Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Mat kaip - o mums Batalha patiko g.gif Nesakau, kad kažkas tooookio, ale įspūdį padarė. Ir tas pagrindinis kiemas, ir nebaigta koplyčia, ir net pati akmens spalva. Gal dar apšvietimas, nuotaika darė savo. Daugiau nebuvo anei vieno žmogaus, neskaitant tų dviejų garbės sargybinių.
Kitus punktus ( tiksliau dalį) išbraukėm jau prieš kelionę, tai negaliu palygint. Dėl skardžių - pritariu.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 07 04, 17:47)
Mat kaip - o mums Batalha patiko  g.gif Nesakau, kad kažkas tooookio, ale įspūdį padarė.

Manau tai labai individualu 4u.gif Nedrysčiau sakyti, kad visai neverta ten važiuoti, bet man kiti reginiai patiko labiau. Todėl ir padariau išvadą, kad nemačius nebūčiau daug praradus rolleyes.gif

Dėl paplūdimių. Visai nerandu laiko, bet bandysiu bent keleta nupasakoti.
Visų minėta: Praia da Marinha Neveltui įtrauktas į Europos gražiausių paplūdimių 10 - tuka:
user posted image
user posted image

Paplūdimys kuriame nepasideginsi, bet gali pasikarstyti olomis, ar po jas palandžioti. Tiesa nežinau kaip per atoslūgį, bet kai buvau aš landžioti reikėjo vandenyje. Mums patiko - Algar Seco:
user posted image
user posted image
Dar vienas smagus paplūdimiukas - Praia de Albandeira. Šis man turbūt labiausiai patiko:
user posted image
user posted image
Dar vienas Carvalho:
user posted image
Praia Vale Centeanes:
user posted image

Visi šitie paplūdimiukai yra greta carvoeiro miestelio. Išbandėm ir daugiau, bet šie maž labiausiai įstrigę į atmintį. Gal pravers keliaujančioms 4u.gif

Atsakyti
va-je-tau wub.gif suprantau, kad nebuvau Portugalijoje doh.gif tiksliau, buvau, bet nieko nemaciau, nes buvo darbine kelione po zemyna, pakranciu nesiekiau - labai grazu karsta.gif
Atsakyti
uz Marinha 100% už!!! thumbup.gif wub.gif

Buvau, maciau, likau suzaveta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 07 05, 10:35)
Dėl paplūdimių. Visai nerandu laiko, bet bandysiu bent keleta nupasakoti.
Visų minėta: Praia da Marinha Neveltui įtrauktas į Europos gražiausių paplūdimių 10 - tuka:
Visi šitie paplūdimiukai yra greta carvoeiro miestelio. Išbandėm ir daugiau, bet šie maž labiausiai įstrigę į atmintį. Gal pravers keliaujančioms  4u.gif

Wau, koks grožis. Susirašiau visus, reikės būtinai aplankyti mirksiukas.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą. Turbūt, geditos mašruto dalimi teks ir pačiai važiuoti. Kiek giliai jūs į žemyninę dalį nuo Porto važiavote?
Atsakyti
Sveikos visos pamėgusios šią šalį - jungiuosi prie visų.
Labai patiko ir labai panašios mintys su Loxxy smile.gif
Sintrai ir aš pasigailėjau, kad skyriau per mažai laiko. Beja patiko labiausiai Monserrate rūmai, nors į juos eiti visiškai neplanavome - ekspromtu, na ir Maurų labai labai. Norėjosi dar daugiau ten pasibūti, aplankyti daugiau pilių ir užkaborių.

Lisabona labai nepatiko. Viskas man ten nepatiko. Gaila buvo dienos, bet bent jau žinosiu, kaip ji atrodo.

Costa Nova irgi schmoll.gif

Nazare irgi schmoll.gif

Portugalų vairavimo stilius ir kelių mokesčių sistema išvis nesusipratimas man pasirodė.

Šiaip portugalai begalo paslaugūs, begalo mėgstantys pabendrauti. Pirmos atostogos, kai tas bendravimas pradėjo varginti į atostogų pabaigą biggrin.gif blush2.gif

Visa kita. Šalis - nereali wub.gif Ypač man Batalha. Iš ten išeiti nesinorėjo.

