Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

na as zinau kad mano vaikai megsta dribsnius su pienu todel stengiuos kad namie ju butu .. ir nemanau kad cia ispindejimas. kai pati noriu sokolado, krabu ar kebabo irgi sau nusiperku, tai kodel vaikas neturi teises noreti kazko ko nenorime mes.. nepirkti dribsniu vien todel ar surelio kad as ju nemegstu? g.gif jei tarkim zinau kad vakare bus kugelis, nes jo norime mes su vyru tai vaikam pasirupinu kad butu kazkas kito. man atrodo naturalu ir jei vaikas nemegsta kugelio as jam duosiu varskes , dribsniu, surelio , makaronu ar dar ko nors biggrin.gif pvz mano vaikai daug ko nevalgo: picu, hamburgeriu, kugelio, cepelinu, surio, kecupo, majonezo, silkes, grybu... ir t.t
nemegsta lai nevalgo , as irgi saltienos nevalgau smile.gif zodziu namie yra to ka megsta kiekvienas smile.gif tam ir turi vaikai mamas o ne darzelyje gyvena kad mamos juos palepintu smile.gif buna karta per savaite darzelyje darzoviu troskinys vakarienei, tai ta diena manoji jo suvalgo sauksteli o grizta namo isbadejusi... bet tai jeigu vaikai neskanu....
tiesa miau is tiesu nieko gero ... magijos varskyte man ir skanesne ir sudetis geresne.
o siaip maistui kazko vistiek nepritaupysi.. manau taupyt reikia pradet nuo pramogu, skuduru, o ne nuo maisto .. nors ir man kartais atrodo kad vejais praleidziam belekiek pinigu bet nevalges nebusi... geriausiai tauposi iki algos... kai galvoju na va siandien perves tai nuo korteles kitos neimsiu , dar visko turiu ryt jau apsipirksiu... ir kai neperveda kita diena galvoju ta pati lotuliukas.gif kol susivokiu kad tikrai jau reikia vaziuot apsipirkt...
man asmeniskai tie dideli apsipirkimai sutaupyt nepadeda as kaip tik jei perku daznai tai nusiperku tik to ko ta diena reikia, uzbegu zinau nera: duonos, surio ir grietines pagriebiu ir begu lauk.. o jei jau tai didysis uzsipirkimas tai gaunas: ir to paimsiu ir to paimsiu juk dar visa savaite valgysim ir ta suvalgysim ir gal to noresim doh.gif
Atsakyti
4xmama, kokio amziaus jusu vaikuciai? Kazkaip man nepilnai 2 metuku neturincio vaiko nemaitint dar neissiena. Didieji -taip, nenori, nevalgo, pagrauzia dziuvesiu. Bet su maze dar nerizikuoju -sokineju aplink ja kiek galiu.

Man keista, kad budama mama taip sakote. Taip, sutinku -galbut yra ispindejimu. Taciau kodel -jei galiu finansiskai -man nenupirkus to, ka megsta vaikas, o ne laikyti per asaras prie kokios kruopu koses? Kuri -tikiu sveikiau -bet sukelia streso tiek vaikui, tiek man?
Atsakyti
Sveikos, mamytės, 4u.gif
Gal ir mane priimsit į savo ratą? Aš iš tų visai išpindėjusių porūšio... Nors kasdien skrupulingai susivedinėju išlaidas ir seku biudžetą (na, maždaug, šį mėnesį turim atliekamus 700, kam skiriam prioritetą: naujam dulkių siurbliui, rūbams ar atsidedam kelionei?), bet nesu susitaupiusi nei kapeikos... Kažkaip mėnesio pabaigoje jei ir lieka koks šimtas, tai tiesiog įskaičiuojamas į naujo mėnesio pajamas. Ir ne dėl to, kad nebūtų iš ko (su vyru uždirbam apie 6000 per abu), bet kažkaip vis atsiranda, kur išleisti: tai kažkokio daikto reikia, tai netikėtos išlaidos, tai dar kažkas. Ir kadangi pajamos nemažos, tai grynas apsileidimas, kad netaupom, bet čia manrods kaip su svorio metimu, per sunku prisiversti... Nepaminėjau, kad per mėnesį 1500 sumokam už butą (nuoma plius mokesčiai), apie 800 maistas, 900 vaistai, taigi šios išlaidos "nejudinamos", o visa kita - "ištaškoma" blush2.gif
Atsakyti
Varlyte96, sveika atvykusi smile.gif

