"Varškės pyragas su vynuogėm" 
Tešlai:
150g varškės 9%,
1 kiaušinio,
200-250g miltų,
50g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
6v.š. alyvų aliejaus(galima ir kito).
Įdarui:
2 kiaušinių,
110g cukraus,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
100g varškės,
50g manų kruopų,
žiupsnelis druskos,
400g besėklių vynuogių.
Tešlai sumaišyti visus produktus, gerai išminkyti, suvynioti tešlą į plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Įdarui: trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su 75g cukraus ir citrinos žievele, sudėti pertrintą varškę ir manus, viską išmaišyti.
Baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, kloti ją į kepimo formą, ant viršaus pilti varškės masę, ant jos išdėlioti vynuoges, truputį jas paspausti į tešlą.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol viršus paruduos. Reikia su mediniu krapštuku patikrinti ar iškepė.
Viršų galima pabarstyti cukraus pudra.
P.S. pyragas gaunasi gana saldokas, gal labiau tiktų rūgštesnės vynuogės, bet šiaip tikrai skanus, purus, toks naujas skonis

Gal gražiau atrodytų su tamsesnėmis vynuogėmis