Sveikos,
jei nieko pries, pasidalinsiu ir as keliais receptukais.
Uogu pyragas:Pagrindui reikes: 500 g miltu, 2 a.s. kepimo milteliu, 1 v. s. vanilinio cukraus, 150 ml cukraus "Demerara"(cukranendriu cukrus), 3 kiausiniu, 100 g kambario temperaturos sviesto arba margarino.
Idarui reikes: 400 g varskes, 2 v.s. vanilinio cukraus, 250 ml tirstos grietineles, 100 ml cukraus, 1 l kokiu tik nori uogu.
Gaminimas: isplakt kiausinius su vaniliniu ir Demereros cukrum. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais, ideti sviesto/margarino. Viska ismaisyti iki vientisos mases. Tesla sudeti i maiseli ir 30 min. palikti saldymo kameroje. Isemus is kameros tesla pakocioti ir deti i kepimo popieriumi isklota skarda. Orkaite ikaitinti iki 175 C. Kepti 15 min. Sumaisyti varske, vanilini cukru, grietinele ir cukru. Gauta mase paskirstyti ant kepamo pyrago. Ant virsaus suberti uogas. Kepti dar apie 25 min. Atvesinti ir skanauti!
Braskiu pyragas:Teslai reikes: 200 g morku, 200 g migdolu, 1 citrinos, 4 kiausiniu, ziupsnio druskos, 150 ml cukraus, 175 ml miltu, 2 v.s. sviesto arba margarino.
Kremui reikes: 200 g grietineles, 50 ml fruktozes, 2 a.s. vanilinio cukraus.
Papuosimui reikes: braskiu.
Gaminimas: Nulupti ir sutarkuoti morkas. Sumalti arba sutarkuoti migdolus. Nuplovus citrina nutarkuoti jos zievele. Atskirti kiausiniu trynius nuo baltymu. I isplaktus kiausinio trynius su druska suberti miltus ir susmulkintus migdolus. Ismaisyti. Supilti sutarkuotas morkas, isplaktus kiausinio baltymus. Ismaisyti. Gauta mase supilti i sviestu istepta 24 cm skersmens formele. Kepti 175 C temperaturoje apie 35 min. Atvesinti. Sumaisyti visus kremo ingridientus, isplakti iki purios mases. Kremu aptepti pyraga ir dekoruoti braskemis. As dar patarkavau citrinos zieveles ir pabarsciau cukraus pudra. Nuostabus morku/migdolu/kremo ir braskiu derinys!
(As kepiau kiek didesnej skardoj, o kepant 2 cm jis gaunasi storesnis)
Kai norisi saldziai ir greitai
Reikes: storos riekes batono, pieno, cukraus ir kiausinio. Ivairiu uogu padazui ir cukraus pudros.
Gaminimas: Batono rieke pamirkyti piene. Isplakti kiausini su cukrum. Piene ismirkyta batona dar apvolioti kiausinio ir cukraus plakini. Deti i ikaitinta su aliejum keptuve ir kepti is abieju pusiu kol apskrus. I puoda sudeti uogas (sviezias arba saldytas), iberti cukraus ir kaitinti. Siek tiek uogas sutrinti. Kaitinti kol cukrus istirps ir issiskirs uogu sulciu. Deti i lekste pakepta batona, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su karstu uogu padazu. Skanaus! Labai paprasta ir greita, bet kai norisi saldziai ir greitai, manau visai nebloga iseitis pasigaminti toki desertuka