Įkraunama...
Įkraunama...

Nervinis tikas

sveikos smile.gif

noriu pasidalinti savo problemele.. krenkstimas lydi mus jau kone antrus metus.. siuo metu jis ypatingai stiprus.. verysad.gif mano merginai vasari bus 5 metukai..jautri labai, oziu nemazai.. zodziu, tyremes del gerl, galvojom, gal del adenoidu, bet niekas mums nepadejo.. tai pries kelias dienas nuejom pas neurologe.. ji sako, galbut tai nervinis tikas..israse sedatif. sake, jei po menesio nepraeis - kreiptis vel..
tai idommu, ar buvo kam tokia problema, kaip sekesi ja spresti, ka vartojot ir panasiai..

Atsakyti
Mano penkiametei tas krenkšėjimas praėjo per 2-3 mėnesius. Pradžioj gėrė Nota, paskui Neuro sirupą vaikams, paskui neurologė išrašė kažkokį gaminamą sirupą ir va jo sugėrus porą butelių ir praėjo.. Aišku dar girdžiau melisų arbata, į vonią pyliau valerijono.
Jei nebūtų padėje, būtų siuntę pas gastro, nes irgi įtarė gerl.

Linkiu, kad ir jums padėtų neurologas 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamikes,
mano sunui (7m.)pradejus lankyti pirma klase, visas vidinis stresas pasireiske per ....akiu tikus. Vaikas pradejo prisimerkti prie ryskiu sviesu, sako skauda akis. Pediatre patikrino akis, sako sveikos, bet cia bus nervinis tikas.Pas neurologe eisim tik po 3 savaiciu, gal galit parasyti savo liaudiskus,praktiskus patarimus, kaip sumazinti akyciu tika?aciu jums labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamikė34: 19 lapkričio 2013 - 23:51
QUOTE(Mamikė34 @ 2013 11 19, 23:50)
sveikos mamikes,
mano sunui (7m.)pradejus lankyti pirma klase, visas vidinis stresas pasireiske per ....akiu tikus. Vaikas pradejo prisimerkti prie ryskiu sviesu, sako skauda akis. Pediatre patikrino akis, sako sveikos, bet cia bus nervinis tikas.Pas neurologe eisim tik po 3 savaiciu, gal  galit parasyti savo liaudiskus,praktiskus patarimus, kaip sumazinti akyciu tika?aciu jums labai.

vakare pries miega daryti karstas druskos vonias. puse vonios vandens 38 laipsniu (as pradedu leisti vesesni ir ilaipinu vaika, tada jam esant leidziu po truputi karstesni iki 38 laipsniu). ipilti 1kg druskos, 1 sauksta sodos, 1 sauksteli jodo. Taip daryti kelis vakarus is eiles. maniskiui labai padeda.
Atsakyti
QUOTE(Mamikė34 @ 2013 11 19, 23:50)
mano sunui (7m.)pradejus lankyti pirma klase, visas vidinis stresas pasireiske per ....akiu tikus. Vaikas pradejo prisimerkti prie ryskiu sviesu, sako skauda akis. Pediatre patikrino akis, sako sveikos, bet cia bus nervinis tikas.Pas neurologe eisim tik po 3 savaiciu, gal  galit parasyti savo liaudiskus,praktiskus patarimus, kaip sumazinti akyciu tika?aciu jums labai.

Maniškį nuo pirmųjų akių tikų pradžioje išgelbėjo paprasti augaliniai raminamieji vaistai. Jei gerai pamenu, tuomet daviau "Sedalia".
Atsakyti
aciu uz patarimus:)
Atsakyti
Svekos mamytės.Ir mus užpuolė ta pati bėda. Vaikui 7m, eina į pirmą klasę. Šiaip uždaras vaikas, nemėgsta kompanijų, m-kloj irgi laikosi atokiau nuo vaikų,linkęs į ašaras. Prieš savaitę, per m-klos renginį pastebėjau, kad per pirmokų pasirodymą pradėjo labai merkti akis. Pagalvojau, gal jaudinasi, ar gerai eilėraštuką pasakys. Bet tai nepraėjo. Jau savaitę trunka ir prie mirksėjimo prisidėjo lūpų ir liežuvio tampymas, marškinukų ir nagų graužimas. Paūmėja toks elgesys prie teliko ar kompo. Šeimos daktaras išrašė Valeradix ir vitaminų kompleksą, kur įeina daug vit.B., po mėn. reikės pasirodyt vėl. verysad.gif einu iš proto, nes neaišku, kaip jam padėt. Nei išsigandęs nei bartas nei luptas nebuvo, kaip iš dangaus koks prakeiksmas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dinala2 @ 2014 01 26, 12:39)
Svekos mamytės.Ir mus užpuolė ta pati bėda. Vaikui 7m, eina į pirmą klasę. Šiaip uždaras vaikas, nemėgsta kompanijų, m-kloj irgi laikosi atokiau nuo vaikų,linkęs į ašaras. Prieš savaitę, per m-klos renginį pastebėjau, kad per pirmokų pasirodymą pradėjo labai merkti akis. Pagalvojau, gal jaudinasi, ar gerai eilėraštuką pasakys. Bet tai nepraėjo. Jau savaitę trunka ir prie mirksėjimo prisidėjo lūpų ir liežuvio tampymas, marškinukų ir nagų graužimas. Paūmėja toks elgesys prie teliko ar kompo. Šeimos daktaras išrašė Valeradix ir vitaminų kompleksą, kur įeina daug vit.B., po mėn. reikės pasirodyt vėl. verysad.gif einu iš proto, nes neaišku, kaip jam padėt. Nei išsigandęs nei bartas nei luptas nebuvo, kaip iš dangaus koks prakeiksmas verysad.gif

