Sveikos, vaišinu puriais minkštais varškės žagarėliais.
Originalus receptas:
200 gr. varškės
350 gr. kefyro ( naudojau grietinę, nes kefyro neturėjau)
0.5 a.š sodos (nugesintos kefyre)
150 gr. cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
2 kiaušinių
500 gr. miltų
Šaukšto spirito, ar degtinės.
cukraus pudros (apibarstymui)
apie 0,5 l aliejaus
Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, degtinę. jei matote kad tešla per skysta, labai limpa prie rankų, miltų dar šiek tiek pridėkite, bet ji neturi visai nelipti prie rankų, miltų nepadauginti. Tešlą palaikyt šadytuve apie pusvalandį.
Puode įkaitinkite aliejų.
Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.
