Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Sveikos,
Nuo tos dienos kai išmokau pasidaryti naminę rikotą, susirgau "rikotomanija" lotuliukas.gif .. tai šiandien vėl improvizavau su rikota biggrin.gif
Pyragas labai paprastas, tešla šviežia pirktinė, kur būna susukta į ruletuką po 3 lt atrodo. Taigi sumaišiau naminę rikotą su cukrumi, apelsino žievelės įtarkavau, truputį manų (porą šaukštelių) įmaišiau, išmirkytų razinų saują, visą masę išklojau ant tešlos , susukau tešlą į vyniotinį, aptepiau kiaušinio tryniu ir kepiau 25 min 220 C.
Gavosi labai paprastas, bet labai gardus kąsnelis prie kavos 4u.gif
user posted image

user posted image

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 05 25, 14:41)
Omaigat, kaip as cia praleidau situos sausainius  bigsmile.gif kepsiu.

lotuliukas.gif ne ten daireisi, turbūt biggrin.gif Būtinai išbandyk, mums jie fantastiškai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Martyna, tešla atrodo kaip neiškepusi ax.gif
Nesu tokios net mačiusi pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 05 25, 15:48)
Martyna, tešla atrodo kaip neiškepusi  ax.gif
Nesu tokios net mačiusi pirkti  g.gif



Cukraus pudra, tešla atrodo va taip:

user posted image

Nežinau, kodėl tau atrodo ji neiškepusi, lyg ir iškepusi, visą šeimyna sulapnojo jį dar karštą, nebuvo , kad sunegaluotų, g.gif o aš ir nejaučiau jokio negerumo. Be to, ta tešla yra laaaabai plona ir suvyniota ant kepimo popieriaus į ruletuką.

4u.gif
Atsakyti
Ačiū, reiks pasižvalgyti tokios. Čia kažkur šaldytuvuose pieno skyriuj ji būna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 05 25, 16:13)
Ačiū, reiks pasižvalgyti tokios. Čia kažkur šaldytuvuose pieno skyriuj ji būna?  g.gif

Visada ją maximoje perku, ji būna padėta prie visokių kibinų, mažų užkepėlių, mažų šviežių picų, šviežių makaronų. Šiaip visada kepdavau pagal tą receptą kur ant pakelio, su obuoliais, bet vis kas nors nepavykdavo, nes jį nesusukdavau, o tiesiog obuolių įdarą padarydavau, vieno sluoksnio tešloje. Na skanumo skanu, bet išvaizdos tai nelabai būdavo, viskas atpjovus sau - įdaras sau, tešla sau. Dabar pabandžiau kitaip.
Nežinau , gal jeigu jo būtų likę šalto, gal ir būčiau pajautusi, gerai jis iškepęs ar ne biggrin.gif Karštas buvo labai gardus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Evelincik,2011 05 18, 20:49]
Avižiniai biscotti

user posted image
Kokia stikline naudojote,kiek gramu?(turis koks)Aciu
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 05 24, 15:51)
Sausainiai "Spanguolių bučinys" 4u.gif



o kodel jus savo blogo neturit? ax.gif blush2.gif Manau butu labai populiarus
QUOTE(juste10 @ 2011 05 25, 16:21)


Kokia stikline naudojote,kiek gramu?(turis koks)Aciu

200 ml mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 05 22, 11:23)
labas rytas, siandien prikepiau keksiuku su vysniu idaru thumbup.gif: Labai skanus, visi tiesiog istrirpo burnoje, dar net nespeje atausti biggrin.gif Dariau pagal forelles receptuka, tik idarui naudojau ne nutella, o vysniu idara ax.gif, kuri baigiu isimyleti, nes niekada neisbega is kepiniu biggrin.gif
user posted image


Kepiau šituos, bet visai nesigavo verysad.gif Nors tešlos dėjau tik po pusę formelės, bet vis vien išbėgo, o iškepus labai jautėsi kepimo miltelių skonis ir tokie kažkokie pabaisiukai gavosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 25, 17:03)
o kodel jus savo blogo neturit?  ax.gif  blush2.gif Manau butu labai populiarus

Oi, nežinau, kažkaip baisoka blush2.gif blush2.gif Jau visos merginos reikalauja jo ax.gif Ačiū už gražius žodžius, gal jau reikės jį pasidaryti 4u.gif
Prašau į mane kreiptis tik "tu" 4u.gif
Atsakyti
Rabarbarų trupiniuotis

Gaminau iš pusės normos


Tešla

3 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus pudros,
5 kiaušiniai,
250 g sviesto,
5 šaukštai grietinės,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
sviesto formos patepimui
Įdaras:
500 g rabarbarų,
2 šaukštų krakmolo,
cukraus pagal skonį


Paruoškite įdarą:
rabarbarus supjaustome, įpilame biški vandens.dedame cukraus pagal skonį ir statome ant viryklės.Verdame maždaug 5 minutes,krakmolą sumaišome su vandeniu ir dedame į puodą.Maišant dar verdame kelias minutes,išjungiame ir atvėsiname.

Darome tešlą: kiaušinius ištriname su cukraus pudra ir sviestu.Sudedame grietinę.
Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais,dedame žiupsnelį druskos ir užminkome tešlą.
Tešla padaliname į dvi dalis ir dedame į šaldiklį.
Kai tešla sustings vieną dalį tešlos sutarkuojame burokine tarka į sviestu išteptą kepimo formą , ant jos dedame rabarbarų įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.


user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 05 26, 10:41)
[color=darkviolet]Rabarbarų trupiniuotis


O kiek cm kepimo forma buvo ir kokios talpos stikline? 200? blush2.gif
Atsakyti