Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Evelincik ir Alacka - dėkui, merginos, kad pasidalinot "Bezdžionių duonos" kepimo patirtimi ir receptais 4u.gif 4u.gif . Bandysiu aš ir vėl ją kepti, man kuo jinai šlapesnė tuo skanesnė biggrin.gif .
Atsakyti
Zefyriniai saldainiai ir oriniai zefyrai

Kazkas lb seniai buvo idejes si recepta, tai pateikiu su priedu (šokoladu)
user posted image
user posted image
Produktai:

Šokoladas (pieniškas, juodas)
1 pakelis želė (bet kokio skonio)
20 g. želatinos
200 g. cukraus
400 ml vandens
bulvių krakmolo

Eiga: šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir ištepti storu sluoksniu silikonines formeles arba popierinius krepšelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei naudojate popierinius krepšelius, tai formelę apversti ir atsargiai, pirštais neliečiant nuplėšti popierinę dalį, kad nesulūžtų grioveliai.
Želatiną užpilti 100 ml šaltu virintu vandeniu ir laikyti 15 min., paskui ištirpinti. Į plakimo indą sudėti želė ir cukrų, užpilti 300 ml karštu vandeniu ir gerai viską išmaišyti, kad neliktų kruopelių. Ištirpintą želatiną supilti į želė, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Paskui plakti mikseriu apie 15-20 min., kol masė sutirštės. Masę galima dėti šaukšteliu į formeles arba supilti į konditerinį švirkštą ir įpurkšti (aš taip dariau, nes greičiau). Kol dirbama su mase, likutį laikome uždengusį rankšluosčiu. Jeigu saldainiai daromi silikoninėse formelėse, tai po masės įpurškimo į vidų, reikia šaldytuve palaikyti, apie 30 min., kol masė sukietės ir užtepti ant viršaus likusį šokoladą.
Likusią želė masę įpilti į indą išklotą kepimo popieriumi ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Išėmus iš šaldytuvo, masę apibarstyti krakmolu, apversti ant kito patiesto kepimo popieriaus ir vėl užbarstyti krakmolu, taip palaikyti kokias 10 min. Krakmolą nuvalyti teptuku ir supjaustyti kvadratėliais. Jeigu šonai zefyrų limpa, tai gabalėlius vėl lengvai pavolioti krakmole ir nukratyti. Laikyti kambario temperatūroje.
Skanaus
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 13 balandžio 2011 - 15:13
eina sau,stebini mane keila,beveik kasdien vis kazka padarai,ir is kur tiek valgytoju biggrin.gif biggrin.gif
saunuole
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 04 13, 15:20)
eina sau,stebini mane keila,beveik kasdien vis kazka padarai,ir is kur tiek valgytoju  biggrin.gif  biggrin.gif
saunuole

Aciu blush2.gif O valgytoju patikek tikrai yra aplinkui, tik ne as biggrin.gif
Atsakyti
Dariau sūrelius su varške "Žemaitiška "pusriebia, tai kažkaip skysta manta varškė gavosi g.gif
Atsakyti
Sveikos, vaišinu puriais minkštais varškės žagarėliais. wub.gif wub.gif

Originalus receptas:

200 gr. varškės
350 gr. kefyro ( naudojau grietinę, nes kefyro neturėjau)
0.5 a.š sodos (nugesintos kefyre)
150 gr. cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
2 kiaušinių
500 gr. miltų
Šaukšto spirito, ar degtinės.
cukraus pudros (apibarstymui)
apie 0,5 l aliejaus

Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, degtinę. jei matote kad tešla per skysta, labai limpa prie rankų, miltų dar šiek tiek pridėkite, bet ji neturi visai nelipti prie rankų, miltų nepadauginti. Tešlą palaikyt šadytuve apie pusvalandį.
Puode įkaitinkite aliejų.
Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai skaniai atrodo, man patys skaniausi tokie žagarėliai,
ar dar liko, norėčiau nors vieno prie kavos
Atsakyti
Aš irgi norėčiau nors vieno ax.gif Taip skaniai atrodo 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 04 14, 06:52)
Labai skaniai atrodo, man patys skaniausi tokie žagarėliai,
ar dar liko, norėčiau nors vieno prie kavos

Vos nufotografuot spėjau - išnyko akimirksniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 04 14, 12:48)
Vos nufotografuot spėjau - išnyko akimirksniu  lotuliukas.gif

labai skaniai atrodo, butinai bus isbandytas, nes visada kepu tik traskiu zagarelius, del to noriu pabandyti ir si puruji varianta 4u.gif
Atsakyti
BANANŲ-MEDUOLIŲ TORTAS gavosi super, dariau iš paprastų meduolių be įdaro, o uogienė buvo šaldytos trintos braškės, labai tiko. Kitą darysiu su braškėm ir šokoladiniais meduoliais.
Atsakyti
Susiruošiau daryti tortą Pasigėrusi Šarlotė. Tik ką susukau vyniotinį ir palikau šaldytuve. Tik kodėl man jį sukant, tas biskvitas plyšinėjo, kame reikalas g.gif
Atsakyti