Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas II tema

Sveikos. O mes buvom šunų parodoj savaitgalį, dar po parduotuves pasivaikščiojom, tai grįžus namo jaučiau, kad pradeda mausti kojas. Bet maudimą aš pakenčiu irnesakyk.gif svarbu, kad nesutino, neprisikaupė juose skysčių. Ir.. naiviai tikiuosi (vėl), kad ir man ateis remisija 10 metų biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fa @ 2011 05 16, 22:46)
, o as pavargstu nuo maudimu nuo negalejimo, as emociskai nusikalu  doh.gif

Na šita etapa aš jau praėjau. Rudeni jau smegenys buvo pačiuože. Pasidariau pikta... žliugo visi darbo planai ir įdirbis dingo... šitiek pastangų buvau padėjusi darbui susirast kaip tik pradėjo pasiūlymai eit, o aš guliu ir net kramtyt negaliu.Galvojau nupušiu.Bet paskui kažkaip suisitvarkiau.Dabar džiaugiuosi kiekviena smulkmena. BUvo laikas kaip sakai obuolio neperpjoviau, dabat galiu jau. Nors Įsigijau tokiems darbams technikos. O darže šeip tai vadovauju. bet pasirodė kad ikišt per kelis kartus po 5 kapustus ir kalafijorus nesunku. Daugiau pirštu rodysiu ir pasisodins. Na dar išmokau džiaugtis keikviena smulkmena. Jau galiu viena nuvažiuot i parduotuve apsipirkt...... aišku maisto nesutempiu i namus, bet dar oras vėsus p[alieku mašinoj.... šeip galiu jau išeit i kokia mega ar akropoli, jei reik kokiu batu. ne bet tik 1 daigto, nes daugiau nepavaiksčiočiau. Jau ir tai gerai. Kažkaip nuistojau gailėt to ko negaliu o pradėjau džiaugtis mažais galiu.

QUOTE(amarrile @ 2011 05 16, 22:47)
Labas smile.gif Artritai buna ,turbut,ir paprasti,ir reumatiniai g.gif

Mane kažkaip kaskart žeidžia pasakimas reumatinis skausmas.Na reumata stai visai kita liga nemaišykit.(turėjau vaikystėj, ir ten nieko bendra su skuasmais nėr Paprasčiausia viena ryta sustingo kojo sper kelisu ir teik. Ir dar kuri laika prieš tai paklupejus sustinge sanaraiai būdavo paskuiastsitoji išsiteisina ir viskas.) Na i karšta vandeni sumerėkanm kojas su druska ir garstyčiom ir laksčiau kaip neikur nieko.Nors sirgaui apie 10 metu daugiau jokiu sustingimu nebuvo.
O artritu yra daug ir visokių....

QUOTE(Magnifique @ 2011 05 16, 23:17)
Sveikos 4u.gif
Aš po nosies operacijos,tai gerai jaučiuosi.Aišku dėl to,kad gulėjau 4 dienas ištisai lovoj ir dėl nerealių nuskausminamųjų dozių doh.gif S.Aš pati tik kambarinėm gėlėm "rūpinuosi".

Oi ta ka tai tavo varkšei nosiai darė g.gif

Na merginos auksčiau galvas...... džiaugaimės gražia diena ir geru oru. thumbup.gif

PS . žinot nebejuokinga, bet man visa virtuvini reik keist ,kad galėčiau namie savarankiškai susitvarkyt. (ties krana jau pakeitė ) Reik spinteliu su stalčiais, nes dabar lentynos ir pasiimt ar įdėt reikai atsisėst ant kėdutės.Žiauriai nepatogu ,nes kai darau valgyt pavargstu ir ant galo visteik primetu visko kaip papuola .... paskui neranduy nieko, nes jorša sspintelėj. Kai sveikatos daugaiu aptvarkau bet paprastai neilgam........ tai taupau ...... doh.gif
Atsakyti
Gal gali parasyti aiskiau kaip darai ta recepta vonelems.as dar isgirdau viena recepta,reikia prisirinkti pieniu ziedu juos uzpilti actu palaikyti dvi savaites ir trinti skaudamus sanarius.Dar nebandytas reikalas ,bet jau seimyna pieniu pririnke jau laukiu kada galesiu trintis.laukiu kaip kokio stebuklo gal paims ir isgydis...aisku sako viltis durniu motina ,bet as visada tokia optimiste,ir iki siol tikiu kad greitu laiku viskas pasikeis ir as vel galesiu buti greitute ir darbstute biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Fa @ 2011 05 16, 20:26)
Laba  4u.gif  as noriu i sanatorija niekas nieko nesiulo  verysad.gif dar net i dienos nesiulo unsure.gif

As tik pasijuntu geriau nepasaugau saves ir vel viskas ispradziu doh.gif

tai ir as noriu bet kap matai dovanai ir man nieks neduoda kelialapio tik pasiule uz savus vaziuoti
Atsakyti
O aš į sanatorija bijau važiuot. NU va dabar atšalo, namie tai kepsiu pica pietums, jei visgi pradrėks namai pečiu vakare užkurs, o ka valdiškoj patalpoj daryt. Neįsivaizduoju kaip gyvenčiau bute.

šyrit visas mano optimizmas dingo...žiauriai liūdna. RYte matot kojines moviausi ir kažkaip užmačiau kad vienoskojos kaulas dar koki cm išlindo. doh.gif Kažkaip baisu pasidarė, jei per metus (nepilnus) šiteik tie kaulai išejo, tai kas ateity laukia. siuabas kažkoks. Na man pavairuot nors dar kitus metus. Paskui jau nieko vaikai paauge bus mokykla pakeisim į artimesne pėsčiom pavaiksčios..... doh.gif

Tiesa Nusipirkau žurnala GEO labai gera sstraipsnis apie skausma. Žinot ten pagrinde parašyta kad jokiais būdais negalima kentėt skausmų... nes smegenys juos įsimena ir tada ent praėjus uždegimui skausmai lieka. tuos skausmus paskui iš smegenu atminties sunku ištrinti.