Verta verta ir dar kartą vertą vykti į šią šalį wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Elise @ 2012 07 05, 14:09)
uz Marinha 100% už!!!  thumbup.gif  wub.gif

Buvau, maciau, likau suzaveta  smile.gif

drinks_cheers.gif Marinha ir mums su MB paliko didžiausią įspūdį. Na ir Falesia kažkaip neatsiliko wub.gif
Atsakyti
Reportažo nerašysiu, nes Stella7 užkėlė kartelę taip, kad jau nežinau ar geriau begalima smile.gif 4u.gif Bet bandysiu plačiau pasidalinti įspūdžiais smile.gif

Skridome į Porto, grįžome iš Faro. Pirmą dieną nuskridome vėlokai, todėl iškart bėgome į viešbutį. Kaip suprantu jis labai populiarus tarp tautiečių - Ar e Sol. Man jis nelabai patiko, bet kaina tikrai buvo padoriausia iš visų aplink esančių viešbučių, teko naktelę dantis sukąsti.

Antra dieną nutarėme su metro vykti į Portą, o paskui (trečią dieną) sugrįžti pasiimti automobilio. Džiaugėmės taip nusprendę. Porte blaškėmes be streso, kur palikti auto, ar kas nenubrauks ir t.t.
Dėl metro ačiū Caca. Kažkur užmačiau jos parašytą sakinį, kad metro įsigijus galima ir pasipildyti. Išties 1eur susitaupo per 2 žmones. Bėda, kad aparatai pas juos tik portugalų kalba. Oro uoste stovi darbuotojas - padeda nusipirkti. Kitur tenka kreiptis pagalbos. Smagu, kad portugalai mielai padeda visur ir visada wub.gif
Portas, kaip ir daugumai, labai patiko ir paliko puikų įspūdį, nors kartais vargino prekeiviai. O ten jau siūlo visko, tik pinigų turėk. Taigi tas tąsymas už skvernų į dienos pabaigą jau išvargino iki negalėjimo biggrin.gif
Beto labai smagu buvo užkilti kabinomis ant tilto viršaus. Smagi pramoga.

Trečią dieną ėmėme auto. Nuoma iš instantcars. Praėjo be problemų. Gavome Pandą (kas manęs iš pradžių nenudžiugino), tačiau labai pravertė tiek statant automobilį, tai nardant po siauras gatveles. Mini klasė pasitarnavo labai puikiai. Galima vykti į Ispaniją. O ir depozitą grąžino labai greitai.

Kitas dienas tradicinis maršrutas žemyn, lankant vienuolynus, paplūdimius. Patiko viskas, nes nieko panašaus regėti neteko: tiek Tomar, tiek Batalha, tiek Fatima wub.gif Beja Fatimoje nakvoti tikrai ir patogu, ir pigu. Mes per booking'ą pagavome akciją. Nerealus, jaukus viešbutukas tik 60lt mums abiems.

Sintra... Apie ją labai daug visko aprašyta, nelabai ką ir bepridėsi. Šiaip tik nuliųdino jungtinio bilieto pakilusi kaina: Pena + Moorish jau 16EUR. Gaila, bet Pena įspūdžio išvis jokio nepaliko. Gražu, bet po Quinta da Regaleira ir Monserrate... Ne taip efektyvu. Tačiau kaltinu nuovargį, nes tą dieną krūvis buvo beprotiškas - nuo kalno, į kalną, nuo kalno, į kalną... Oi nagus tikrai graužiau, kad nebegalime skirti daugiau laiko šiam kraštui.

Portugalijoje labai patiko: Peniche, Cabo da Roca,Cabo San Vicente - skardžiai, bangos - fantastika.

Lisabona - bomžynas, savartynai, ant gatvių šunų š... Kad ir kaip ten blaškėmės taisydami pirminę nuomonę, bet schmoll.gif Labiau gal Belem rajonas patiko, kaip ir daugeliui. Bet čia tik iš blogiausio, geriausia. Šiaip niekas labai neįstrigo. Mosteiro dos Jeronimos - verta eiti jeigu nemokamas sekmadienio lankymas arba kitų vienuolynų neplanuojama lankyti. Man jo jau buvo per daug, todėl ir efektas ne betoks, kokio tikėjausi vykdama.
Belem pyragėliai. Oi, mums labai buvo neskanu - nuo pirmo iki paskutinio kąsnio. Galima pirkti ir po 1vnt - kaina lyg 1,40eur. Tas jų riebumas - tešla permirkusi nuo aliejaus. Po jų paskanavimo į saldumynų pusę nebežiūrėjome biggrin.gif

