Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

O kur gauti tų medinių pagaliukų ledams? Ar būna pirkti, ar patys prisidrožėt laisvalaikiu? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 03 28, 21:37)
O kur gauti tų medinių pagaliukų ledams? Ar būna pirkti, ar patys prisidrožėt laisvalaikiu? hihihi.gif

Taip, vyra vis nusiunciu i miska, kad man pridrozinetu lotuliukas.gif , o jeigu rimtai, tai minejau, kad vyras paprase is degalines truputi ir dave blush2.gif o kazkas minejo, kad ju yra pirkti Maximoj, nors pati nemaciau. Esu girdejusi, kad vaistinese buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 03 28, 21:37)

Sanitexe yra.
Atsakyti
Labai skanus " Plikyti pyrageliai "

Labai skanus, tirpsta burnoje biggrin.gif Kepsiu dar tikrai ne karta thumbup.gif

user posted image

Receptas is cia http://sauletavirtuve.wordpress.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuoga: 29 kovo 2011 - 12:20
Sveikos kepejėlės smile.gif
šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:

RIESTAINIAI SU CINAMONU

2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.

Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 5–8 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 20–30 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 10–15 min. 220° C.

tai gal žinot kuri, patarti galit, ar labai bus blogai, jei medaus nedėsiu, nes neturiu tokio gėrio namie, o riestainių taip norisi 4u.gif g.gif
Atsakyti
Keksiukai pagal Aguonėlę
user posted image

http://aguonele.blog...su-nutella.html

Aš matyt padauginau įdaro, nes keksiukų apačia riebaluota gavosi.
Atsakyti
O jjei bigsmile.gif kaip skaniai atrodo wub.gif thumbup.gif

Kazin , o jei vietoj slapiu mieliu deciau sausas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuoga @ 2011 03 29, 15:37)
O jjei  bigsmile.gif  kaip skaniai atrodo  wub.gif  thumbup.gif

Kazin , o jei vietoj slapiu mieliu deciau sausas?  g.gif

Aš visada naudoju tik sausas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 29, 14:38)
Aš visada naudoju tik sausas  4u.gif

Darei is pilnos normos? Kiek dejai mieliu ? smile.gif
Atsakyti
[quote=blondaj,2011 03 29, 14:30]
Sveikos kepejėlės smile.gif
šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:

RIESTAINIAI SU CINAMONU

AS IRGI MEDAUS NEDEDU,NES MB NEPATINKA smile.gif IR LB SKANUS GAUNASI mirksiukas.gif TIK AS 2 KIAUSUS DEDU tongue.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Panna cotta su juoduju sebentu zele
user posted image
Pirmas sluoksnis rūgštus, antras - saldus. Puikus derinys!

Produktai: (6 indeliams)

250 ml juodųjų serbentų sirupo
250 ml vandens
20 g. želatinos (Dr. Oetker)
250 g. grietinėlės 35-36 %
250 g. pieno
100 g. cukraus

Eiga: Sirupą sumaišyti su vandeniu, statyti ant ugnies ir užvirti. Užvirus, nuimti nuo ugnies, supilti 10 g. želatinos ir gerai išmaišyti, kol želatinos granulės ištirps. Perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilstyti į puodelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Pieną sumaišyti su grietinėle ir cukrumi, statyti ant ugnies ir kaitinti iki virimo, bet neužvirti. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusią želatiną, maišyti, kol ištirps, perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilti ant sustingusios želė. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus
P.s. jei neturite sirupo, galima naudoti, bet kokią želė. Paruošti pagal instrukciją ir supilstyti į indelius.
Atsakyti
Sausainių desertas

user posted image

3 pakeliai paprastų sausainių
1 didelis indas grietinės
1 indas kondensuoto pieno

Grietinę išsukti su kondensuotu pienu ir įdėti šiek tiek želatinos. Į formą dedu kepimo popierių ( nes masė skysta būna ,kad neišbėgtų) Tada dedame sausainius,ant jų pilu kremą,vėl sausainiai,vėl kremas ir į šaldytuvą kelioms valandoms. Skanaus 4u.gif

Papildyta:
Bandelės

user posted image

160ml pieno
2,5 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
2,5 stiklinų miltų
2 v.s. aliejaus
7g. sausų mielių arba 15g. šviežių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 31 kovo 2011 - 11:12