Galvoju kaip čia padaryt ar nuskanuot ta straipsni . ar svarbiuasias veitas jums išrašyt. ten dayug įdomių dalykų yra. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 17, 09:10)
O aš į sanatorija bijau važiuot. NU va dabar atšalo, namie tai kepsiu pica pietums, jei visgi pradrėks namai pečiu vakare užkurs, o ka valdiškoj patalpoj daryt. Neįsivaizduoju kaip gyvenčiau bute.

šyrit visas mano optimizmas dingo...žiauriai liūdna. RYte matot kojines moviausi ir kažkaip užmačiau kad vienoskojos kaulas dar koki cm išlindo.  doh.gif Kažkaip baisu pasidarė, jei per metus (nepilnus) šiteik tie kaulai išejo, tai kas ateity laukia. siuabas kažkoks. Na man pavairuot nors dar kitus metus. Paskui jau nieko vaikai paauge bus mokykla pakeisim į artimesne pėsčiom pavaiksčios..... doh.gif
Tiesa Nusipirkau žurnala GEO labai gera sstraipsnis apie skausma. Žinot ten pagrinde parašyta kad jokiais būdais negalima kentėt skausmų... nes smegenys juos įsimena ir tada ent praėjus uždegimui skausmai lieka. tuos skausmus paskui iš smegenu atminties sunku ištrinti.

Galvoju kaip čia padaryt ar nuskanuot ta straipsni . ar svarbiuasias veitas jums išrašyt. ten dayug įdomių dalykų yra. ax.gif

Tai butu faina jei nuskanuotai butu idomu visoms perskaityt,o del sanariuku taip nejimk isirdi,viskas bus gerai 4u.gif mes visos sukames bet ka padarysi reikia su tuo susitaikyti.Noriu paklaust ar tau skauda sanarius,nes man kelinta diena visa kuna skauda ir raumenis ir sanarius,net krutines kaula,ai bet siaip viskas gerai reikia daugiau optimizmo mums visoms wub.gif
Atsakyti
Žinai jo optimizmo mums reikai ir tikėjimo kad pasveiksim. Matai dažnai nosis nusvyra, o palaikančių ir suprantančių praktiškaiu 0.... na yra 1. O va diedas kaip kada lkartais daeina jajm kartais ne, Nes vyrai juk neemoceonalūs ir nevisad supranta ,kad moteriškės supanikuoja ir tereik palaikančio žodžio.
jo straipsnyje irgi paraššyta,kad skausmas būna mažesnis, jei tiki kad greit praeis...
na bandysiu nuskanuopt, jei išeis be vaiku pagalbos.ir sukelt.
Atsakyti
[B]Fa[/Bnorėjau įtvarus keliams užsisakyt, o kaip ten tie dydžiai g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 18, 08:35)
[B]Fa[/Bnorėjau įtvarus keliams užsisakyt, o kaip ten tie dydžiai  g.gif  g.gif

o tai ligoniu kasos neduoda,as kiek skaiciau turi kompencuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 18, 08:35)
[B]Fa[/Bnorėjau įtvarus keliams užsisakyt, o kaip ten tie dydžiai  g.gif  g.gif

laba as emiau mazesni nei siaip rubus nesioju, kazkaip pagalvojau mazu prasitems ar ka, tai neprasoviau pradzioj lyg perstipriai laike, bet sako turi stipriau laikyti, o dabar liuks ax.gif
Atsakyti
kur skaitei.... nu aš irgi manu kad turėtu išrašut
bet ten šildantys įtvarai, klausimas ar juos kas išrašo. g.gif Man pas daktare tik birželio 2 o birželio 6 labai jau noriu išvažiuot pailsėt, gerai būtų tei šildantyus kelisu itvarai
g.gif
Papildyta:
Nu aš tai nesmulki moteris... bet ir ne stora. Ką aš žinau L-XL gal nebus didelIS.

nes mano kaiminka tai tarkim moteris 140 jai ka irgi XL imt.... o dilema
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 18, 08:54)
kur skaitei.... nu aš irgi manu kad turėtu išrašut
bet ten šildantys įtvarai, klausimas ar juos kas išrašo.  g.gif  Man pas daktare tik birželio 2 o birželio 6 labai jau noriu išvažiuot pailsėt, gerai būtų tei šildantyus kelisu itvarai
g.gif
Papildyta:
Nu aš tai nesmulki moteris... bet ir ne stora. Ką aš žinau L-XL gal nebus didelIS.

nes mano kaiminka tai tarkim moteris 140 jai ka irgi XL imt.... o dilema

cia straipsnelis kam skirema sanatorinis gydymas http://www.vlk.lt/vl...isakymasV50.pdf
o del itvaro dabar ant greito niekaip nerandu kur skaiciau,tai as dar palandziosiu ir kai prisiminsiu tada ikelsiu
Atsakyti
QUOTE(ALMAEVA @ 2011 05 18, 09:01)
cia straipsnelis kam skirema sanatorinis gydymas http://www.vlk.lt/vl...isakymasV50.pdf
o del itvaro dabar ant greito niekaip nerandu kur skaiciau,tai as dar palandziosiu ir kai prisiminsiu tada ikelsiu

to straipsnio nerandu bet gal kuris nors is siu duos naudos

http://www.idemus.lt...uojami-gaminiai

http://www.ltkatalog...ensavimo-tvarka

http://www.ortopagal...ormacija-31/lt/
Atsakyti