Nerytė,bet labai įvairiai rašo su kepimo laiku...na aš aiškiai per ilgai kepiau...nes va rašo apskritai 18o l it tik 8 min kepti

QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 10:00)
[color=darkviolet]Nežinau gal ir buvo toks receptas..bet man čia tikras atradimas
labai labai greitai pagaminamas...labai labai gardus...toks visas šokošokoladinis
Šokoladinė pagunda (pavadinimą pati sugalvojau
)

labai labai greitai pagaminamas...labai labai gardus...toks visas šokošokoladinis

Šokoladinė pagunda (pavadinimą pati sugalvojau

Ka tik isbandytas, niam niam

QUOTE(rasaru @ 2011 05 12, 14:05)
Sveikos darbštuolės, gal turite "atidirbtą" drėgno kekso receptuką. Kelis išbandžiau, bet ne tokie, kokių norėtusi.
Man tai pats pats skaniausias keksas yra va šitas http://www_neringa-b...vis-keksas.html.
Tik aš darau štai tokius pakeitimus:
dedu 150g sviesto, o ne 100g
cukrų ištrynu su sviestu; tada po vieną kiaušinį prieš dedant kitą, gerai išsuku pastarąjį; po to dėjau aliejų, grietinę, kepimo miltelius ar sodą. Tada miltus, sumaišytus su krakmolu.
Ir visada kepu su šokolado gabaliukais, o ne dvispalvį.
Bet bent man asmeniškai šis keksas tobulas

Braziliškas kukurūzų keksas
320g kukurūzų miltų,
240g cukraus(galima ir mažiau),
400ml pieno,
150ml alyvų aliejaus,
3 kiaušiniai,
3a.š. kepimo milteliai,
vanilinio cukraus pagal skonį.
Į puodą suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti pieną ir aliejų, viską kaitinti ant vidutinės ugnies kol užvirs, maišyti pastoviai, nes prisvils, kai užvirs, ugnį sumažinti, ir virinti, kol masė sutirštės, man viskas gavosi per 5 min.
Puodą nukelti nuo ugnies, masę supilti į dubenėlį, atvėsinti, tada po 1 mušti kiaušinius ir su mikseriu plakti, taip sudėti visus kiaušinius, paskui supilti kepimo miltelius, viską išmaišyti, masė bus skystoka.
Tešlą pilti į kekso formą, jei paprasta, ją patepti sviestu, aš kepiau silikoninėje, tai netepiau. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių t., kepti apie 40 min. Man iškepė per 35 min.
Labai kvapnus, purus keksas
Mūsų šeima labai pamėgo kukurūzinius kepinius
Skanaus

Receptukas iš say7 forumo

320g kukurūzų miltų,
240g cukraus(galima ir mažiau),
400ml pieno,
150ml alyvų aliejaus,
3 kiaušiniai,
3a.š. kepimo milteliai,
vanilinio cukraus pagal skonį.
Į puodą suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti pieną ir aliejų, viską kaitinti ant vidutinės ugnies kol užvirs, maišyti pastoviai, nes prisvils, kai užvirs, ugnį sumažinti, ir virinti, kol masė sutirštės, man viskas gavosi per 5 min.
Puodą nukelti nuo ugnies, masę supilti į dubenėlį, atvėsinti, tada po 1 mušti kiaušinius ir su mikseriu plakti, taip sudėti visus kiaušinius, paskui supilti kepimo miltelius, viską išmaišyti, masė bus skystoka.
Tešlą pilti į kekso formą, jei paprasta, ją patepti sviestu, aš kepiau silikoninėje, tai netepiau. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių t., kepti apie 40 min. Man iškepė per 35 min.
Labai kvapnus, purus keksas

Receptukas iš say7 forumo
Koks įdomus receptas, su virimu.
toks geltonas, švelnus atrodo, super!

QUOTE(grange @ 2011 05 14, 21:24)
Koks įdomus receptas, su virimu.
toks geltonas, švelnus atrodo, super!

Taip, virti reikia, bet labai greitai viskas pasidaro

OBUOLIU TARTE TATIN
8 rugstus obuoliai, nulupti, isimti seklalizdzius ir perpjauti pusiau
1 v.s. citrinu sulciu
30 g sviesto
1/2 stiklines cukraus
1 lakstas bemieles sluoksniuotos teslos
Obuolius apslakstyti citrinu sultimis. Cukru su sviestu kaitinti metalineje keptuveje( keptuve pasirinkti tokia, kuria paskui saugu bus deti i orkaite), kol susidarys auksine karamele. Nuimti nuo ugnies sudeti ratu obuolius(perpjauta puse i virsu, arba sonais vienas salia kito). Vel kaitinti ant virykles koki 10 min. (kol prades burbuliuoti).
Tesla truputi pakocioti, ir ispajuti apskritima, truputi didesni nei keptuve. Uzdeti tesla ant obuoliu ir uzkamsyti sonus. Kepti 200 C orkaiteje kol tesla graziai paruduos(apie 30 min). Isemus palaukti 5 min, tada uzdeti didele lekste ant keptuves, ir isversti pyraga i lekste.