Iš paplūdimių. Vakarinėje dalyje labai patiko Praia Do Amado. Pietuose, kaip ir anksčiau minėjau, Praia da Falésia, Praia Marinha, Praia do Beliche. Kiti irgi patiko, tik labai turistų užgrūsti, o plotai ne patys didžiausi.
Labai bijojau, kad nerasiu pramogos - pasiplaukiojimas valtele/laiveliu. Paskui juokėmės: jeigu tu nerasi, tave tikrai susiras biggrin.gif Visur jų gausybė...Prie kiekvieno pležo siūloma pramoga ir kaina standartinė - 12,50EUR. Abiems labai patiko - grožis.

Buvome ir smėlio skulptūrose. Ąia sužaidėme ir labai gerai gavosi. Nuvykome apie 20:30h. Dar diena, bet jau nebekaršta ir neilgas laikas laukti sutemų bei apšvietimo, taigi skulptūros atrodė vis kitaip: dienos šviesoje, saulei besileidžiant ir naktį. Patiko jos ir apšviestos ir ne. Aplamai parkas labai patiko. O dar ir muzika pajungta, toks efektingas vaizdas su garsu wub.gif

O su kelių mokesčiais išvis mums kurjozai buvo. Vykome nuo Porto žemyn mokamu, nes neradome nemokamo. Pravažiavome apie 3eur. Per vėlai sumąstėme nueiti į paštą, užėjo savaitgalis (nedirba) ir pirmadienį jau mūsų nebematė sistemoje. Kitą dieną vykome pietuose link Ispanijos. Pravažiavome kažkur 5,50eur. Jau nebesnaudėme ir tik sugrįžę Portugalijon nubėgome susimokėti, o pašte dar nemato. Taigi jau nemato ir dar nemato biggrin.gif Kitą dieną jau reikia išskristi, taigi nutarėme užklausti nuomos auto kompanijos atstovo. Galiausiai paaiškėjo, kad mūsų Panda dar nauja mašinėlė (pravažiavusi tik 1000km) ir dar neturi daviklio, kurį užfiksuotų programa. Taigi jis mums palinkėjo gero skrydžio ir pasilikti pravažiuotus eur sau biggrin.gif Visgi kelių sistema pas juos tikrai kažkoks nesusipratimas doh.gif Čia atostogos, čia ieškai pašto. Radęs, sėdi su vietiniais, lauki, kol švieslentėje užsidegs tavo langelis doh.gif biggrin.gif Kažkaip keistai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 10 liepos 2012 - 08:54
QUOTE(Loxxy @ 2012 07 03, 14:51)
Jei tai būtų pirma ar net vienintelė tokia pamatyti vieta, matyt ir mano įspudis būtų didesnis. Tačiau Portugalijoje labai daug skardžių, nuo kurių atrodo nugarmėsi su visa uola po kojomis. Ir tikrai nuo daugelio, mano vertinimu, atsiveria žavesnė vandenyno panorama  ax.gif Ir kadangi į Sagres užsukom jau kelionės pabaigoje, kai žavių uolų, vandenyno panoramų, senovės statinių buvom jau n matę, tai nepasakyčiau, kad tai buvo vieta vau...  wub.gif Tiesiog dar viena uola, be didelio savo išskirtinumo.

Su Sagres ir mums buvo identiškai biggrin.gif
Atsakyti
Labas,

kad jau Oddity savo įspudžius nupasakojo, maž ir mano kam pravers.
Už mokamus kelius, mes irgi likom nesumokėję doh.gif blush2.gif Nedaug apie 3 eur. bet dvi dienos sukako šeštadieni - portimao paštas nedirbo. Sekmadienį jau išskridom. Iš esmės stengėmės vengti skanuojamų kelių ir važiuoti tik šlagbauminiais. Visur tai sekės, apar kelio į Aveiro doh.gif Nepastebėjom, kaip ant skanerio užšokom...

Šiaip pasikonsultavę su nuomos kompanijos atstovu, nusprendėme Algarvės regione važinėti tik nemokamais keliais. Argumentas - užtrunki nedaug ilgiau, o eilės pašte atimtų visą sutaupytą laiką. Mums pasiteisino...

