Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Seilė nutįso tik. Siaubas, reiks eit dabar šaldytuvą kraustyt smile.gif)) braškių yra, gal tortuką kokį teks pasigamint per jūsų šitus skanumynus, nes nebeištversiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saldūška @ 2011 06 17, 16:47)
o jis nera labai sausas?

ne nera smile.gif
Atsakyti
As tai prisimenu toki pyraga paskutini kart mklos laikais dariau, bais skanus buvo, bet mes dar siek tiek pienu laistem, nes patiko dregnesnis, ypac jei varske nera "slapia"
Atsakyti
Ules pyragas tai skanumelis 4u.gif man irgi vaikyste primena, kai sese ji darydavo mirksiukas.gif tik ji sausainius piene mirkydavo ir pyraga kaip nameli pastatydavo bigsmile.gif mes ji ir vadiname "Nameliu" 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Plačiau: http://ribaude.blogs...yragaiciai.html

Klasikinės madlenos.

~50 pyragaičių susirandam:

125 g sviesto
6 kiaušinius
125 g cukraus
dosnaus žiupsnio tarkuotos citrinos žievelės arba esencijos
125 g miltų


plyta pieniško šokolado/debesis cukraus pudros

Procesas:

Pora valandų prieš procesą išimam kiaušinius iš šaldytuvo - lai sušyla iki kambario temperatūros. Sviestą išlydom ir ataušinam. Čia labai patogu mikrobangė, bet maniškė sugedo, todėl visai gerai ir garų vonelėj tasai sviestas tirpsta. Kiaušinius į dubenį, cukrų - iš paskos. Dabar, dėmesio, prasideda kruopštus ir atsakingas darbas - visas madlenų pasisekimas priklauso nuo kiaušinių išplakimo ir sugebėjimo paskui oro iš jų neišvaryt kitus produktus maišant. Todėl išsitraukiam iš spintelės kampo mikserį ir plakam. Pora minučių švelniai, paskui dar trejetą mažiausiai - maksimaliu pajėgumu. Masė turi kone patrigubėti. Supilam riebalus ir sudedam citrinos žievelę/esenciją. Išmaišom. Taip, teisingai, mikserio darbo valandos baigėsi, maišom šaukštu. Įsijojam miltus. Anksčiau minėtu šaukštu tęsiam maišymo procesą, bet būnam ypač atsargūs - miltai baisiai oro kiaušiniuos nemėgsta ir visaip bando jį iš dubens išvaryt, todėl vos nebesimato baltų miltų debesų, maišyti liaujamės. Dedam tešlą šaldytuvan valandos poilsiui.
Orkaitė on - 180. Madlenų formą, jei toji ne iš silikono, ištepam sviestu. Tešla užpildom dvi trečiąsias formelės tūrio, jos likutį laikom šaldytuve. Kai jau orkaitė įkaista - dedam kept. 8-12 minučių, nelygu, kaip greitai kraštai tamsesni už auksą pasidarys. Kol kepa - dedam puodą vandens ant viryklės, nedidelį tokį, ant jo viršaus pasodinam dubenėlį, sulaužom ten šokoladą ir tirpdom, laiks nuo laiko pamaišydami ir taip leisdami lydymosi procesui tolygiau vykt. Iškepusias madlenas verčiam pilvais ant grotelių - negalima rizikuota, kad banguoti užpakaliai susiplotų. Formą išplaunam šaltu vandeniu, nusausinam, vėl tepam sviestu - tešlai karščio ne iš orkaitės visai nereikia. Jei mėgstam silikoną, pakanka tiesiog atvėsint. Vėl kepam. O tų, besiilsinčių ant grotelių, galus merkiam į šokoladą, dedam ant kepimo popieriaus ar folijos ir, jei jau pakankamai nekarštos, - šaldytuvan, šokoladas stings greičiau. Arba nesiterliojam, paskandinam cukraus pudroj ir valgom iškart. Čia ir dabar, kaip mūsuos pastaruoju metu dažnai sakoma. Skanaus.


Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 06 17, 09:09)
Naudojau gaideli 4u.gif  biggrin.gif

as vaikystei su mociute visada ji gamindavau , tai mes visada sausainius i silta piena keliom sekundem pamirkydavom , gaunasi daug skaniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 06 18, 18:33)
as vaikystei su mociute visada ji gamindavau , tai mes visada sausainius i silta piena keliom sekundem pamirkydavom , gaunasi daug skaniau  smile.gif

aš su selga sausainiais darau....pastovi ir minkšti minkšti pasidaro sausainiai - nuo varškės sumirksta, o ir šokolado neperku ir nelydau, o pati verdu ax.gif man toks skanesnis nei juodas ant viršaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2011 06 18, 20:31)
aš su selga sausainiais darau....pastovi ir minkšti minkšti pasidaro sausainiai - nuo varškės sumirksta, o ir šokolado neperku ir nelydau, o pati verdu ax.gif man toks skanesnis nei juodas ant viršaus ax.gif


gal galite pasidalinti, kaip verdate? grietinėle, kakava?... 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Pumpurai @ 2011 06 19, 10:24)
gal galite pasidalinti, kaip verdate? grietinėle, kakava?... 4u.gif

dedu visko iš akies, tai proporcijos pas mane gana netikslios : apie 50gr sviesto, kakavos du didelius šaukštus ir grietinės du didelius šaukštus... čia mažam kiekiui...
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2011 06 18, 20:31)
aš su selga sausainiais darau....pastovi ir minkšti minkšti pasidaro sausainiai - nuo varškės sumirksta, o ir šokolado neperku ir nelydau, o pati verdu ax.gif man toks skanesnis nei juodas ant viršaus ax.gif

aha ir mes patys ta glazura virdavom is kakavos , bet dabar supaprastinu sau darba islidau sokolada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2011 06 19, 22:27)
dedu visko iš akies, tai proporcijos pas mane gana netikslios : apie 50gr sviesto, kakavos du didelius šaukštus ir grietinės du didelius šaukštus... čia mažam kiekiui...

ups užmiršau cukrų doh.gif
Atsakyti


Jau 100 kartų sakiau kad desertai tai ne mano daina....gal dėl to kad nemėgstu saldumynų...Plikytus pyragaičius tikrai bandžiau daryti...bet nesigavo ...
O dabar liko kaltas lietingas sekmadienis...iš neturėjimo ką veikti nusprendžiau dar kartą pabandyti...ir...nepasakysiu kad gavosi tobuli,bet visai nieko thumbup.gif



Plikyti pyragėliai su kremu



Tešla


190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi.
Miltus persijojame.
Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.
Dedame visu iš karto miltus ir išmaišome.
Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu.
Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.
Tada tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.
Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C,statome mūsų pyragaičius ir kepame 20-30 minučių,kol gražiai paruduos.



Plikytas kremas:


0,5 l pieno,70 gr. cukraus, 50 gr.miltų,1 kiaušinis,3 kiaušinio tryniai,vanilinio cukraus pagal skonį,120 gr.sviesto

Jei mėgstate saldžiai cukraus galima biški daugiau įdėti....

Pieną su vaniliniu cukrumi užverdame.
Puode sumaišome cukrų su miltais, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
Į kiaušinių masę pilame karštą pieną nuolat maišydami.
Statome ant mažo ugnies ir nuolat maišome kol masė sutirštės.
Nuimame nuo ugnies, dedame kambario temperatūros sviestą ir išmaišome.
Paliekame ataušti.

Imame mūsų sausainius,atsargiai įpjauname ir su konditeriniu švirkštu įpurškiame kremo.

user posted image

user posted image

user posted image

O pora gavosi va tokiu bigsmile.gif

user posted image





Atsakyti