištepti sviestu).


Sudėti paruoštą sausainių masę į kepimo formą, tolygiai paskleisti ir išlyginti paviršių.


Pastatyti kepti 15 minučių.




Įdaro ruošimas:

Į plakimo indą sudėti ricotta'os sūrį -gerai jį išplakti mikserio pagalba, tada sudėti kiaušinius ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.

Vėliau suberti miltus, cukrų ir vanilės ekstraktą.

Viską labai gerai išplakti iki purios, lygios, vienalytės masės.


Tarpiniam sluoksneliui naudojau karamelės/griliažo kremą.

Apvalią kepimo formą apvynioti kepimo folija (jos nepagailėjau) ir taip apvyniotą įstatyti į kiek platesnę kepimo skardą, tada pripilti verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų pyrago kepimo formą.

Paruoštą sūrio masę supilti ant iškepusio sausainių pagrindo, paviršių išlyginti.
Pastatyti kepti 50 minutes iki 130-150° C įkaitintoje orkaitėje.

Kepimo pabaigoje pyrago vidurys turi būti kiek "drebantis".
Pyragą išimti iš kepimo skardos su vandeniu, nuvynioti kepimo foliją, palikti išjungtoje orkaitėje pilnai atvėsti (užtruks keletą valandų).
Pilnai atvėsusį sūrio pyragą pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms.

Taip pat galima pyrago paviršių aplieti šokolado ar karamelės sluoksniu, arba kokia bananų uogiene. smile.gif

Skanaus wink.gif
Atsakyti