Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas II tema

Sunrayja tai mano pradžia irgi kaip tavo, jei nebūčiau prisimaudžiius taii gal palengva ir būtų viskas ėje,labai nervavaus dėl to.Ale ką darysi žmogus...žinotum kur kriosi pagalve pasidėtum doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2011 05 18, 19:43)
Man nuo Medrolio tinsta veidas verysad.gif . Anksčiau nesupratau iš viso nuo ko čia man.... galvojau kad pastorėjo žandai... paskui dašuto kai paskaičiau internete cool.gif . Nes šiaip nepriaugau nei biški kilogramų, o veidas baisus.... Kai buvau nėščia, tai mažai vartojau Medrolio, o paskui nevartojau, tai atsigavau visai thumbup.gif . dabar mažinu po biški... ir tinsta mažiau ax.gif
Is pradziu labai sielvartaudavau dėl to... nės atrodydavau daug vyresne sau iš šono doh.gif .

man Visi skausmai prasidėjo kur kojos pirštai (ten kur "pagalvelė") šlubuodavau, paskui baigėsi... Ir biški skaudėjo smilių didesni sąnariai... o paskui kelio sąn. tada jau ir pradėjau po daktarus lakstyti. Ilgai nerado RA, bet po 0,5 metų rado rolleyes.gif . Kai pakeičiau gydytoją. Pirmoji reumatologė tai kyšininkė buvo ir baisi doh.gif . Sakydavo : "pagerk Xefo" ir viskas doh.gif

o kokia pavarde tos daktares jei nepaslaptis
Atsakyti

man RA tyrimas neigiamas,bet nieko nesuprantu jau menesi laiko geriu medroli po 4 tb.bet mano savijauta tik blogeja skauda visus sanarius kiek turiu,tinsta ciurnos,ranku pirstai sustinge kaikada net tusinuko nenulaikau,pradzioj buvo temperatura apie 38,7 dabar jau tik apie 37.4 ,pati pradzia budavo kad traska visi sanariai kaikada tai viena tai kita pamausdavo ir tiek iki to nelemtingo ryto kai pasikeliau kaip kitas zmogus nesuvogdama kas su mano organizmu daros,negalejau visiskai paeiti.man isviso dare reumatologe tik 4 kraujo tyrimus
ALT-norma,reumatoidini faktoriu-neigiamas,CRB-71,2(norma<5) , antistreptolizinas-464(norma<200)pagal paskutiniji ir nustate kad man uzdegimine poliartropatija,duok dieve kad taip ir yra bet kur pagerejimas,as su kiekviena diena jauciu kad man vis blogiau,kada tai baiksis,kada pradesiu jausti gerejima.....
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 17, 10:10)
O aš į sanatorija bijau važiuot. NU va dabar atšalo, namie tai kepsiu pica pietums, jei visgi pradrėks namai pečiu vakare užkurs, o ka valdiškoj patalpoj daryt. Neįsivaizduoju kaip gyvenčiau bute.

šyrit visas mano optimizmas dingo...žiauriai liūdna. RYte matot kojines moviausi ir kažkaip užmačiau kad vienoskojos kaulas dar koki cm išlindo.  doh.gif Kažkaip baisu pasidarė, jei per metus (nepilnus) šiteik tie kaulai išejo, tai kas ateity laukia. siuabas kažkoks. Na man pavairuot nors dar kitus metus. Paskui jau nieko vaikai paauge bus mokykla pakeisim į artimesne pėsčiom pavaiksčios..... doh.gif
Tiesa Nusipirkau žurnala GEO labai gera sstraipsnis apie skausma. Žinot ten pagrinde parašyta kad jokiais būdais negalima kentėt skausmų... nes smegenys juos įsimena ir tada ent praėjus uždegimui skausmai lieka. tuos skausmus paskui iš smegenu atminties sunku ištrinti.

Galvoju kaip čia padaryt ar nuskanuot ta straipsni . ar svarbiuasias veitas jums išrašyt. ten dayug įdomių dalykų yra. ax.gif

4u.gif 4u.gif
o apie ka tas zurnalas?
as karta sededama kirpykloj paemiau medicinini zurnala, tai nepatikesit gal 3 savo ligas radau ten doh.gif tame tarpe ir apie RA rase. gan idomiai.
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 18, 16:39)
Tie šildantys įtvarai tik toj pardėj, visose ortopedijos technikose mačiau įtvarus.... o jei stabilizavimui skirti. Na tas šildantis dabar 38litai pora