As vat si menesi skaiciuoju sau Exeliu ir matau, kad nera kur taupyti smile.gif. Dar menuo neipusejo, o jau su turimu pinigu kiekiu ne pyragai. Na, bet tikiuosi savo plana islaikyti -neilisti i kreditines, net su Velyku sventemis ir visu 4 tevu gimtadieniais.
Atsakyti
varlyte, viskas cia suprantama 4u.gif biggrin.gif
muse, su tais gimtadieniais balandi- katastrofa biggrin.gif turim 6 kuriuos sveikinam ir dar zinau 4 kurie liks nepasveikinti, nes jau pries keleta metu kazkaip nustojom sveikintis blush2.gif

paziurejau varlyte vaikuciu neturi tai 6000 turbut PRAMOGOM!!! biggrin.gif kiti juk keturiese is tiek gyvena biggrin.gif susiimkit tikrai yra kur taupyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 07 balandžio 2011 - 09:10
Muse, aš asmeniškai naudojuosi svetaine www.kurdingopinigai.lt Ten labai paprasta naudotis, duomenis galima eksportuoti į Excel'į, gali prisijungti tiek iš namų tiek iš darbo, taigi visada po ranka. Gal ir jums praverstų, vis patogiau, nei su paprastu Excel'iu. 4u.gif

QUOTE(Muse @ 2011 04 07, 07:02)
Varlyte96, sveika atvykusi smile.gif

As vat si menesi skaiciuoju sau Exeliu ir matau, kad nera kur taupyti smile.gif. Dar menuo neipusejo, o jau su turimu pinigu kiekiu ne pyragai. Na, bet tikiuosi savo plana islaikyti -neilisti i kreditines, net su Velyku sventemis ir visu 4 tevu gimtadieniais.

Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2011 04 07, 07:48)
Ir taip nuo kūdikystės, kai maištavo prieš bet kokį naminį maistą, kol šiaip ne taip perlaužėm...

Ne į temą, bet maniškė irgi tokia, va perlaužiau ant košių, tirštų sriubų...o tokie dalykai kaip makaronai, uogienės, varškėčiai, paprasti blynai...iki šiol nevalgomi...

QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 09:28)
Manu, kad esate išsilepinę savo vaikus: tai daržovių, tai vaisių , tai dar ko nevalgo. nevalgo ir nekiškite.

O ką tada duoti? Nepykite, jūs nežinote kas yra nevalgus vaikas...Saviškei jei nuimčiau sūrelius, vaisius, sriubas ir košes, be mėsos valgytų tik keptas bulves, tai čia jau gerai? g.gif
Atsakyti
Vaikų turiu 4- du paaugliai, du darželinukai. Manieji didesni nei 2 metukų, bet jie irgi buvo kažkada maži. Jei 2 metukų vaikas nurodinėja ką valgo ko ne ir mama maitins ale sūreliais.
Penkiese gyvename apytiksliai iš 2800 Lt per mėnesį, ir tai dar randu-matau, kad galima pataupyti.
Jei galite sau leisti pirkti viską ko norite ir kiek norite, tai taip ir darykite, kam užsukate į temą kaip sutaupyti?
Sūrelius mėgsta mano mažoji- bet tai yra skanumynas, saldumynas- bet tikrai ne maistas. Kiti ne itin mėgsta, bet skanu. Jei perku, tai perku iškart visiems.
Vyriausia per PMS neapseina be šokolado- irgi perkame tuo metu kaip saldumynus visiems.
Bet jokiu būdu tai nėra- maistas.
Paauglys jau antras mėnuo - vegetaras. Tai palaikome jį tuo, kad sriubas verdame negrįnai mėsiškas. Ir ieškome valgių tinkamų jam ir mums. kai būna mėsiška- jis pasitenkina garnyru ir salotom.
šį mėnesį jau išleidome:
50 lt mokesčiai,
saldumynai-9,22
maistas-174,5
ūkinės prekės-37,33,
higienos-5,03
drabuziai, batai- 18,2
kitos prekės- 10,28.
Viso 304,56 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 07, 09:39)
Taciau kodel -jei galiu finansiskai -man nenupirkus to, ka megsta vaikas, o ne laikyti per asaras prie kokios kruopu koses? Kuri -tikiu sveikiau -bet sukelia streso tiek vaikui, tiek man?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Specialiai pažiūrėjau į savo išlaidų statistiką: pramogoms gal tik pora šimtų per mėnesį... Kad man pačiai galva neišneša, kur mes tiek ištaškom: pažiūriu į išlaidas, nu iš šitas buvo būtina, ir šito reikėjo, ir draudimas, ir kalbų kursai, ir rūbai ir pan.. blush2.gif Vaidica teisi, vaikučių mes neturim, užtai pusė zoologijos sodo namie, kurie irgi iš oro negyvena biggrin.gif
Sugėdinot mane, o tai turėtų išeiti į naudą, motera rimta esu, reikia susiimti biggrin.gif

