Įkraunama...
Įkraunama...

Work & Travel USA 2011 (3)

QUOTE(censoriuoslady @ 2011 04 26, 16:40)
laisvoj saly gyvename,Marijukas, todel,kad ir kategoriska ta mano nuomone galiu ja reiksti, bet kaip matau tau tas baisiai nepatinka.
va matai kaip gerai tau pavyko uzsidirbti, 4000dol jau visai gerai cia. o as parodziau kita varianta, kad galima ir nieko neuzsidirbti, o tik igyti darbo patirties bei pasiziureti amerikietisko gyvenimo ypatumu ir tiketis ,kad dar kita vasara bus sekmingesne biggrin.gif

aš nesakau, kad nepatinka, aš sakau, kad tavo nuomonės pozicijos nesuprantu. Gerai tau ten ar negerai, ar ir būsi iš tų, kurie " gal kita vasara bus sėkmingesnė " smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jamas @ 2011 04 25, 22:10)
Joa, lot irgi ;D per menu turas agentura uzsake jie uz 1751. Buvo dar noras skrist uz 1850 per skandinavijos oro linijas, per osla, bet tai butu geg25, kas musu darbdavei per anksti atrodo, nes sake tik nesenai ten saule islindo normaliai, buvo saltas pavasaris. Zodz, gal susitiksim, as departuojuos 06 25 is vln, tuo paciu laiku ir tu? biggrin.gif Reik sustikt, forumo vilku balius biggrin.gif

aha, tuo paciu laiku smile.gif tai manau kazkur vistiek susimatysim, nes dar gi varsuvoj 5h laukt reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2011 04 26, 16:03)
zmogus gi minejo, kad atidirbines uz housinga, tai jei pasiseks taip, kad nelabai sureiksmins seimininkas ta savo housinga ir iseis i pliusa, o vat as mokesiu po 100 baksu ir nesitikiu ant sito sutaupyti, tiesiog cape code, ten tokios kainos, galima poto nuvykus patiems kooperuotis ir nama nuomuot, bet reikia daugiau zmoniu, kad irgi pliusas iseitu.
manau 8 dol cia netgi visu isvyksianciu ir dirbsianciu isvedus butu vidurkis biggrin.gifD kaip kam pasiseka virs 10 dol susirasti. ne tokie darbai toj amerikoj cia musu laukia, kad moketu amerikietiskus atlyginimus biggrin.gif tik kai per savaite gali gauti lietuviska minimumaviska pavertus, del to ir varom ten taip masiskai smile.gif

Marijukas teisi,suprato mane mirksiukas.gif man uz housinga nereikes moketi,nes ash atidirbsiu ji papildomu laiku...
Papildyta:
QUOTE(censoriuoslady @ 2011 04 26, 15:54)
tai,kad as ir netaikiau tau, ponaiti, Andrey:DD cia bendrai pasakiau. nes tikrai yra nemazai vaziuojanciu i tokius darbus kur 8 dol gaus ir tik 40val per sav. o jei gaunant tuos pacius 8 dol , bet jau 60val per savaite tai visai ir kitas reikalas. tik ,kad dirbi daug , o uzdirbi ta pati (nebent virsvalandziai apmokami gerai!), kuris gauna 11dol per val ir 40val per sav.
o siaip jei jau cia sakote,kad sutaupysite su housingu tai kiek tas housingas isvis atsies per menesi?ar tikrai jau taip tvirtai isitikine,kad pigus jis bus?nes tie amerikieciai irgi gudrus darbdaviai.. plesia kaip kazi ka uz bet kokia skyle atsiprasant. nugrus kur i kambari kur trise gyvent reikes ir dar kiekvienas po 400dolciu mokes per men:DDD
Papildyta:
pacituosiu Andrey: “na man Darbdavys pasiule housing for work trade,tai tiesiog reikes papildomai atidirbinet ...: “bet uztat overtime'u nera..ir nezinia koki kambary gausiu..ydomu ar imanoma ten susirast antra koki darbeli  ”.

