Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

"Persikų tarta" 4u.gif

user posted image


Reikės:
200g miltų,
1a.š. kepimo miltelių,
80g tarkuoto šalto sviesto,
50g cukraus,
1 kiaušinio.


Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo(ar kitokio skonio),
6v.š. cukraus,
800ml pieno,
skardinės konservuotų persikų(pas mane buvo didelė skardinė, bet visų persikų nesunaudojau).

Viršui aptepti:
2-3v.š. persikų uogienės
perlinio cukraus pabarstymui.


Sutarkuoti sviestą, mušti kiaušinį, berti sijotus miltus kartu su kepimo milteliais, dėti cukrų, viską gerai išminkyti ir tešlą dėti į šaldytuvą 30 min., suvyniojus į maistinę plėvelę.

Pudingą išvirti pagal isnstrukcijas, sunaudoti tą 800ml pieno ir 6v.š. cukraus. Atvėsinti.

Persikus nusunkti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, nusausinti, kad nebūtų šlapi.

Tešlą kloti į 26 cm dydžio formą, ant viršaus pilti atvėsusį pudingą, dėlioti persikus, dėti skardą į įkaitintą orkaitę iki 175 laipsnių, kepti apie 45 min.

Tešlos viduriukas buvo šiek tiek minkštas, bet atvėsęs sustingo. Atvėsusį pyragą aptepti truputį pašildyta uogiene, pabarstyti perliniu cukrumi. Galite puošti savo nuožiūra smile.gif

Puikus skonis, rekomenduoju!!!

user posted image
Receptukas say7
Atsakyti
KARAMELIZUOTI GRAIKISKI RIESUTAI

1 stikline graikisku riesutu
1/3 stiklines cukraus

Didelej keptuvej kaitinti cukru ir riesutus ant silpnos ugnies, kol cukrus istirps ir riesutai pasidengs karamele. Nuimti nuo ugnies ir paskleisti ant folija padengtos skardos. Atsaldyti ir sulauzyti gabaliukais.

user posted image


http://deliciouseurope.blogspot.com/
Atsakyti
[quote=Ulė,2011 05 31, 12:14]
jie ir neturejo iskilti ax.gif
kokioje keptuveje kepete, paprasatai ar vaflineje ax.gif
man juos rekomendavo drauge, foto stai jos
user posted image


ojei, kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
DaivaP, nereali tarta wub.gif Atrodo, pasigamina paprastai, bet rezultatas ir vaizdas verti auksciausiu ivertinimu- saunuole, bravo!!!! 4u.gif
Atsakyti
Saules pyragas su vaniles idaru

user posted image

teslai reikes:
3 kiausiniai
300ml cukraus
100ml verdancio vandens
300ml miltu
2a.s. kepimo milteliu

vaniliniam idarui reikes:
125 g margarino arba sviesto(as emiau sviesta)
100ml pieno
4v.s. vanilinio cukraus

paruosimo budas:
kiausinius isplaki su cukrumi iki purumo. i plakini ipilti verdancio vandens,ismaisyti, poto suberti miltus ir kepimo miltelius ir vel ismaisyti. tesla supilti i kepimo forma istepta sviestu ir apibarstyta ir sauti i ikaitinta iki 175C orkaite ir kepti 30-40min.
kai pyragas iskeps, isimti is orkaites ir duoti atvesti.
tada ruosiame idara: piena ir sviesta pavirinti apie 2min. nuimti inda nuo vyrikles ir iberti vanilinio cukrasu. idaras turetu buti pieno tirstumo. astriu peiliu perpjaunami pyraga i 2lygias dalis ir juos patepiame vaniliniu idaru ir vel sudedame viena ant kito. pyraga galima valgyti is karto arba duoti isigerti idarui. pyraga dar galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 06 02, 14:33)
DaivaP, nereali tarta  wub.gif Atrodo, pasigamina paprastai, bet rezultatas ir vaizdas verti auksciausiu ivertinimu- saunuole, bravo!!!!  4u.gif

Tikrai labai lengva pagaminti drinks_cheers.gif Bet kaip skanu, tokiu oru puikiai tinka thumbup.gif
Atsakyti
Apelsininis pyragas