QUOTE(vaidicita @ 2011 04 07, 07:08)
varlyte, viskas cia suprantama 4u.gif  biggrin.gif
muse, su tais gimtadieniais balandi- katastrofa biggrin.gif turim 6 kuriuos sveikinam ir dar zinau 4 kurie liks nepasveikinti, nes jau pries keleta metu kazkaip nustojom sveikintis  blush2.gif

paziurejau varlyte vaikuciu neturi tai 6000 turbut PRAMOGOM!!!  biggrin.gif kiti juk keturiese is tiek gyvena biggrin.gif susiimkit tikrai yra kur taupyt biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 04 07, 10:20)
Jei galite sau leisti pirkti viską ko norite ir kiek norite, tai taip ir darykite, kam užsukate į temą kaip sutaupyti?

Bet tema ir yra, kaip sutaupyti (netaškyti) pinigus, jei gyvenimas to neverčia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 04 07, 10:18)
Ne į temą, bet maniškė irgi tokia, va perlaužiau ant košių, tirštų sriubų...o tokie dalykai kaip makaronai, uogienės, varškėčiai, paprasti blynai...iki šiol nevalgomi...
O ką tada duoti? Nepykite, jūs nežinote kas yra nevalgus vaikas...Saviškei jei nuimčiau sūrelius, vaisius, sriubas ir košes, be mėsos valgytų tik keptas bulves, tai čia jau gerai?  g.gif

tai labai šauni ir protinga Jūsų dukrytė- košės ir sriubos- pigu ir sveika.
Aš nežinau, kas yra nevalgus vaikas- todėl kad vaiko valgumas yra auklėjimas. Visi turime to ko nevalgome ir ką labai mėgstame. Maistas yra tai kas teikia energiją. Jei vaikas nuo mažens, mato tėvus valgančius košes, sriubas ir kitą normalų maistą. O ne spurgas, sūrelius- tai kaip jis gali būti toks įžvalgus, kad žinotų jog valgo tik sūrelius? Prie maisto yra pratinama. Nuo mamos pieno, prie dirbtinio maisto košių, sriubos, trintos mėsos- jei nebuvo to eiliškumo, ir dar taikstomasi su vaiko norais. tada ir atsiranda tas nevalgumas, nebent yra kažkokia vaiko spec. ypatybe. (mano pateiktas darželio vaiko pavyzdys- vaikas sako, kad jam visas darželio maistas smirdi).

Meger, tai tik Jūs ir galite žinoti, kur Jūs ištaškote tuos pinigus. Jei Jums normalu, vietoj normalaus maisto duoti sūrelius, valio, duokite. Taupykite kitoje srityje.

Mūsų pramogos- abu didieji buvo mokyklos renginyje. Su mažiukais buvo 2 kart miške, vasaros sezono atidarymas- pusdienis su paspirtukais, ir pusdieninis žygis su dviračiais.
Per savaitę- atsisiuntėme, 2 naujus filmus vaikams, 3 filmus suaugusiems. Iš bibliotekos skaitemė knygas- paauglys įpusėjo antrą, aš trečią. mažiukams pasakos kas vakarą.
Išlaidų pramogoms 0.
varlyte, kokios jūsų pramogos už 200 Lt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 07 balandžio 2011 - 09:32