tai cia kaip suprantu jus net nezinote kiek reikes moketi uz ta kambari??tai nesupratau kodel teigiate,kad sutaupysite su bustu?biggrin.gifD ar as cia kazka praleidau?  smile.gif

Taip,pone Censoriuoslady,praleidote..sutaupysiu,nes tiesiog nereikes moketi is savo kisenes..pinigus reikes leisti tik maistui..o paklausiau del antro darbo,nes turiu nelb daug tu darbiniu valandu per savaite smile.gif any questions?
Papildyta:
QUOTE(Marijukas @ 2011 04 26, 17:26)
pirmaja vasara butent tokia patirtis ir buvo uzdirbau 4000, cia jau su atiduota nuoma kuri budavo po 125 dol kas savaite, keliavau virs 10 dienu, buvau vakaruose, turejau 3 vidinius skrydzius, aplankiau 4 didziuosius miestus, kanjonus, kiekviename mieste praleista buvo po 2-4 dienas, apsishopinau ir dar grizau namo su 1000dol, niekas manes nefinansavo, is savu vaziavau ir dabar vyksiu, tad sirdies niekur neskaudejo atidavinejant smile.gif turejau daug laisvos laiko, tiesiog buvo nereali vasara praleista ten smile.gif
kaip minejau vaziuoja zmones su ivairiausiais tikslais ir tikrai nemanau, kad tiek kurie uzdirbines po 8 dol, bus vargsai ir nubednieje, svarbiausiai kad kiekvienas savo tikslus ten pasiektu, igytu patirties ir gerai laika praleistu smile.gif
as asmeniskai nesuprantu tavo komentaru pozicijos, censoriuoslady. jie tiesiog apsurdaiskai kategoriskos tavo nuomones. bet tai yra tik tavo patirtis, kazkam kur kas geriau ten seksis, kazkam nelabai   cool.gif

Nice,jauciu tikrai nepamirstoma kelione buvo,bet cia jau reik isanksto viska gerai suplanuot?ar tiesiog ekspromtu darei? smile.gif ash del keliones svarstau ka daryt...nes nesinori iskart namo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrey: 26 balandžio 2011 - 19:16
tai issiaiskink is karto su darbdaviu kiek valandu turesi atidirbineti uz busta, kad veliau nebutu nesusipratimu.cia juk lygiai tas pats kas butu tada gauti daugiau valandu ir normaliai susimoketi. kazkodel neizvelgiu cia is darbdavio puses didelio gerumo, nebent paaiskes,kad ta nuoma bus tau tikrai neauksta kaina.
siaip darbdavys uz virsvalandzius turetu moketi daugiau, tai matomai tau pasiule va busta uz kuri atidirbinesi papildomai,nes jam taip apsimoka:DD jei paaiskes ,kad as klystu, tai informuok, kad darbdavys lb geras yra....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo censoriuoslady: 26 balandžio 2011 - 19:44
Geri darbdaviai uz busta neima lotuliukas.gif
Atsakyti
tai ka as ir sakau..
Atsakyti
Na aš asmeniškai nieko išanksto neplanavau, nes nežinojau, kaip bus su finansais. Aš tik žinojau savo norus, kad būtinai pamatyti vakarų pakrantę, pabūti New Yorke. Kadangi man vasaros pabaigoje radikaliai apsivertė kelionės planai, atvykau su vienais žmonėmis, keliavau su kitais. tai gal pora savaičių prieš tai suderinom savo kiekvieno norus, kas kur ir kiek laiko nori pabūti ir greit užsisakėm bilietus, kai kur hostelius ir taip prasidėjo kelionė cool.gif Dėl antro darbo, tai, kad mažas miestelis nepergyvenk, ten ne šiaip kaimai cape code, ten kurortiniai, barų, kavinių, hostelių, motelių daug. o tavo valandos nėra tokios baisios 35-40 visai normaliai, kad man tiek būtų pasiūlę biggrin.gif
Atsakyti
Pvz mes uz busta nemokam, o gyvenam visam didelio namo antram aukste, turim net dziakuzi vonia, o ir darbdavys uz virsvalandzius moka 11.25$
Yra skirtumas kur iesko vergu ir kur iesko normaliu darbuotoju. Kaip mum ir sake, kad vasarai samdo uzsieniecius, nes zymii atsakingiau ziuri i darba, kai patys amerikieciai neateina net i interva..
Atsakyti
QUOTE(censoriuoslady @ 2011 04 26, 20:43)
tai issiaiskink is karto su darbdaviu kiek valandu turesi atidirbineti uz busta, kad veliau nebutu nesusipratimu.cia juk lygiai tas pats kas butu tada gauti daugiau valandu ir normaliai susimoketi. kazkodel neizvelgiu cia is darbdavio puses didelio gerumo, nebent paaiskes,kad ta nuoma bus tau tikrai neauksta kaina.
siaip darbdavys uz virsvalandzius turetu moketi daugiau, tai matomai tau pasiule va busta uz kuri atidirbinesi papildomai,nes jam taip apsimoka:DD jei paaiskes ,kad as klystu, tai informuok, kad darbdavys lb geras yra....