nesijaudinkit, tai nėra nepagydoma liga. Net ir literatūroje rašo , kad dažniausiai vaikams tikai atsiranda pradinėse klasėse, iš kurių 25% lieka visam gyvenimui. Paskaitykit kuo daugiau informacijos ir atraskit savo sūnui tinkamą metodą. Būtų su mokytoja gerai pakalbėti, gal jis ten ko labai jaudinasi. Na ir su juo pačiu. Kaip minėjau maniškiui labai padeda vonios, bet čia gal nuo vaiko priklauso. Kitais metais ir mano bus pirmokas, labai neramu kaip čia seksis. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dinala2 @ 2014 01 26, 12:39)

Nesijaudink. Iškart ėmėtės priemonių, tad vaikui turėtų padėti. Mes jau daug metų vargstam dėl panašių bėdų. Iš pradžių padėdavo augaliniai vaistai. Vėliau teko imtis chemijos. Kuo toliau, tuo stipresnės verysad.gif Nusivyliau tokiu gydymu. Dabar lankomės pas homeopatę. Pagerėjimas nežymus, bet yra.
Beje maniškio charakteris ir elgesys lygiai toks pats kaip tavo sūnaus. Turbūt tokius vaiku tikai ir puola verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 01 27, 14:22)
Nesijaudink. Iškart ėmėtės priemonių, tad vaikui turėtų padėti. Mes jau daug metų vargstam dėl panašių bėdų. Iš pradžių padėdavo augaliniai vaistai. Vėliau teko imtis chemijos. Kuo toliau, tuo stipresnės  verysad.gif  Nusivyliau tokiu gydymu. Dabar lankomės pas homeopatę. Pagerėjimas nežymus, bet yra.
Beje maniškio charakteris ir elgesys lygiai toks pats kaip tavo sūnaus. Turbūt tokius vaiku tikai ir puola  verysad.gif

taip tai yra jautrios nervines sistemos atsakas, tiesiog jautrus vaikai.
Atsakyti
sveikos, mamos su tikais susidure esame senai, bet jie vis keiciasi. sunui 6 metai niekaip negaliu atpratinti sukti man plaukus, kaip tik priseda salia, ranka sniukst ir man i galva, o dabar jau gerus 4 men. krapsto odeles ant pirsto taip nusikrapsto prie panagiu kad iki krauju, net jau nezinome ka daryti. lankomes pas neurologe geriame raminamus cheminius, bet tikai tik keiciasi. sad.gif gal imanoma kazkaip nukreipti jo demesi, net nezinau.
Atsakyti
QUOTE(magnolija_7 @ 2014 02 03, 00:05)
sveikos, mamos su tikais susidure esame senai, bet jie vis keiciasi. sunui 6 metai niekaip negaliu atpratinti sukti man plaukus, kaip tik priseda salia, ranka sniukst ir man i galva, o dabar jau gerus 4 men. krapsto odeles ant pirsto taip nusikrapsto prie panagiu kad iki krauju, net jau nezinome ka daryti. lankomes pas neurologe geriame raminamus cheminius, bet tikai tik keiciasi. sad.gif gal imanoma kazkaip nukreipti jo demesi, net nezinau.

sveiki, ir mus lanko tikai gal nuo 5 m., bandėm visokius vaistukus, išskyrus cheminius, lankėm psichologus.
Mano pastebėjimas, kad tikai tampa labai intensyvū mokslo metų viduryje, kai vaikas ribotai bendrauja su draugais, mažai būna lauke, visas įspraustas į rėmus. Pernai labai stebukingai baigėsi tikas atšilus orams, vaikas savaitę palakstė po 3 val. lauke ir kaip ranka nuėmė, o tikai buvo sunkūs. Dabar vėl intensyviai vargina garsinis tikas, net nežinau kaip padėti, laukiam pavasario..........
Dominta tiko mažinimo būdai, kas susidūrėt, pasidalinikte patirtimi.
Atsakyti