Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Pieniškos pusrytinės bandelės

Reikės:
• 500 g miltų
• šaukštelis druskos
• 20 g sviesto
• 25 g cukraus
• ½ šaukštelio vanilinio cukraus
• 12 g šviežių mielių
• 1 trynys
• 280 ml pieno
• 1 kiaušinis aptepimui
• sezamo sėklų pabarstyti ant viršaus
Suberiame produktus į indą sekančia tvarka: 500 g miltų, šaukštelį be kaupo druskos, cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus, šviežias mieles (netirpintas piene), trynį, sviestą, ir galiausiai šiltą pieną. Viską gerai maišome, kol gauname vientisą tešlą. Įdėti į indą, apibarstyti miltais ir palikti šiltai kilti apie valandą. Išimame tešlą, truputį paminkom. Tešlą padalinti lygiais nedideliais gabaliukais (man gavosi 18 gabaliukų po 50g). Tada imame vieną gabalėlį ir paminkome tešlą iš kraštų vis spausdami į vidų. Išvoliojame pagaliuką, kaip varškėčiams. Iš jo surišame mazgą. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami gana didelius tarpus. Paliekame 20 min. šiltai, kad vėl iškiltų. Tada teptuku aptepame kiaušiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir cukrumi. Kepame 190 laipsnių orkaitės viduryje po vieną skardą 15 min.
Skanaus 4u.gif
Originalus receptas čia http://kristinooshke...ndeles-417.html
Mano truputi pakoreguota darbo eiga ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editav: 15 balandžio 2011 - 20:31
Коkоsu rutuliukai
* Skаrdine sutirstinto рiепо,
*200-300 g kоkоsu drozliu
* sauja migdolu
*keli lasai migdolu esencijos
l dubeni supilkite sutirstinta рiепa, suberkite kоkоsu
drоzlеs (пе visa kieki) ir gеrаi isminkykite. Маses tirstumа
reguliuokite vis ibеrdаmi kоkоsu drоzliu (tоdel ir пепurо-
domas tikslus ju kiekis). kai mаsё bus tokia kieta, kad lеп-
gvai pavyks suvolioti rutuliuka, delnus suvitgykite vапdепiu
ir formuokite rutuliukus, i kiekviena isprausdami ро riеsuta
(skaniau, kai jie Ьuпа paskrudinti). gatavus rutuliukus ра-
voliokite sausose kоkоsu drоzlesе ir padziovinkite mazdaug
120 С kаrstumо оrkаitejе.
user posted image
Atsakyti
Žagarėliai, bandelės, kokosinukai-viskas labai skanu thumbup.gif

uolma, nežinau kodėl varškė skysta gavosi g.gif aš ir su liesa dariau ax.gif Džiugu, kad pavyko bananų-meduolių tortas 4u.gif


Atnešu labai skanų, šlapią, šokoladinį, be kiaušinių keptą keksą mikrobangėje bigsmile.gif

user posted image


Reikės:
210g miltų,
40g kakavos miltelių,
200g cukraus,
80g aliejaus,
2 a.š. kepimo miltelių,
300 ml vandens,
vanilės esencijos,
truputį balto šokolado

Sausus produktus sumaišyti atskirai, šlapius produktus ir sumaišyti atskirai. Paskui juos supilti į didesnį dubenėlį, gerai išmaišyti, su ranka puikiai išsimaišė, net mikserio nereikėjo.

Silikoninę kekso formą su skyle patepti aliejumi, supilti tešlą, kepti mikrobangų krosnelėje 7 min. nustačius visą galingumą.

Mano mikrobangė caro-maro laikų biggrin.gif galingumas 900w, viskas puikiai iškepė thumbup.gif
Karštą keksą pabarstyti tarkuotu šokoladu.

Skanaus 4u.gif

Receptuką buvau nusirašiusi iš kažkokio rusiško forumo, tai ten rašė, kad būtina kepti formoje su skyle, nes kitaip jis neperkeps. Aš kitokioje nebandžiau, bet su skyle iškepė puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Mielines spurgytes

user posted image

reikes:

350 gr miltu + pora saukstu
3 tryniu
2 saukstu cukraus
0,5 pakelio sausu mieliu
stiklines silto pieno(mano 200 ml)
1/4 pakelio sviesto
ziupsnelio druskos
cukraus pudros

