QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 09:26)
Aš nežinau, kas yra nevalgus vaikas- todėl kad vaiko valgumas yra auklėjimas.
na nežinau, nežinau... aš pažįstu du tokius vaikus, kurie nuo pat pirmos dienos yra nevalgiukai, ir ne tik kad patys tingėjo iš papo traukti, bet ir nutraukto iš buteliuko nedaug teišgerdavo. tokiam pačiam stiliuj ir toliau gyvena, auga, yra normaliai judrūs ir sveiki. taigi...
bet šiaip tai pritariu, kad sūreliai ir pn. gali būti kaip desertas, skanėstas, bet ne kaip maistas

tokių dešrelių iš viso geriau nebūtų (užtenka, kad darželyje jų gauna

).
ir dar laikausi nuostatos, kad ne tik vaikai turi valgyti "viską, kas sveika", bet ir tėvai turi prisitaikyti prie vaikiško raciono. ir šeimoje turi būti vienam valgymui gaminama visiems tas pats (paskui jau pagal pageidavima galima individualiai kokių pprieskonių ar padažų užsidėti) - valgoma turi būti ne tik tai kas labai skanu, bet ir tas, kas "tik normaliai". nevalgoma tik tas, kas tikrai labai labai neskanu. ir žinoma, nereikia specialiai daryti briuselio kpūstų troškinio, kai žinai, kad vaikas tikrai nevalgys
dar dėl to nevalgumo - na skirtingai skirtingi žmonės tai supranta. kažkur šitoj temoj buvo (laisvai cituoju): 10 sriubos šaukštų - mūsų rekordas. man tai užtenka ir 5 (kartais net ir 3 , jei su tirščiais) ir aš nelaikau savo vaikų nevalgiais

pusryčiams, kai verdu košę, vienam vaikui dedu 1 šaukštą dribsnių ar kruopų (tai man labai ispūdingai atrodo Mergionos košių dėžės).
o kad nevalgo daržovių

na tai koks statistinis 3-5-7 metų vaikis labai jau mėgsta tas daržoves? aš tai tokių nepažįstu. jei ir mėgsta, tai tik kokią vieną iš viso spektro. na nevalgo, tai ir nebruku. va ateinant 6-7 metams jau po truputį pradeda vis daugiau įvairesnių jų valgyti (bent jau mano tokia patirtis). ir nereikia nieko perlaužinėti. viskam savas laikas.
valgo trintas sriubas -valio!!! nesuprantu, kodėl gi jų netrinti. valgo tik maltą mėsa - kur problema

ir tikrai ne tik kotletus iš jos galima padaryti. nemalta mėsa tikrai dažnai ne taip lengvai sukramtoma darželinukui.
uf, išsiliejau.
o kad būtų į temą, iš varlytės96 paminėtų išlaidų suma drabužiams krenta į akis - jei tai kažkoks sezoninis apsipirkimas - o.k., bet jei kiekvieną mėnesį tiek, tai

. o šiaip atmetus gydymo išlaidas, buto nuomą ir nedetalizuotas išlaidas - normali suma gaunasi.