Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 11:14)
O ką jūsų dukra valgo iš kieto maisto: duona, saldainiai, sūreliai, vaisiai, daržovės, dešrelės. Ar iš vis nieko?

Duona, sūreliai, iš vaisių: obuoliai, vynuogės, kriaušės, daržovių visai nevalgo, dešrelių nevalgo. Mėgsta keptas (šutintas) bulves, kugelį, bulvinius blynus, bulvių ragelius, iš mėsos: galkutes ir kotletus. Sausus pusryčius, košę, trintą sriubą...Viskas biggrin.gif
Atsakyti
na mano vaikai irgi ne darzoviniai bet jiems labai linksma kai duodu nuskusta morka smile.gif griauzia su malonumu, nes zaidziam triusiukus smile.gif pameginkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 04 07, 11:23)
Duona, sūreliai, iš vaisių: obuoliai, vynuogės, kriaušės, daržovių visai nevalgo, dešrelių nevalgo. Mėgsta keptas (šutintas) bulves, kugelį, bulvinius blynus, bulvių ragelius, iš mėsos: galkutes ir kotletus. Sausus pusryčius, košę, trintą sriubą...Viskas  biggrin.gif

Beveik visa išvardinta yra kietas , kandamas maistas. Tai kame problema? kad kepsnių nevalgo?

Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 04 07, 11:23)
Duona, sūreliai, iš vaisių: obuoliai, vynuogės, kriaušės, daržovių visai nevalgo, dešrelių nevalgo. Mėgsta keptas (šutintas) bulves, kugelį, bulvinius blynus, bulvių ragelius, iš mėsos: galkutes ir kotletus. Sausus pusryčius, košę, trintą sriubą...Viskas  biggrin.gif

Meger, jei visą tai valgo jūsų mergaitė, tai problemos nėra, patikėkite lotuliukas.gif
Aš nė pusės to saviškiam neįkišu, bet yra kitų dalykų, kuriuos jis valgo, kurių nevalgo jūsiškė, kaip kad varškėčiai.
Atsakyti

QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 09:26)
Aš nežinau, kas yra nevalgus vaikas- todėl kad vaiko valgumas yra auklėjimas.

na nežinau, nežinau... aš pažįstu du tokius vaikus, kurie nuo pat pirmos dienos yra nevalgiukai, ir ne tik kad patys tingėjo iš papo traukti, bet ir nutraukto iš buteliuko nedaug teišgerdavo. tokiam pačiam stiliuj ir toliau gyvena, auga, yra normaliai judrūs ir sveiki. taigi...

bet šiaip tai pritariu, kad sūreliai ir pn. gali būti kaip desertas, skanėstas, bet ne kaip maistas schmoll.gif tokių dešrelių iš viso geriau nebūtų (užtenka, kad darželyje jų gauna unsure.gif ).
ir dar laikausi nuostatos, kad ne tik vaikai turi valgyti "viską, kas sveika", bet ir tėvai turi prisitaikyti prie vaikiško raciono. ir šeimoje turi būti vienam valgymui gaminama visiems tas pats (paskui jau pagal pageidavima galima individualiai kokių pprieskonių ar padažų užsidėti) - valgoma turi būti ne tik tai kas labai skanu, bet ir tas, kas "tik normaliai". nevalgoma tik tas, kas tikrai labai labai neskanu. ir žinoma, nereikia specialiai daryti briuselio kpūstų troškinio, kai žinai, kad vaikas tikrai nevalgys doh.gif

dar dėl to nevalgumo - na skirtingai skirtingi žmonės tai supranta. kažkur šitoj temoj buvo (laisvai cituoju): 10 sriubos šaukštų - mūsų rekordas. man tai užtenka ir 5 (kartais net ir 3 , jei su tirščiais) ir aš nelaikau savo vaikų nevalgiais unsure.gif pusryčiams, kai verdu košę, vienam vaikui dedu 1 šaukštą dribsnių ar kruopų (tai man labai ispūdingai atrodo Mergionos košių dėžės).
o kad nevalgo daržovių doh.gif na tai koks statistinis 3-5-7 metų vaikis labai jau mėgsta tas daržoves? aš tai tokių nepažįstu. jei ir mėgsta, tai tik kokią vieną iš viso spektro. na nevalgo, tai ir nebruku. va ateinant 6-7 metams jau po truputį pradeda vis daugiau įvairesnių jų valgyti (bent jau mano tokia patirtis). ir nereikia nieko perlaužinėti. viskam savas laikas.
valgo trintas sriubas -valio!!! nesuprantu, kodėl gi jų netrinti. valgo tik maltą mėsa - kur problema doh.gif ir tikrai ne tik kotletus iš jos galima padaryti. nemalta mėsa tikrai dažnai ne taip lengvai sukramtoma darželinukui.
uf, išsiliejau.