150 g margarino
150 g cukraus
3 kiaušiniai
1 valg.šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 g miltų
1 vidutinio dydžio apelsinas

Minkštą margariną išsukame su cukrumi ir kiaušiniais.
Sudedame tarkuotą apelsino žievelę, vanilę ir įpilame išspaustos iš apelsino sultys.
Persijojame sumaišytus su kepimo milteliais miltus ir gerai viską išmaišome.
Kepimo formą ištepame sviestu,sudedame tešlą.
Kepame 180 l maždaug 40-45 min.
Mano kepimo formą 24x32,jei imsit mažesne pyragas bus aukštesnis 4u.gif

user posted image

user posted image




Atsakyti
Desertas Oro bučinys


2 porcijos jums reikės:
mėgstamo skonio 1 pokelis želė (apskaičiuotas 200 ml skysčio)
100ml karšto virinto vandens
200ml grietinės (10% -20% riebumo)
cukraus pudros pagal skonį

Želę supilame į karštą virintą vandenį ir maišome kol gerai viskas ištirpsta.
Ataušiname šiek tiek.
Sudedame į grietinę cukraus pudra,supilame želę ir plakame su mikseriu nors 5 minutes.Desertas prisisotina oro burbuliukais ir gaunasi labai lengvas..purus..ir skanus...
Supilame į indelius ir dedame į šaldytuvą kol sustings.
Indėlių papuošimui ištirpiname šokoladą vandens vonelėje,imame taurę,įpilame šokoladą ir lenkiame į šonus.Galima paimti ploną teptuką ir nupiešti raštus.Tada dedame į šaldymo kamerą o kai šokoladas sustings išimame ir supilame mūsų desertą....


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 03 birželio 2011 - 13:03
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pudingu

user posted image



0.5 kg. sluoksniuotos tešlos
braškių
migdolo drožlių
cukraus pudros
kiaušinio trynio
braškių želė

Pudingui:

300 ml. pieno
100 ml. cukraus
50 gr. krakmolo
kiaušinis


200 ml. pieno užvirinti. Cukrų, krakmolą ir kiaušinį išplakti su likusiu 100 ml. pieno ir plona srovele pilti į užvirintą pieną, ant mažos ugnies maišant virti, kol pudingas pradės tirštėti. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinti susipjaustyti gabalėliais, dėti įdarą, sutepti kiaušinio plakiniu kraštelius, užspausti, pabarstyti migdolo drožlėm ir kepti, kol gražiai paruduos.
Išėmus papuošti braškėmis ir užpilti ant braškės šiek tiek želė. Atvėsinti.

user posted image


Pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!!

Aš formavau dviem būdais, pirmasis supjausčius kvadratėliais sulankstyti kaip vokelį, antrasis lakštus patepiau pudingu ir susukau į roletą ir supjausčiau
pagalvėlėmis.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 03 birželio 2011 - 16:17
Sveiki, merginos smile.gif
Gal kas turite recepta pyraga su citrina? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 06 03, 17:21)
Sveiki, merginos smile.gif
Gal kas turite recepta pyraga su citrina?  ax.gif


as toki kepiau

Purus citrininis pyragas

100 g sviesto, minkšto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 valg. š. citrinos žievelės, nutarkuotos
2 didelių ar 3 vidutinių kiaušinių
150 g miltų
30 g krakmolo
2 arb.š. kepimo miltelių
8 arb.š. citrinos sulčių
50 ml pieno

Glaistui:
cukraus pudros
citrinos sulčių

Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele iki purumo. Į masę įmušti kiaušinius – po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Šį mišinį išsijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai maišyti, vis po truputį supilant pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais trupučiuką pateptą kepimo formelę (12 x 32 cm.) ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pyragui gražiai parudus ir iškepus, ištraukti jį iš orkaitės, dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti likusiais 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti, o atvėsusį aptepti glaistu (glaistui sumaišyti cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos, gana tvirtos konsistencijos).
Atsakyti
Aciukas uz recepta, isbandysiu 4u.gif
A kaip skonis, nera labai rugstus? nera labai sausas?
Atsakyti