
O kur gauti tų medinių pagaliukų ledams? Ar būna pirkti, ar patys prisidrožėt laisvalaikiu?

QUOTE(Ruciake @ 2011 03 28, 21:37)
O kur gauti tų medinių pagaliukų ledams? Ar būna pirkti, ar patys prisidrožėt laisvalaikiu? 

Taip, vyra vis nusiunciu i miska, kad man pridrozinetu



QUOTE(Ruciake @ 2011 03 28, 21:37)
O kur gauti tų medinių pagaliukų ledams? Ar būna pirkti, ar patys prisidrožėt laisvalaikiu? 

Sanitexe yra.
Labai skanus " Plikyti pyrageliai "
Labai skanus, tirpsta burnoje
Kepsiu dar tikrai ne karta

Receptas is cia http://sauletavirtuve.wordpress.com/
Labai skanus, tirpsta burnoje



Receptas is cia http://sauletavirtuve.wordpress.com/
Sveikos kepejėlės
šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:
RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
tai gal žinot kuri, patarti galit, ar labai bus blogai, jei medaus nedėsiu, nes neturiu tokio gėrio namie, o riestainių taip norisi

šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:
RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
tai gal žinot kuri, patarti galit, ar labai bus blogai, jei medaus nedėsiu, nes neturiu tokio gėrio namie, o riestainių taip norisi


Keksiukai pagal Aguonėlę

http://aguonele.blog...su-nutella.html
Aš matyt padauginau įdaro, nes keksiukų apačia riebaluota gavosi.

http://aguonele.blog...su-nutella.html
Aš matyt padauginau įdaro, nes keksiukų apačia riebaluota gavosi.
O jjei
kaip skaniai atrodo
Kazin , o jei vietoj slapiu mieliu deciau sausas?



Kazin , o jei vietoj slapiu mieliu deciau sausas?

QUOTE(Zuoga @ 2011 03 29, 15:37)
Aš visada naudoju tik sausas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 29, 14:38)
Darei is pilnos normos? Kiek dejai mieliu ?

[quote=blondaj,2011 03 29, 14:30]
Sveikos kepejėlės
šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:
RIESTAINIAI SU CINAMONU
AS IRGI MEDAUS NEDEDU,NES MB NEPATINKA
IR LB SKANUS GAUNASI
TIK AS 2 KIAUSUS DEDU
Sveikos kepejėlės

šitame forume radau riestainių receptą
va štai šį:
RIESTAINIAI SU CINAMONU
AS IRGI MEDAUS NEDEDU,NES MB NEPATINKA



Laba
Panna cotta su juoduju sebentu zele

Pirmas sluoksnis rūgštus, antras - saldus. Puikus derinys!
Produktai: (6 indeliams)
250 ml juodųjų serbentų sirupo
250 ml vandens
20 g. želatinos (Dr. Oetker)
250 g. grietinėlės 35-36 %
250 g. pieno
100 g. cukraus
Eiga: Sirupą sumaišyti su vandeniu, statyti ant ugnies ir užvirti. Užvirus, nuimti nuo ugnies, supilti 10 g. želatinos ir gerai išmaišyti, kol želatinos granulės ištirps. Perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilstyti į puodelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Pieną sumaišyti su grietinėle ir cukrumi, statyti ant ugnies ir kaitinti iki virimo, bet neužvirti. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusią želatiną, maišyti, kol ištirps, perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilti ant sustingusios želė. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus
P.s. jei neturite sirupo, galima naudoti, bet kokią želė. Paruošti pagal instrukciją ir supilstyti į indelius.

Panna cotta su juoduju sebentu zele

Pirmas sluoksnis rūgštus, antras - saldus. Puikus derinys!
Produktai: (6 indeliams)
250 ml juodųjų serbentų sirupo
250 ml vandens
20 g. želatinos (Dr. Oetker)
250 g. grietinėlės 35-36 %
250 g. pieno
100 g. cukraus
Eiga: Sirupą sumaišyti su vandeniu, statyti ant ugnies ir užvirti. Užvirus, nuimti nuo ugnies, supilti 10 g. želatinos ir gerai išmaišyti, kol želatinos granulės ištirps. Perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilstyti į puodelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Pieną sumaišyti su grietinėle ir cukrumi, statyti ant ugnies ir kaitinti iki virimo, bet neužvirti. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusią želatiną, maišyti, kol ištirps, perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilti ant sustingusios želė. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus
P.s. jei neturite sirupo, galima naudoti, bet kokią želė. Paruošti pagal instrukciją ir supilstyti į indelius.
Sausainių desertas

3 pakeliai paprastų sausainių
1 didelis indas grietinės
1 indas kondensuoto pieno
Grietinę išsukti su kondensuotu pienu ir įdėti šiek tiek želatinos. Į formą dedu kepimo popierių ( nes masė skysta būna ,kad neišbėgtų) Tada dedame sausainius,ant jų pilu kremą,vėl sausainiai,vėl kremas ir į šaldytuvą kelioms valandoms. Skanaus
Papildyta:
Bandelės

160ml pieno
2,5 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
2,5 stiklinų miltų
2 v.s. aliejaus
7g. sausų mielių arba 15g. šviežių

3 pakeliai paprastų sausainių
1 didelis indas grietinės
1 indas kondensuoto pieno
Grietinę išsukti su kondensuotu pienu ir įdėti šiek tiek želatinos. Į formą dedu kepimo popierių ( nes masė skysta būna ,kad neišbėgtų) Tada dedame sausainius,ant jų pilu kremą,vėl sausainiai,vėl kremas ir į šaldytuvą kelioms valandoms. Skanaus

Papildyta:
Bandelės

160ml pieno
2,5 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
2,5 stiklinų miltų
2 v.s. aliejaus
7g. sausų mielių arba 15g. šviežių