o kad būtų į temą, iš varlytės96 paminėtų išlaidų suma drabužiams krenta į akis - jei tai kažkoks sezoninis apsipirkimas - o.k., bet jei kiekvieną mėnesį tiek, tai g.gif. o šiaip atmetus gydymo išlaidas, buto nuomą ir nedetalizuotas išlaidas - normali suma gaunasi.
Atsakyti
Na, rubai tai brangus. As si men isleidau 500 -nusipirkau 1 sijona, 1 megztuka, 1 mailute ir 2 apatiniu komplektus. I kainas ziurejau tikrai. Apsirengti turiu vienai dienai -keiciant anksciau turetus kelis rubus -na, gal savaitei sumodeliuociau.

Dirbu biure. Atrodyti dalykiskai kaip ir privaloma.

Rubai man visad galvos skausmas.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 12:29)
Beveik visa išvardinta yra kietas , kandamas maistas. Tai kame problema? kad kepsnių nevalgo?

Mano vyresnioji jau purtosi bulvių, kotletų biggrin.gif , ji nori ir kito maisto: varškės apkepo, varškėčių, paparastų blynų, lietinių, makaroninių patiekalų, troškintų daržovių ir kt....Problema ta: kad du pietūs, dvi vakarienės visada būna doh.gif , o taip norisi pagaminti vieną vakarienę, pavalgyti ir laiką skirti mokslams (trečiokei), bendravimui su mažesniu vaiku...o ne puodams unsure.gif

Šnd mažoji pamatė, kad teta valgo tarkių bulves (tarkuotas per burokinę tarką ir keptas), paprašė blink.gif , stebuklas...bet vėlgi bulvės racione biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(san @ 2011 04 07, 12:34)
bet šiaip tai pritariu, kad sūreliai ir pn. gali būti kaip desertas, skanėstas, bet ne kaip maistas schmoll.gif

Kad mums ne pagrindinis maistas, o priedas prie maisto...bet jei per dieną nebus 2-3 sūrelių, tragedija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 04 07, 12:45)
Papildyta:

Supratau, tai problema , kad turite po kelis patiekalus vieniems pietums daryti. Tai pas mane irgi nėra, kad visi viską valgo. Gaminu pietums kažką, žinau kad ano vaikas to nevalgo, tada vakarei gaminu kažką ką būtent tas vaikas valgo tuo pačiu ir kiti pavalgo. kas būtų jei dabar kiekvienam atskirai pradėsiu gaminti? juk būna, kad nesuvalgom iškart visko, tai likutis lieka tam kas nevalgo. Visada būna bent keli patiekalai, vienas gaminamas- šviežias ir likutis no praėjusio karto, kurįgali pasirinkti nevalgantis šviežio.
Sūrelis vidurkiu imant 1 Lt, perki 2 vaikams- per dieną 4-6 sūreliai. Dienų 30 - kiek pinigų- 180 lt. Sūrelis sveria- 25 gr? viso 4,5 kg. Varškės 4,5 kg galima nupirkti už 54 Lt. Gausis tris kart pigiau.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 10:20)
Jei galite sau leisti pirkti viską ko norite ir kiek norite, tai taip ir darykite, kam užsukate į temą kaip sutaupyti?

gal pries pamokslaujant vertetu prisiminti temos pavadinima ir kokiu tikslu jinai sukurta?

Man asmeniskai yra geriau nupirkti vaikui danonki ( buvo uzejes gerimo bumas), negu jinai iseis i mokykla nevalgusi visiskai nieko pusryciams ( o taip ir buna, jeigu neranda saldytuve to, ko jinai ta diena pusryciams noretu). Taip pietu mokykloje valgo, bet ar tikrai gerai pradeti diena ( o ypac sunkiausia jos dali, nes pietus tai po pamoku buna) absoliuciai be jokio maisto?
Na vasara dar dar, bet ligu sezonu, tai automatiskai ir per imuniteta kerta.

ir dar laikausi nuostatos, kad ne tik vaikai turi valgyti "viską, kas sveika", bet ir tėvai turi prisitaikyti prie vaikiško raciono.

o cia jau nesamone. Gal naujagimiui atsiradus visi prie misinio turi pereiti, nes akivaizdu, kad motinos pienos visiems neuzteks?

ir žinoma, nereikia specialiai daryti briuselio kpūstų troškinio, kai žinai, kad vaikas tikrai nevalgys doh.gif

ir kodel gi, jeigu tai yra megstamas kitu seimos nariu patiekalas?
Sunui vasara buna sunku - dukrai, man ir MB saltibarsciai vakarienei kuo puikiausiai sueina ( mazoji jau dabar zyzia, kada pradesiu daryti).
Tai kodel reiketu nedaryti patiekalu, kuriuos megsta 3 seimos nariai, o vienas net i burna neima ( kodel galva neisnesa, nes visus komponentus atskirai valgo, barscius irgi megsta)?

