Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

QUOTE(Stella7 @ 2012 06 07, 09:33)
drinks_cheers.gif  ir as del Batalhos mirksiukas.gif
Nu tikrai doh.gif Mes net nezinojom tokio dalyko kol dabar neperskaiciau blink.gif  doh.gif Nuomos punkte niekas irgi to nesake, tai is kur gali zinot zmogus viska ax.gif
Absurdas butu jei po keliu metu dar delspinigius reiktu moket mad.gif  mad.gif

Ačiū visom už kelio apšvietimą biggrin.gif T.y. už vienbalsį balsavimą už Batalha 4u.gif

Na po kelių metų tai vargu... Įtariu senatis suėjus cool.gif Ir dar galvoju, kad jei važiavot nedaug, tai išieškojimo kaštai bais dideli, lyginant su jūsų skola. Vien tarpvalstybinis koordinavimas ko vertas. O dar šalis - Portugalija... ax.gif Nelabai jie patys pareigingi mokesčių klausymais biggrin.gif
Atsakyti
Oi, mielosios, nežinau, kaip ten iš tikro su tais mokėjimais. Galiu tik įtart, kad kol kas, kol visi dar daugiau ar mažiau sąžiningi ir nedaug lietuvių ten, tai susimoka žmonės, o kas nesusimoka, tai taip ir lieka, bet kai įsigudrins visi zuikiais važinėt tai nžn g.gif galiu tik įvairių versijų prikurt su tais mokėjimais biggrin.gif bet kaip realiai, jau kiekvienam individualiai, va pvz., Norvegijoj, irgi buvo panaši situacija, tik ten kortelės nepriėmė, grynųjų neturėjom, tai tuo kartu irgi praslydom, bet po šiai dienai nemaloniai jaučiuosi, o būna kas ir į Lt susimokėt kvituką gauną... O kad sistema nepatogi tai ne tas žodis, vien jau tai, kad mes paskutines nuomos dienas jau specialiai nemokamais keliais važiavom, maža ką.
Loxxy, nežinau, gali ar negali paskutinę dieną susimokėt už viską. Kaip man aiškino pašte, o ir paskui portugalai, per dvi dienas sistema perduoda informaciją, o tada po dviejų dienų turi penkias dienas apmokėt. Faktas, kad fiziškai už paskutines dvi dienas net norėdamas sumokėt negalėsi... Pamenu, kažkuri rašė, kad išvažiuodama oro uoste susimokėjo ir mokėjo tiek, kiek rašė keliuose, o vat man teko mokėt daugiau. Pirmą kartą galvojau, kad gal kažkur neužsirašiau kelių eurų, bet kai kitą kartą vietoj 60 centų sumokėjau 93, tai man kažką laužyta anglų kalba paaiškino, kad čia kažkoks papildomas mokestis, o už ką, taip ir likau nesupratusi...
Papildyta:
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 07, 09:42)
Ir dar galvoju, kad jei važiavot nedaug, tai išieškojimo kaštai bais dideli, lyginant su jūsų skola. Vien tarpvalstybinis koordinavimas ko vertas. O dar šalis - Portugalija... ax.gif Nelabai jie patys pareigingi mokesčių klausymais  biggrin.gif

Mano sąžiningom akim čia nuomos firma turėtų sumokėt valstybei, nes jos mašina, o jau paskui išsireikalaut iš kliento. Aišku, jei tai nenumatyta nuomos sutartyje, gali užginčyt, kaip čia iš tavo kortelės kažką nurašė, bet protingos firmos turėtų tai numatyti... Na, nebent paskesni nuomininkai sumoka, tada ramu biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui AŠA už konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 07, 11:37)
Dėkui AŠA už konsultacijas  4u.gif

Nėr už ką, su malonumu, taip džiaugiuosi dėl jūsų kelionės thumbup.gif
tiesa, turiu parsivežus lankstuką apie tuos automatinius mokėjimus, ten rašo, kad galima mokėt oro uostuose Fare ir Porte, Ikea Matosinhos, keliose degalinėse ir paštuose (turėkit omeny, kad pašte tik grynuosius priima). Bet ten kalbama apie užsienyje registruotas mašinas. Bandykit 'pačekint' www.viaverde.pt ar www.estradas.pt, gal ten kas naudingo bus
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 06 07, 11:46)
Nėr už ką, su malonumu, taip džiaugiuosi dėl jūsų kelionės thumbup.gif
tiesa, turiu parsivežus lankstuką apie tuos automatinius mokėjimus, ten rašo, kad galima mokėt oro uostuose Fare ir Porte, Ikea Matosinhos, keliose degalinėse ir paštuose (turėkit omeny, kad pašte tik grynuosius priima). Bet ten kalbama apie užsienyje registruotas mašinas. Bandykit 'pačekint' www.viaverde.pt ar www.estradas.pt, gal ten kas naudingo bus

dėkui 4u.gif
Aš irgi dėl savo kelionės labai džiaugiuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella7 @ 2012 06 07, 10:01)
....Na mes tada niekam nemokejom ir kiek zinau nenuskaiciavo ir nuomos kompanija mums jokiu pinigeliu ax.gif