Mums jokių įkirių vietinių nepasitaikė schmoll.gif Bet Comporto kavinėje, labai labai vietinėje, vietiniai apgavo, todėl mitas, kad jie visi geranoriški turistų atžvilgiu, paneigtas cool.gif

Dabar jau praėjus šiek tiek laiko ir susigulėjus įspudžiams, turiu pripažinti, kad iš tos vadinamosios portugališkos Nerijos įspūdžiai labai ryškūs. O Troia miestelis paliko išvis visai kitokios Portugalijos įvaizdį. Tai vietinių (gal ne tik) turčių rojus. Kai ieškojau kur apsitoti, kainos 200 - 400 eur. už naktį atrodė prasilenkiančios su Portugalijos realybe, dabar žinau kodėl. Tai nėra eilinis portugališkas, komercinis kurortas. Tai labai tylus, ramus, tik "išskirtiniai" publikai skirtas kurortėlis. Slampinėdami vakare jautėmės lyg būtume vieninteliai tuo metu ten buvę turistai. Pora nuotraukų:
user posted image
user posted image
Būnant šalia tikrai verta užsukti, o turint pakankamai lėšų ir apsistoti.
Tiesa jei esat paaugliškų siautulių mėgėjas Troia ne jums schmoll.gif

Visi religiniai objektai manęs visai nesužavėjo. Bet tiesos dėliai prisipažystu, kad iš esmės mano visi įsitikinimai prasilenkia su įprastais religijai, todėl man jie nepalieką jokio įspūdžio schmoll.gif Na Bragos laiptai įspūdingi, bet tie fontanėliai ant kiekvienos pakopos, kai triubelė į akis įstatyta ir iš jos bėga vanduo, ar dar geriau į ausis ar nosį, tai manęs nežavėjo. Bet bendras sprendimas žiūrint iš apačios įdomus:
user posted image

Pro Fatimą tik pravažiavom, sustoję nebuvom, dėl jau mano įvardintos priežasties.
Dar tarp įdomių objektų išskirčiau Guimaraes pilį. Portugalai 2006 m. ją įtraukė į Portugalijos stebuklų sąrašą. Na vietiniai tai ją įtraukė matyt todėl, kad ten gimė jų pirmasis karalius, todėl tai labiau istorinis nei turistinis stebuklas. Tačiau šalia stovi kita pilis (dukes' Palace). Va ji man patiko labai. Jei kažkas čia minėjo, kad Penos rūmuose jautiesi lyg karaliai iš jos išėjo vakar, tai šioje esančioje Guimaraes jautiesi taip pat, tik tie karaliai išėjo daug anksčiau nei iš Penos rūmų, o viskas po jų, liko taip pat, kaip jiems gyvenant. O dar koks bonusas - galima fotografuoti, tiesa be blykstės biggrin.gif Tad jei jau važiuosit į Bragą, sakyčiau verta nepatingėti ir nuvažiuoti iki Guimaraes.
Portugalų stebuklas:
user posted image
Mane sužavėjęs:
user posted image
user posted image
Tiesa šiemet Guimaraes yra paskelbtas ir Europos kultūros sostine, tad sutvarkytas, paslampinėti visai smagu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 10 liepos 2012 - 10:15
Dar vieną mintį prisiminiau blush2.gif
Portugalija tikrai atostogų rojus. Tai pirma šalis, kada, kad ir kaip priešinausi, gyvenau jų ritmu wub.gif Ten taip gerai miegojosi, nesinorėjo skubėti, o per siestą ir aš su jais ilsėtis norėdavau traukti biggrin.gif Pirmą kartą per visas atostogas vijomės savo planą, bet iki galo taip ir nepavijome biggrin.gif Taigi, važiuojantys, pasiruoškite planą B.
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 07 10, 14:52)
Dar vieną mintį prisiminiau blush2.gif 
Portugalija tikrai atostogų rojus. Tai pirma šalis, kada, kad ir kaip priešinausi, gyvenau jų ritmu wub.gif Ten taip gerai miegojosi, nesinorėjo skubėti, o per siestą ir aš su jais ilsėtis norėdavau traukti biggrin.gif Pirmą kartą per visas atostogas vijomės savo planą, bet iki galo taip ir nepavijome biggrin.gif Taigi, važiuojantys, pasiruoškite planą B.

Pritariu smile.gif As atsikeldavau rytais ir sakydavau "Negaliu patiket, kokiam graziame kraste esam" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elise: 10 liepos 2012 - 14:50