Esh butu mano valia as suri is pasaulio isgyvendinciau - bjaurastis kazkokia. Bet nenurodiju likusiems seimos nariams, kad jo nevalgytu ( dar ir pati perku) - tada buna arba du visiskai atskiri patiekalai arba man dalinis patiekalas ( pvz man tik isvirti koldunai, o jie dar su suriu apsikepa)
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 13:01)
Supratau, tai problema , kad turite po kelis patiekalus vieniems pietums daryti. Tai pas mane irgi nėra, kad visi viską valgo. Gaminu pietums kažką, žinau kad ano vaikas to nevalgo, tada vakarei gaminu kažką ką būtent tas vaikas valgo tuo pačiu ir kiti pavalgo. kas būtų jei dabar kiekvienam atskirai pradėsiu gaminti? juk būna, kad nesuvalgom iškart visko, tai likutis lieka tam kas nevalgo.  Visada būna bent keli patiekalai, vienas gaminamas- šviežias ir likutis no praėjusio karto, kurįgali pasirinkti nevalgantis šviežio.
Sūrelis vidurkiu imant 1 Lt, perki 2 vaikams- per dieną 4-6 sūreliai. Dienų 30 - kiek pinigų- 180 lt. Sūrelis  sveria- 25 gr?  viso 4,5 kg. Varškės 4,5 kg galima nupirkti už 54 Lt. Gausis tris kart pigiau.

Sutinku, kad pigiau, bet varškės nevalgo blush2.gif , nei užpiltos uogiene...nei grietine, nei su cukrum, nei be jo...Tiesiog yra žinomi valgiai ir poreikio kitiems nėra...O pasiūlus naujienas, verkimas, pyktis pareina...Tad ir norėdama maistui nelabai sutaupau. Nebent pati atsisakyčiau daug ko...
Atsakyti
[quote=varlyte96,2011 04 07, 09:54]
Iš tiesų yra taip:
Gyvename nuomojamame bute Vilniuje: nuoma - 900 LTL + mokesčiai 500 LTL (žiemą); Lizingas automobiliui: 350 LTL;
Gydymas (būtina): 900 LTL;
Maistas: (kavinės - 2/3 kartus per mėnesį) apytikriai 800 LTL;
Rūbai: 500 LTL;
Degalai: 250 LTL;
Maistas/skiepai/jei reikia-gydymas gyvūnams: apytikriai 100LTL;
Kirpykla/kosmetologė: 70 LTL;
Viso: 4345;

Apie pusantro tūkstančio lieka buities prekėms, kosmetikai, pramogoms, buitinei įrangai, baldams, vizitams pas gydytojus ir kt. šmutkėms, pagal poreikius. Tikiuos nors kiek nušviečiau kaip ten kas su mumis smile.gif

Netycia radau temele ir visai pasidare idomu paskaityti bei pasisemti ziniu, o jei dar galima ir mintimis pasidalinti, tai: uz nuoma islaidas galite drasiai susimazinti iki bent 700lt. Derekites su buto savininkais ar susiraskit pigiau. Nuomotumetes sena buta, butu dar pigiau, nes suprantu cia uz nauja statyba tiek mokat. Per metus sutaupot bent 2400lt. Masinos lizingas, tai irgi prabangos dalykas, gal imanoma atsisakyti, o masina nusipirkti uz sutaupytus pinigelius. Rubu skiltyje islaidos irgi nemenkos. Na ir ta juodoji skyle suryjanti 1500lt prasosi demesio, bet cia gal tiesiog taupymo igudziu reiketu. Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 04 07, 13:05)
...Sunui vasara buna sunku - dukrai, man ir MB saltibarsciai vakarienei kuo puikiausiai sueina ( mazoji jau dabar zyzia, kada pradesiu daryti).
Tai  kodel reiketu nedaryti patiekalu, kuriuos megsta 3 seimos nariai, o vienas net i burna neima ( kodel galva neisnesa, nes visus komponentus atskirai valgo, barscius irgi megsta)?

čia dabar ne pamokslą parašysiu, o tik tai, ką pasakė būtent dėl šaltibraščių mb puskės vyras (laisvai cituoju - tas posakis man patiko hihihi.gif ): "Nesuprantu, kam reik ant mišrainės kefyro užpilt? Man primena kaip kiaulėms pildavo ant kruopų dar ko nors. Nu jeigu tu nori mišrainės, tai ir valgyk mišrainę, nori kefyro - užsigerk kefyru, bet kam reik viską sumaišyt į vieną?"
Štai todėl žmogus šaltibarščių tiesiog kardinaliai nevalgo smile.gif Įsitikinimai matomai...
Atsakyti