Paqtimes veidas.... o kiek tu to medrolio geri. Na mano brolio patines veidas , bet jo tai liga kita bet vaistai tie patys tik dozės dar didesnės ... nu nuo vaistų....
Šeip nmano veidas irgi patino, na nežymiai taip papilnėjusi jaučiuosi.Nors natūroj kai apsirgau ir +10kg turiu.Bet aš tai nemanau ,akd nuo vaistų.Visgi skausmai ilgai mučijo, prastai judėjau ir mažai,o valgiau kaip anksčiau. tai ir turiu pliusa.Nuo to laiko ,kai nervus sutvarkiau tai svoris nebeauga. Taip kad net nežinau ar veidas patines ar tie 10kg matosi.

o as nusipirkau kakzoki itvara kaklui. nes baisiausiai skauda man ji. o nuo kaklo i r galva buna kad pradeda skaudet... tai sake bent jau namie uzsidet pasedet su juo. as su mielu noru ir darbe sedeciau, nes nu negaliu kaip prie kompo man nepatogu sedet ir skauda verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
per kiek laiko galima issigydyti artrita????
Atsakyti
QUOTE(ALMAEVA @ 2011 05 19, 00:43)
man RA tyrimas neigiamas,bet nieko nesuprantu jau menesi laiko geriu medroli po 4 tb.bet mano savijauta tik blogeja skauda visus sanarius kiek turiu,tinsta ciurnos,ranku pirstai sustinge kaikada net tusinuko nenulaikau,pradzioj buvo temperatura apie 38,7 dabar jau tik apie 37.4 ,pati pradzia budavo kad traska visi sanariai kaikada tai viena tai kita pamausdavo ir tiek iki to nelemtingo ryto kai pasikeliau kaip kitas zmogus nesuvogdama kas su mano organizmu daros,negalejau visiskai paeiti.man isviso dare reumatologe tik 4 kraujo tyrimus
ALT-norma,reumatoidini faktoriu-neigiamas,CRB-71,2(norma<5) , antistreptolizinas-464(norma<200)pagal paskutiniji ir nustate kad man uzdegimine poliartropatija,duok dieve kad taip ir yra bet kur pagerejimas,as su kiekviena diena jauciu kad man vis blogiau,kada tai baiksis,kada pradesiu jausti gerejima.....

Zuikeli, na nepanikuok 4u.gif console.gif matai tie pagerėjimai jei neateina taip greit. Na džiugu kad ne RA ... tavo tyrimu puokštė biški kitokia, ten nuo tu tyrimu ir diagnozės priklauso. Man irgi pradžioj tik blogėjo. Na susirgau pernai birželi, leipa dar galvojau ar kelaiut i žalgižio mūšio švente pas lenkus, rugpjūti dar buta vaikui aptvarkėm prieš rugsėji, o va rugsėji ir spali prakaukiau... iš skausmo, Nu paskui biški geriau buvo, bet irgi pakenčiamai tik 2 savaites per mėnesi gyvenau...net mama atsivežiau, nes vaikai nedavalge tupėjo. O pasigirt kad man geriau galiu tik dabar, kai praėjo beveik metai. Ir tai Ryt būsiu kaune, vieni reikalai ryte,kiti vakare, diena taip faina būtų laisvėj kur nueit.... bet baisoka, vyras sako užskaudės vėl kojas porai savaičių... NU va ir noriu pasiganyt ir bijau.....

Mano tas žurnalas Geo geografijos žurnalas, ten senuot 5 puslapai, nemoku patalpint. Savaitgali sūnus gryš padarys.

O koki tu taša ten žurnala saitei įdomu.

Ai tiesa ryt būsiu netoli ortopedijos technikos, pažiūrėsiu ko ten turi, jei šildomo nebus tai reiks internetu užsisakyti.

