Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Rasa 32, ar šitą tamplierių vienuolyną vienuolyną aplankėt Tomare? Tomaras ir Batalha man magiškiausios ir nuostabiausios vietos. Čia tokia aura, o istorija…………. ir čia mažai kas restauruota, daug autentikos. Architektūros lobiai.
user posted image

Šioje tamplierių bažnyčioje raiteliai raiti ant arklių klausydavo mišių prieš žygį
user posted image

Na o Obidos nauja subetonuota tvirtovė man nepaliko įspūdžio. Nebent ištisinė mūro siena, einanti per visą miestą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alvara: 17 birželio 2011 - 20:52
QUOTE(alvara @ 2011 06 17, 21:52)
Rasa 32, ar šitą tamplierių vienuolyną vienuolyną aplankėt Tomare? Tomaras ir Batalha man magiškiausios ir nuostabiausios vietos. Čia tokia aura, o istorija…………. ir čia mažai kas restauruota, daug autentikos. Architektūros lobiai.

Na o Obidos nauja subetonuota tvirtovė man nepaliko įspūdžio. Nebent ištisinė mūro siena, einanti per visą miestą.

Taip,sitam vienuolyne buvom ax.gif ,gal kai tiek buvai prisiskaicius istorijos,zvelgei kitomis akimis i ta pastata ax.gif O mums jis pasirode eilinis,gana apleistas.Nepajutome jokios ypatingos nuotaikos....Kaip tokio senumo ir svarbos objektas ,mano nuomone,turetu buti senu seniausiai restauruotas,priziurimas,o ne toks ,kaip dabar.....vienas kampas tvarkomas,kitas apleistas,siukslynas salia.Kaip sakiau,net pradzioj suabejojau,ar tai tas zymusis vienuolynas,net paklausiau kasoj,ar nera kokio kito Tomare biggrin.gif

O Obidos man labai patiko pats miestelio jaukumas,senumas,spalvos,nuotaika.Tik mazai pavaiksciojom po ji,deja.

Cia tik mano nuomone,kiekvienas iesko savo,lygina su tuo,ka yra anksciau mates.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2011 06 15, 18:06)
1-2 dienos Lisabonoje .Miestas toks chaotiskas,sena susimaise su nauja,kaip daug kas pastebejo,be savo dvasios.Daug apleistu,neguvenamu namu,daug betvarkes,nepalyginsi su Ispanijos miestu senamiesciais.Aplankem okeanariuma -labai patiko ir vaikams,ir mums.
Salia okeanariumo pavazinejome kabeliniu keliu virs Tagus upes-smagi atrakcija.
Vaziavom tramvajum nr.28,nieko ypatingo.
Kelemes Santa Justa elevatoriumi-uzsikele kazkokiu ispudingu vaizdu nepamatem.

3diena-Sintra -10balu thumbup.gif viskas labai patiko,nuostabi vieta.

Pritariu, kad Lisabona chaotiska, bet butent tas mane ir suzavejo. Teisingai, daug apleistu namu, bet ten kazkaip viskas.. Na, kitaip..
Kaip tik si menesi vyksta festivaliai, tai labai grazu visur, papuosta, zmones nakti soka, dainuoja. Ejom naktini gyvenima paziuret, tai super thumbup.gif
Tramvajus irgi toks savotiskas. Man tai patiko. Toks retro tusovnas, tik kad zmoniu nemazai juo vaziuoja, tai gal neiseina nei atsisest, nei pasigrozet blush2.gif
O Sintroj irgi faina. Beje, buvot piliu viduj?
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2011 06 20, 09:41)
O Sintroj irgi faina. Beje, buvot piliu viduj?

Viduj buvom,patiko,ypac Penos thumbup.gif Nors didysis grozis ir idomumas yra piliu isore,kiemai,parkai,ypac Quinta da Regaleira wub.gif Toks paslaptingas,ypatingas parkas,man panasus i Gaudi stiliaus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2011 06 20, 09:51)
Viduj buvom,patiko,ypac Penos thumbup.gif Nors didysis grozis ir idomumas yra piliu isore,kiemai,parkai,ypac Quinta da Regaleira  wub.gif Toks paslaptingas,ypatingas parkas,man panasus i Gaudi stiliaus  wub.gif

Mes tik isorej buvom, uzteko ir to vaizdo tongue.gif O kas ten viduj?
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2011 06 20, 11:17)
Mes tik isorej buvom, uzteko ir to vaizdo  tongue.gif  O kas ten viduj?

Prabangūs Karališkosios šeimos kambariai, vonia, virtuvė. Rašoma, kad viskas autentika. Kambariai įvairių stilių - rytietiški, europietiški ir pnš. Grožis ir prabanga neišpasakyti. Fotografuoti negalima, ant kiekvieno kampo prievaizdai stebi.
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2011 06 20, 11:17)
Mes tik isorej buvom, uzteko ir to vaizdo  tongue.gif  O kas ten viduj?