heh,aciu,kad taip rupiniesi manim biggrin.gif biggrin.gif viskas senai jau issiaiskinta,virsvalandziu jisai nemoka.o atidirbinesiu naktim miegodamas thumbup.gif ,tieisog reikes buti namie 3 naktys per savaite,jeigu atvaziuoja netiketai zmones ash padedu su lagaminais jiem,svarbiausia man tinka,o kad kazkas nemato cia nieko gero,tai sorry..wink.gif
Atsakyti
[quote=Andrey,2011 04 26, 19:16]
Marijukas teisi,suprato mane mirksiukas.gif man uz housinga nereikes moketi,nes ash atidirbsiu ji papildomu laiku...
o galiausiai kaip sutartyje irasyta uz ta housinga ? kad duoda ir kaip moki ?

cia ju gali klaust neklausias, aiskintis ir panasiai, tau gali sakyti viena, o nuvykus lietuvaiciai randa daug ir ivairiu situaciju, buna kad ne tik housingo nebera bet ir darbo biggrin.gif

tad nuvaziuosi ir bus matyt wink.gif

yra tokių pasisekelių, kuriems darbdaviai ne tik gyvenamą vietą pasiūlo pas save nemokamai, dar pamaitina ir mašiną paskolina thumbup.gif
Atsakyti
Matai,tu vistiek palikai po darbo kazkiek laiko kelionei..beto ash kai vienas ten skrysiu,tai ir neturiu kolkas su kuo keliaut..galbut dar kazkas pasikeis:) o del valandu,na taip cia nera baisu,galima rinktis is 2 variantu ilsetis arba uzsidirbt dar daugiau.. ;D
Atsakyti
QUOTE(Andrey @ 2011 04 26, 20:13)
Matai,tu vistiek palikai po darbo kazkiek laiko kelionei..beto ash kai vienas ten skrysiu,tai ir neturiu kolkas su kuo keliaut..galbut dar kazkas pasikeis:) o del valandu,na taip cia nera baisu,galima rinktis is 2 variantu ilsetis arba uzsidirbt dar daugiau.. ;D

palikau ir dar isejau anksciau is darbo smile.gif siais metais kol kas neplanuoju keliauti. aisku Bostona tikrai ir NY aplankysiu 4u.gif beje pachekinau tai musu darbovietes toj pacioj gatvej netgi biggrin.gif priesais vandenyna, o tokiais atvejais daznai gerai tureti po darbo laisvo laiko vietinem pramogom biggrin.gif kokios tavo pareigos bus ?
Atsakyti