QUOTE(Stella7 @ 2012 06 07, 10:33)
Nu tikrai doh.gif Mes net nezinojom tokio dalyko kol dabar neperskaiciau blink.gif  doh.gif Nuomos punkte niekas irgi to nesake, tai is kur gali zinot zmogus viska ax.gif
Absurdas butu jei po keliu metu dar delspinigius reiktu moket mad.gif  mad.gif

mus tai informavo nuomos punkte dėl mokamų kelių, esmė tokia - jei kompanijai ateis sąskaita, apie nesumokjėtus mokesčius važiuojant jų automobiliu, jie pagal turimus duomenis išsireikalauja pinigus (apie būdus nesigilinau) iš mašinos nuomininko, kuris ir nesusimokėjo už kelius.
Atsakyti
Baigiau dėlioti savo maršrutą, dabar beliks jį įveikti biggrin.gif
Pora dienų išlipam iš 400 km kilometražo. O mokamų - nemokamų kelių skirtumas kartais dvigubas. Pvz. atkarpa Batalhos vienuolynas - Mondim de Basto mokamais keliais 300 km ir 3 val. Nemokamais 290 km, bet valandos 6. blink.gif
Batalhos vienuolyną suplanavau sekmadienio rytą, tikiuosi sutaupyti po 6 eur. nuo žmogaus. O alcobaca išvis išmečiau iš maršruto. tai dar po 6 sutaupiau cool.gif Savotiška taupymo technika, bet vistiek technika biggrin.gif

Tiesa dėl Grutas Mira d'Aire dar abejojau. Labai jau daug urvų esam matę, bet AŠA tvirtina, kad nesigaili dar kartą urvą aplankius, tai ir mes lysim cool.gif

Dar tik nesupratau kuo Peniche įpatinga? Visos rašo, kad negalima aplenkt, bet kodėl taip ir neradau. Įtraukiau į planą, bet dėl ko, dar nežinau biggrin.gif Tiesa iš ten į Berlengą plauksim, bet ir pačiai Peniche laiko pasilikau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 08, 11:13)
Dar tik nesupratau kuo Peniche įpatinga? Visos rašo, kad negalima aplenkt, bet kodėl taip ir neradau. Įtraukiau į planą, bet dėl ko, dar nežinau  biggrin.gif Tiesa iš ten į Berlengą plauksim, bet ir pačiai Peniche laiko pasilikau  smile.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif Pas mane lygiai tokios pačios mintys. Atrodo, kad pacitavote viską, kas ir mano galvoje. Visi giria, na ir mes jos neaplenksim, bet kas tokio vauuu, taip ir nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
Eee... man tai ten labiausiai patiko sviezios zuvies ir kitu gerybiu, patiekalai... Restoranai ant kranto, bet per langus, bent kai mes buvom, tai vien statybos matyt. Nu bet maistas ... wub.gif O jei kazkas tookio dar buvo - tai ir mes nematem rolleyes.gif Aisq "antras pats vakariausias Portugalijos taskas" ( labai juokingai skamba biggrin.gif ) su savo vejais ir uolomis irgi ispudingas, bet ten jau uz miesto, o ne paciam mieste. Tik pavadinimo dabar nepamenu. Vienok, plaukiant i Berlenga visa tai turetu matytis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 08 birželio 2012 - 11:08
QUOTE(mot99 @ 2012 06 08, 12:04)
...su savo vejais ir uolomis irgi ispudingas, bet ten jau uz miesto, o ne paciam mieste. Tik pavadinimo dabar nepamenu. Vienok, plaukiant i Berlenga visa tai turetu matytis  g.gif

Turbūt turite omenyje Cabo Carvoeiro
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 08, 12:04)
Eee... man tai ten labiausiai patiko sviezios zuvies ir kitu gerybiu, patiekalai... Restoranai ant kranto, bet per langus, bent kai mes buvom, tai vien statybos matyt. Nu bet maistas ...  wub.gif  O jei kazkas tookio dar buvo - tai ir mes nematem  rolleyes.gif Aisq "antras pats vakariausias Portugalijos taskas"  ( labai juokingai skamba  biggrin.gif ) su savo vejais ir uolomis irgi ispudingas, bet ten jau uz miesto, o ne paciam mieste. Tik pavadinimo dabar nepamenu. Vienok, plaukiant i Berlenga visa tai turetu matytis  g.gif

Man butent ir patiko tas vakariaausias taskas mirksiukas.gif Grazu ten, neskubant pasivaiksciot 4u.gif O plaukiant i Berlenga visai tai ir matysis kaip sakai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 08, 10:13)
Tiesa dėl Grutas Mira d'Aire dar abejojau. Labai jau daug urvų esam matę, bet AŠA tvirtina, kad nesigaili dar kartą urvą aplankius, tai ir mes lysim  cool.gif

Dar tik nesupratau kuo Peniche įpatinga? Visos rašo, kad negalima aplenkt, bet kodėl taip ir neradau. Įtraukiau į planą, bet dėl ko, dar nežinau  biggrin.gif Tiesa iš ten į Berlengą plauksim, bet ir pačiai Peniche laiko pasilikau  smile.gif

Žiūrint kokius urvus matėt. Mes Slovakijoj daug, tai tikrai skiriasi, Slovakijoj viskas kompaktiška, o čia be galo erdvu thumbup.gif Na, aišku, pliusą dar uždėjo ir tai, kad tuo laiku buvom vieninteliai turistai, tai turėjom asmeninę gidę biggrin.gif Slovėnijoj jei buvo, plaukėt upe, tada nežinau... gal ir nebus tokios ypatingo įspūdžio, na, bet bent jau mums tai jis labai patiko.

Penichės pakrantės uolos kitokios struktūros, man jos ir buvo įspūdingos 4u.gif Jos kažkuo primena senus griūvėsius smile.gif
Atsakyti