Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

Labukas, gal žinot ar galima tada ė-as? blink.gif
Atsakyti
As taip pat, nemaciau reikalo atsisakyti savo saknu, savo mergautines pavardes (kuri dar kaip kiti sako, labai graziai skamba tongue.gif ). Taigi po vestuviu prisiduriau vyro pavarde per bruksneli (nelietuviska) 4u.gif
Atsakyti
Merginos, skaitau skaitau ir galvoju, kas negi db jau net neimanoma pavardes pasirinkti tokios, kokios nori..
Tai kaip cia dabar iseina - mano busimojo pavarde Mitrikas. Tai as galiu buti Mitrike, Mitrikiene, mano mergautine pavarde - Mitrikas ( cia mergautine ir per bruksneli vyro), bet ne Mitrikas, kaip jis?
Ar teisingai supratau.. ?
Atsakyti
QUOTE(drugqueen @ 2011 07 20, 18:08)
Merginos, skaitau skaitau ir galvoju, kas negi db jau net neimanoma pavardes pasirinkti tokios, kokios nori..
Tai kaip cia dabar iseina - mano busimojo pavarde Mitrikas. Tai as galiu buti Mitrike, Mitrikiene, mano mergautine pavarde - Mitrikas ( cia mergautine ir per bruksneli vyro), bet ne Mitrikas, kaip jis?
Ar teisingai supratau.. ?

Kad ir per bruksneli Mitrikas negalesite prisidurti, vyro pavarde juk lietuviska. O lietuviskoms pavardems moterims galune taikoma-iene arba e.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 07 19, 12:29)
Nes lietuvoje negalima imti pavardes su galune -as.

jei maniškio pavardė su galūne -a tai ir aš galiu tapti tik -ė arba -ienė o -a niekaip? g.gif ***** koks siutas ima doh.gif

gal dar pasikeis įstatymai? gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 20 liepos 2011 - 20:50
QUOTE(saridon'e @ 2011 07 20, 20:32)
jei maniškio pavardė su galūne -a tai ir aš galiu tapti tik -ė arba -ienė o -a niekaip? g.gif ***** koks siutas ima  doh.gif

gal dar pasikeis įstatymai?  gun_bandana.gif

O vat sito as nezinau g.gif Turiu pazistamu, kur vyro pavarde baigiasi -o (ne lietuviska), tai pasiliko tokia pacia. Gal ir su -a tas pats smile.gif Tik zinau, kad moteris, turinti lietuvos pilietybe, su pavarde -as gale buti negali.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 07 20, 20:52)
O vat sito as nezinau  g.gif  Turiu pazistamu, kur vyro pavarde baigiasi -o (ne lietuviska), tai pasiliko tokia pacia. Gal ir su -a tas pats smile.gif Tik zinau, kad moteris, turinti lietuvos pilietybe, su pavarde -as gale buti negali.

mes abu lietuviai, MB pavardė trumpa, baigiasi - a raide. Vestuvių neplanuojam artimiausiu metu, bet nenorėčiau ateity vadintis -iene kaip jo ex žmona blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2011 07 20, 21:14)
mes abu lietuviai, MB pavardė trumpa, baigiasi - a raide. Vestuvių neplanuojam artimiausiu metu, bet nenorėčiau ateity vadintis -iene kaip jo ex žmona  blush2.gif

Galesit rinktis -e smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 07 20, 21:19)
Galesit rinktis -e smile.gif

oj ne, jokių - e, baisiai skamba doh.gif tik -a arba visai nesiženysiu ax.gif
kažkokia diskriminacija mad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 20 liepos 2011 - 21:35
mergautines atsisakiau, pasilikau tik vyro - trumpa, konkreti bei grazi su galune -ė wub.gif
Atsakyti
Kaip gaila, mano mergautine trumpa o vyro su iene bus ilga lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Jokiu - iene mano pase nebus, ir taskas lotuliukas.gif
Atsakyti