Įkraunama...
Įkraunama...

Nervinis tikas

QUOTE(*jolita* @ 2006 02 27, 17:46)
Įdomu, ar tikai paveldimi? Mano vyrui jie gana ryškūs ( pasireiškė vaikystėje, bet, kaip sakė jo sesuo-buvo ne tie laikai, kad į tai kreiptų dėmesį ), tai aš baiminuosi ir vis stebiu savo mažąją. Šiaip vyras, kai įkalbu, vartoja Tranxeną, ir bendradarbės vaikiukui neurologė jį paskyrė. Vaikui, sakė, apmažėjo, o su mano vyru tai sunkiau nei su vaiku - neina susitart, kad tabletę išgertų.
Kiek zinau gali buti paveldetas jautrumas. O tikai daznaiusiai buna butent jautriemsvaikams. tik noriu pasakyt tau, kad jokiais budais nelak, nesibaimink ir tuo labiau nestebek savo mazosios, nes tavo baimes gali buti paskata tikams atsirasti. Faktas, kad kai maziau kreipiu i savo vaiko tikus demesi, tuo jis geriau jauciasi, atrodo ir tikai apmazeja. Sekmes ir nebijok to, ko nera 4u.gif . Juk tokia logika vadovaujantis turetum bijoti visu savo ir vyro gimines ligu tongue.gif . Pasistenk nusiraminti.
Atsakyti
Skaiste20, kaip tavo vaikuciui sekasi?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Mano dukra jau 3 metus turi nervini tika - pradzioja trauke nosyte, dabar dazniau mirksi viena akimi. nezinau, kaip gydyti - lankemes pas neurologus - skyre gana "stiprius" vaistus, nepadejo. Ilgiau juos vartoti ir bijau, ir nenoriu, visgi veikia CNS. Lankemes ir pas psichiatra - psichoterapeuta - vel jokiu rezultatu, sako, sveikas tas jusu vaikas, emociskai subrendes pagal amziu, isaugs.
Ar tikrai? g.gif Tikejausi, laukiau, bet net trupucio ne geriau.
Gal kas susidurete su panasia problema? As esu girdejusi, kad geriausiai tikus gydydavo senutes - uzkalbetojos. Netikejau tokiais dalykais, bet juk ir uzkalbejimai - senovine psichoterapijos, itaigos forma, tai gal padetu? Gal kas zinot kokia saunia bobule? Busiu dekinga visiems uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gulbe giesmininke @ 2006 10 11, 14:29)
Sveiki  4u.gif

Mano dukra jau 3 metus turi nervini tika - pradzioja trauke nosyte, dabar dazniau mirksi viena akimi. nezinau, kaip gydyti - lankemes pas neurologus - skyre gana "stiprius" vaistus, nepadejo. Ilgiau juos vartoti ir bijau, ir nenoriu, visgi veikia CNS. Lankemes ir pas psichiatra - psichoterapeuta - vel jokiu rezultatu, sako, sveikas tas jusu vaikas, emociskai subrendes pagal amziu, isaugs.
Ar tikrai?  g.gif Tikejausi, laukiau, bet net trupucio ne geriau.
Gal kas susidurete su panasia problema? As esu girdejusi, kad geriausiai tikus gydydavo senutes - uzkalbetojos. Netikejau tokiais dalykais, bet juk ir uzkalbejimai - senovine psichoterapijos, itaigos forma, tai gal padetu? Gal kas zinot kokia saunia bobule? Busiu dekinga visiems uz atsakymus  smile.gif

