QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 10:26)
tai labai šauni ir protinga Jūsų dukrytė- košės ir sriubos- pigu ir sveika.
Aš nežinau, kas yra nevalgus vaikas- todėl kad vaiko valgumas yra auklėjimas. Visi turime to ko nevalgome ir ką labai mėgstame. Maistas yra tai kas teikia energiją. Jei vaikas nuo mažens, mato tėvus valgančius košes, sriubas ir kitą normalų maistą. O ne spurgas, sūrelius- tai kaip jis gali būti toks įžvalgus, kad žinotų jog valgo tik sūrelius? Prie maisto yra pratinama. Nuo mamos pieno, prie dirbtinio maisto košių, sriubos, trintos mėsos- jei nebuvo to eiliškumo, ir dar taikstomasi su vaiko norais. tada ir atsiranda tas nevalgumas, nebent yra kažkokia vaiko spec. ypatybe. (mano pateiktas darželio vaiko pavyzdys- vaikas sako, kad jam visas darželio maistas smirdi).
Pas mus bėda ir buvo, kad buvo labai tvarkingas, gydytojų rekomenduotinas tvarkingumas (mityboje), sūrelį, varškytę, jogurtą ragavome gal tik metukų ir 3 mėn. , ir jau tuomet naujus produktus reikėjo įdėti burnytėn ir laikyti, kad paragautų...Be rėkimų neapsieidavome (tas pats buvo ir su ledais)...Skystesni produktai suėjo, juos lengva nuryti, o vat varškės gaminiai, kiaušiniai, net mėsa kitame pavidale (guliašas, plovas, ne kotletas būdavo išspjaunama...Kreipiausi net į psichologus...Išvada: per vėlai įvestas suaugusiųjų maistas, vaikui naujo ragavimas - fobija...Turi išaugti, tik neaišku kada, ar 3 metų, ar 7...
Kad vaikas nebadautų, kepdavau kotletus kasdien, kasdien sūreliai, bulvės...Tas pats per tą patį...
Daržely lankėme mažai (dėl ligų), bet būtent ten, bijodama svetimų žmonių, vaikas išmoko valgyti košes ir trintas sriubas (ne trintų iki šiol nevalgom), o visa kita, net darže nevalgydavo...