Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Sveikos,
pasiskaitinėjau ir jau išsigandau. Mes iš karto po Vėlykų važiuojam į pietų paplūdimius ir kažkaip buvau įsitikinus, kad ir pležuos vartysimės, vaikai maudysis... Tai vis tik šalsim ar balandžio antra pusė jau pakenčiamai šilta?

Labai daug naudingos informacijos čia radau thumbup.gif mane tik domina, ką galima pietuose vaikų malonumui aplankyt, be Zoomarine Algarve? Vyriausiajai 5,5 metų. Ypač neramina, jei orai prasti pasitaikys, gi nesedėsi viešbuty...

O taip pat dar domina autokėdutės. Jų nuoma 7 dienas gali daug atsieit g.gif kaži, jas Ryanairas skraidina ir už kiek?

Ak, ir gal kokį viešbutį galit daugmaž apie Albufeirina, nors nelabai ir svarbu, parekomenduot? Būtų faina su kokiu šildomu baseinu, dėl vaikų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 18 kovo 2012 - 23:36
QUOTE(Stella Maris @ 2012 03 13, 02:35)
Sveiki, planuojam 5 dienu kelione i Portugalija su draugais  thumbup.gif
Atskrendam i Faro, nakvojam Portimao, sekancia diena nuvarom i Sagres,pasibunam ir vaziuojam pakrante iki Lisabonos, permiegam, pasizvalgom po sostine, nukeliaujam iki Sintros ir ta pacia diena iki Coimbra miestelio, pernakvojam ir tada dar viena nakti galim pernakvot Porto, o is jos anktu ryta i orouosta...

Kaip jums toks musu marsrutas? Gal ka kito patartumet, kurios jau buve sitoj saly smile.gif

Tikrai rekomenduoju užsukti į Coimbrą, man ten labai patiko, toks jaukus miestukas. Daugiausia susideda iš senamiestinių gatvelių, gražu tas, bet kiek pavargsti vis lipt į kalnus ;D Labai daug jaunimo, nes jis laikomas studentų miestu, tas kažkaip priduoda laisvumo, atsipalaidavimo.. Ir šiaip man Coimbroj jaukiau nei Porte buvo (aišku neskaitant, kad Porte vandenynas). smile.gif
Jeigu būtų ten laiko, galėtumėt pasivažinėt tuo apžvalginiu autobusu, pasimato visas miesto grožis, išgirstat jo istoriją.. ir tuo pačiu gaunat bilietus upe paplaukiot su garlaiviuku bigsmile.gif Tik tas garlaivis neilgai plaukia, max 19 val paskutinis reisas.. Ir šiaip kaina visko priimtina, nekainavo 10 eurų smile.gif
Va ta upe paplaukiojat ir pasigrožit miesto vaizdais:
user posted image

O kada tiksliai išvykstat? Pernai buvau balandžio pradžioj, tai tiek Porte, tiek Coimbroj baisus karštis jau buvo! Pasilepinsit saule :}
Atsakyti
Sveikos merginos,

Nerandu atskiros temutės apie Azorų salas. Kadangi jos priklauso Portugalijai, tai rašau čia - ar teko kam nors pabuvoti šitoj nuostabioj vietoj (kai kas sako, kad tai buvusios Atlantidos likučiai) mirksiukas.gif
Labiausiai domina - kaip pigiausiai galima pasiekti salas (skaičiau, kad iš Lisabonos skraido vietinės Azorų avialinijos). Taip pat domina - ar tarp pačių salų įmanoma keliauti laivu/keltu, ar tik oru (besidomėdama randu tik oro transportą tarp pačių salų). Būčiau labai dėkinga, jei kas pasidalins informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_MIRACLE_ @ 2012 03 20, 10:36)

O kada tiksliai išvykstat? Pernai buvau balandžio pradžioj, tai tiek Porte, tiek Coimbroj baisus karštis jau buvo! Pasilepinsit saule :}[/i]