Na man praėjo savaime. Porą mėnesių karts nuo karto lūpa traukė, paskui akį. Aš labai dėmėsio nekreipiau, nes esu mėgėja pasinervinti, tai manau priežastis buvo tame. Bet kaip su vaikais nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 11 spalio 2006 - 13:58
Mano sesuo būdama 5-6 metų (jai dabar 18) sirgo nerviniu tiku... schmoll.gif Sukiojo rankytes, kojytes, mirgčiojo, ėmė žvairuoti schmoll.gif Provincijos daktarai nesuprato kas vaikui dedasi ir gydė nuo visų ligų, tad tėvai netekę kantrybės išvežė vaiką į Kauno klinikas rolleyes.gif .Tada ir išaiškėjo visi reikaliukai...Nuo tada ėmė gerti visokius vaistus, prie to pačio ir šizofreninius, kurie kaip tiu sakai veikia CNS.Taip praėjo gal puse metų kol mama nedaskaitė kad tiką gali netgi sukelti angina.Ar jūs ją turit išsioperavę?Tik tiek žinau, kad kai išpjovė anginą visos ligos išnyko bigsmile.gif , o priedu su ta angina sesuo vargdavo labai dažnai ir daug, savaitę guli su 40 temp. lovoj mėnesį sveika, ir vėl viskas iš naujo... schmoll.gif Bandykit jūs pasirodyt gerklės ir ausų gydytojui, gal tiesiog iki ligos išnykimo tereikia vieno žinksnio!!!Taigi sėkmės ir sveikatos jums!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomike @ 2006 10 12, 18:52)
Mano sesuo būdama 5-6 metų (jai dabar 18) sirgo nerviniu tiku... schmoll.gif Sukiojo rankytes, kojytes, mirgčiojo, ėmė žvairuoti  schmoll.gif Provincijos daktarai nesuprato kas vaikui dedasi ir gydė nuo visų ligų, tad tėvai netekę kantrybės išvežė vaiką į Kauno klinikas rolleyes.gif .Tada ir išaiškėjo visi reikaliukai...Nuo tada ėmė gerti visokius vaistus, prie to pačio ir šizofreninius, kurie kaip tiu sakai veikia CNS.Taip  praėjo gal puse metų kol mama nedaskaitė kad tiką gali netgi sukelti angina.Ar jūs ją turit išsioperavę?Tik tiek žinau, kad kai išpjovė anginą visos ligos išnyko  bigsmile.gif , o priedu su ta angina sesuo vargdavo labai dažnai ir daug, savaitę guli su 40 temp. lovoj mėnesį sveika, ir vėl viskas iš naujo... schmoll.gif Bandykit jūs pasirodyt gerklės ir ausų gydytojui, gal tiesiog iki ligos išnykimo tereikia vieno žinksnio!!!Taigi sėkmės ir sveikatos jums!!! thumbup.gif

Aciu uz idomia minti 4u.gif Butinai apsilankysim, taciau mes labai retai sergam angina (aciu Dievui biggrin.gif ). Bijau, kad tai labiau susije su jos labilia nervu sistema. Tiesiog labai noreciau, kad iki paauglystes tai baigtusi, juk tada bus tik sunkiau verysad.gif
Atsakyti
Susidūrėme ir mes su ta problema. Ugnė (4 m.) trečia diena kai kažkaip nevalingai dažniau mirksi tai su viena akyte tai su kita. Pastebėjau, kad kai užsimiršta užsižaidžia tai ir praeina tas mirksėjimas, o jeigu paklausi ar tau akytes skauda tai ir pradeda mirksėti. Gal kas buvote susidurę, pasidalinkite patirtimi.
Atsakyti
Mano Dominykui tada Šį pavasarį buvo 5,1 m kai vieną dieną grįžęs iš darželio pradėjo labaistipriai merkti abi akytes.Galvojau pavargęs išmiegos ir praeis.Kitą dieną net auklėtoja paklausė kas Domo akutėms.Taip laukėme kokias 4 dienas kol praeis ,bet nepraėjo...Nuėjome pas savo gyd ji pasiuntė pas neurologą,ji nieko tokio nepasakė paskyrė melisų sirupo ir tiek.Mūsų gyd nukreipė pas psichologę,o ten eilėje doh.gif laukėme 3 sav nes gyd kursuose.Per tą laiką išsiaiškinome ir to tiko priežastį:Sūnus nesutarė su dviem berniukais jie iš jo pasišaipydavo,pastumdavo ir tt.Kalbėjome su auklėtoja ,ji tikrai puiki,stebėjo tuos berniukus.O mes taip ir nebesulaukę psichologės lyg ir pasveikome.dabar jei kas negerai susipykstam ar susibarame stipriau vėl pradeda mirkčioti.važiuojame į sanatorija dėl kitos ligos tai spręsime ir šią problemą.
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 29, 13:09)
Mano Dominykui tada Šį pavasarį buvo 5,1 m kai vieną dieną grįžęs iš darželio pradėjo labaistipriai merkti abi akytes.Galvojau pavargęs išmiegos ir praeis.Kitą dieną net auklėtoja paklausė kas Domo akutėms.Taip laukėme kokias 4 dienas kol praeis ,bet nepraėjo...Nuėjome pas savo gyd ji pasiuntė pas neurologą,ji nieko tokio nepasakė paskyrė melisų sirupo ir tiek.Mūsų gyd nukreipė pas psichologę,o ten eilėje  doh.gif laukėme 3 sav nes gyd kursuose.Per tą laiką išsiaiškinome ir to tiko priežastį:Sūnus nesutarė su dviem berniukais jie iš jo pasišaipydavo,pastumdavo ir tt.Kalbėjome su auklėtoja ,ji tikrai puiki,stebėjo tuos berniukus.O mes taip ir nebesulaukę psichologės lyg ir pasveikome.dabar jei kas negerai susipykstam ar susibarame stipriau vėl pradeda mirkčioti.važiuojame į sanatorija dėl kitos ligos tai spręsime ir šią problemą.

