Oi, mielosios, nežinau, kaip ten iš tikro su tais mokėjimais. Galiu tik įtart, kad kol kas, kol visi dar daugiau ar mažiau sąžiningi ir nedaug lietuvių ten, tai susimoka žmonės, o kas nesusimoka, tai taip ir lieka, bet kai įsigudrins visi zuikiais važinėt tai nžn

galiu tik įvairių versijų prikurt su tais mokėjimais

bet kaip realiai, jau kiekvienam individualiai, va pvz., Norvegijoj, irgi buvo panaši situacija, tik ten kortelės nepriėmė, grynųjų neturėjom, tai tuo kartu irgi praslydom, bet po šiai dienai nemaloniai jaučiuosi, o būna kas ir į Lt susimokėt kvituką gauną... O kad sistema nepatogi tai ne tas žodis, vien jau tai, kad mes paskutines nuomos dienas jau specialiai nemokamais keliais važiavom, maža ką.
Loxxy, nežinau, gali ar negali paskutinę dieną susimokėt už viską. Kaip man aiškino pašte, o ir paskui portugalai, per dvi dienas sistema perduoda informaciją, o tada po dviejų dienų turi penkias dienas apmokėt. Faktas, kad fiziškai už paskutines dvi dienas net norėdamas sumokėt negalėsi... Pamenu, kažkuri rašė, kad išvažiuodama oro uoste susimokėjo ir mokėjo tiek, kiek rašė keliuose, o vat man teko mokėt daugiau. Pirmą kartą galvojau, kad gal kažkur neužsirašiau kelių eurų, bet kai kitą kartą vietoj 60 centų sumokėjau 93, tai man kažką laužyta anglų kalba paaiškino, kad čia kažkoks papildomas mokestis, o už ką, taip ir likau nesupratusi...
Papildyta:
QUOTE(Loxxy @ 2012 06 07, 09:42)
Ir dar galvoju, kad jei važiavot nedaug, tai išieškojimo kaštai bais dideli, lyginant su jūsų skola. Vien tarpvalstybinis koordinavimas ko vertas. O dar šalis - Portugalija...

Nelabai jie patys pareigingi mokesčių klausymais
Mano sąžiningom akim čia nuomos firma turėtų sumokėt valstybei, nes jos mašina, o jau paskui išsireikalaut iš kliento. Aišku, jei tai nenumatyta nuomos sutartyje, gali užginčyt, kaip čia iš tavo kortelės kažką nurašė, bet protingos firmos turėtų tai numatyti... Na, nebent paskesni nuomininkai sumoka, tada ramu