Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(irmulia @ 2011 04 01, 19:13)

kas cia per sausainiai?kuom jie ypatingi?koks ju skonis? 4u.gif
Atsakyti
tai labai trapūs ir labai priekoninio skonio sausainiai , kiek primena meduolinius sausainius tik žymiai aštresnio skonio mirksiukas.gif

vokiškai vadinasi Spekulatius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 01, 19:32)
tai  labai trapūs ir labai priekoninio skonio sausainiai , kiek primena meduolinius sausainius tik žymiai aštresnio skonio  mirksiukas.gif

vokiškai vadinasi Spekulatius  mirksiukas.gif

4u.gif aciu labai, bandysim recepta, tik pirma tu sausainiu reiks pasidairyti parduotuvej
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2011 04 01, 18:35)
4u.gif  aciu labai, bandysim recepta, tik pirma tu sausainiu reiks pasidairyti parduotuvej


arba jų išsikepti namie mirksiukas.gif šiaip tikrai turėtum rasti mirksiukas.gif

beje mano naudoti atrodo štai taip :

user posted image

bet jų būna įvairių mirksiukas.gif ( o aš labai džiaugiuos, kad man pavyko ir tokius LT rasti biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(martyna_mx @ 2011 04 01, 11:19)
Didelis ačiū autorei už receptuką. 4u.gif

NA PAS MANE SIUO METU JIE KEPA REZULTATAS UZ 15 MIN mirksiukas.gif
na va tikrai skanus ,purus ,minkstuteliai ,receptas keliauja i mano uzrasus mirksiukas.gif ir bus kepamas ne karta,aciu uz recepteli 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo azalija170: 02 balandžio 2011 - 11:23

 i 
Necituokite nuotraukų !  
Atsakyti
KARAMELINIS BANANŲ PYRAGAS - pagal Jamie Oliver smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
60 g sviesto
150 g cukraus
4 dideli bananai
cinamono
apelsino žievelės
miltų pabarstyti 250 g sluoksniuotos tešlos
Vanilinių ledų ( nebūtinai) arba grietinėlės
Gaminame karamelinius bananus
Įkatinkite orkaitę iki 180 C. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite maždaug į 20x30 cm dydžio gilią kepimo skardą. Uždėkite skardą ant nestiprios ugnies, išlydykite sviestą, paskui supilkite cukrų ir kartais pamaišydami kepkite 2 min., kol cukrus pagels ir karamelizuosis. Bananus nulupkite, supjaustykite išiilgai griežinėliais ir sudėkite ant auksinės karamelės. Skardą nukelkite nuo viryklės, apibarstykite cinamonu, smulkiai užtarkuokite pusę apelsino žievelės.
Paruoškite tešlą
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą tokio dydžio kaip jūsų skarda, tešlą užvyniokite ant kočėlo ir atsargiai perkelkite į skardą, bananus švelniai apkamšykite, peiliu ar šakute tešlą keliose vietose pradurkite. Kiškite skardą į įkaitintą orkaitę 25-30 min. kol pagels.
Patiekite
Kai pyragas iškeps, jį reikia iškarto iškrėsti, antraip prilips prie skardos, ant skardos uždėkite didelę lėkštę ir apverskite. Patiekite su ledais ar grietinėle.
Mano pastebėjimai:
Pyragas labai skanus, paprastas ir greitai pagaminamas 4u.gif Man iš pradžių karamelė nesigavo, gal sviesto per mažai, tai pyliau vandens, todėl matomai gavosi daugiau tos karamelės, tai reikėjo ilgiau kept, kad tie bananai būtų tokie daugiau tamsesnėje karamelėje , kaip Oliverio knygoje smile.gif Toliau, aš per plonai iškočiojau tešlą, tai jos norėjosi daugiau - nes labai saldu, gal geriau dėti mielinę sluoksniuotą tešlą, ji pakiltų, butų storesnis pagrindas. O šiaip, tai šis pyragas bus dažnas ant mūsų šeimos stalo, ypač kas mėgsta bananus ir labai saldžiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martyna_mx: 02 balandžio 2011 - 15:45
aaaa, čia vadinamasis tarte tatin [pranc.] arba apverstas pyragas bigsmile.gif
Atsakyti
Valgiau labai skanu pyraga. Dvieju spalvu kakavinis ir oranzine daugiau spalva, su abrikosu uogiene. O pavadinimo nepkalausiau, gal kas zinote kazka panasaus?
Atsakyti
Pyragas "karpatka"

1 1/2 stiklinės vandens
190gr.margarino(dėjau sviestą)
1 1/2stiklinės miltų
7 kiaušiniai(dėjau 6didelius)
žiupsnis druskos
Kremui:

750ml.pieno
1stiklinė cukraus(dėjau vos daugiau nei pusę)
1 pakelis pudingo 60gr.(dėjau 2 po 40gr.)
120gr.sviesto gero
Puode ištirpinti margariną, supilti vandenį, druską, užvirinti, nukėlus nuo ugnies, supilti miltus, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, atvėsinti.Į tešlą dėti po vieną kiaušinį, vis maišant.Tešlą paskirstyti šaukšteliu ant kepimo popieriau(dėti tiesiog po šaukščiuką tešlos, vienas prie kito, nelyginant viršaus, aš dėjau kepimo maišeliu pro antgaliuką, taip greičiau)Forma maždaug turi būti 38*41.Iškepus perpjauti pusiau.Skardą kišti į įkaitintą 180laipn. temp.orkaitę ir kepti ~50 min.(man tiek ir reikėjo)paskui išjungti ir dar 10min. palaikyti orkaitėje, kad staiga ištraukus nesukristų.Orkaitės jokiu būdu nedarinėti.Nedideliame kiekyje pieno(apie pusę stikl.)išmaišyti pudingą.Kitą pieną užvirti ir maišant supilti išmaišytą su pienu ir 2 šaukštais cukraus(aš dėjau 3 šaukštus.nes du pakelius pudingo ėmiau)pudingą, maišant užvirti, atvėsinti.Minkštą sviestą išplakti su dviem šaukštais pudingo ir cukrumi iki baltos masės.Sudėti likusį vos šiltą pudingą ir neilgai paplakti.Dėti kremą ant vienos dalies kepinio, uždėti kitą dalį ir pabarstyti pudra.Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Šaltinis: edimdoma.ru
user posted image
user posted image
Detaliau foto - http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
Atsakyti
QUOTE(In- @ 2011 04 02, 21:17)
mmm atrodo fantastiskai! thumbup.gif  labai megstu tokius su kremais pyragus pyragelius. tikiu , kad ir yra arba buvo  biggrin.gif  skanu.

drinks_cheers.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Na ir skanumynai cia bigsmile.gif
Atsakyti