Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(mergyte83 @ 2011 04 18, 14:07)
Oho kiek skanumynu. Visoms seimininkems po didziausia  4u.gif

Daivute, o keksa butinai mikrobangele kepti? neturiu tokios... o keksas labai viliojanciai atrodo  thumbup.gif


aš kepiau vakar orkaitėje, gavosi nevykęs, viduje toks susmegęs žalias buvo, o išorėje sausas ir apkepęs. Visus produktus išmatavau teisingais kiekiais, nežinau kas netiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 16, 22:53)
Atnešu labai skanų, šlapią, šokoladinį, be kiaušinių keptą keksą mikrobangėje bigsmile.gif

QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 18, 19:09)
aš kepiau vakar orkaitėje, gavosi nevykęs, viduje toks susmegęs žalias buvo, o išorėje sausas ir apkepęs. Visus produktus išmatavau teisingais kiekiais, nežinau kas netiko g.gif

Aš tikrai rašiau, kad jis kepamas mikrobangėje 4u.gif Apie orkaitę nebuvo jokios užuominos g.gif
Labai gaila, kad iki galo neįsiskaitėt į receptą 4u.gif
Atsakyti
Avižiniai sausainiai
user posted image


Reikės:
*200g avižinių dribsnių;
*100g margarino arba sviesto;
*1 kiaušinio;
*1/2 a.š. sodos;
*1 a.š. acto;
*1/2 stiklinės cukraus;
*1/2 stiklinės miltų;
*riešutų, džiovintų vaisių...

Ištirpdytą margariną arba sviestą sumaišyti su avižiniais dribsniais.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinį su cukrumi.
Sodą nugesinti su actu.
Kiaušinio ir cukraus mišinį bei gesintą sodą dėti į avižinių dribsnių masę, gerai išmaišyti.
Pilti miltus ir džiovintus vaisius ar riešutus, viską vėl gerai išmaišyti.
Sausainius formuoti norimo dydžio (kepdami šiek tiek pakyla) ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15-20min.

Gavosi labai skanūs ir traškūs sausainiukai.
thumbup.gif victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alateja.: 20 balandžio 2011 - 11:01
QUOTE(Alateja. @ 2011 04 20, 11:59)
Gavosi labai skanūs ir traškūs sausainiukai.
thumbup.gif  victory.gif

Atrodo labai skanūs thumbup.gif Kiek sausainiukų išeina iš tiek produktų?
Atsakyti
Man gavosi 12 sausainiukų, bet nevienodi, vieni didesni, kiti mažesni. Jei daryti mažesnius, manau, gautųsi daugiau.smile.gif
Atsakyti
Jau senokai kepu tokius avižinius sausainius, ir iš patirties sakau, prieš gamyba, verta dribsnius pamirkyti užpylus šiltu vandeniu, nes td jie būna minkštesni ir lengviau susiklijuoja bendra visa masė smile.gif o ir iškepus sausainiukai būna skanesni, jei nesijaučia taip ryškiai dribsniai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blondaj @ 2011 04 21, 12:14)
Jau senokai kepu tokius avižinius sausainius, ir iš patirties sakau, prieš gamyba, verta dribsnius pamirkyti užpylus šiltu vandeniu, nes td jie būna minkštesni ir lengviau susiklijuoja bendra visa masė smile.gif  o ir iškepus sausainiukai būna skanesni, jei nesijaučia taip ryškiai dribsniai  ax.gif

Užpilti šiltu vandeniu, pamirkyti ir nusunkti? g.gif
Atsakyti
Su obuoliukais

user posted image

teslai:
250ml pieno
2 a.s sausu mieliu
75ml. cukraus
500g. miltu
2,5 v.s. aliejaus
1/2 a.s druskos

idarui obuoliuku

Kai tesla jau gatava,iskociojam,patepam aliejumi,pabarstome cukrumi ir cinamonu, supjaustam juosteles,i jas ivyniojam obuoliukus. Palaukti kol vel tesla biski pakils,aptepti kiausiniu su pienu plakiniu ir kepam. Skanaus.
Atsakyti
Velykų avinėlis

user posted image



Tešlai:


Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra



Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.
http://1.bp.blogspot...yM/s640/023.JPG
[img][/img]

user posted image

Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.

user posted image

Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.

user posted image

Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.

user posted image



Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!


Gražaus ir gausaus Velykų stalo!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:48)
Velykų avinėlis


Gražaus ir gausaus Velykų stalo!


koks grazus avinelis,reikes issikepti. O gal turite kompe trafareta,gal galite man atsiusti ji? nukopinsiu tada. blush2.gif o cia is sitos teslos nemazas jo iseis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 21 balandžio 2011 - 18:18
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:48)
Velykų avinėlis


sita grozi irgi jau buvau nusiziurejusi is rusu forumo mirksiukas.gif tai dabar ir versti nereikes, nes Ule saunuole jau parase lietuviu k. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 04 21, 20:28)
sita grozi irgi jau buvau nusiziurejusi is rusu forumo mirksiukas.gif  tai dabar ir versti nereikes, nes Ule saunuole jau parase lietuviu k. bigsmile.gif


o gal galite ideti nuoroda? noriu trafareto,gal ten bus.
Papildyta:
radau,jeigu kam reikia tai sablonas cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 21 balandžio 2011 - 19:35