Man gaila mergautinės pavardės. Ir visai nenoriu jos keist, nepatinka man tie keitimai. Draugui pasiūliau pasiimti mano pavardę, tai
O tai kodėl moterys turi keist, jeigu vyrai nenori. Man tas pavardės keitimas kaip praradimas dalelės savęs...

QUOTE(vai2 @ 2011 06 29, 09:58)
Man gaila mergautinės pavardės. Ir visai nenoriu jos keist, nepatinka man tie keitimai. Draugui pasiūliau pasiimti mano pavardę, tai
O tai kodėl moterys turi keist, jeigu vyrai nenori. Man tas pavardės keitimas kaip praradimas dalelės savęs...

As asmeniskai nematau sau sunkumo pasirasineti dviem pavardem..ir fui koks kam turi buti skirtumas-juk ne draugai,ar uosviene ar dar kas kitas pasirasines uz mane ir ne kam kitam,o tik man reikes pasirasineti ir gyventi su dviem pavardem

ir man nelengva buvo apsisprest-bet vistik nepasidaviau kitu nuomonei

..o del vyru emimo moters pavarde-siaip kitas reikalas..manau,kad vyras ima moteri,o ne moteris vyra

Sveikutes, as cia su tokiu klausimuku sutrugdysiu
norint pasikeisti pavarde asmens tapatybes korteleje reikia butinai ten kur registruota kreiptis, ar galima bet kuriam mieste?

ten kur registruota:)
QUOTE(Miss Cherie @ 2011 06 29, 02:02)
tikriausiai

QUOTE(day_light @ 2011 06 25, 09:29)
Gal kuri is jusu zinote, jei moters pavarde su galune -e, tai kokia tuomet pavarde suteikiama mergaitei? -aite ar taip pat -e?
tikrai zinau, kad galima rinktis ir -e. tik sakydamos dukros pavarde sulauksit milijono nusistebejimu:"dukros pavarde tokia pat kaip jusu? galune -e?!!!"
QUOTE(VAE @ 2011 07 04, 22:12)
tikrai zinau, kad galima rinktis ir -e. tik sakydamos dukros pavarde sulauksit milijono nusistebejimu:"dukros pavarde tokia pat kaip jusu? galune -e?!!!"
rimtai? na is tikro keistai skamba

QUOTE(VAE @ 2011 07 04, 21:12)
manau tokias pavardes rinksis pirmiausia ''uzsienieciai''lietuviai, kad nebutu vienoj seimoj 3 skirtingos pavardes, kas dar daugiau nusistebejimu sulaukia gyvenant uzsienyj
QUOTE(D&R @ 2011 07 04, 21:14)
is patirties kalbu (t.y. rasau)

Mano brangusis, kai paklausiau kaip graziau: ar -ė, ar -ienė, jis atsakė: "mano mama -ienė - kas gali būti gražiau..."
Abejonių dėl pavardės neliko...

QUOTE(Juftukas @ 2011 07 04, 14:31)
Sveikutes, as cia su tokiu klausimuku sutrugdysiu
norint pasikeisti pavarde asmens tapatybes korteleje reikia butinai ten kur registruota kreiptis, ar galima bet kuriam mieste?

Pasa ir asmens tapatybes kortele pasikeisti galima bet kokiame mieste.
Sveikos, help reikia pagalbos, susituokeme pries pusantro menesio, dabar perskaiciau jog tapatybes kortele pasikeisti reikia kreiptis per menesi po vestuviu, tai kaip cia dabar man nebeikeis dokumetu ar kaip?