Na per kiek laiko išsidyditi artrita.. čia sunkus kalusimas aš žinau tiek,kad čia ne gripas jis nepraeina. Daktarai kalba tik apie laikina sustabdyma,....o kad senatėvj labai su juo vargsim tai tiesa. Nežinau tavo atveju kas sukelia ta vo liga O RA tai sukelia nuosavas žmogaus imunitetas, reiškais ji kažkiek laiko nuslopina ir liga tyli, bet tik kuri laika.Aišku visos norim kad greičiau vaistai suveiktu ir ilgaiu sveikos būtume. tavo ta poliartrozė panašu,akd kaip ir RA atmaina, tik pas tave reumatoidinio faktoriaus kraujyje nrasta. suprantu ligos eiga buis kitokia ir priežastys gal kitos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 19 gegužės 2011 - 21:07
ACIU Rimulėėė.Jau reikia susiimt ,nes jau stogas ciuozia
Atsakyti
Sveikos. Mes buvom sode, pailsėjau, bet kartu ir pavargau rolleyes.gif Kadangi mano savijauta gera pastaruoju metu, tai su vyru sugalvojom badmintoną pažaisti blush2.gif Aišku, toks tas žaidimas, bet prasijudinau šiek tiek. Dabar jaučiu lengvą maudimą sąnarių, būsiu pervertinusi jėgas matyt doh.gif
Sveikatėlės visoms 4u.gif
Atsakyti
ALMAEVAlaikykis.
supramti, man irgi stogas čęiuožė tas buvo rugsėji-spali. buvau jau Į gera depresija puolusi. Jei ne vaikaitai gal būčiau depresavusi. Bet kažkaip suvokaiu,kad man blogai jau ,jau norėjau pas specelistą eit,Bet pasiklausinėjau ir mūsiškis man visai nekompetetinga spasirodė. Tada paiėškojau kur privačiai priima. NU o paskui kai kainaa sužinojau ( o dukrai tuo metu kašei kėdu reikėjo) misliju negi daktarui mokėsiu, kai vaikui kedu reik. doh.gif Nu va tai buvo pirma sgeras sprendimas išsikap[sčiau.
Šeip prie mūsų ligos sunkiausia suvokt , kad nepasveiksim.greit.

Ir blogiausia kad reikai susitaikyti,kad iš viso nepasveiksim, Praktiškai turėsim tik remisija.Liga gryš bet kada.Tiesa mano daktarė sako:džiaukis vaikeli, RA ne mirtina ir dabar gydimas į prieki paženges, ne taip kaip anksčiau. Mano brolienė aiškina ,kad keikvienam sava liga duota. NU ir einu dabar ...nebesiinervuoju jau.
Bet palaikymo man oi kaip reikėjo... bet tada uošvis vyrui galvon kalė, kad aš apsimetinėju... vyras gaiklėjo, gailėjo, bet matyt pačiuožes mano stogas ir tam pabodo.....viena kart ,kad leptelėjo. NU liko tik stoga susitvarkytio.

Panos varau Į kauna...žiauriai noriu į laisve ir eisiu. Užsidėsiu įtvara. pasiimsiu tabletku, jei ka. Norisi nors kažkiek to normalaus gyvenimo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ALMAEVA @ 2011 05 18, 23:18)
o kokia pavarde tos daktares jei nepaslaptis

Baranauskiene rolleyes.gif Dirba Jurininku poliklinikoje kuri prie Akropolio Klaipedoje

As irgi jau susitaikiau su RA moraliskai. Sportuoti nemegau niekada tad nebeda, o dirbti galima tik nefizini, nestovima darba, tad irgi neviskas taip blogai mirksiukas.gif Dirbu sedima darba , nesiskiriu nuo kitu ax.gif . Pries tai dirbau saltyje, tai buvo bedu su sanariais, tas dar man dadejo komplikaciju verysad.gif . Nors Viskas prasidejo kai isvaziavau viena vasara braskiu skinti i Suomija..... ten skindavon per lietu ir per veja, po to ranku pirstai ir "parejo" Kaip sakant ir tada "uzsivede ligos mechanizmas". gail kad negalima grazinti laiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 19, 22:01)
O koki tu  taša ten žurnala saitei įdomu.

vat kad neprisimenu doh.gif kai vel eisiu ten, tai paieskosiu, nes kaip zinia tie zurnalai kirpykluose kaupiasi wink.gif))
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2011 05 20, 06:52)

Panos varau Į kauna...žiauriai noriu į laisve ir eisiu. Užsidėsiu įtvara. pasiimsiu tabletku, jei ka. Norisi nors kažkiek to normalaus gyvenimo. thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
viskas bus gerai!
as cia labai nuliudau kad s portuot nebegaliu del situ vsu nesamoniu. bet paziurejus i kitus tai tikrai dar pakankamai judri esu..tad griekas skustis.
Papildyta:
QUOTE(Sunrayja @ 2011 05 20, 09:38)
gail kad negalima grazinti laiko verysad.gif

as ir tik neseniai pagalvojau apie ta laika...anksciau niekad nesusimastydavau ka pakeisciau savo gyvenime. dabar zinau kad VISKA. ir labai labai anksti ir is pagrindu
Atsakyti
Sveikos. Kas gėrėt Metotrexatą, tai gėrėt 3x dienoj ar visą dozę vienu metu? g.gif
Atsakyti