Mes busim portugalijoj balandzio 22 - 27 dienomis, nuomosimies masina ir taip keliausim, dabar kaip tik vyksta interneto narsymas portugalijos tema, renkuosi informacijos kiek daugiau, nors aisku mes nedaug dienu busim, bet kazkiek susipazinsim su siuo krastu ir lb tikiuosi kad pasilepinsim saule thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2012 03 20, 19:49)
Sveikos merginos,

Nerandu atskiros temutės apie Azorų salas. Kadangi jos priklauso Portugalijai, tai rašau čia - ar teko kam nors pabuvoti šitoj nuostabioj vietoj (kai kas sako, kad tai buvusios Atlantidos likučiai)  mirksiukas.gif
Labiausiai domina - kaip pigiausiai galima pasiekti salas (skaičiau, kad iš Lisabonos skraido vietinės Azorų avialinijos). Taip pat domina - ar tarp pačių salų įmanoma keliauti laivu/keltu, ar tik oru (besidomėdama randu tik oro transportą tarp pačių salų). Būčiau labai dėkinga, jei kas pasidalins informacija  4u.gif

Tiesiogiai perkant iš Vilniaus tai apie 2000 lt kainuoja. Galima skristi į Lisaboną, iš ten į Azorus atskirai pirkt bilietą, bet aš nežinau ar čia galutinis skrydis jau skaitosi Azorų avialinijos, ar kokios, ir galvoju gal pigiau gaunasi dėl to, kad tiesiog pats skrydį susidarinėji..nes ieškojau skrydžių tai per lietuviškas svetaines smile.gif Keliauti ten tarp salų galima keltais, bet jie nekasdien plaukia, reik tą omeny turėt.. O kas tiksliai domina? Nes mano brolis kurį laiką ten gyveno, jo paklausus tiksliau kažką atsakyčiau smile.gif
Atsakyti
Del oro:

Grizau pries savaite is Lisabonos, buvom kovo 10-14 dienom. Oras apie 22-23 laipsnius kiekviena diena (cia Lisabonoj). Buvom Cascais miestely, ir ka - papludimys pilnas zmoniu, tiek turistu, tiek vietiniu - ir dauguma maudes ax.gif

As nesimaudziau, nes man tai ryskiai per saltas tiek oras, tiek vanduo blush2.gif Veidas ta vakara buvo graziai raudonas, nors as linkus degti tik rudai.

Atsakyti
QUOTE(_MIRACLE_ @ 2012 03 20, 22:54)
Tiesiogiai perkant iš Vilniaus tai apie 2000 lt kainuoja. Galima skristi į Lisaboną, iš ten į Azorus atskirai pirkt bilietą, bet aš nežinau ar čia galutinis skrydis jau skaitosi Azorų avialinijos, ar kokios, ir galvoju gal pigiau gaunasi dėl to, kad tiesiog pats skrydį susidarinėji..nes ieškojau skrydžių tai per lietuviškas svetaines  smile.gif  Keliauti ten tarp salų galima keltais, bet jie nekasdien plaukia, reik tą omeny turėt.. O kas tiksliai domina? Nes mano brolis kurį laiką ten gyveno, jo paklausus tiksliau kažką atsakyčiau  smile.gif