http://deliciouseuro...arte-tatin.html
8 rugstus obuoliai, nulupti, isimti seklalizdzius ir perpjauti pusiau
1 v.s. citrinu sulciu
30 g sviesto
1/2 stiklines cukraus
1 lakstas bemieles sluoksniuotos teslos
Obuolius apslakstyti citrinu sultimis. Cukru su sviestu kaitinti metalineje keptuveje( keptuve pasirinkti tokia, kuria paskui saugu bus deti i orkaite), kol susidarys auksine karamele. Nuimti nuo ugnies sudeti ratu obuolius(perpjauta puse i virsu, arba sonais vienas salia kito). Vel kaitinti ant virykles koki 10 min. (kol prades burbuliuoti).
Tesla truputi pakocioti, ir ispajuti apskritima, truputi didesni nei keptuve. Uzdeti tesla ant obuoliu ir uzkamsyti sonus. Kepti 200 C orkaiteje kol tesla graziai paruduos(apie 30 min). Isemus palaukti 5 min, tada uzdeti didele lekste ant keptuves, ir isversti pyraga i lekste.

http://deliciouseuro...arte-tatin.html
Daiva, reiks isbandyti si keksa
zinoma, kad nesupyksiu
tikrai vertas demesio pyragas
reikia ziureti pagal situacija, kai pakyla dar keletas minuciu ir galima istraukti.. o jei dregnu keksiuku norim tada ilgiau pakepti
kaip fainai, kad patiko
as ji irgi kepu su sokolado gabaliukais
reiks pabandyti padidinti sviesto kieki ir man

QUOTE(Nova @ 2011 05 11, 09:56)
zinoma, kad nesupyksiu

QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 11:47)
Nerytė,bet labai įvairiai rašo su kepimo laiku...na aš aiškiai per ilgai kepiau...nes va rašo apskritai 18o l it tik 8 min kepti

reikia ziureti pagal situacija, kai pakyla dar keletas minuciu ir galima istraukti.. o jei dregnu keksiuku norim tada ilgiau pakepti

QUOTE(Fiji @ 2011 05 14, 16:05)
Man tai pats pats skaniausias keksas yra va šitas http://www_neringa-b...vis-keksas.html.
cukrų ištrynu su sviestu; tada po vieną kiaušinį prieš dedant kitą, gerai išsuku pastarąjį; po to dėjau aliejų, grietinę, kepimo miltelius ar sodą. Tada miltus, sumaišytus su krakmolu.

kaip fainai, kad patiko

Jau iškepiau "Dvispalvį keksą" su šokolado gabaliukais, laukiu, kol atvės. Bet jau matau, kad gražiai iškilęs, tai bus ir skanus. Ačiū.
QUOTE(daivaP @ 2011 05 14, 19:57)
Braziliškas kukurūzų keksas

Norejau pasiklaust, o vietoj alyvuogiu aliejaus saulegrazu tiktu

Bandeliu pyragas is majonezines teslos su idaru (suris ir desryte)

Teslai:
1,5 a.s. sausu mieliu
500g. miltu
2 a.s. druskos
2 v.s. cukraus
2 v.s. aliejaus
1 kiausinis
100g. majonezo
180-190ml. vandens
Mieles sumaisyti su miltais,dedam kitus produktus,tesla gerai isminkyti. Teslam kildynam siltoje vietoje.
padalyti tesla i 10-12 gabaliuku. Kiekviena iskocioti ir i kiekviena dedam smulkiai supjaustyta desryte ir tarkuota suri. Gerai sulipdom krastelius,musu bandeles bus apvalios formos. Dedam i sviestu istepta forma viena prie kitos. Aptepti aliejumi,pabarstyti kminais ir zolelemis ir kepam. Skanaus.

Teslai:
1,5 a.s. sausu mieliu
500g. miltu
2 a.s. druskos
2 v.s. cukraus
2 v.s. aliejaus
1 kiausinis
100g. majonezo
180-190ml. vandens
Mieles sumaisyti su miltais,dedam kitus produktus,tesla gerai isminkyti. Teslam kildynam siltoje vietoje.
padalyti tesla i 10-12 gabaliuku. Kiekviena iskocioti ir i kiekviena dedam smulkiai supjaustyta desryte ir tarkuota suri. Gerai sulipdom krastelius,musu bandeles bus apvalios formos. Dedam i sviestu istepta forma viena prie kitos. Aptepti aliejumi,pabarstyti kminais ir zolelemis ir kepam. Skanaus.