Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Nerytė,bet labai įvairiai rašo su kepimo laiku...na aš aiškiai per ilgai kepiau...nes va rašo apskritai 18o l it tik 8 min kepti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 10:00)
[color=darkviolet]Nežinau gal ir buvo toks receptas..bet man čia tikras atradimas  wub.gif
labai labai greitai pagaminamas...labai labai gardus...toks visas šokošokoladinis  lotuliukas.gif

Šokoladinė pagunda (pavadinimą pati sugalvojau  lotuliukas.gif )

Ka tik isbandytas, niam niam thumbup.gif Aciu uz receptuka 4u.gif darysiu ir darysiu, kol atsivalgysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2011 05 12, 14:05)
Sveikos darbštuolės, gal turite "atidirbtą" drėgno kekso receptuką. Kelis išbandžiau, bet ne tokie, kokių norėtusi.

Man tai pats pats skaniausias keksas yra va šitas http://www_neringa-b...vis-keksas.html.
Tik aš darau štai tokius pakeitimus:
dedu 150g sviesto, o ne 100g
cukrų ištrynu su sviestu; tada po vieną kiaušinį – prieš dedant kitą, gerai išsuku pastarąjį; po to dėjau aliejų, grietinę, kepimo miltelius ar sodą. Tada miltus, sumaišytus su krakmolu.
Ir visada kepu su šokolado gabaliukais, o ne dvispalvį.
Bet bent man asmeniškai šis keksas tobulas smile.gif
Atsakyti
Braziliškas kukurūzų keksas smile.gif

320g kukurūzų miltų,
240g cukraus(galima ir mažiau),
400ml pieno,
150ml alyvų aliejaus,
3 kiaušiniai,
3a.š. kepimo milteliai,
vanilinio cukraus pagal skonį.

Į puodą suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti pieną ir aliejų, viską kaitinti ant vidutinės ugnies kol užvirs, maišyti pastoviai, nes prisvils, kai užvirs, ugnį sumažinti, ir virinti, kol masė sutirštės, man viskas gavosi per 5 min.

Puodą nukelti nuo ugnies, masę supilti į dubenėlį, atvėsinti, tada po 1 mušti kiaušinius ir su mikseriu plakti, taip sudėti visus kiaušinius, paskui supilti kepimo miltelius, viską išmaišyti, masė bus skystoka.

Tešlą pilti į kekso formą, jei paprasta, ją patepti sviestu, aš kepiau silikoninėje, tai netepiau. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių t., kepti apie 40 min. Man iškepė per 35 min.

Labai kvapnus, purus keksas bigsmile.gif Mūsų šeima labai pamėgo kukurūzinius kepinius biggrin.gif Skanaus 4u.gif
user posted image

Receptukas iš say7 forumo
Atsakyti
Koks įdomus receptas, su virimu. bigsmile.gif toks geltonas, švelnus atrodo, super!
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 05 14, 21:24)
Koks įdomus receptas, su virimu.  bigsmile.gif toks geltonas, švelnus atrodo, super!

Taip, virti reikia, bet labai greitai viskas pasidaro thumbup.gif Jau visas suvalgytas, visiems labai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
OBUOLIU TARTE TATIN

8 rugstus obuoliai, nulupti, isimti seklalizdzius ir perpjauti pusiau
1 v.s. citrinu sulciu
30 g sviesto
1/2 stiklines cukraus
1 lakstas bemieles sluoksniuotos teslos

Obuolius apslakstyti citrinu sultimis. Cukru su sviestu kaitinti metalineje keptuveje( keptuve pasirinkti tokia, kuria paskui saugu bus deti i orkaite), kol susidarys auksine karamele. Nuimti nuo ugnies sudeti ratu obuolius(perpjauta puse i virsu, arba sonais vienas salia kito). Vel kaitinti ant virykles koki 10 min. (kol prades burbuliuoti).
Tesla truputi pakocioti, ir ispajuti apskritima, truputi didesni nei keptuve. Uzdeti tesla ant obuoliu ir uzkamsyti sonus. Kepti 200 C orkaiteje kol tesla graziai paruduos(apie 30 min). Isemus palaukti 5 min, tada uzdeti didele lekste ant keptuves, ir isversti pyraga i lekste.

user posted image

http://deliciouseuro...arte-tatin.html
Atsakyti
Daiva, reiks isbandyti si keksa bigsmile.gif

QUOTE(Nova @ 2011 05 11, 09:56)
Gal Neringa nesupyks, kad uz ja idesiu jos pyrago nuoroda  blush2.gif

http://www_neringa-b...ru-pyragas.html

zinoma, kad nesupyksiu 4u.gif tikrai vertas demesio pyragas rolleyes.gif

QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 11:47)
Nerytė,bet labai įvairiai rašo su kepimo laiku...na aš aiškiai per ilgai kepiau...nes va rašo apskritai 18o l it tik 8 min kepti  unsure.gif

reikia ziureti pagal situacija, kai pakyla dar keletas minuciu ir galima istraukti.. o jei dregnu keksiuku norim tada ilgiau pakepti smile.gif

QUOTE(Fiji @ 2011 05 14, 16:05)
Man tai pats pats skaniausias keksas yra va šitas http://www_neringa-b...vis-keksas.html.
Tik aš darau štai tokius pakeitimus:
dedu 150g sviesto, o ne 100g
cukrų ištrynu su sviestu; tada po vieną kiaušinį – prieš dedant kitą, gerai išsuku pastarąjį; po to dėjau aliejų, grietinę, kepimo miltelius ar sodą. Tada miltus, sumaišytus su krakmolu.
Ir visada kepu su šokolado gabaliukais, o ne dvispalvį.
Bet bent man asmeniškai šis keksas tobulas smile.gif

kaip fainai, kad patiko bigsmile.gif as ji irgi kepu su sokolado gabaliukais thumbup.gif reiks pabandyti padidinti sviesto kieki ir man

Atsakyti
Jau iškepiau "Dvispalvį keksą" su šokolado gabaliukais, laukiu, kol atvės. Bet jau matau, kad gražiai iškilęs, tai bus ir skanus. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 05 14, 19:57)
Braziliškas kukurūzų keksas smile.gif

Norejau pasiklaust, o vietoj alyvuogiu aliejaus saulegrazu tiktu g.gif
Atsakyti
Bandeliu pyragas is majonezines teslos su idaru (suris ir desryte)

user posted image

Teslai:
1,5 a.s. sausu mieliu
500g. miltu
2 a.s. druskos
2 v.s. cukraus
2 v.s. aliejaus
1 kiausinis
100g. majonezo
180-190ml. vandens

Mieles sumaisyti su miltais,dedam kitus produktus,tesla gerai isminkyti. Teslam kildynam siltoje vietoje.
padalyti tesla i 10-12 gabaliuku. Kiekviena iskocioti ir i kiekviena dedam smulkiai supjaustyta desryte ir tarkuota suri. Gerai sulipdom krastelius,musu bandeles bus apvalios formos. Dedam i sviestu istepta forma viena prie kitos. Aptepti aliejumi,pabarstyti kminais ir zolelemis ir kepam. Skanaus.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
na jūs ir šaunuolės.... Prisižiūrejau visokių receptų ir nemažai iš jų manau išbandysiu...
Gerai, kad sekmadieniais Graikijoje parduotuvės nedirba, nes jau bučiau bėgus produktų pirkti.... smile.gif
Atsakyti