Labukas, gal žinot ar galima tada ė-as?

As taip pat, nemaciau reikalo atsisakyti savo saknu, savo mergautines pavardes (kuri dar kaip kiti sako, labai graziai skamba
). Taigi po vestuviu prisiduriau vyro pavarde per bruksneli (nelietuviska)

Merginos, skaitau skaitau ir galvoju, kas negi db jau net neimanoma pavardes pasirinkti tokios, kokios nori..
Tai kaip cia dabar iseina - mano busimojo pavarde Mitrikas. Tai as galiu buti Mitrike, Mitrikiene, mano mergautine pavarde - Mitrikas ( cia mergautine ir per bruksneli vyro), bet ne Mitrikas, kaip jis?
Ar teisingai supratau.. ?
Tai kaip cia dabar iseina - mano busimojo pavarde Mitrikas. Tai as galiu buti Mitrike, Mitrikiene, mano mergautine pavarde - Mitrikas ( cia mergautine ir per bruksneli vyro), bet ne Mitrikas, kaip jis?
QUOTE(drugqueen @ 2011 07 20, 18:08)
Merginos, skaitau skaitau ir galvoju, kas negi db jau net neimanoma pavardes pasirinkti tokios, kokios nori..
Kad ir per bruksneli Mitrikas negalesite prisidurti, vyro pavarde juk lietuviska. O lietuviskoms pavardems moterims galune taikoma-iene arba e.
QUOTE(ptashka @ 2011 07 19, 12:29)
Nes lietuvoje negalima imti pavardes su galune -as.
jei maniškio pavardė su galūne -a tai ir aš galiu tapti tik -ė arba -ienė o -a niekaip?

gal dar pasikeis įstatymai?

QUOTE(saridon'e @ 2011 07 20, 20:32)
jei maniškio pavardė su galūne -a tai ir aš galiu tapti tik -ė arba -ienė o -a niekaip?
***** koks siutas ima

O vat sito as nezinau

QUOTE(ptashka @ 2011 07 20, 20:52)
O vat sito as nezinau
Turiu pazistamu, kur vyro pavarde baigiasi -o (ne lietuviska), tai pasiliko tokia pacia. Gal ir su -a tas pats
Tik zinau, kad moteris, turinti lietuvos pilietybe, su pavarde -as gale buti negali.

mes abu lietuviai, MB pavardė trumpa, baigiasi - a raide. Vestuvių neplanuojam artimiausiu metu, bet nenorėčiau ateity vadintis -iene kaip jo ex žmona

QUOTE(saridon'e @ 2011 07 20, 21:14)
mes abu lietuviai, MB pavardė trumpa, baigiasi - a raide. Vestuvių neplanuojam artimiausiu metu, bet nenorėčiau ateity vadintis -iene kaip jo ex žmona 

Galesit rinktis -e

QUOTE(ptashka @ 2011 07 20, 21:19)
oj ne, jokių - e, baisiai skamba

kažkokia diskriminacija

mergautines atsisakiau, pasilikau tik vyro - trumpa, konkreti bei grazi su galune -ė

Kaip gaila, mano mergautine trumpa o vyro su iene bus ilga