Na,jei esi buvusi kokiuose karaliskuose rumuose kur nors Europoje,tai nieko ten labai naujo,piliu isore ir parkai zymiai idomesni mirksiukas.gif
Atsakyti
Pabuvom ir mes ten....
Nukeliavom iš Porto iki Faro, ne viską užsibrėžta pamatėm, nes baigėsi batareikos, teko dvi paskutines dienas gulėti pliaže:)
Auto numavomes iš Guerin per tarpininką, o kai atskridom buvo jau po 12, teko papildomai sumokėti dar 42 oirus. Bandysiu rašyti pretenziją. Žiūrėsim kas gausis.
Porto viešbutis jau buvo čia rekomenduotas Peninsular (miesto centras+neblogi pusryčiai). Rekomenduočiau restorana Abadia, netoli nuo viešbučio. Pasakiškas keptas aštunkojis, skanus vynas, geras aptarnavimas, yra specialios linijos "Super bock abadia"alus. Fatimoj gyvenom viešbutyje šalia aikštes, iki 12 nakties ir nuo 7 ryto kas 15 minučių skambėjo varpai. Lisabonoje gyvenom irgi netoli centro, 15-20 minučių pėsčiomis iki aikštės, kur sustoja apžvalginiai autobusai. Sumokėjom 90 oiru už ne vietoj pastatytą mašiną. Plane buvo pamatyti Sagres ir Lagos, bet, kaip jau minėjau baigėsi batareikos, tai leidom laiką Quarteira miestelyje. Viso 3 naktis nakvojom Porto, viena Fatima, viena Peniche, trys naktys Lisabonoj ir dvi Quarteira. Lankytini objektai jau buvo aporašyti šitoj ir kitose temose, tad nesikartosiu:)
Į klausimus pasiruošęs atsakinėti:)

Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(bandziushka @ 2011 06 26, 19:10)
Pabuvom ir mes ten....
leidom laiką Quarteira miestelyje. Viso 3 naktis nakvojom Porto, viena Fatima, viena Peniche, trys naktys Lisabonoj ir dvi Quarteira. Lankytini objektai jau buvo aporašyti šitoj ir kitose temose, tad nesikartosiu:)
Į klausimus pasiruošęs atsakinėti:)

Kuom ypatingas Quarteira miestukas, kad jame buvot net dvi naktis? Ir ar buvo verta taip ilgai uzsibuti Lisabonoje?
Mes keliausim atvirkscia jums kryptimi smile.gif Nuo Faro iki Lisabonos smile.gif Ieskom mazuciuko grazaus tykaus miesteliuko, kuriame galetumem kelias dienas skirti tik pasiplezinimui... 4u.gif Gal ka matet pakeliui?
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2011 06 27, 00:41)
Laba 4u.gif

Kuom ypatingas Quarteira miestukas, kad jame buvot net dvi naktis? Ir ar buvo verta taip ilgai uzsibuti Lisabonoje?
Mes keliausim atvirkscia jums kryptimi smile.gif Nuo Faro iki Lisabonos smile.gif Ieskom mazuciuko grazaus tykaus miesteliuko, kuriame galetumem kelias dienas skirti tik pasiplezinimui... 4u.gif Gal ka matet pakeliui?

Quarteira miestuke mes ir pležinomes, niekuo jis neįpatingas, tiesiog kurortinis miestelis prie vandenyno, 20 km nuo Faro, pliažas smėliukas, žmonių buvo nedaug, yra promenada palei krantą pasivaikščiojimui. Lisabonai mes skyrėm 2 dienas, atvažiavom vakare, dvi dienas pabuvo ir ryte išvažiavom. Dėl to, kad mažiau kraustytis po viešbučius.
Atsakyti
Aš taip pat ką tik grįžau.. šveižutėliai įspūdžiai ir foto reportažas. Gyvenome trys šeimos vienoje super viloje.. Daugiau į jokius viešbučius nenorėčiau.. cool.gif

miestas LAGOS:
user posted image user posted image

user posted image

VERGŲ TURGUS:
user posted image

AUSTRĖS IR ŠAMPANAS PAVAKARIAMS:
user posted image

Rytą eidavom į žuvų turgų:
user posted image user posted image user posted image
Papildyta:

user posted imageuser posted image

SURF CAMP in AMADA BEACH:
user posted image

TAIP MES GYVENOM:

NORIU ATGAL biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(0jura @ 2011 06 30, 11:56)
Aš taip pat ką tik grįžau.. šveižutėliai įspūdžiai ir foto reportažas. Gyvenome trys šeimos vienoje super viloje.. Daugiau į jokius viešbučius nenorėčiau..  cool.gif

Nu, super thumbup.gif
Atsakyti