Oi kaip džiaugiuosi, kad galėsit patart smile.gif 4u.gif Viskas domina - kuriuo metų laiku gražiausia - skaičiau, kad birželį žydi hortenzijos ir visos salos skendi gėlėse smile.gif Kur geriausia apsistoti - ar reikia iš anksto rezervuotis visus viešbučius atskirose salose, ar be problemų galima išsinuomoti kambarius pas vietinius? Kaip ten turizmas išvystytas - ar vietiniai apskritai užsiima nuoma? Kaip patogiausia keliauti po salas - nuomojantis mašiną, taksi, autobusais ir pan.? Ir kas svarbiausia - ką Jūsų brolis rekomenduotų būtinai pamatyti - gal kažką tokio, apie ką nerašo turistiniai bukletai? 4u.gif
O dėl skrydžių, tai man visada daug maloniau pačiai organizuoti viską, o ne pirkti iš agentūrų mirksiukas.gif Reikia pradėt dairytis bilietų kitiems metams smile.gif
Atsakyti
Buvau Porto mieste praeitą savaitę, tai nemačiau nei vieno besimaudančio žmogaus. Prie vandenyno pūtė stiprus vėjas. Tik pabraidžiojau, vanduo nešaltas. Jei būčiau turėjus maudomą, gal ir būčiau susigundžius g.gif
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2012 03 21, 18:53)
Oi kaip džiaugiuosi, kad galėsit patart smile.gif  4u.gif Viskas domina - kuriuo metų laiku gražiausia - skaičiau, kad birželį žydi hortenzijos ir visos salos skendi gėlėse smile.gif Kur geriausia apsistoti - ar reikia iš anksto rezervuotis visus viešbučius atskirose salose, ar be problemų galima išsinuomoti kambarius pas vietinius? Kaip ten turizmas išvystytas - ar vietiniai apskritai užsiima nuoma? Kaip patogiausia keliauti po salas - nuomojantis mašiną, taksi, autobusais ir pan.? Ir kas svarbiausia - ką Jūsų brolis rekomenduotų būtinai pamatyti - gal kažką tokio, apie ką nerašo turistiniai bukletai?  4u.gif
O dėl skrydžių, tai man visada daug maloniau pačiai organizuoti viską, o ne pirkti iš agentūrų  mirksiukas.gif Reikia pradėt dairytis bilietų kitiems metams smile.gif

Neanksčiau nei gegužę reikia važiuoti, nes iki to laiko būna gan vėjuota, lietuviams nelabai tinka klimatas, nes peršalimo ligom greit susirgt galima, o jau gegužę ar birželį geri orai smile.gif Jie mašiną nuomodavosi keliavimui, bent jau San Migelio saloj. Gyveno šioje saloje, o keliavo po kitas trumpai, tai kiek žinau pagrinde ten populiariausia buvo palapinės, tik kelias naktis kažkur buvo išsinuomavę.. Na, o daugiau klausimų galėsiu atsakyt kai pamatysiu brolį, nes čia tik ką pati atsimenu smile.gif
Atsakyti
Buvom paskutini sausio savaitgalį, - Faro. Nu, nežinau... šilta labai buvo. Kai kas maudėsi vandenyne. Nebuvo jokių ten vėjų, kad susirgt būtų galima schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 03 19, 00:32)
Sveikos,
pasiskaitinėjau ir jau išsigandau. Mes iš karto po Vėlykų važiuojam į pietų paplūdimius ir kažkaip buvau įsitikinus, kad ir pležuos vartysimės, vaikai maudysis... Tai vis tik šalsim ar balandžio antra pusė jau pakenčiamai šilta?

Mes pernai buvom kovo pabaigoje-balandžio pradžioje pietinėje pakrantėje. Deginomės, nes vidurdieny temperatūra būdavo apie 25-30 laipsnių, tačiau vanduo vėsokas- aš nesimaudžiau, bet draugas tai maudėsi bigsmile.gif Vakarai ir rytai vėsesni, vakare užsidėdavau striukytę, nes man amžinai ir šiaip šalta blush2.gif Iš tų kelių buvimo dienų viena- buvo gana šilta, bet labai vėjuota ir kita- paskutinioji lietinga, o likusios puikios vasariškos thumbup.gif Tikrai pajutome vasarą, manau ir Jūs tikrai galėsite pasivartyti pležuose mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki,
jungiuos ir as i Portugalijos myletoju tema. Ir gal kas parekomenduos koki ekonomiska viesbutuka netoli Porto oro uosto? Kol kas per bookinga suradau uz 50 euru oro uosto viesbuty, bet gal tai normali kaina 1 zmogui? Noretus, aisku, pigiau... blush2.gif Ka manot?
Atsakyti