Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

QUOTE(Ingel @ 2012 05 30, 19:22)
Mačiau kad kavinukėje tie, kurie gėrė kavą turėjo lėkštutėje pyragėlių, ar pirko dėžutę negaliu pasakyti. Dėžutė mums kainavo 5,4 euro, buvo gal  6 ar 8 pyragėliai, man jie tokie saldūs, net per saldūs, o dar įdėta dėžutėjė cukraus pudros ir cinamono-tų tai jau mums neprireikė. Gailėjomės, kad nenusipirkom kavos. Kava Portugalijoje mums buvo ideali.

Mmm. Skaniai skamba. Jeigu bus kavos išsinešimui, tai išvis puikiai parke pasimėgauti šiais gėriais.
Dėkoju, jūsų reportažą jau perskaičiau nesuskaičiuojamą kartų - labai man jis patinka wub.gif ir labai naudingas informacijos prasme 4u.gif

QUOTE(Digimama @ 2012 05 30, 19:31)
gal žinote iš kur geriau pasiplaukioti laiveliu ir pasidairyti į uolas: iš Sagres ar Lagos? blush2.gif Ar skiriasi kainos?

mastau.gif Mes irgi planuojame paplaukioti ir maniau, kad laiveliai tik iš Lagos plukdo. Jeigu ne, man irgi aktualus šis klausimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 05 30, 16:05)

2. Kiek kainuoja pavalgyti kavinėje žmogui?

Skaičiuoju ir nesuprantu, kaip kitos sugeba į pora tūkstančių sutilpti  g.gif O aš į 10000  3 suaugusių nesusitalpinu  doh.gif

Lankytini objektai is tiesu kainavo ne taip mazai, bet ivertinus sekmadienius ir kompleksinius bilietus ( Tomar+Batalha+Alcobasa irgi kazkoks yra) nebuvo taip jau baisu - gal koks 120 - 150 EUR/zmogui g.gif

kavines kaip ir visur be galo ivariai - mes kaip megejai ieskoti vietiniu kavinukiu be meniu tai pilnai radom visokiu po 7-15 EUR/zm sotus pietus/vakariene su gerimais. Turistinese ar prabangesnese aisku kainavo daugiau - po 30-40 EUR/ zmogui. Bet tikrai galima rasti nebrangiu, bet su fantastiniu maistu... Ach, net silpna darosi prisiminus, kaip ten viskas skanu rolleyes.gif
Su pora tukstanciu dviems neapsiimciau prasisukti, bet 10000 trims tai jau cia labai neblogai man atrodo. Turetu uztekti maziau, norint.
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 05 30, 18:22)
Su ačiū nieko nebus irnesakyk.gif , lauksiu jūsų kelionės įspūdžių su vaizdine medžiaga-labai patinka virtualiai pakeliauti po jau lankytas šalis, kito keliautojo akimis.

Aš nelabai mėgėja foto reportažus kelti, bet jei jau toks nurodymas gautas, nebus kur dėtis pioneer.gif

QUOTE(Digimama @ 2012 05 30, 18:31)
Sveikos,

gal žinote iš kur geriau pasiplaukioti laiveliu ir pasidairyti į uolas: iš Sagres ar Lagos? blush2.gif Ar skiriasi kainos?

Aš tai iš atsiliepimų Sagres numačius, bet nežinau ar teisingai pasirinkau ax.gif

QUOTE(mot99 @ 2012 05 30, 19:44)

Su pora tukstanciu dviems neapsiimciau prasisukti, bet 10000 trims tai jau cia labai neblogai man atrodo. Turetu uztekti maziau, norint.

Na mes keliaujam 3 suaugę ir dar trimetis vaikas. Tai nors vaikas oficialiai nelabai kur kainuoja, iš tiesų kainuoja nemažai. Nes apgyvendinimo paslaugoms kur kas didesni reikalavimai keliami, hostelis su bendrais dušais netinka schmoll.gif
Bet samata mane vistiek nustebino (nelabai maloniai) nes keliaujame kasmet ir tilpdavome į mažesnes sumas. Ir nors atsiliepimuose rašo, kad Portugalija pigi šalis, sakyčiau lyginant su ispanija, ji ženkliai brangesnė g.gif
Atsakyti
1...Smėlio skulbtūros 8...

