Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(Alateja. @ 2011 04 20, 11:59)
Avižiniai sausainiai

O jie kieti gavosi ar ne? (dariau pagal kita recepta tai man gan kieti jie gavosi :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 balandžio 2011 - 11:59
intentar, na, kol karšti, tai nebuvo kieti, bet kitą dieną buvo gan kietoki. Gal iš tiesų reikia pabandyti pirmiausia avižinius dribsnius išbrinkinti karštam vandeny, nes aš nebrinkinau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alateja. @ 2011 04 23, 12:55)
intentar, na, kol karšti, tai nebuvo kieti, bet kitą dieną buvo gan kietoki. Gal iš tiesų reikia pabandyti pirmiausia avižinius dribsnius išbrinkinti karštam vandeny, nes aš nebrinkinau. ax.gif

Ryt arba pirmadieni planuoju daryt juos, bandysiu tuomet isbrinkinti pirma. Galesiu parasyti kas gausis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Ateinu ir aš su savo skaniųjų amaretti receptuku.. Gal kam jie patiks 4u.gif
Pagaminti išties gan paprasta ir sudedamųjų dalių ne tiek ir daug..

user posted image

Reikės:

Dviejų kiaušinių (vidutinio dydžio) baltymų
Apie 150g cukraus
150g migdolų
Arbatinio šaukštelio amaretti likerio ar migdolų ekstrakto

Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti (aš tik pusę nuplikiau). Tuomet kavamale ar elektriniu smulkintuvu juos ir apie 120 g cukraus susmulkinti iki miltų.
Kiaušinio baltymus išplakti ir putų, įbert dar šiek tiek cukraus, įmaišyti likerį ar migdolų ekstraktą ir išplakt iki standžių putų.
Atsargiai sumaišyti migdolus su baltymais, šaukšteliu ar konditeriniu švirkštu formuoti rutuliukus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (patartina atokiau vieną nuo kito). Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20min. Tik visai atvėsusius nuimti nuo kepimo popieriaus. ( Man vis tiek jie gana sunkiai nusiėmė..)

Skonis pasakiškas! Labai rekomenduoju!

user posted image

Atsakyti
Pasha

user posted image

dariau pagal si recepta
Teslai:

2,5 - 3 a.s. sausu mieliu arba 20-25g. svieziu
1 stiklinis cukraus
2 a.s vanilinio cukraus
500g. miltu (as dejau biski daugiau)
80g. minksto sviesto
150ml. silto pieno
2 kaiusiniai + 1 trinys
0,5 a.s. druskos
1 a.s. citr. cerdos (bet gallima ir nedeti)
razinu (galima deti saulegrazas,riesutus)

Aptepimui: 1 baltimas, 0,5 stiklines cukraus. Baltima gerai suplakti,ilasinti biski citrinos sulciu ir po biski ideti cukru (as dejau cukraus pudra)

Miltus sumaisyti su mielemis (arba sumaisyti su siltu pienu,palaukti kol suputuos ir pilam i miltus),pilam silta piena,kiausinius,sviesta,druska,cukru,razinas. Viska gerai sumaisyti,ideti i inda ir siltai kildinti. Tesla iseina panasi i sviestiniu sausainiu mase. Kai pakils,forma istepti aliejumi ir perkelti tesla,palaukti kol vel pakils ir kepti. Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 23 balandžio 2011 - 17:20
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:48)
Velykų avinėlis
Tešlai:
Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno  (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.
Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.
Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.
Gražaus ir gausaus Velykų stalo!

sian vel 2 iskepiau biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
cia mano biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Aciu,mergaites, uz vaikystes skonio Naminius sausainukus ir sausainuku "Kavos pupeles" receptelius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Su sventem!!!
wub.gif user posted image
Atsakyti
Divia, koks grožis thumbup.gif
Atsakyti
Divia, thumbup.gif
Taip skaniai skainiai atrodo bigsmile.gif

Bet ir kantrybes cia reik tureti unsure.gif
Atsakyti
Aciu,mergaites,uz mano triuso ivertinimus bis.gif -kai darbas nesa dusiai malonuma,tai ir kantrybe atrodo beribe... mirksiukas.gif Dar karteli visas su Svente,lai pavasario saulute ir siluma atnesa visom dar daugiau noro kurti ir dziuginti visus savo skanestais! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuoga @ 2011 03 29, 12:10)
Labai skanus " Plikyti pyrageliai "

Labai skanus, tirpsta burnoje  biggrin.gif  Kepsiu dar tikrai ne karta  thumbup.gif

Receptas is  cia  http://sauletavirtuve.wordpress.com/

O man jie nesigavo verysad.gif
Nezinau ka ne taip padariau, atrodo viska dariau pagal recepta. Gal kuri pakomentuos, mano tesla gavosi labai skysta, todel net formeles nesigavo, ir skonis jau ne toks buvo, gal miltu per mazai, nu bet tai kiek tada ju reikia deti????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 balandžio 2011 - 11:58