Piena truputeli pasildom,suberiam mieles ir cukru,ismaisom ir paliekam 15 min,kol susidaro kepurele.trynius isplakam,supilam istirpinta sviesta,piena,druska ir miltus(ne visus iskarto)Gausim lipnia tesla,ja gerai ismaisom tiesiog saukstu ir uzdengus paliekam siltoj vietoj pakilt kol padvigubes.Pasibarstom stalvirsi miltais,isverciam pakilusia tesla ir isminkom tesla kol beveik nelips prie ranku(tam prireiks vos pora saukstu miltu) Tesla iskociojam,mazdaug 1 cm,isspaudziam tokiu budu
user posted image
uzdengiam ranksluosciu 15 min ir verdam ikaitintam aliejuje ant nedideles ugnies.Kepa greitai ir labai issipucia,dejau po 3 i keptuve.Iskeptas dejau ant popieriniu ranksluosciu,kad susigertu aliejus.Atsalusias pabarsciau cukraus pudra.Is sio produkto kiekio isejo tiek spurgyciu.Spurgos laaabai mikstos,tiesiog tirpsta burnoj smile.gif
user posted image
Atsakyti
mergaites,

einu i dvieju vyruku gimtadieni, reikia paprasto recepto pyrago kokio ar seip ko faino, heeelpppppp 000189.gif esu prasta kulinare seip bet kazka padaryciau bigsmile.gif
Atsakyti
Greitesnio ir paprastesnio pyrago nemačiau smile.gif
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Aš darau iš ½ tešlos normos ir 1 normos įdaro. Tešlos nekapoju ir kitaip neprisigalvoju, o tiesiog sumaigau pirštų galiukais sviestą tešloje ir baigiu minkyti kaip paprastą tešlą (tik žinoma greitai, nes sviestas šyla nuo rankų ir tešlą skystėja). Jeigu sunku kočiot tai sutarkuoju per „burokinę tarką“ ir pirštais apspaudžiu į formą. Ant jų sudedu atvėsintą įdarą ir iškepu. Mano bandytos riešutų variacijos: graikiniai (man labiausiai patinka) ir lygiom dalim migdolai-lazdynai

Šveicariškas riešutų pyragas
Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės (aš dedu visą indelį, t.y. 200 ml),
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas (mes laikom tik per nakį), kol įgauną tikrąjį savo skonį. Iš formos išimti geriau kol šiltas, man visiškai atvėsęs suiro, nes padaryta karamelė per daug sustingsta, sunku tada išimti.
Skanaus!

user posted image

user posted image

Atsakyti
Keksiukai su ricotos kremu smile.gif

user posted image


Reikės:
3 kiaušinių,
130g cukraus,
150-200g miltų,
2a.š. kakavos,
1a.š. kepimo miltelių,
citrinos žievelės.

Kremui:
250g ricotos sūrio,
3 kiaušinių,
100g cukraus

šaldytų arba šviežių uogų

Cukrų plakti su kiaušiniais, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į 2 dalis.
Į vieną dalį įdėti tarkuotą citrinos žievelę, į kitą dalį įdėti kakavos miltelius.

Kremui-kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti ricotą, gerai išmaišyti.

Į keksiukų formeles dėti šaukštą kakavinės masės, ant jos šaldytas uogas(aš dėjau juodus serbentus), ant uogų baltos masės, ant viršaus užpilti ricotos kremo.

Kepti 175-180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

Viršų galima palieti tirpintu šokoladu arba pabarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Oho kiek skanumynu. Visoms seimininkems po didziausia 4u.gif

Daivute, o keksa butinai mikrobangele kepti? neturiu tokios... o keksas labai viliojanciai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2011 04 18, 15:07)
Oho kiek skanumynu. Visoms seimininkems po didziausia  4u.gif

Daivute, o keksa butinai mikrobangele kepti? neturiu tokios... o keksas labai viliojanciai atrodo  thumbup.gif

Kepti 175-180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

o,kur parasyta mikrobange? g.gif ar as kzk nedamatau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 04 18, 15:13)
Kepti 175-180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

o,kur parasyta mikrobange? g.gif ar as kzk nedamatau doh.gif


manau cia kalbama apie sita recepta
Atsakyti
QUOTE(Reff @ 2011 04 18, 15:20)
manau cia kalbama apie sita recepta

aisku,atsiprasau,jei nedamaciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2011 04 18, 14:07)
Daivute, o keksa butinai mikrobangele kepti? neturiu tokios... o keksas labai viliojanciai atrodo  thumbup.gif

Manau, kad čia visa paslaptis ir yra, kad iškepa per 7 min. ir mikrobangėje ax.gif

Nebandžiau kitur kepti, tai nieko negaliu patarti 4u.gif Gaila, kad neturi, jis tikrai labai skanus, mėgstantiems šlapius ir šokoladinius kepinius bigsmile.gif
QUOTE(keno @ 2011 04 18, 14:13)
o,kur parasyta mikrobange? g.gif ar as kzk nedamatau doh.gif

Matau, kad Reff jau atsakė, jei kalba eina apie keksą, keptą mikrobangėje 4u.gif
Atsakyti