Įkraunama...
Įkraunama...

Nervinis tikas

Tik vakar buvom pas akių gydytoją. Iš jos pusės viskas gerai.
O jo klausėm šimtą kartų ar skauda, ar peršti, ar kai pasuka į šoną geriau mato, kodėl taip kraipo, ar dvejinasi, ar neryšku? Vaikas nesugeba paaiškinti. Vakare kai klausiam, kodėl taip daro, tai sako, kad akytės pavargo. Galvojam, gal gali būti ir dėl pervargimo. Kai į darželį eina, tai dieną pamiega, o kai namie būna - tai nemiega.
Atsakyti
Shantal, kiek žinau, akių išpūtimas, kaip rašai, dar galėtų rodyti endokrinines problemas, skydliaukės pakitimus. Keista, kad jus apžiūrėję okulistai neveda jus ant tokios minties.
Atsakyti
O mes gerem super vaista Fenibuta, thumbup.gif
padeda fantastiskai, labai geras vaistas ir praeina ilgam, bet deja Lietuvoje jis dabar neparduodamas, nes vaistas rusiskas,,,,,o musu lietuviams svarbu kad tik rusisku prekiu nebutu.....siulo gerti bet ka....bet pagaminta tik Europoje.....
Sedatif, ir Acosedum lasai beveik nepadeda, ar tik pradineje stadijoje.Bet tas tikas turi toki negera iproti-sugrizti.....sad.gif(( doh.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Radom ligą. Neurologas nustatė - nervinis tikas. Bet prirašė tokių stiprių vaistų Grandoxini, Pyracetam, kad tikrai neduosiu. Nors būtų pradžioje homeopatinius išrašęs. Vaikas jaučiasi puikiai, ir linksmas, ir žaidžia, skaito, piešia. Jei ne tos akytės, niekad neįtartum, kad kažkas blogai... Nėra ten koks nors nervuotas, kaip kad būna spjaudo tėvus, spardo, ar atsigulęs rankom, kojom trankosi, klykia...
Atsakyti
Noriu viską žinoti apie vaikučių nervinį tiką. Nuo ko jis atsiranda? Ar išgydomas, ar ne? Kokiais vaistais ir t.t. Internete radau nedaug informacijos apie šią ligą. Gal kartais mano žinutę skaitys medikai ir galės nurodyti literatūrą, kur pasiskaityti. Būčiau labai dėkinga. Poliklinikos neurologas išrašė stiprių raminamųjų. Nenorėčiau iškarto duoti vaikučiui tokių vaistų. Bandysiu dar vaiką nuvesti pas psichiatrą. Mamytės, kurios susidūrėte su šia liga, pasidalinkite prašau patirtimi. Gal parekomenduotumėte gerą neurologą ar psichiatrą Vilniuje, kuris jums padėjo. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2007 01 23, 17:42)
Noriu viską žinoti apie vaikučių nervinį tiką. Nuo ko jis atsiranda? Ar išgydomas, ar ne? Kokiais vaistais  ir t.t.  Internete radau nedaug informacijos apie šią ligą. Gal kartais mano žinutę skaitys medikai ir galės nurodyti literatūrą, kur pasiskaityti. Būčiau labai dėkinga. Poliklinikos neurologas išrašė stiprių raminamųjų. Nenorėčiau iškarto duoti vaikučiui tokių vaistų. Bandysiu dar vaiką nuvesti pas psichiatrą. Mamytės, kurios susidūrėte su šia liga, pasidalinkite prašau patirtimi. Gal parekomenduotumėte gerą neurologą ar psichiatrą Vilniuje, kuris jums padėjo. Ačiū.

http://www.supermama...?...49&hl=tikas

gal cia rasi ko naudingo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GELALA @ 2007 01 23, 19:15)