Ugnytė darželio nelanko, kai aš darbe būna su močiute arba tėčiu. paskutiniu metu jokių baimių jokių stresų lyg ir neturėjo vaikas. Sakyčiau gal nuo teliko žiūrėjimo, nes dabar kada toksai oras tai su močiute namie daugiau būna ir serialus žiūri, gal plaukučiai lenda į akis, nes bandome kirpčiukus atsiauginti tai dažnai, namo parėjus, randu išsipešiojusią. kažkaip nesinori tikėti, kad tai nervinis dalykas. Taip neramu darosi net viduriai pas mane vartosi nuo minčių kad kažkas gali būti rimto. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagėlė: 29 lapkričio 2006 - 12:28
Rugiagėle,pabandykite kuriam laikui pašalinti šiuos dirgiklius,pasitarkit su močiute gal nežiūrės filmų laikinai,susekite kirpčiukus,apžiūrėkite akytes gal paraudusios.Jei tai nepadeda neatmeskite tiko galimybės.Kas mums atrodo normalu gal vaikui sukelia stresą.Turite viską apsvarstyti,nieko nenoriu įžeisti,bet su močiutėmis irgi turiu patirties ax.gif tai nesukėlė tiko,bet vaikas pasikeičia.Jūs savo atveji turite geriau žinoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 29, 13:44)
Rugiagėle,pabandykite kuriam laikui pašalinti šiuos dirgiklius,pasitarkit su močiute gal nežiūrės filmų laikinai,susekite kirpčiukus,apžiūrėkite akytes gal paraudusios.Jei tai nepadeda neatmeskite tiko galimybės.Kas mums atrodo normalu gal vaikui sukelia stresą.Turite viską apsvarstyti,nieko nenoriu įžeisti,bet su močiutėmis irgi turiu patirties ax.gif tai nesukėlė tiko,bet vaikas pasikeičia.Jūs savo atveji turite geriau žinoti mirksiukas.gif

Na mano Ugnė šiaip jau išdykęs, nesukalbamas, judrus vaikas - žodžiu su charakteriu. Su močiute pastoviai konfliktuoja, išveda iš kantrybės ir tėtį tik su manim kažkaip sutaria. Reikės patardyti savo mamą gal paskutiniu metu tarp jų kažkas įvyko. Ai, vienu žodžiu nervacija didelė, o dar be to gyvename miestelyje, kuriame jokių darželių nėra ir pasirinkimo kur pailkti vaiką neturiu. Manau vaiką vešiu pas vaikų psichologą, nes gali labai būti kad tarp jos su močiute kokie nesutarimai vyksta ir aš gal ko nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagėlė: 29 lapkričio 2006 - 13:35
Tavo tiesa,kartais vaikiukams tiek ir tereikia,o jie tai paima į širdelę.Ką reiškia močiutės jau žinau,bet kai nėra išeities nieko nepadarysi.Pakalbėk su mama gal kartu ką išsiaiškinsite.Sėkmės su Ugnyte,matyti ,kad vardas atspindi ir jos būdą,beja labai gražus vardas mirksiukas.gif
Atsakyti