Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Desertinis varškės sūris


Produktai:

2 pakeliai varškės (aš patiekalui naudojau savo gamybos varškę)
200 g cukraus (dėkite pagal skonį)
25 g želatinos
Pakelis mėgstamos želė


Pasidarome želė, kai sustingsta supjaustome gabaliukais.
Galima paimti skirtingo skonio želę.

Šaltame vandenyje išbrinkiname želatiną.
Varškę pertriname per sietelį (jeigu naminė tai nereikia,nes ji ir taip labai švelni)
Sudedame cukrų ir išmaišome.
Išbrinkusią želatiną pakaitiname kol ištirps ir supilame į varškę ir išmaišome.
Sudedame želę gabaliukus.
Imame norimos formos indą išklojame maistine plėvele sudedame varškės masę.
Dedame į šaldytuvą ir paliekame stingti.


user posted image

user posted image
Atsakyti
o sakykite kokiame kiekyje vandens reiketu brinkinti zelatina?
Atsakyti
ingridute88, aš iš akies taip sakant ...na nedaug...biški mažiau negu puse stiklines ...
Atsakyti
taip ir norisi paimti to surio gabaliuka wub.gif
Atsakyti
Ule, noriu paklaust, ar saulegrazos padas ner sausas, ar kaip tik is sausuju?
Atsakyti
Irisiniai saldainiai

Siek tiek tasus, siek tiek trapus
user posted image
Produktai:

250 g. cukraus
50 ml pieno
50 ml grietinės
15 g. sviesto
1 v.š. medaus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. aliejaus

50 g. šokolado

Eiga: Visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėti į puodą ir nuolat maišant užvirti. Užvirus sumažinti ugnį, ir nuolat maišant, kad neprisviltų, virti, kol masė paruduos ir sutirštės. Gautą masę supilstyti į saldainių formeles ir leisti atvėsti. Išimti saldainius. Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir šaukšteliu uždėti ant saldainių ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėliau saldainius išimti ir laikyti kambario temperatūroje
Skanaus
P.s. Kai užvirė masė, ant kaitlentės padariau 6. padalą (pas mane iš viso 9 padalos) ir nuolat maišant viriau 10 min. Paskui greitai supilsčiau į formeles. Reikia suktis greitai, nes masė stingsta. Jei labai sustingo, vėl dėkite ant ugnies ir nuolat maišant išlydykite. Jei neturite formelių, galima visą masę supilti į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek atvėsinti ir atsargiai supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Geriausiai saldainius laikyti kambario temperatūroje, nes šaldytuve labai sukietėja.


Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 28, 20:00)
Irisiniai saldainiai


cia juk toffifee bigsmile.gif thumbup.gif

kepiau sakocio giminaiti biggrin.gif MB buvo beveik visa surijes (komentaras "labai tinka prie pieno"), kai atemiau pora gabaliuku brandinimui, paziuresim, ar tikrai po keliu dienu skanesnis tongue.gif
Atsakyti
dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridute88: 28 kovo 2011 - 20:17
QUOTE(KibirVibir @ 2011 03 28, 20:11)
cia juk toffifee  bigsmile.gif  thumbup.gif

kepiau sakocio giminaiti  biggrin.gif  MB buvo beveik visa surijes (komentaras "labai tinka prie pieno"), kai atemiau pora gabaliuku brandinimui, paziuresim, ar tikrai po keliu dienu skanesnis  tongue.gif


Nu cia irgi is tos serijos tolimi tolimi tofifi giminaiciai biggrin.gif Jie nera tokie guminiai kaip tofifi. Bet man labai patiko. Galima dar riesutu prideti.

Man irgi sakotis su pienu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugita25 @ 2011 03 28, 20:49)
Ule, noriu paklaust, ar saulegrazos padas ner sausas, ar kaip tik is sausuju?

purus biskvitas 4u.gif
Atsakyti
[quote=*Keila*,2011 03 28, 21:00]
Irisiniai saldainiai

Labai ir faini ir rimtai primena tofiffee. Jei dar riešutuką į vidų įdėjus, tai ir pirkti nebereiks. 4u.gif 4u.gif
Ale tikrai, kai pagalvoji tuoj į pardes nevaikščiosim, nes duoną kepam, sūrius desertinius, lydytus ir kt. gaminam, mėsytes vytinam, pyragai ir tortai visas kepyklas perspjovę, ledinukus verdam ir pagaliau - triufeliai ir tofifee. Aciū Keila, būtinai darysim bigsmile.gif
Sorry už nedidelį poster_offtopic.gif
Atsakyti
[quote=pienia,2011 03 28, 20:45]
[quote=*Keila*,2011 03 28, 21:00]
Irisiniai saldainiai

Labai ir faini ir rimtai primena tofiffee. Jei dar riešutuką į vidų įdėjus, tai ir pirkti nebereiks. 4u.gif 4u.gif
Ale tikrai, kai pagalvoji tuoj į pardes nevaikščiosim, nes duoną kepam, sūrius desertinius, lydytus ir kt. gaminam, mėsytes vytinam, pyragai ir tortai visas kepyklas perspjovę, ledinukus verdam ir pagaliau - triufeliai ir tofifee. Aciū Keila, būtinai darysim bigsmile.gif
Sorry už nedidelį poster_offtopic.gif
[/quote]

Tai ta forma ir klaidina, kad cia tofifi, bet jie ir trapus ir tasus viename, tiiuosi patiks 4u.gif
o ka parasei - tai tiesa drinks_cheers.gif

O db
Jogurtiniai - braskiniai & melyniu - bananu ledai
user posted image
Produktai:


Jogurtiniai - braškiniai (10 vnt)

240 ml atšildytų trintų braškių su cukrumi
240 ml braškių jogurto

Eiga: viską sutrinti su blenderiu iki vientisos masės. Supilstyti į indelius (aš naudojau vienkartines taureles 40cl ), įkišti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.

Mėlynių - bananų (7 vnt)

240 ml atšildytų trintų mėlynių su cukrumi
1 bananas

Eiga: viską sutrinti su blenderiu iki vientisos masės (jei masė gavosi labai tiršta, įpilti šiek tiek jums patinkančių sulčių). Supilstyti į indelius. Įkišti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.
Skanaus
user posted image
P.s. taip pat galima daryti iš šaldytų ar šviežių uogų, kokias turite šaldytuve. Viską sutrinti su blenderiu, įdėti pagal skonį cukraus. Prieš patiekiant, atsargiai pamirkykite ledų indelį karštame vandenyje, kad atšoktų indelis ir tuoj pat patiekite.
Atsakyti