KARAMELINIS BANANŲ PYRAGAS - pagal Jamie Oliver



60 g sviesto
150 g cukraus
4 dideli bananai
cinamono
apelsino žievelės
miltų pabarstyti 250 g sluoksniuotos tešlos
Vanilinių ledų ( nebūtinai) arba grietinėlės
Gaminame karamelinius bananusĮkatinkite orkaitę iki 180 C. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite maždaug į 20x30 cm dydžio gilią kepimo skardą. Uždėkite skardą ant nestiprios ugnies, išlydykite sviestą, paskui supilkite cukrų ir kartais pamaišydami kepkite 2 min., kol cukrus pagels ir karamelizuosis. Bananus nulupkite, supjaustykite išiilgai griežinėliais ir sudėkite ant auksinės karamelės. Skardą nukelkite nuo viryklės, apibarstykite cinamonu, smulkiai užtarkuokite pusę apelsino žievelės.
Paruoškite tešląIškočiokite sluoksniuotą tešlą tokio dydžio kaip jūsų skarda, tešlą užvyniokite ant kočėlo ir atsargiai perkelkite į skardą, bananus švelniai apkamšykite, peiliu ar šakute tešlą keliose vietose pradurkite. Kiškite skardą į įkaitintą orkaitę 25-30 min. kol pagels.
PatiekiteKai pyragas iškeps, jį reikia iškarto iškrėsti, antraip prilips prie skardos, ant skardos uždėkite didelę lėkštę ir apverskite. Patiekite su ledais ar grietinėle.
Mano pastebėjimai:Pyragas labai skanus, paprastas ir greitai pagaminamas

Man iš pradžių karamelė nesigavo, gal sviesto per mažai, tai pyliau vandens, todėl matomai gavosi daugiau tos karamelės, tai reikėjo ilgiau kept, kad tie bananai būtų tokie daugiau tamsesnėje karamelėje , kaip Oliverio knygoje

Toliau, aš per plonai iškočiojau tešlą, tai jos norėjosi daugiau - nes labai saldu, gal geriau dėti mielinę sluoksniuotą tešlą, ji pakiltų, butų storesnis pagrindas. O šiaip, tai šis pyragas bus dažnas ant mūsų šeimos stalo, ypač kas mėgsta bananus ir labai saldžiai