Ačiū tau, būtinai paskaitysiu
Atsakyti
Man paciai teko sirkti sia liga,pradzioj akis pradejo traukyt,po to rankas sukt,po to pecius trukciot pradejo.Vienas praeina ,prasideda kitas.......! IR mane girde stipriausiais vaistais,net pradejau i aplinka nereaguot,mane kviecia o as negirdziu.Tai mama nutrauke vaistus,DAUGIAU MAN NEDAVE!!! Lankiausi pas psichologus-ir nieks man nepadejo!!! Nezinau tai sutapimas ar tiesa,bet butent mane uzkalbejo mociute ir tikrai neuzilgo man pradejo gereti!!! biggrin.gif Dabar buna uzeina tokie nezymus traukuliukai,bet dazniausiai kai pervargstu. Tad manau tikrai pabandykite nuvaziuot pas uzkalbetoja o gal pades???? Sveikite!!!! 4u.gif
Atsakyti
Musu vyresnelis turejo ir dar siek tiek turi tika. Kiek vaistu nera vartojes niekas nepadejo ir nusprendeme kad reikia reguliuoti rezima. Jautresni zmoguciai negali per daug ziureti TV, sedeti prie kompo, velai gultis. Netgi netiketas sveciu pasirodymas sujaudina. Ir bendraudami su tam tikrais zmonemis buna jautresni ir labiau isitempe. Visuomet reikia ispet apie numatomus ivykius. Reikia daugiau buti lauke ir uzsiimti aktyvia veikla. Bent jau pas mus poilsis buvo svarbiausias faktorius. Dabar labai reguliuojam TV (ypac jei rodo varzybas ar ka panasaus kas sukelia susijaudinima). Na tokiems jautruoliams viskas sukelia nerima. Musiskis net sekmadieniais buna nervingesnis nes ryte reikia eit i mokykla. Taip pat pries keliones o kitoje vietoje buna istisai nemiegojes.
Taigi manau kad pirmiausia reikia tvarkyt mitybos, poilsio ir uzimtumo rezima. Ir galiausiai jautriai reaguot i charakteri. Tik zinant tai kas kelia nerima galima kartais tiems dalykams pasiruost arba uzkirst kelia.
Atsakyti
Mano sūnus labai mirkčiojo viena akimi, tiesiog pats to nepastebėdamas. Gydytoja diagnozavo nervinį TIKĄ. Beieškant priežasties išsiaiškinom kad tai nuo kompiuterio, nes visą savo laisvą laiką praleisdavo prie kompiuterinių žaidimų. Porai mėnesių uždraudžiau artintis prie kompo, o po to pradėjau riboti žaidimų laiką . Na ir šiuo metų ligos niera.
Atsakyti
QUOTE(Ulanakė @ 2007 01 28, 20:05)
Mano sūnus labai mirkčiojo viena akimi, tiesiog pats to nepastebėdamas. Gydytoja diagnozavo nervinį TIKĄ. Beieškant priežasties išsiaiškinom kad tai nuo kompiuterio, nes visą savo laisvą laiką praleisdavo prie kompiuterinių žaidimų. Porai mėnesių uždraudžiau artintis prie kompo, o po to pradėjau riboti žaidimų laiką . Na ir šiuo metų ligos niera.

Labai džiaugiuosi, kad jums praėjo. Mūsiškiui prasidėjo nuo besaikio televizoriaus žiūrėjimo. Pradžioje galvą pasukdavo į šoną, o žiūrėdavo tiesiai į teliką. Po to pradėjo aplamai akis kraipyti, jau ne tik kai žiūrėdavo TV. Uždraudėm ir TV, ir kompą, bet nepraeina. Aš bijau, kad tik nepablogėtų dar labiau - nerviškai gavą kratyt ar dar ką nors. Mėnesį gersim vaistukus. Žiūrėsiu ar pagerės.
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2007 01 26, 19:23)
Musu vyresnelis turejo ir dar siek tiek turi tika. Kiek vaistu nera vartojes niekas nepadejo ir nusprendeme kad reikia reguliuoti rezima. Jautresni zmoguciai negali per daug ziureti TV, sedeti prie kompo, velai gultis. Netgi netiketas sveciu pasirodymas sujaudina. Ir bendraudami su tam tikrais zmonemis buna jautresni ir labiau isitempe. Visuomet reikia ispet apie numatomus ivykius. Reikia daugiau buti lauke ir uzsiimti aktyvia veikla. Bent jau pas mus poilsis buvo svarbiausias faktorius. Dabar labai reguliuojam TV (ypac jei rodo varzybas ar ka panasaus kas sukelia susijaudinima). Na tokiems jautruoliams viskas sukelia nerima. Musiskis net sekmadieniais buna nervingesnis nes ryte reikia eit i mokykla. Taip pat pries keliones o kitoje vietoje buna istisai nemiegojes.
Taigi manau kad pirmiausia reikia tvarkyt mitybos, poilsio ir uzimtumo rezima. Ir galiausiai jautriai reaguot i charakteri. Tik zinant tai kas kelia nerima galima kartais tiems dalykams pasiruost arba uzkirst kelia.

Mano Ugnei mirkčiojimas praėjo, kai pakeitėme televizoriaus stovėjimo vietą. Pasirodo per arti žiūrėjo teliką. kai dabar telikas pakabintas ant sienos tai ir mirkčiojimas praėjo thumbup.gif
Atsakyti