Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

[quote=Srove,2011 04 02, 20:45]
Pyragas "karpatka"

bigsmile.gif Nuostabu,vakar jau ir pudingo nusipirkau,būtinai išsikepsiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidosee: 04 balandžio 2011 - 11:27
[quote=vanile69,2011 04 04, 10:56]
Ateinu padekoti ir parodyt savo naminius varskes surelius 4u.gif
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio braskinio ir vysninio dzemo thumbup.gif

Labai gražiai atrodo thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vanile69 @ 2011 04 04, 10:56)
Ateinu padekoti ir parodyt savo naminius varskes surelius  4u.gif 
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio  braskinio ir vysninio  dzemo 


Atrodo labai skaniai, reikės išmėgint biggrin.gif
Atsakyti
Strudelis su obuoliais
user posted image
Produktai:

Tešlai:
300 g. miltų
150 ml pieno
1 kiaušinis
2,5 v.š. aliejaus
druska

Įdarui:
800 g. obuolių
1 citrina
30 g. kepintų migdolų drožlių
1 sauja razinų
100 g. cukraus
0,5 a.š. cinamono
30 g. džiuvėsėlių
50 g. sviesto

Eiga: Pieną šiek tiek pašildyti. Visus tešlai skirtus produktus (miltus, kiaušinį, pieną, druską, aliejų visą) sudėti į indą ir plakti mikseriu keletą minučių. Jeigu masė limpa prie rankų, pabarstyti šiek tiek miltų ant tešlos, paminkyti ir padaryti rutulėlį. Gilesnę lėkštę patepti aliejumi, įdėti tešlą, aptepti viršų aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti tešlą 2 val. kambario temperatūroje.
Obuolius perpjauti į 4 keturias dalis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, užpilti citrinos sultimis. Pakepinti migdolus ir sudėti į obuolius. Išmirkytas razinas taip pat sudėti į obuolius, bei cinamoną, cukrų ir gerai viską išmaišyti.
Ant darbo stalo pakloti virtuvinį rankšluostį (tik be pūkų), pabarstyti truputį miltų. Uždėti tešlą, ją šiek tiek pabarstyti miltais ir švelniai pakočioti. Paskui rankomis tempti ją į šonus, kol tešla pasidarys permatoma. (Galima ir mėtyti tešlą, taip tampant, bet gerai išsitampo ir pakišant rankas po tešla ir atsargiai tempiant). Tešlos kampus nupjauti. Ištirpinti sviestą ir aptepti tešlos visus 4 šonus. Džiuvėsėlius pabarstyti ant tešlos, paliekant kampus (kokius 3-4cm) laisvus. Paskleisti obuolius. Tešlos mažuosius šonus užlenkti ant obuolius. Pakelti rankšluosčio kraštus ir leisti tešlai vyniotis, vis pakeliant rankšluostį. Su rankšluosčiu tešlą pernešti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir nuritinti ją į skardą. Aptepti likusiu sviestu. Kepti 180 laipsnių 30-40 min., kol gražiai paruduos.
Ataušus, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 04, 17:37)
Strudelis su obuoliais

MAno strudelis jau orkaitei, neapskaiciavau, ir per ilga padariau, bet suraizgiau siektiek kaip kirmeliuka biggrin.gif Tikiuosi gausis. Bet tesla tai nereali ! bigsmile.gif Taip lengvai tampesi, tokia elastinga, nu superine, isimylejau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 05, 14:49)
MAno strudelis jau orkaitei, neapskaiciavau, ir per ilga padariau, bet suraizgiau siektiek kaip kirmeliuka biggrin.gif Tikiuosi gausis. Bet tesla tai nereali !  bigsmile.gif  Taip lengvai tampesi, tokia elastinga, nu superine, isimylejau  bigsmile.gif

Ar skanus gavosi? biggrin.gif
taip, tesla tai labai man patiko, as irgi ja labai isimylejau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 04, 16:37)
Strudelis su obuoliais

Na sugundet, reiks bandyt, bet paziurejus i nuotrauka tai sunku patiket, kad gali tesla taaaaip issitempt bigsmile.gif
Atsakyti
Kriaušės vyno padaže

Jums reiks:

400 ml raudono vyno
2 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė
pusė apelsino žievelės
100g cukraus
4 kriaušės
1-2 šaukštas kukurūzų krakmolo

Kriaušės išplauname,nulupame ir nupjauname apačią kad gerai stovėtų.
Aukštame puode užviriname vyną su cukrumi,apelsino žievelė,cinamonu,gvazdikėliais.
Sudedame kriaušės ir verdame apie 20 min.
Kai išverdame kriaušės išimame ir dedame į lėkštę.
Vyną paliekame virti kol liks jo maždaug puse.Tada mažame kiekyje vandens ištirpiname krakmolą ir įpilame į vyną.Maišome.Padažas turi būti tirštas.Krakmolo kiekis priklauso nuo vyno kiekio...
Ataušiname ir užpilame padažo ant kriaušių.
Galima valgyti su plakta grietinėle 4u.gif
Skanaus 4u.gif

Mano pateikimas nilabai toks blush2.gif Galima gražiau ką sugalvoti blush2.gif



user posted image

user posted image


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 06 balandžio 2011 - 07:53
Pateikimas tai jau tikrai apetito nekeliantis.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 05, 22:08)
Ar skanus gavosi? biggrin.gif
taip, tesla tai labai man patiko, as irgi ja labai isimylejau lotuliukas.gif

Per didele citrina isspaudziau, kita kart mazesne reiketu, bet visumoj tai super thumbup.gif Gavosi net ilgesnis uz skarda, tai sen liko maza uodegyte jo ax.gif
Atsakyti
Sausainiai Rožytės

Produktai:

250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį

Tešla turi gautis nei per minkšta nei per kieta.
Jei bus per minkšta nelaikys formos...jei per kieta bus džiūvėsiai....

Visus ingridientus gerai išmaišome ir užminkome tešlą.
Iškočiojame blyną maždaug 3 mm storio.
Išspaudžiame iš tešlos apskritimus ... dydis gali būti skirtingas...mano maždaug 6 cm...
Dabar į lėkštę įpilame cukraus (galima sumaišyti cukrų su cinamonu).
Imame tešlos gabaliuką,dedame į cukrų ir prispaudžiame lengvai kad cukrus priliptų.
Sudedame per puse,vėliau dar kartą per puse.
Užspaudžiame ir formuojame rožės lapelius.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.
Kepame 20 min. 200 l tepm.
Kai iškepa sausainius sudedame į lėkštę ,užklojam rankšluosčiu ir dar paliekam 15 min.Priš pateikimą apibarstome su cukraus pudra.


user posted image

user posted image

user posted image






Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 04 06, 08:45)
[color=darkviolet]Sausainiai Rožytės

Produktai:

250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį



O jeigu naudočiau per pus sviestą ir margariną, skonio nesugadintų? g.gif Nes turiu truputi sviesto ir tiek pat margarino ax.gif
Atsakyti