2. Alcobaka, Batalha, Tomar po 6 eur.

3. Guimaraes, Silves pilys  doh.gif

1. Smėlio skulptūrų parkas jau nebe 8eur, o 9eur. Seku visas kainas, naujausią tokią radau jų oficialiame puslapyje 4u.gif

2. Yra kombinuotas bilietas - 15eur (sutaupote 3eur nuo žmogaus - apsimoka). Jeigu lankysite visus tris objektus, tai tikrai geras variantas smile.gif

3. Viename iš reportažų skaičiau, kad Guimaraes pilies lankymas nemokamas g.gif

Loxxy, kokius objektus pasirinkote lankyti Lisabonoje? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 31 gegužės 2012 - 17:54
Dar keletas klausymukų  blush2.gif
1. Gal kuri skaičiavo, kiek lankytini objektai aciėjo?
Nes pagal mano sąmatą viršija 110 eur žmogui  unsure.gif Vien Sintros pilys (jau su kompleksiniu pigesniu bilietu) 28 eur  doh.gif Berlengas 18.  Smėlio skulbtūros 8. Alcobaka, Batalha, Tomar po 6 eur. Lisabonos lankytini objektai apie 20 eur. Grutas Mira d'Aire 5 eur. Conimbriga Roman Ruins 6 eur. Pasiplaukiojimas Sagres 10 eur. Sagres fortas berots 3 eur. o dar Guimaraes, Silves pilys  doh.gif

2. Kiek kainuoja pavalgyti kavinėje žmogui?

3. Ir gal kas atsimena atkarpa Lisabona - Porto kelių mokesčiais kiek atsieina?

Skaičiuoju ir nesuprantu, kaip kitos sugeba į pora tūkstančių sutilpti  g.gif O aš į 10000  3 suaugusių nesusitalpinu  doh.gif

1. Na mums 115 euru dviems zmonems isejo lankytini objektai 4u.gif Sintroje mes rinkomes tik Mauru ir Penos pilis uz 14euru/zm. Ir uzteko visai dienai mums ju per akis ax.gif Del vienuolynu nemanau kad verta i visu vidu eiti, uztektu ir vieno manau ax.gif Bet aisku kiekvieno skirtingi norai 4u.gif Mums uzteko Batalha vidu apziuret thumbup.gif

2. Mes rasdavom uz 7 -10 euru/zm. be gerimu, karta ir uz 5eurus/zm. pavalgem 4u.gif

3. Vaziavom nemokamu 4u.gif

Mes dviese per 17 dienu isleidom apie 7000lt su viskuo mirksiukas.gif

QUOTE(Digimama @ 2012 05 30, 19:31)
Sveikos,

As nemaciau, kad kas plukdytu is Sagres, tik is Lagos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella7 @ 2012 05 31, 19:56)

Stella7, tavo reportaže skaičiau, kad pasiplaukiojimas vyko iš Dona Ana paplūdimio. Laivelių būtent ten ir ieškoti ar jie išsibarstę po visą Lagos pakrantę? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 31 gegužės 2012 - 19:07
QUOTE(oddity @ 2012 05 31, 20:07)
Stella7, tavo reportaže skaičiau, kad pasiplaukiojimas vyko iš Dona Ana paplūdimio. Laivelių būtent ten ir ieškoti ar jie išsibarstę po visą Lagos pakrantę? g.gif

Man regis tik ten ax.gif Tas papludimys pagrindinis, kitu nelabai ir maciau kiek pamenu...
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 05 31, 08:28)
Aš nelabai mėgėja foto reportažus kelti, bet jei jau toks nurodymas gautas, nebus kur dėtis pioneer.gif

Smagu girdėt 4u.gif Bus įdomu pamatyti nelankytas vietas, nes pas jus planuose tokių mažiau tradicinių lankytinų vietų.
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(oddity @ 2012 05 31, 17:52)
1. Smėlio skulptūrų parkas jau nebe 8eur, o 9eur. Seku visas kainas, naujausią tokią radau jų oficialiame puslapyje
2. Yra kombinuotas bilietas - 15eur (sutaupote 3eur nuo žmogaus - apsimoka). Jeigu lankysite visus tris objektus, tai tikrai geras variantas
Loxxy, kokius objektus pasirinkote lankyti Lisabonoje?

1. blink.gif Matyt tai ir bus argumentu ten nevykti g.gif
Dar prieš mėnesį tame pačiame puslapyje, kaina buvo 8 eur doh.gif

2. Žinau, bet vis dar svarstau, gal vieną iš vienuolynų išvis aplenkti g.gif

Dėl Lisabonos aš išvis ją būčiau aplenkus, kartu su Faro ir Portu blush2.gif Man tų didmiesčių komandiruočių metu užtenka, noriu į laukinius paplūdimius, kalnus, šmirinėti, rečiau turistų lankomais nacionalinio parko keliukais. O, bet, tačiau kadangi keliauju ne viena, gavau ultimatumą bent vieną didmiestį įtraukti biggrin.gif , bet Lisabonoj nieko įpatinko apar "must see" objektų nėra numatyta: Belemo bokštas, Jeronimo vienuolynas, Castelo de Sao Jorge, vakarinis paklaidžiojimas po Alfama kvartalą. 4u.gif

QUOTE(Stella7 @ 2012 05 31, 18:56)
1. Na mums 115 euru dviems zmonems isejo lankytini objektai Sintroje mes rinkomes tik Mauru ir Penos pilis uz 14euru/zm. Ir uzteko visai dienai mums ju per akis   Del vienuolynu nemanau kad verta i visu vidu eiti, uztektu ir vieno manau  Bet aisku kiekvieno skirtingi norai 4u.gif Mums uzteko Batalha vidu apziuret thumbup.gif

2. Mes rasdavom uz 7 -10 euru/zm. be gerimu, karta ir uz 5eurus/zm. pavalgem
3. Vaziavom nemokamu
Mes dviese per 17 dienu isleidom apie 7000lt su viskuo mirksiukas.gif

1. Kiekvienam savo 4u.gif Aš Sintros lankymo aplenkiant Quinta da Regaleira pilį neįsivaizduoju. todėl mes privalom aplankyti tris: Maurų, Penos ir Quinta cool.gif
2. Dėkui 4u.gif
3. Mums neišdegs. Kilometražai per dieną numatyti galingi, o automobilyje bus trimetis vaikas. Negalėsim sau leisti, del kelių eurų sutaupymo, mašinoje praleisti pora valandų daugiau smile.gif

Ilgai buvot. Per tiek visą Portugaliją iššukuočiau biggrin.gif

QUOTE(Ingel @ 2012 05 31, 19:37)
Smagu girdėt 4u.gif Bus įdomu pamatyti nelankytas vietas, nes pas jus planuose tokių mažiau tradicinių lankytinų vietų.

Jau kad prisižadėjau, tai bent apie tas mažiau lankomas būtinai pasipasakosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 01 birželio 2012 - 08:10
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 01, 09:09)

Ilgai buvot. Per tiek visą Portugaliją iššukuočiau  biggrin.gif

Jau kad prisižadėjau, tai bent apie tas mažiau lankomas būtinai pasipasakosiu  mirksiukas.gif

Deja biggrin.gif Tik taip atrodo, mums neuzteko laiko kai kuriems numatytiems objektams ax.gif O ir paskutinem dienom jau kazkaip pavarge buvom nuo to, kad reik kazka dar aplankyt, tad jau leidom sau ramiai vietoj pasivaikstinet 4u.gif

Idomu bus isgirst ir pamatyt ka naujo aplankysit 4u.gif Sekmes kelionej ir laukiam ispudziu mirksiukas.gif

Atsakyti
Laba diena
Aplankem ir mes Portugalija, keliavome dviese nuo 05.02d iki 05.17d.Automobiliu pravaziavome 2002km. Pabuvome siose vietose:
Lisabona.Vila Nova de Milfontes.Zambujeira do Mar.Praia do Carvalhal.Praia de Odeceixe.Oura.Cabo de sao Vicente.Silves.Tavira.Cacela Velha.Castro Marim
.Mertola.Evora.Monsaraz.Mourao.Alandroal.Vila Vicoza.Elvas.Portalegre.Marvao
.Penha Garcia.Monsanto.Idanha a Velha.Coimbra.Conimbriga.Leiria.Batalha
.Tomar.Almourol.Peniche.Baleal.Obidos.Cabo da Roca.Sintra.
Musu islaidos:
Bilietai 457
Viesbuciai 690
Auto nuoma 481
Benzinas 227
Pirkiniai,lauktuves 202
Maistas,bilietai, smulkm.994
Viso 3051 euru
Kelione patenkinti. Dabar tvarkau nuotraukas o ju isejo apie 2000vnt.
Kai sutvarkysiu bandysiu ikelti
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2012 06 02, 20:00)
Aplankem ir mes Portugalija...
Dabar tvarkau nuotraukas o ju isejo apie 2000vnt.
Kai sutvarkysiu bandysiu ikelti

Iš pavadinimų matau irgi rinkotės ne visai turistinį - populiarų maršrutą thumbup.gif Oi, kaip būtų smagu sulaukti vaizdinės medžiagos wub.gif
Atsakyti